• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Saol canim troid imde var şimdi onla uğraşıyorum çocuk istiyoruz kadın dogumcu bişey yapmiyo maalesef troid den dolayı heralde ilçe falan vermedi tekrar gel dedı heralde böyle gidip kanki vercem buay soğan Kuru denesemmi

Kızlar hormon testi yaptırdım tsh 11. 23 fsh 7.5 lh12.29 e2:82 prolaktin:15.88 bende pko varmı doktor bişey demedim diğer ay bidaha hormon testi ver dedi
Canım pko var ama tiroid daha önemli görünüyor şuan ilaç başlamalısın sanırım bide insülin baktır mutlaka

Saol canim pazartesi ultrasonda baktircam dahiliye de antikorlarımla tSh yukşek cikio t3le t4 normal çıktı kan testinde
Benim de anti tpo yüksek diğerleri şuan içinnormal çıkıyo takipteyim usg de hasimato var dedi doktor

Kızlar hormon testi yaptırdım tsh 11. 23 fsh 7.5 lh12.29 e2:82 prolaktin:15.88 bende pko varmı doktor bişey demedim diğer ay bidaha hormon testi ver dedi
Evet hem pko hem tiroid var. İlaç kullanmıyor musunuz tsh aşırı yüksek

Pazartesi ilaç verir kan testiyle ultrason istedi kan sonucuma baktım TSH dahada yukselmis 13 dü anti TG 45 antitpo 1075 yüksek yani pazartesi verir ilaç.peki pko oranların yuksekmi kızlar hamile olamilirmiyim olamam dié korkuyorum çoğu troidi olan hamile ama pkodan olunca korkutuyor

Saol canim troid imde var şimdi onla uğraşıyorum çocuk istiyoruz kadın dogumcu bişey yapmiyo maalesef troid den dolayı heralde ilçe falan vermedi tekrar gel dedı heralde böyle gidip kanki vercem buay soğan Kuru denesemmi
İyi geldiğini söylüyorlar bu kürün ben denemedim. Endokrine gitmenixi tavsiye ederim, hem pko için hem de tiroid için gerekli olan ilaçları verecektir. Kilonuz varsa glifor verebilir. Çünkü insülin direnci oluyor pkolular da. Buna yonelik ve kilo vermek adına glifor veriliyor

Selam kizlar. Dun kan testi verdim bu gun sonicu aldim daha 2 tane daha kan testi vericem adetin 3 cu gunu verdim 7 ci gunu ver 24 cu gunude kan tesi verib sonra testlerin hepsini doktora gostericem yani doktor oyle soyledi. Burdan soze yazsam testin sonucuna baka bilirmisiniz bemde bu hastalik varmi diye. TSH 0,961 FSH 3,85 LH 6,45 Estradiol 61,34 Prolaktin 137 Anti-TPO 2,38

Selam kizlar. Dun kan testi verdim bu gun sonicu aldim daha 2 tane daha kan testi vericem adetin 3 cu gunu verdim 7 ci gunu ver 24 cu gunude kan tesi verib sonra testlerin hepsini doktora gostericem yani doktor oyle soyledi. Burdan soze yazsam testin sonucuna baka bilirmisiniz bemde bu hastalik varmi diye. TSH 0,961 FSH 3,85 LH 6,45 Estradiol 61,34 Prolaktin 137 Anti-TPO 2,38
Prolaktin baya yüksek çıkmış

Lh da fsh den yüksek olmaması gerekiyo. Pko olabilir. Benim böyle ama prolaktin 45. Senin baya yüksek. Ben salı günü emar çektirecem.
Ultrasona girdim sol yumurtalikda bir sorun yokdu ama sag yumurtalikda bi sıkıntı vardi gec patliyo dedi doktor o yuzden bazen adet gecikmesi oluyormus ama yumurtalik kisti yoktu bende. Prolaktin 137 olmasi yuksek oldugunumu gosseriyo? Yanino kadar yuksek olurmu bende sasirdim peki prolaktinin bu kadar yuksek olmasi kotu birseymi?

Ultrasona girdim sol yumurtalikda bir sorun yokdu ama sag yumurtalikda bi sıkıntı vardi gec patliyo dedi doktor o yuzden bazen adet gecikmesi oluyormus ama yumurtalik kisti yoktu bende. Prolaktin 137 olmasi yuksek oldugunumu gosseriyo? Yanino kadar yuksek olurmu bende sasirdim peki prolaktinin bu kadar yuksek olmasi kotu birseymi?
Evet malesef bebek olmasını etkiliyo. Beyinden gelen bi hormon bende o yüzden salı günü emar çekilcem bişey var mı yok mu diye bakılacak ama polistikoverde prolaktini yüksek yapabiliyomuş.

Evet malesef bebek olmasını etkiliyo. Beyinden gelen bi hormon bende o yüzden salı günü emar çekilcem bişey var mı yok mu diye bakılacak ama polistikoverde prolaktini yüksek yapabiliyomuş.
Ama ilerde bebk sahibi oluna biliniyor dimi yani kisirlik gibi deyil bu? Siz cocuk sahibi olmak isdediyiniz icinmi doktora gidiyorsunuz?

Doktora gorunmeden birsey yapmak isdemiyorum acikcasi. Daha 2 tane daha kan tesdi vermem gerek sonra doktora goruncem dogum kontrol hapi verir her halde sen dogum kontrol hapi kullandinmi?
Kullanmadım versede kullanmam. Hormon ilaçları iyi değil. Kilo yapar.

Back
X