- Konu Sahibi cecillettem
-
suan hiç stres yok canım..belki de bebek denemesi yapıp hüsrana uğramadığım içindir...benim tek stresim haziranda hamile kalmaya çalışmak..öğretmen olduğum için subatta doğum iznine ayrılmak istiyorum dateşekkürler canım
anladım canım Allah gonlune gore verır ınsallh :)
Hayır kullanmıyorum 9 aydır bebek istiyorum 1 yıllık evliyim ama Nebilim duygularım karıştı doktor rahim flimi istedi simdi bide eşimden test istedi çok umutsuzluğa kapıldım bir an ;( o öyle dîyince...!iyi de canım pkolular gebe kalamıyor diye bir sey yok ki...hormonların normalse çokta takma.ne zamandır bebek istiyorsun ? tsh ın yüksek evet gebelik için 2,5 altında olması lazım...tsh için ilaç kullanıyor musun
simdi ki doktorlar herseyi pkoya bağlıyorlar hormon testine göremi pkolu olduğunuzu söyledi...benimde adetlerim çok düzenli olmasına rağmen doktor bana da pko olduğunu söyledi ama hormon testi yapmadı bu ay yine günün de adet oldum ama miktarı az oldu acaba diyorum doktor beni strese soktu ondan mı az geldi yoksa pkoyla mı ilgisi var...bakalım aksilik olmazsa pazartesi hormon testi yaptırcam
ben hormon testı yaptırdım. fakat calıstıgımdan dolayı hala gösteremedim doktora sonuçlarımı. benim adetlerim hemen hemen her ay düzensizdir. ama araştırdıgım kadarıyla pko nun tek belirtisi adet düzensizliği değil. Aşırı tüylenme de pko belirtilerindendir. benm tek endişem çocugumun olmaması. doktora ilk sorum bu olmustu benm. cocugumun olmasına engel olur mu dediğimde. bana bu durumda olupta 8-10 tane cocugu olan bılıyorum dedi. bakalım hayırlısı olsun. sende bir hormon testı yaptır bakalım ne cıkıcak. ınsallah ıyı sonuclar alırsın.
yaptıramadım hormon testi.pazartesi adetimin 4. günü olduğu için sonuçlar farklı çıkar diye yaptırmadım...bende adet düzensizliği de tüylenme de yok ama bazen belirti olmadan da oluyormuş nasıl bir hastalıkmış bu ya ....ama halen pko yok diyorum kendi kendime varsa da yok sayıyorumama ben bu hormon testi gününe kadar meraktan ölcem heralde....bana da doktor erteleme 30 olmadan hamile kal ilerde tedaviyle hamile kalmak zorunda kalabilirsin demişti
en iyisini yapıyorsun yok saymaklakilon var mı. bazı bunyelerde kılo da buyuk problemmıs bu hastalıgın. kılo vererekte atlatılabılırmıs. bende biraz kıloluyum sımdı zayıflamaya calısıorum. ama başardım 1-hafta 10 gunde 3 kıloya yakın verdım. senın çocugun var mı peki. ne kadarlık evlısın .
ben 66 kg mım canım boyum 1,67...bende doktor pko var diyeli 2,5 kilo kadar zayıfladım da simdi bıraktım geri 300,400 gr oynuyor kilom o yüzden ama bugün 2.soğan kürüne başladım tekrar baslarım egzersizlerime.....off birde kan surubu kullanıyorum onunla zayıflamak zor oluyor...1 yıl 2 aydır evliyim canım ama 2013 ağustosta oldu düğünümdaha yeni evli olunca bebek düşünmüyorduk ama doktor pko var deyince düşünmeye başladık.sen kaç kilosun bakim..kilo vermek ilaçlardan bile etkili sanırım çok faydası varmıs
yaaa senin fazla kilon yok kiii :) ben 80 e yakınım amaevet kilo vermek cok önemlı gercekten pko da. Ne diyeyim rabbim sağlıklı sıhhatlı evlatlar nasıp etsın isteyen herkese inş. :2:
pko nekadar illet bir hastalıkmış 10 aydır uğraşıyoruz kilo da verdim yine de sonuç alamadık
pkolu olup kıstı olan, adetı 3 -4 ay gelmeyen, bekarkende duzene gırmesı ıçın doğum kontrol haplarını 4-5 sene kullanan,bebek için karar verdıgınde nasıl olsa hemen bebek olmaz barı gecıktırmeyeyım dıyen ama korunmayı bıraktıktan sonra ıkıncı ayda prensesı göbüşüne konan ben varımnasılım
Bence kız agır derece pko değil ağır derece denişik bi tipBence gayet mantıklı ama anlamak istememiş karşı taraf yada kendini normal görüyor evet dedigin gibidir ilaç kuıllanıp gittiyse görmek istedigi sonuçları görmüştür
canım sordum kıza sen neden kisk olduğunu biliyor musun dedim kızda evet adet olmadığım için oluyor dedi..bende adet olmama sebebinde hormonların dedim analtmaya calıstım ama ısrarla hormonlarım normalmıs ama agır derecede pko var dedi...bende onun olayını çözdüm bugünn
kız pkodan sonra ilaç kullanmış son yaptırdığı testte de hormonları normal çıkmış..demek ki ilaçlar hormonlarını düzeltmiş ama eski kiskleri hala yumurtalıklarında mevcut ..nasıl açıklamam mantıklı değil mi sence de
Hanimlar baslangic seviyesidir o arkadasiniz. Benimde hormonlarim çok normal ama yumurtalıklar im da tembellik olduğu için polikistik över dedi doktorum ve bende bi buçuk senedir ugrasiyorum hamilelik için bi kere hamile kaldim düşükle sonlandi ve sürekli ugrasiuorum ama hamile kalamiyorum.. Adetlerime gelince sora 3-5 gün gecikme oluyor ona da normal diyorum bilmiyorum doktorumda ayni şeyi söylüyor. Allahim tez zamanda evlatlarimizi gondersin inşallah...
