Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

Malesef evet tedavisi yok.. ama onune gecip ilerlemesini engellemek insallah elimizde.. dedigim gibi bu tur ilaclar cogu arkadasimda basarisiz oldu.. Cunku onlarin hedefi yumurta catlatmak kisti kontrol etmek degil.. asilama kismet.. ama bir sure daha seker ilacina devam edin derim.. ama lutfen bu sure icinde tatli ve hamurisi tuketmeyin.. Kan sekerini dengede tutmaya calisin.. Sizin en az 6 ay seker ilaci kullanmanizi tavsiye ederim ki olumlu sonuc alabilesiniz.. bu sabrin sonuc vermez ise diger yontemlere basvurun derim.. ben her iki gebeligimde de seker ilaci olan glukofen kullandim oncesinde.. doktorunuza danisin derim.. cunku ben her doktora guvenmiyorum sizin isteklerinizden cok maddiyata deger veriyorlar.. gerekirse farkli bir gorus daha alin.. gluofeni bir danisin..
benim doktorum bana hiç şeker ilacı başlatmadı hatta kilona dikkat et bile demedi. değiştircem doktorumu bastı bana hormon ilaçlarını

Malesef evet tedavisi yok.. ama onune gecip ilerlemesini engellemek insallah elimizde.. dedigim gibi bu tur ilaclar cogu arkadasimda basarisiz oldu.. Cunku onlarin hedefi yumurta catlatmak kisti kontrol etmek degil.. asilama kismet.. ama bir sure daha seker ilacina devam edin derim.. ama lutfen bu sure icinde tatli ve hamurisi tuketmeyin.. Kan sekerini dengede tutmaya calisin.. Sizin en az 6 ay seker ilaci kullanmanizi tavsiye ederim ki olumlu sonuc alabilesiniz.. bu sabrin sonuc vermez ise diger yontemlere basvurun derim.. ben her iki gebeligimde de seker ilaci olan glukofen kullandim oncesinde.. doktorunuza danisin derim.. cunku ben her doktora guvenmiyorum sizin isteklerinizden cok maddiyata deger veriyorlar.. gerekirse farkli bir gorus daha alin.. gluofeni bir danisin..
acaba glukofen kendim kullansam mı ?

benim doktorum bana hiç şeker ilacı başlatmadı hatta kilona dikkat et bile demedi. değiştircem doktorumu bastı bana hormon ilaçlarını

acaba glukofen kendim kullansam mı ?

yanlis anlamayin ama bence yanlis tedavi baslanmis.. testestoron hormonu normal seviyede ise gerek yokmus hormona.. daha cok vucud duzeniniz bozulur.. ilk once doktorunuzu degistirin.. ve bir sonraki dr unuza glukofeni danisin.. uygun gorurse kullanin.. Gecmisinizi bi guzel anlatin ona gore bir yol izler zaten..

yanlis anlamayin ama bence yanlis tedavi baslanmis.. testestoron hormonu normal seviyede ise gerek yokmus hormona.. daha cok vucud duzeniniz bozulur.. ilk once doktorunuzu degistirin.. ve bir sonraki dr unuza glukofeni danisin.. uygun gorurse kullanin.. Gecmisinizi bi guzel anlatin ona gore bir yol izler zaten..[
o klomen beni maffetti ayda 2 kez adet oldum sonra kanamam 2o gün sürdü ve doktorum hiç bişey yapmadı

yanlis anlamayin ama bence yanlis tedavi baslanmis.. testestoron hormonu normal seviyede ise gerek yokmus hormona.. daha cok vucud duzeniniz bozulur.. ilk once doktorunuzu degistirin.. ve bir sonraki dr unuza glukofeni danisin.. uygun gorurse kullanin.. Gecmisinizi bi guzel anlatin ona gore bir yol izler zaten..
o klomen beni maffetti ayda 2 kez adet oldum sonra kanamam 2o gün sürdü ve doktorum hiç bişey yapmadı

rahim duvariniz kalinlasmis olabilir.. gebelik oncesi bi kanamam olmustu adet gibi ama tam 1 ay surdu.. ayni zamanda da yumurtaliklarda kist.. sonra bir ay boyunca glukofen ile beraber dianne 35 kullanmak zorunda kaldim.. kanamami kesti ve bi baktik rahim duvari normale donmus cok sukur.. ama belitmeden etmemeyim bilgin olsun.. bu dianne 35 zor bir ilac bu yuzden ben sadece 1 ay kullandim.. dr devam dese bile etmezdim
Yan etkileri cok fazla.. Neyse doktorunu degistir ve yola devam.. hayirlisi ile dileklerine kavus insallah canim..

