• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

arkadaşlar bu polikistik over ultrasonda görülürmü?yani vanda görev yapıorum ayın ortasında kasık ağrısıyla doktora gittim bene gebelik testi yaptı gönderdi bişey yok dedi ama ağrım geçmedi 3 aydır yuurtlama günlerimden sonrra başlayan sızı şeklinde kasık ağrılarım var ve adetlerim çokşiddetli oluo ama düzensiz değil korkuorum ya 1 yıllık evliyim doktorda yok düzgünmafoldumben

arkadaşlar bu polikistik over ultrasonda görülürmü?yani vanda görev yapıorum ayın ortasında kasık ağrısıyla doktora gittim bene gebelik testi yaptı gönderdi bişey yok dedi ama ağrım geçmedi 3 aydır yuurtlama günlerimden sonrra başlayan sızı şeklinde kasık ağrılarım var ve adetlerim çokşiddetli oluo ama düzensiz değil korkuorum ya 1 yıllık evliyim doktorda yok düzgünmafoldumben

benim doktorum pko olduğunu söylediğinde adet dönemlerimde şiddetli sancılarımın olup olmadığını,birlikte olurken sancım olup olmadığını,tüy problemi yaşayayıp yaşamadığımı,bunların pkonun yapabileceğini söyledi.benimde adetlerim düzenli.Ultrasonda görülüyor zaten pko ve diğer kistler.yardımcı olmaya çalıştım :kedi:şuan tam bu kistlerle ve klomen tedavisi yaşayan biri olarak yazıyorum

senelerdir pko hastasıyım bazen tahlil sonuçlarım normal çıkıyor gayet iyi diyip ilaç vermeden gönderiyor doktor ama adet düzensizliklerim hiç bitmedi ve tüylenme sorunum artarak devam ediyor.. en son hacettepede ultrasounda girdim kistlerimi ölçüleriyle yazdılarve d. kontrol hapı verdiler ama ben onu kullanmak istemiyorum çünkü hiçbir faydası olmuyor..

bu hastalığı tamamen yendim kurtuldum artık her şey yolunda diyen BıR TEK pko hastası var mı merak ediyorum.. herkes yıllarca uğraşıyor ama tamamen iyileştim diyen yok hiç
:1no2:

bihoşseda canım çok teşekkür ederim doktor söylermiydi diye merak ediodum kendi kendimi korkutuorum işte

kızlar bişey sorcam yumurtlayan ve yumurtası çatlayan insandada olurmu bu rahatsızlık??

çatlama yada yumurtlamamla ilgili bi sorun var sanırım bebek olmuyo ama kist yok dedi doktor anlamadım
hormon tetkikleri vs herşey normalmiş.. acaba kist varda görmedimi

slm. bende pko var. 4. tüp tedavısı sonucu hamıle kaldım bı kızım oldu. şimdi tekrar hamile kalmak ıstıyorum. ama tedavıyle ugraşacak gücüm yok şu an. pko nedır??? halen anlamadım??? kıst fazla tüğlenme vs. vs. tedavısı yokmu bu rahatsızlıgın

arkadaşlar meraba, ben şunu öğrenmek istiyorum.. doktora gittiğimde pcos diyor ama ne kistin sayısını nede büyüklüğünü söylüyor sadece sağ yumurtalığın normalden biraz büyük diyor. sizede söylendi
mi bu ?

ben 8 yıllık evliyim adet olmaya başlayalı hep düzensiz adetlerim.iki kere mikroenjeksiyon tedavisi gördüm.ikiside boş gebelik oldu.kürtaj oldum.

merhaba kızlarvereliniortakbenimde yumurtalıklarım olağandan daha büyükmüş bu yüzden geç adet görüyorum ve 2 tane nur topu gibi kistim var birisi 1,5 birisi de 2 cm di en sonbenneyaptımkiadet düzenleyici ilaç verdi dr 3 ay kullandım sonra 3-4 kilo aldım:kızgın:ilacı bırakalı 2 ay oldu ve bugün adetim 2 gün gecikmiş durumda:delphin:ne zormuş kadın olmak:delphin:

Arkadaslar ben çok uzun yıllar pcos tedavisi gordum ve ankaranın en ünlü kadın dogum profesorune bile gittim o bile bu kadınların cok buyuk cogunlugunda goruluyor cogu farkında bile değil dedi diane 35 verdi.ultrasonla gorulur ama cidden ultrasonu iyi anlayan birinin bakması gerekir yoksa goremiyorlar.bekarım ama ileride sorun yaratmasın diye şimdiden tedavi olmak istedim. pcos dedikleri sey yumurtalıkların içinde oluşsan çok cok ufak kistler boyutları 5 mm'yi geçmiyor ayrıca boyutları da ilacla kuculebiliyor. bununla birlikte kesinlikle cocugunuz olmaz diye birsey yok zorlastırır belki ama pcosun var cocgun olmaz diye birsey sozkonusu değil cunku cidden cok sık goruluyor. hamur işinin pcosu arttırdıgı soyleniyor biliyorsunuz tam olarak nedeni bilinmiyor hamurlu gıdalara cok yuklenmemek lazım yani. genelde pcos hastalarında gec hastalanma olur ama bende de tam tersi cok sık oluyor 15 gunde bir hastalanmaktan kansızlıgın ileri safhalara ulasmıstı.ilactan sonra su an sure uzadı gibi 3 aydır ilac kullanmıyorum ama gene doktora gidip gozetim altında tutacagım.

merhaba pkos doğuştan diyor doktorlar ama ben inanmıyorum çünkü iki defa hamile kaldım kendiliğindeni. o kadar doktora gittim bişey dememişlerdi o 2 hamileliğimde düşükle sonuçlandı ama ufak bir tedaviyle yine hamile kaldım 4 yaşında oğlım var ve yine 5,5 hamileyim ve şua anda doktorumun dediği yüzde elliden fazla kadında görülüyormuş bu rahatsızlık şimdi umarım doğumdan sonra kilo vermekle birlikte geçer inş

selam kızlar....

nasılsınız bakalım baya oldu siteye girmedim....baya yazılar yazılmış...arkadaşlar daha öncede bahsetmiştim bende polikistik overliyim...