Kızlar merhaba.
Bu PKO tanısı nasıl konuyor?
Sadece FSH'ın LH'tan daha düşük olması PKO mu demek?
Bir de PKO'da yumurtalıkta kist veya kistler mi oluyor?
Benim FSH'ım LH'ımdan biraz düşük.
Ama kesinlikle kistim falan yok. 2 dr da PKO'sun demedi.
Ama kafam bu ikisine takılıyor.
Beni aydınlatır mısınız?
ultrason ve hormon testi sonucunda konuyor tanı canım..Lh fsh dan yüksek olunca hamilelik gerçekleşmiyor.senin adetlerin düzenli mi ...pkoda inci gibi sıra sıra dizilmiş kistcikler oluyor...sen kistin olmadığını nasıl anladın ki doktorlar pko demediği için mi..belki başlangıç seviyesinde de olabilir..bana da doktor pko demişti başka doktora gitmedim hormon testide yapılmadı daha.bugün bi daha gittim.pko demiştiniz bana dedim.doktor ilaç verdim mi dedi hayır dedim..o zaman boşuna hormon yüklemeye gerek duymamışım suan gayet güzel görünüyor dedi..bu hastalık cidden çok değişik bir sey
Ultrasonla bakıldı canım ve hiç kist yok.
Benim LH FSH'tan biraz yüksek ama uçurum yok arada.
Adetlerim düzenli değil. Hipotiroit hastasıyım canım ben adet düzenimi çok bozuyor hatta olamıyorum yani.
Sana da geçmiş olsun.
Kafama takılan 2 dr'a gösterdim sonucu ikisi de neden PKO'sun demedi ki :26:
Amin canim sen ne kadardir ugrasiyosun bebis için ? Ne kadarlik evlisin ? Benim yumurtalarim tembelmis sadece öylededi ddoktorum. Hormonlarim normal ama olmuyor iste yavrucagim gelmiyor .. Rabbim tez zamanda nasip etsin inşallah. Bu ay klomen tedavisine baslayacagim. İnşallah mutlu son ile biter. ..başlangıç olduğunu sanmıyorum yıllardır varmış...3,5 gün gecikme evet normal.ben bugün bi daha gittim doktora ultrasondan baktı gayet güzel dedi...ilaca gerek yok dedi bakalım .amin Allah isteyen herkese nasip eder insallah
ultrason ve hormon testi sonucunda konuyor tanı canım..Lh fsh dan yüksek olunca hamilelik gerçekleşmiyor.senin adetlerin düzenli mi ...pkoda inci gibi sıra sıra dizilmiş kistcikler oluyor...sen kistin olmadığını nasıl anladın ki doktorlar pko demediği için mi..belki başlangıç seviyesinde de olabilir..bana da doktor pko demişti başka doktora gitmedim hormon testide yapılmadı daha.bugün bi daha gittim.pko demiştiniz bana dedim.doktor ilaç verdim mi dedi hayır dedim..o zaman boşuna hormon yüklemeye gerek duymamışım suan gayet güzel görünüyor dedi..bu hastalık cidden çok değişik bir sey
Ultrasonla bakıldı canım ve hiç kist yok.
Benim LH FSH'tan biraz yüksek ama uçurum yok arada.
Adetlerim düzenli değil. Hipotiroit hastasıyım canım ben adet düzenimi çok bozuyor hatta olamıyorum yani.
Sana da geçmiş olsun.
Kafama takılan 2 dr'a gösterdim sonucu ikisi de neden PKO'sun demedi ki :26:
tsh ın mı yüksek o zaman.düzensiz adet hipotiroitten de olur...uçurum olmaması çok iyiymiş. ultrasonda gözükmemesi de iyi.peki fsh lh ı dengelemek için ilaç vermediler mi :44: pko yokmuş işte kafana ne takıldı canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?