Hayırlı akşamlar hanımlar, çevrenizde pko olup adetten sonra ara kanama yaşayıp hamile kalan var mı??

Kızlar adetimin 2. Günü uterus enddometral kalınlık 5mm sağ over 39x20 mm boyutunda içinde 7 mm çapında çok sayıda follikül , sol over 44x30 33 mm hemorajik kist var yazdılar doktor açıklama yapmadı şimdi bu sonuclar Kötümü ?

Kızlar size moral olsun diye yazıyorum. 2006 dan beri pco olduğumu biliyorum. Gitmediğim doktor kalmadı. Doğum kontrol hapı içmezsem yılda en fazla 3 kere regli olurdum. Ağır pcoluyum. Hangi doktor beni görse çocuğun ya olmaz ya da çok zor olur çok uğraşırız derdi. Bunlar hep psikolojimi bozardı. O nedenle evlenmeyi düşünmezdim. Sonra geç de olsa evlenmeye karar verdim ve evlendim. O sıralar Karatay diyetiyle tanıştım. Hiç ekmek ve türevi yok zararlı şeyler tatlılar yok. Ve spor yapmaya başladım. Sporsuz günüm geçmedi ya yürüdüm ya yüzdüm ya bisiklete bindim. Bu sırada ben düzenli regli olmaya başladım. 33-35 günde bir ilaçsız bi şekilde regli olmaya başladım. Bu benim için mucizeydi. Evliliğimiz 1 yıl oldu çocuk mu yapsak derken o ay daha hamile kaldım. 33 yaşında ağır pcolu bir kadınım ilk denememde doğal yoldan hamile kaldım. Allah sağlıkla kucağıma almayı da umarım nasip eder. Tek yaptığım karatay ve spor. Lütfen dediklerimi uygulayın. Moralinizi bozmayın .

Merhaba kızlar bende pkoluyum 25 yasındayım ve 7 senedir bununla ugraıyorum 3,5 senelık evlıyım ve 1,5 senedirde cocuk için ugrasıyorduk benm yumurta rezervım cok ıyı fakat yumurtlama olmuyordu ve ılacsız adet olamıyordum 1,5 senedir gttigim doktorum normal yollardan olur dıye bana ılk bastan progestan verdi 6 ay onu içtim snra o gecti 3 ay glukofen ıctım sonrada klomen kullandım 1 ay ve kontrole gttgimde 10 mm 1 tane yumurtam oldugunu ve ılaclara yanıt vermedıgmı soyledı benı bı klınıge yonlendıreceını soyledi tabı ben çok moralım bozuldu hemen doktr arayısına grdım sağolsun patronum izin verıyordu bana her doktora gttgımde bende ona soylemıstım tedavı gordugumu oda esının doktorunun ısmını verdı bana GÜLİN OKAN

O doktora gttgmde aslında 10 mm olan yumurtamın gelıstını catladıgını ogrendım yanı klomene cvp verıyordum snrakı ay yıne klomene basladık iki tane 26+18 mm yumurtam olustu ve catlama gunlerınde 5 gun üst üste ilişki oldu ve sonuc cok sukur hamıleyım kesınlıkle iyi bi doktor bulun sızın once sorununza cözum bulsun sızı ugrastırmasın o ugrassın yani çözüm bulsun size benm doktorum takıp etseydı benı belkı daha once olusacaktı kısmet tabıde sizi oyalamasın doktorlarınız dikkat edın arkadaslar

