PKOS olupta umutlarını kaybedenler dertleşelimli...........:(((((((

Elif26

@şkısın@ @şık
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
606
11
96
Arkadaşlar pko denen illet yüzünden hamile kalamayan ve umutları gittikçe azalanlar!!!!!!!!!!
Hadi duygularınızı,tedavilerinizi ve problemlerimizi burda paylaşalım.....Hadi belki aranızdan hamiş haberleri alırızda birbirimize biraz umut oluruz.......

merhaba arkadaşım ben tam emin değilim ama adet düzensizliği yüzünden gittiğim sağlık ocağındaki doktor bana yarım ağızla pkolu olduğumu söyledi buay sonunda başka bir doktora gideceğim bebek düşünmeye başlayalı henüz 2 ay oldu işşallah doktor yanılmıştır diyorum ama bir yanımda uzun süre bekliceksin diyo hakkımızda hayırlısı umudunu kaybetme ne olcağı hiç belli olmaz güzel düşün güzel şeyler olsun

ben eski pkoluyum ve şuanda tekrardan adet olmadığım için pkoya yakınlaşan yumurtalık yapısna sahibim gerçi yumurtlamadığım için ona bile sahip değilim ...ben daha yumurtlayıp adet olamazken birde eşimde sorun varken nasıl düşünmeliyim ????çok pozitif oluyorum sonuç hüsran negatif oluyorum yine hüsran ..o kadar çok anne olmak isityorumki o kadar yüreğim yanıyorki bir çocuk lafında hamile haberinde doğum haberinde o anda bu isteğim bile beni korkutuyor bu kadar istemekde iyi değil ben daha anne olmadan kaybetme korkusu yaşıyorum nasıl atlatacam bilmiyorum sanırım piskolojim iyice bozuldu piskiyatristemi gitmeli bilmiyorum ama anne olmak isteğimden korkuyorum anne oldum diyelim onu kaybetmekten doğasa bile kaybetmek...duygusu offf çok zorrr.

Benim yumurtalarım gelişiyo ama yinede olmuyo işte 2 ay sonra tekrar tedaviye başlıycam inşallah hepimiz için hayırlı olsun canlarım...Bu hem psikolojik hemde hormonsal nedenlerden kaynaklanan bir hastalık umarım bunu yenmeyi başarırız....

arkadaslar benim de adet duznsizliğim var. yani bebek istemeye basladıgımdan beri var olan bir sey.
sormak istedigim pko'lu oldugunuzu nasıl anladınız? ultrason da cıkan bir sey mi? cunku ben ABD ye gelmeden once genel muayene olmustum.kan idrar ultrason vs bakılmıstı temizdi. gecenlerde evde tst yaptım belirti var diye. pozitif cıktı. doktora gittim . o zaman da alttan muayne etti ultrason ile. o zman da bir sey cıkmadı. yani bu ne menem bir seydir nasıl ortaya cıkar? yani bendeki adet duznsizliğinin sebebini ben cok bebek istememe ve asırı strese baglıyordum. boyle bir sey olabilir mi?

malesef pko bende de war sanırım bunla yaşamayı öğrenmeliyiz çünkü bunun tedavisi yok ama bugün sercanın haberi banada umut oldu sizler ne tür tedaviler gördünüz ben kendi kendime yumurtlayabiliyorum ama çok düzensiz her ay değil bu ay da bakıcaz yumurtlamışım yine gebelik olmazsa önce test sonra da ilaç tedavine başlıycaz adetimle beraber adaçayına da başlıycam umarım allah dualarımızı kabul eder bizi de minik mucizelerimizle buluşturur:çok üzgünüm:

kızlar umut pcoslular için herşey demek moralinizi yüsek tutun ben de pco hastasıyım ve 3 sene lik bi tedavinin arkasından ilk tüpbebek denememde hamile kaldım size umut olmak istedim yeter ki inancınızı yitirmeyin ve dr nuzu çok iyi seçin olur olmaz merkezlere gitmeyin biz 7 senelik evliliğimizin ilk meyvesini inşallah yakın bir zamanda alacağız rabbim sizlerede bu güzelliği yaşatsın

arkadaşlar peki kilo probleminiz varmı ben öncedende adet düzensizliği yaşıyordum ama geçen yaza kadar hiç gecikmeler bu kadar uzamamıştı ve kilo almaya başladım henüz bir tedavi uygulanmıyo progeston verdi 3 ay bununla dene olmazsa gel öyle tedaviye başlayalım dedi doktor bu ikinci ayım ilacı kullandğımdan beri düzenli adet gördüm bu ayda kullanıp tekrar doktora gideceğim benim kafama takılan konu neden hemen tedaviye başlamadı acaba birde ilaç kullandığın sürece adet görürüsün bıraktığın zaman yine düzen bozulur dedi yeterli bi açıklama yapmadı sağolsun pkolumuyum değilmiyim anlayamadım birde pkolu hastalarda yumurtlama oluyoda çatlamamı olmuyo yoksa yumurtlama hiçmi olmuyo

kızlar bende şunu merak ettim pkolu olanlar kilo verdiklerinde bebek sahibi olma ihtimalleri artıyomuş.peki zayıf olan pkoluların gebelik şansı nedir.gebe kalmada kilo önemli etken diyolar da...

canım ilk benimde ultrasonlarda görülmedi bir kaç doktor değiştirdim pko olduğumu öğrenmem 1 yılımı aldı en son hormon testleri istedi doktorum fazla bir dengesizlik yoktu ama yumurtalıklarımda kistler olusmaya başlamıştı ve o gün doktorum pko olduğumu ilan etmiş oldu...

