• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Beklenen adeti oldum şükür. Adetliyken kadın doğuma gitsem alttan bakabiliyorlar mı arkadaşlar bilenler cevap verirse sevinirim

Beklenen adeti oldum şükür. Adetliyken kadın doğuma gitsem alttan bakabiliyorlar mı arkadaşlar bilenler cevap verirse sevinirim
Canım adetliyken alttan bakıyorlar dr.una bağlı bazıları bakıyor bazıları bakmıyor. Ama benim doktorum özellikle adetliyken 2 yada 3.gunde gel diyor alttan bakıyor. Rahim adetliyken aşağıda olduğu icin daha guzel görünüyormuş, eğer bebekte düşünüyorsan adetliyken gitmeni tavsiye ederim kullanilacak ilaclar adetin 3.günü baslayabiliyor çünkü ;)

Mrb.. Ben de pkoluyum.. 1 ay once ogtendim kizlar.. Ben ayda iki defa adet oluyorum.. Yumurtlamam da sorun yokmus.. Doktor da bana protein diyeti yapmami soyledi.. Ben de bir aydir diyetteyim.. 3 kilo verebildim.. Ve bana matofin kullan 3 ay dedi.. Kullanali 3 hafta olacak.. Benim adetim 6 gun gecikti.. Sizcr ben hamile olabilir miyim Yoksa matofin adetimi duzenlemeye mi basladi..
Kullandığın ilaç adet düzenini değiştirmiş olabilir ama şüphe ediyorsan idrar yada kan testi yapmalısın

Merhaba kızlar ben 28 yaşındayım adetlerim hep düzensiz ve 40 günü aşınca gelirdi 50 gün olamayınca dr a gittim ve polikistik over dedi başka dr larada gittim kan tahlili fln pko :KK1: baba tarlusal verdi 12.gün oldum adetin 2.günü diane doğum kontrol hapı kullanmaya başladım 2 kutubitti 44draje ve hala olmadım kafama göre tarlusal alıp kullansam olurmu çok panik yaptım

Diane 35 i tavsiye etmem. Kilo aldıran bi ilaç. Bıraktığın zaman da eskiye dönersin

21 yaşında tanıştım pko ile. o güne kadar hep düzenli olurdum. glifor kullanmaya başladım. insülin direncim varmış. 4 sene önce 21. gün testi yaptırdım progesteron değerim 10 çıktı. birkaç ay önce 3. gün testi yaptırdım yine her şey normal. 28 günde bir tıkır tıkır adetimi de görüyorum. ultrasonla bakan tüm doktorlar evet kistik görünümün var ama hormonların normalse pkolu değilsindir dedi. abim jinekolog. ona da sordum. "hormon testlerin normalse pkolu değilsin" demek yanlış. görünüm varsa öylesindir dedi. ama abim de diğer doktorlar da gebeliğe engel durumun yok diyor. korunmadığımız halde de gebe kalamıyorum.

pkolu muyum değil miyim bu bile muallak. çok bunaldım

Merhaba kızlar ben 28 yaşındayım adetlerim hep düzensiz ve 40 günü aşınca gelirdi 50 gün olamayınca dr a gittim ve polikistik over dedi başka dr larada gittim kan tahlili fln pko :KK1: baba tarlusal verdi 12.gün oldum adetin 2.günü diane doğum kontrol hapı kullanmaya başladım 2 kutubitti 44draje ve hala olmadım kafama göre tarlusal alıp kullansam olurmu çok panik yaptım
Canım iki kutu bitti demişsin ara vermedin mi 1.kutu bitince bir hafta

Yok canım ara vermedim kadın doğuma gittim dün başka bir dr vardı 10 gün bekleyelim yine olmazsan gel,olursan yasmin e geç dedi.benimde hormonlarda bişi yok ama ultrasonda kistik görünüm var adet olamıyorum 50 gündür Tarlusal alıp kullansam olmazmı diye dr a sordum yok dedi.ne yapıcam böyle aylarca adet görmeyecekmiyim Bu arada bnm 28 yaşıma kadar gecikirdi ama 40 günde bir olurdum artık birden gelmedi 2ay sinsi sinsi varmış demekki yoksa sonradanmı oluşmuş anlamadım

2 ay ust uste kullanilmazki mutlaka 8 gun ara vermen lazim vermezsen zaten adet olmazsin bazen doktorlarida anlamak imkansiz

Bana 1 kutu bitince 8 gün ara ver demedi Bnde gidip 2.kutuyu almıştım Şimdi başka dr a gittim 10 gün bekle dedi 2 kutu bitti 2 hün geçti hala tık yok :(

Ilac bitince 4. gun adet oluyosun adetin 4.gunude tekrar yeni kutuya basliyosun canim 1 2 gune kadar adet olursun ama hemen baslama diger kutuya once doktora git ust uste 2 ay kullanmissin ne olur ne olmaz

