PKOS olupta umutlarını kaybedenler dertleşelimli...........:(((((((

bende ilaç tedavisi oldum yumurtalarım gelişiyo fakat çatlama iğnesi işe yaramadı sonuç hep negatif sonra tedaviyi bıraktım çok bunalmıştım.Tedaviyi biraktıktan 3 ay sonra hamile kaldım benim için mucize gibiydi ama bebeğim öldü sevincimiz fazla sürmedi şimdi en başa döndüm tekrar tedaviye başlıycam ama bu sefer bukadar bekliycek sabrım yok.Biraz daha zamana ihtiyacım var galiba tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.İnşallah zaman herşeyin hayırlısını gösterir bizlere...

kızlar ümitsiz o9lmayın yüce mevlam istediyince oluyor.bende pkosum aşılama ile hamiş kaldım.önceleri kanallarım kapalıymış tedavi görmüştüm ama olmamaıştı.sonra laparoskopiyle kanallarım açıldı ve ilk tedavimde hamiş kaldım.ama çok dua ettim.önce allah kızlar dualarınızı bırakmayın.allah bu güzel duyguyu sizede nasip etsin inşallah

bendede pko çıkdı ama hiçde üümidimi kaybetmedim...

tıp o kadar ileriki... birde allahımız isterse olacakdır kesin..

polikistik over sendromu-önceden adını bile telaffuz edemezken şimdi bütün hayatımı kaplamış sanki en çok istediğim şey anne olmaktı ve onuda engelliyo............

bu hastalık benimde bütün hayatımı kaplamış durumda ama ben Allah'ımın bana küçük meleğimi en mükemmel zamanda göndericene inanıyorum o yüzden fazla düşünüp de kendimzi yıpratmayalım arkadaşlar en kıymetli bebişler bizim bebişlerimiz olacak nazlanmaları da bundan bize düşen sabırla onları beklemek sonunda zafer bizim olacak:hooray:

haklısın canımen güzeli sabredip beklemek........

yapmayın yaaa...pozitif olun ben de pkosluyum ve 21 haftalık hamileyim kızlar....peki bu şans derseniz 2. çocuğuma hamile kalamayacakmıyım benim bile moralim bozuluyor ben o enerjiyi sizden bekliyorum güçlü olmanız inanmanz lazım mutlu olmaya ihtiyacımız var ve hakediyoruz:)

canım bebeğin hayırlı olsun.nekadar sürede hamile kaldın.....

tup bebekle cocuk sahiib oldm cok ileri degildi benim pkos
fakat aklınızda bulunsun iyi beslenme olumlu etkiliyor
kilo bu hastalıga iyi gelmiyor
yediklerinize dikkat edin kilo almayın
kiloluysanız kilo verin cok farkediyor

tup bebekle cocuk sahiib oldm cok ileri degildi benim pkos
fakat aklınızda bulunsun iyi beslenme olumlu etkiliyor
kilo bu hastalıga iyi gelmiyor
yediklerinize dikkat edin kilo almayın
kiloluysanız kilo verin cok farkediyor

Allah bağışlasın canım.benimkide fazla ileri değil ilaçsız adet olabiliyorum ve yumurtam gelişiyo ama yinede hamile kalmak zor.Allahtan kilo problemim yok bide onun için uğraşmak zorunda kalıcaktım...

arkadaslar benim kafama bir sey takıldı. bu pko ya da adet duzensizligi sizde hep var mıydı yoksa korunmayı bırakınca mı ortaya cıktı? bende de korunmayı bırakınca cıktı, brooke da oyle yazmıs. peki sebebi neymis biln var mı? yani spermlerin vajinaya bir zararı mı var da adetler duzensizlesiyor? yoksa brooke sen dogum kontrol hapı kulanarak mı korundun da korunmayı bırakınca adetlerin duzenszlesti?

