canım benim 3 kaybım var maalesef.. eşimde de varikosel vardı ameliyat oldu 4-5 ay kadar önce. gebeliklerimin hepsi kendiliğinden oldu ve çok zor olmadı iki tanesi 2. ayda oldu 3. sü 10 ay sonra oldu(o ara 77 kiloya çıkmıştım). şimdi en son nisanda düşük yaptım o zamandan beri korunmuyoruz ama eşim o arada ameliyat da olunca onun değerleri toparlayamadı heralde 5 aydır ses yok

düşüklerimin nedenini bulamadık maalesef... kan pıhtılaşmasına yönelik tedavi ile birlikte diyetime dikkat edeceğim insülin direnci için, eğer hamile kalırsam...
pco varsa insülin direnci de oluyor genelde. hatta pco insülin direncinden kaynaklandığı düşünülüyor. onun için ben insülin direncine yönelik beslenmeye başladım bikaç aydır. oldukça kilo verdim 77 den 63 e indim. beyaz ekmek, makarna,pilav,tatlı,poaça,börek vs, şeker, reçel ve şeker içeren paketli gıdaları tamamen çıkardım hayatımdan.
insülin direncini endokrinoloji bakıyor canım. istersen bir endokrine git imkanın varsa. en azından sende olup olmadığı kesinleşmiş olur..