Canım doğum kontrol haplarıni 21 gün kullanıp ara veriyorsun 2 gun sonra adetin geliyor sen hapı birakmadan adet goremezsin zaten ki ben mi anlamadım yoksa ben yasminle 7 ay korundum 21 gün kullanıyordum bıraktıktan 2 gun sonra hemen geliyordu adetim ama dugunume denk geldiği günler 2.kutudan devam etmiştim 10 gun falan daha devam ettim adet olmadım sonra bıraktım hemen gelmişti adetim sen neden ara vermedin ki hormon yüklü sonuçta bu haplar 2 kutu Aralıksız kullanin ca yumurtlaman da sıkıntı olmuş belliki

Bende PCo luyum.. Zorda olsa çok sukur yavruma kavustum.. 3 aylık bir oğlum var..
Pco hala pesimde :) bununla yaşamaya alışmak lazım..

selam canım bendede var ama benimkiler tedaviyle yani ilaçlarla oluştu görünürdeydi şeker ilacı kullandım 1,5 ay geçti.. şimdi bir sene geçti üzerinden yine tekrarladı çünki aşılama tedavilerim oldu.. sanırım ben 5-6 kilo verirsem her şey normala döner dr ilaç kullnmama gerek yok dedi.. benim adetlerim düzenlidir yani pco belirtileri bende yok şimdilik... bu arada 4. aşılamamı oldum sonuç bekliyorum...

merhaba arkadaşlar yazılanları tek tek okuyamadım ama neler yazılmış olabileceğini tahmin edebiliyorum. ben de moral olması açısından birkaç şey yazmak istedim. Ben de pko hastasıyım. adetlerim düzensizdi. aşırı bir kilo problemim yoktu. hatta bu yüzden şaşırıyordu çoğu kişi. pko olduğumu evlendikten 2 yıl sonra öğrenmiştim. doktorum evlendiğimde kaç kilo olduğumu şu anda kaç kilo olduğumu sormuştu. 53 kiloydum evlendiğimde. ve 58 59 kiloya kadar çıktım zamanla. doktorum eski kiloma dönmem gerektiğini söyledi. çocuk düşündüğümüz için doğum kontrol hapı vermeyip progestan vermişti. birkaç ay kullandım sonra bıraktım. kilo vermeye odaklandım. ve gerçekten eski kiloma yani 53'e geri dönünce adetlerim düzelmeye başladı. yani öyle 28 günde bir 30 günde bir olmuyordu belki ama en azından her ay oluyordum. eşimde de varikosel vardı. ki onu da benim doktorumun eşin de kendine bir baktırsın kontrollerini yaptırsın demesiyle öğrendik. yoksa hiçbir belirtisi yoktu varikoselin. eşim de bu arada ameliyat oldu durumu düzeldi. ben de kilo verip adetlerimi düzenli görmeye başlayınca hamile kaldım çok şükür. şu an gün sayıyorum. inşallah sizler de hayırlısıyla evlatlarınıza kavuşursunuz. Ümidinizi kaybetmeyin. bence kilo probleminiz varsa öncelikle kilo vermeye odaklanın. bu arada soğan kürü incir kürü falan da yaptım ama doğrusu bir faydasını görmedim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

merhaba arkadaşlar yazılanları tek tek okuyamadım ama neler yazılmış olabileceğini tahmin edebiliyorum. ben de moral olması açısından birkaç şey yazmak istedim. Ben de pko hastasıyım. adetlerim düzensizdi. aşırı bir kilo problemim yoktu. hatta bu yüzden şaşırıyordu çoğu kişi. pko olduğumu evlendikten 2 yıl sonra öğrenmiştim. doktorum evlendiğimde kaç kilo olduğumu şu anda kaç kilo olduğumu sormuştu. 53 kiloydum evlendiğimde. ve 58 59 kiloya kadar çıktım zamanla. doktorum eski kiloma dönmem gerektiğini söyledi. çocuk düşündüğümüz için doğum kontrol hapı vermeyip progestan vermişti. birkaç ay kullandım sonra bıraktım. kilo vermeye odaklandım. ve gerçekten eski kiloma yani 53'e geri dönünce adetlerim düzelmeye başladı. yani öyle 28 günde bir 30 günde bir olmuyordu belki ama en azından her ay oluyordum. eşimde de varikosel vardı. ki onu da benim doktorumun eşin de kendine bir baktırsın kontrollerini yaptırsın demesiyle öğrendik. yoksa hiçbir belirtisi yoktu varikoselin. eşim de bu arada ameliyat oldu durumu düzeldi. ben de kilo verip adetlerimi düzenli görmeye başlayınca hamile kaldım çok şükür. şu an gün sayıyorum. inşallah sizler de hayırlısıyla evlatlarınıza kavuşursunuz. Ümidinizi kaybetmeyin. bence kilo probleminiz varsa öncelikle kilo vermeye odaklanın. bu arada soğan kürü incir kürü falan da yaptım ama doğrusu bir faydasını görmedim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Merhaba öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inş tebrik ederim, benm durumum sizinkine benziyo bende pkoyum evlenmeden önce 53 falandım şimdi 57-58 oldum ama bir türlü kilo veremiyorum eski kiloma dönemiyorum :( eskisindencok daha az yiyorum ama olmuyo veremiyorum insülin direncim sımırda cıktı bir de benm 53 kiloykende adetlerim düzensizdi :( bende bebek istiyorum ve psikolojim bozuldu artık nu pkos yüzünden 7 ay oldu adwt göremdm

Back
X