Kızlar sizinle bir bilgiyi paylaşmak istiyorum jinekolog bir akrabam vardı onunla bu konuyu konustugumda bana genelde dr. Hastayi bu konuda net bilgilendirmiyor hasta psikolojik olarak kendini kötü hissetmesin diye ama bizim gibi pcolu hastaların %98lik kısmı ömür boyu bununla mücadele ediyormuş ve tedavisi yok sadece çocuk istemeyenlere doğumk. Hapı veriyor kistleri büyümesin diye bekarlarada adet söktürücü her ay adet kanamasından 4 gün önce falan oda yumurtaları rahatlaması açısından yani bunu takinti haline getirmeyip omur boyu bunu kabul ederek yasamak en dogrusu gelelim pcolular kısır olur kismina kısırlık sadece çok asiri kilolu bayanlarda ve bu hastalıkla beraber diyabeti yukselenlerde olur ki onlarda bir yerde avantajlı çünkü çok yumurta sayısı çok çocuk demek (tek farkla bizim gibiler dengesiz çatlatıyor yumurtayı) kilo verdikleri zaman yine şansları oluyor diyor zayıf olanlar tabi daha şanslı ayrica pcolular kısır kalır asla hamile kalamaz diye birşey yok hepsi abartma benim ilk denememde oldu buda bir kez daha tedavi olmadan çok şükür hamile kalabileceğimi gösteriyor sağlıklı beslenmek çok önemli çocuk dusunsenizde dunmesenizde folik asit yani multivitaminleri hayatınızdan eksik etmeyin karbonhidrat hayatınızdan cikartin kilo almamaya dikkat edin ki bu da yumurta catlamalarini daha kolay hale getiriyor nasipte varsa oluyor nasipte yoksa normalde olsanız olmuyor sakın moralimizi bozmayalim bozanlarada izin vermeyelim eminim pcolu arkadaşlarımın çoğu benim gibi takıntılıdir işte biz bu yuzden böyleyiz bırakalım takıntıyi