Merhaba Hanımlar burda benim gibi aynı derdi paylaşan bayanları okuyorum bende kendi hikayemi anlatmak istiyorum
2014 yılından beri polikistik over hastasıyım en azından o yıl öğrendim düzensizliğim başlamasıyla öğrendim diyebilirim. O yıllarda bekardım ve kadın Doğum hapından öte başka ilaç ve tedavi önerilmedi . Endokrin ve metabolizma hastalıkları bölümüne gidip bir sürü hormon tahlili verdim denek gibi 6 ay kadar Doğum kontrol hapı kullanıp daha sonra tahliller yapıldı ve bırakıp 6 ay sonra tekrar tahlil istendi ama sadece 4 ay kullanabildim çünkü kilo almama sebep oldu ve hormonları düzenlemesi gerekirken bende kıllanma yaptı bıraktıktan sonra da adetim yine düzensizleşmeye başladı ve doktor evlenene kadar Doğum kontrol hapı(Yasmin)kullanmamı istedi tabi başka doktora gittim Dr.Necla Şengil bana yumurtalıklarımın küçük olduğunu ve evlendikten sonra tedavi gerektirebileceğini ve kesinlikle Doğum kontrol hapı kullanma bitkisel kürler uygulamamı önerdi . Allah omdan razı olsun hayıt suyunu kullandım ve bir süre sonra düzene girdi bir süre düzene girdi düzeni bozuldu derken (hala bekarım) çok takmamaya başladım bu durumu sonra aradan yıllar geçti hala düzensiz biz yaz tatiline gideceğiz tatilde havuza girebileyim ansızın rehl olmayayım diye geciktirici kullandım ve 1 yıl boyunca düzenli bir şekilde adet oldum taa ki düğünüme 1 ay kalaya kadar adet düzensizliğim nüksetti ama yine balayı vs zehir etmesin diye geciktirici kullandım ama bu kez önceki gibi olmadı evlendikten sonra 2. Ayım da 27 Eylül'den sonra 19 kasıma kadar adet olamadım (onu da tarlusal kullanarak oldum) 3 aylık evliyim Bebek istiyoruz ve doktora gittik tedavi gerektirebileceğini söyledi hormon tahlili yapıldı değerlerim şu şekilde
TSH :2,570
E2: 44,84
FSH: 5,95
LH :14,09
Prolaktin :23,82
LH yüksek dedi şimdi (doktordan onay alarak ) Hayıt Eksratı ve Lepidyum(maca) kullanıyorımm ve yumurtlama takibi başlayacak 28 kasım da jinekolojik ultrason çekilecek sonuçları merak ediyorum benim gibi olan bu konu da tecrübeli arkadaşların yorumlarını merak ediyorum Rabbim isteyen herkese Bebek nasip etsin inşAllah