merhaba kızlar. ben aranızda yeniyim. çok tedirgin heyecanlı ve umutlu başladım bu serüvene.:110: kendimi bildim bileli pko luyum bende. küçükken gittiğim bir çok doktor bana sert bir tavırla çocuğun olmaz gözüyle baktı. ve o anlar aklımdan hala çıkmıyo. şuan 5 aylık evliyim henüz çok yeni ama zamanında aldığım bu tepkiler beni çok korkuttu. yaşımız geçmeden bide yaş sıkıntısı geçmeden en kısa zamanda tedavi uygulayıp bebek sahibi olma konusunda eşimle ortak karar aldık. evlendiğimden itibaren doktor kontrolündeym. ilk gittiğimde yumurtalıkları rahatlatmak için tarlusal yazdı ve bitip adet gördükten sonra ginera kullan dedi 3 ay boyunca ve son kutudan sonra adetin bitince gel bakalım dedi.geçen salı günü gittim ve ilaç yardımı olmadan yumurta üretimimin çok zor olduğunu söyledi. klomen yazdı ama bikaç gün geç geldiğim için tedavini biraz hızlandırıcaz günde 3 tane alıcaksın bitince 3-4 güne tekrar gel bakalım dedi ve yumurta takibine başlıcaz dedi. birden fazla doz aldığım için sanırım pskolojim biraz alt üst oldu. süreki kafama takılıyo bikaç gündür çok hassaslaştım aklımdan çıkaramıyorum aşırı heyecanlanıyorum. bana tavsiye verebilir misiniz lütfen yaaa :KK64:bide umuda çok ihtiyacım var. annelik yada bebek konusu açıldığı an gözlerimden yaşlar süzülmeye başlıyo :KK61: pko olmam ve üstüne üstün kilolu olmam umutlarımı yıkıyo. kilolu ve pkolu olup hamile kalanlarınız var mı???:KK57:

Merhaba ben de pko luyum en son nisanda adet gördüm doktora gittim tarlusal verdi bitirdim 20gun gecti hala adet olmadim cocuk istiyorum ovulasyon testleri aldim hergun yapiyorum ama hic daha pozitif gormedim gebelik testi ovulasyon testi doktor muayenelerine verdigim parayla bir araba alirdim umudumu kaybediyorum milletin doğum videolarini izleyip agliyorum dua ediyorum sonuc hep husran hep tek cizgi gormekten biktim yarin yine kontrole gidecegim yine degisen bir sey olmayacak sogan kuru incir kuru ne geliyorsa akliniza denedim demekki cok ta zorlamamak gerek allah beni annelik duygusuyla mükafatlandirmayacak

üzülme ama ya yslpsln yslpsln Allahım hepimize nasip edecek :( bende geçen ay öğrendim pko olduğumu.ve bende çok üzülüyorum.kafam karmakarışık :(((

Selam arkadaşlar neredeyse tüm mesajları okudum ve çok duygulandim. Nasıl bi girdabin içindeyim dedim :( bende psoluyum buay ikinci aşılanan yapıldı şuan beklemedeyim duaya ihtiyacım var nasip tabi... Doktor çok umutlandirdi dayanamayıp eşime söyledim doktor umutlu diye inşallah onu boşuna sevindirmemisimdir. Rabbim hepimize hayirlisiyla nasip etsin..

kızlar bugun kontrole gittim. geçen hafta ilk defa klomen kullanmaya başlamıştım. doktor baktı yumurta iyi durumda gelişmiş perşembe ilişkiniz olsun cuma tekrar gel bakalım dedi. çok heyecanlıyım.:KK16: sizler gelişen yumurtanızdan sonra nasıl sonuclar aldınız. kendımı hep olumluya yoruyorum hayırlısıyla.:110: moralımı dusurup kendimi riske atmak istemiyorum. olumlu sonuc alanlar var mı ılk klomen tedavısınde???

Kizlar selamm . Ben 2 ay once doktora gittim bana pko var dedi yumurta tembelligi oluyo heralde. Ama belirtilerin hicbiri yok bende. Kilolu olmak var ama tam tersi zayifliyorum ben. Sivilce var ama karacigerimde tumor oldugu icin var. Adetlerimde duzenli. Havalardan bazen degisyo oda 2-3 gun. Baska doktorada gitmedim kafam cok karisti 3 kere dusugum oldu 1 bucuk senedir 2 seneye yakin hatta cocugmda olmuyo. Aylik koruyucu ignelerden yaptirmistim 3 ay kullandim acaba onlarmi sikinti yaratti. Tabi 2 sene once bu zamanlar kullanmistim onuda. Sonra hic korunma olmadi. Pko olupta ovulasyon testinde cift cizgiyi goren varmi. Ben 2 gundur yapiyorum tam yumurtlama zamanim zaten cift cizgi tabi degerlendiriyoruz. Bide yardimci olsun diye yaninda pre-seed aldim onuda kullandim bugun bakalim nolcak 2 hafta var adetime. Kafam cok karisik ya :(

Back
X