2 yumurtamdada vardı...şuan bebeğim 4 ayına girdi allahın izniyle...

benim hiç aklıma bile gelmiyor..doktorum bana dediki unut sen bu kistleri bende unuttum zaten...

inşallah herşey yolunda gider 9 ay bebişi kucağımıza alırız..ilk bebeğimiz ya nasıl heyecanlıyız...

ben öğrendım hastalıgı sonra hamile kalmışım hemen doktorda bana progestan verdi onu kullandım düşük olmasın die...bir sorun yaşamadım allaha şükür ...

başta bebeğim olmucak die ne kadar üzülmüştüm ya sizleri çok ii anlıyorum ...inşallah isteyen herkes bebeiş sahibi olur...

Kızlar soğan kürünü uygulayan var mı? ben başlamayı düşünüyorum ama su konusunda tereddütlüyüm, kireçsiz su demiş ama önceden kaynatılmış olarak mı yoksa haızr sulardan mı demek istemiş acaba ne dersiniz? CADIARZU önem veriyorum çünkü ikisinin çok farklı olduğunu duymuştum..

selam kızlar....

nasılsınız bakalım baya oldu siteye girmedim....baya yazılar yazılmış...arkadaşlar daha öncede bahsetmiştim bende polikistik overliyim...

2 yumurtamdada vardı...şuan bebeğim 4 ayına girdi allahın izniyle...

benim hiç aklıma bile gelmiyor..doktorum bana dediki unut sen bu kistleri bende unuttum zaten...

inşallah herşey yolunda gider 9 ay bebişi kucağımıza alırız..ilk bebeğimiz ya nasıl heyecanlıyız...

ben öğrendım hastalıgı sonra hamile kalmışım hemen doktorda bana progestan verdi onu kullandım düşük olmasın die...bir sorun yaşamadım allaha şükür ...

başta bebeğim olmucak die ne kadar üzülmüştüm ya sizleri çok ii anlıyorum ...inşallah isteyen herkes bebeiş sahibi olur...

amin canım inşallahopuyorumnanaktan

selam arkadaşlar ben de pko mağduruyum maalesef hem de çok yoğun bir şekilde:1no2: aşırı tüylenme ve kilo şikayetim var, adet düzensizliği şikayetim yok, hormonlarım çok farklı değerlerde. hayıt'ın pko'ya iyi geldiğini hormonları düzenlediğini duymuştum. ya bayanlar lütfen Allah rızası için rica ediyorum bu konuda bilgisi olan varsa benle paylaşırsa minnettar kalırım. uzun zaman diane35 kullandım ama bi türlü başedemedim:Saruboceq:

selam arkadaşlar ben de pko mağduruyum maalesef hem de çok yoğun bir şekilde:1no2: aşırı tüylenme ve kilo şikayetim var, adet düzensizliği şikayetim yok, hormonlarım çok farklı değerlerde. hayıt'ın pko'ya iyi geldiğini hormonları düzenlediğini duymuştum. ya bayanlar lütfen Allah rızası için rica ediyorum bu konuda bilgisi olan varsa benle paylaşırsa minnettar kalırım. uzun zaman diane35 kullandım ama bi türlü başedemedim:Saruboceq:

Sanırım hayıt tohumu çocuğu olmayanlar için diye biliyorum ben... ama yanış yönlendirmiyim sitede vardır bi araştır... yalnız sogan kürü %100 faydalıymış kullananlar hep faydasını görüyor ben de başlicam..
geçmiş olsun

pko için ibrahim saraçoğlu soğan kürü öneriyor.kistleri söktürüyormuş bu kür.saraçoğlunun kendi sitesinde bu kürü uygulayıp memnun olanlar varmış.ben metamorfin ilacı kullandığım için şu anda uygulayamıyorum bu kürü ama faydalı olacağına inanıyorum.3-4 defa bu kürü uyguladıktan sonra yumurtlama için incir-havuç kürünü öneriyor.geçmiş olsun

söyle canım... bende pkos'luyum 2 yıldır bebek için tedavi görüyorum malaef 1 yıldan fazlası işi bilmeyen birinin elinde heba oldu gitti... bende glukofen kullanıyorum 10 kilo verdim ve adetlerim düzene girdi 2 aşılama oldum her ikiside negatif... ocakta 3. olacak inşallah bu sefer pozitif olur

selam ben de 2 aydır progestanla hamile kalmaya calışıorum dr um verdi bır de diaformin diye bi ilaç glukofen ve glukopaj ile aynı.ama prospektüsünde gebelikte kullanılmamalı diyor ben baslamadım dr um de izinde napmalıyım sizceya hamileysem çocum zihinsel engelli olur dıe korkuorum
:1no2:

Back
X