kızlar merhaba. sakın umutsuzluğa kapılmayın. çünkü ben bebek düşündüğümüz için korunmayı bırakıp da adet düzensizliğinden dolayı dr a gittiğimde öğrendim düzensizliğin nedeninin pko olduğunu. tüylenme ya da kilo problemim yoktu. hastalığın şiddeti kişiden kişiye farklı oluyormuş. dr akışına bırak dedi ama mümkün mü. isteyince hemen olsun istiyosun. buradan öğrendiklerimle adaçayı ateş ölçme yöntemiyle yumurtlama takibi falan da derken ilk ay hamile kaldım. üstelik eşim de vaktiyle varikosel ameliyatı olmuş. sakın umutlarınızı kaybetmeyin sürekli dua edin hayırlısıyla olsun diye. kaç kişi var eşimde de bende de sorun yok senelerdir olmuyo diyen. başka bi tanıdığımız var çok da kilolu birisi, 6 ay adet olmadığı önemde hamile kalmış. ya bu açıklanabilecek bişey diil bence tamamen Allahın lütfu. Allah hepinize yaşatsın tez vakitte inşallah hamileliği. bana da hayırlısıyla kucağıma almayı. bu arada hurma da hamilelik için faydalıymış. bunlar bi vesile olabilir. çalışıp gerisini Allah a bırakmak lazım. hepinizi öpüyorum

kızlar bende şunu merak ettim pkolu olanlar kilo verdiklerinde bebek sahibi olma ihtimalleri artıyomuş.peki zayıf olan pkoluların gebelik şansı nedir.gebe kalmada kilo önemli etken diyolar da...

canım benimde kilo problemim yok şuan 52 kiloyum daha nekadar zayıflayabilirim ki

merhaba kızlar bende PKOS hastasıyım 3 yıllık evlıyıl ilk yıl korundum sonra bebıs istedik
nese adet duznsızlıgı vardı olmayınca dr gıttım ve ilk başta bişey solemedı 3 ay klomen kullandım işe yaramadı tam esımı cagırdı yarıda bırakmak zorunda kaldık
sonra başka dr gıttım pkos oldugumu oğrendım iğne tedavısıne başladık mecbur onuda yarı bıraktık cunku yumurtalar asırı bıyumus hayatı tehlıkesı var dedı
gene dr dedıştırdım
ve hsg istedı neyse cektırdık 3 ay bekledım gene yok
sonra bu dr da iğne tedavisi dedi neyse ilk ay vurundum çatlatma derken gene olmadı
sonra yaz tatılı gırdı 3 ay gene ara verdım
dr gıttım tekrar progeatan verdı adet olmam için iğne tedavsı dedı
dedım kı ben aşılama istiyorum çunku şans artıyo gıbı sankı o da tamam dedı
nese ıgneye başladım tabı rutin kontraoller sonra çatlatma iğnesını esım vurdu 34 saat sonra gıttık spermler falan temızlendı asılama yapıldı ama ben ne kadar kotuyum olmadı dıye nese bekleme surecı başladı adet gunu geldı bende tık yok 4 gun geçti idrar testi yaptırdım negatif(tabı saglık ocagında)ama eve geldım delı gıbı aglıyorum

sonra 1 hafta içinde adet olmazsam dedım kan kan testı yaptırırım nese gıttım verdım sonucu almya gıttım kız gozun aydın dedı hamılesın şoktayım yazarken bıle tüylerım dıken dıken oluyo valla sonra emınmısınız dedım vet dedı dr goster ıstersen ayaklarım tutmuyo esım dısarda hız bırseyden haberı yok kı zavallının
dr dedıkı hamılesın hemd yuzde yuz ayaklar tutmuyo ama nese arbanın yanına gıttım esıme dedım kı baba oluyosun şokta hemen ozel gıttık tabı suphe içinde yanlışlık oldu kendı kafamız da seneryolar kuruyoruz anlatamam kızzlar

ne zaman kı kalp atısını duydum o zaman inandım işte bole

kımse umutsuzluga kapılmasın derım ummadugım anda geldı bebegım

bende 50 kiloyum dha fazla zayıflamam imkansız çok zayıfım benimde ultrasonda görünmed kist yok dedi dr ama hormon testlerimin sonucunda öğrendim pko oldumu malesefff:çok üzgünüm:

bende kilo problrmi yok düzensizlik bi de tüy problemi war sizde hagi belirtiler var hamile arkadaşlar d yazarlarsa sevinirim ne tür belirtileri oldunu

hafsa sen hangi dr a gitmiştin yardımcı olursan sevinirim ayrıca bebişini sağlıkla kucağına almanı dilerim

canım ya suan ankarada degılım tedavıyı başka sehırde gordum eşimin işi nedenıyle burdayız

bende pkoluyum.ilk tedavimde aşılama oldu ve ikizlerim oldu ama 2 aylık düşükle sonuçlandı.şimdi 2. aşılama yapıldı bakalım allahtan hayırlısı.ama ben inanıyorum bunlar sadece bizim sınanma nedenimiz allahta bize vericek merak etmeyin.daha kötü durumda olanları düşünün ve sabredin.

selam bende de pko var.ilaç tedavisini bitirdik .sonuç negatif .bu ay iğneye geçeceğiz.arkadaşlar pko yenen yokmu aranızda neler yapmamız gerekiyor lütfen yazın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…