kibelecim mrb. ben ilk adet olduğumdan beri adet düzensizliği yaşıyordum. en erken 36 37 günde adet olurdum 2 ay adet olmadığım da olurdu ama senede 1 kez falan. evlenince geçer derler ya onun için çok önemsemezdim. evlenince hemen hapa başladım 2 sene hapla korunduk. sonra hapı bıraktık 6 ay eşim korunmaya devam etti. bu arada adet düzensizliğimiz devam ettiğini farkettim, çocuk çalışmalarına başamayı düşünüyorduk ama 2 ay adet olmadım dr gittim o zaman öğrendim bende pko olduğunu. çok ileri boyutta değilmiş. dr. da akışına bırak dedi çünkü stres da yumurtlamayı engelliyor ve kistlerine bi kist daha eklenebiliyor. ideal kilo önemli çok şişman veya çok zayıf olmamak gerekiyor.herkeste tüylenme olacak diyee bişey yok herkeste adet düzensizliği de olmayabiliyor. biraz karışık bi hastalık yani. neyse sonunda çok akışına bıraktığımız söylenemez gerçi bu siteden öğrendiğim herşeyi yapmaya çalıştım ve çok dua ettim. ve ilk ay hamile kaldım. darısı sizlerin de başına hayırlısıyla. ben hepimize dua ediyorum. sakın umutsuzluğa kapılmayın

Oncelikle, o cok istedigin bebege en yakin zamanda kavusmanı dilerim. PKO doktor kontrolu olmadan ve vajinal ultrason yapılmadan anlasılmaz. Belirtileri ise, kilo, vücutta erkek tipi tüylenme (göğüslerde, göbekte, yüzde vs), cilt bzouklukları ve adet düzensizliği ile ilk belirtilerini verir ve sonrasında da hepimizin başbelası infertiliteye sebep olur. Bende yukarıdaki belirtilerin hiçbiri yok ama PKO luyum. Eşimde de başka sorunlar oldugundan mikro nejeksiyon yapmak zorunda kaldık. ilki hüsrandı. ikincisinde kendi kendime gebe kaldım ama bu başbelası PKO yüzünden o bebek düştü. Şimdi 2. mikro enjeksiyonum olumlu sonuçlandı ama sıkıntı biter mi? Şimdi de kalp atışını duyacak mıyım, bu bebek de düşecek mi şeklinde paranoyalarımdan kurtulamıyorum. Ve tabii ki şu ünlü Glucophage'ı da her gün 2 kez içiyorum aylardır. Bu ilaç sayesinde yumurtalıklar düzenli yumurtalayabiliyor ve testesteron salgılayan yumurtalıklarımız kontrol altina alınıp normal düzeyde östrojen salgilayabiliyor. Bu da üreme konusudnaki engelleri ortadan kadiriyor.
İnsallah hepimiz için hayırlısı olur arkadaslar ve dileklerimiz en kisa zaman içinde gerceklesir.
Hepinize sevgiler

Merhaba arkadaşlarım,
bende pkos luyum evlenmeden önce tedaviye başlayıp sonra bırakmıştım fakat evliliğimizden 1,5 yıl sonra çocuk istediğimizden doktora tekrar gittik, muayeneler ve yapılan hormon testleri sonucu bu doktorum da pkoslu olduğumu söyledi, açıkçası doktorum öncelikle kilo verip o şekilde tedaviye başlamamız önermişti ama ben kaynımda da problem olduğu için ya eşimde de varsa ve hiç olmazsa diye korkumdan bir an önce başlamak istedim. Öncelikle yumurta takibi yapıldı ve çatlatma iğnesi sonrasında normal şekilde hamile kaldım. ilk deneme oldu ve doktorum bile şaşırdı, fakat adetimin ilk gününden itibaren 19 gün boyunca sürekli muayene,iğne,kan tahlili şeklinde sürekli takip edildim ve sonuç başarılı oldu. Şimdi 21 haftalık hamileyim ve ikizlerim olacak. Moral çok önemli biliyorum umudunuzu yitirmeyin allah anne olmak isteyen herkese nasip etsin. Hepinize Sevgiler

Bende aynı tedaviyi gördüm ama sonuç alamadık.Allah kucağına almayı nasip etsin canım....

hatırladığım kadarıyla kendimi bildim bileli hiç bir zaman adet düzensizliğim olmadı,evlendikten sonra korunmak için 3,5 sene yasmin kullanmıştım ne zaman hapı bıraktım düzensizlikler başladı,ilk aylar umursamadım normaldir dedim uzun süre ilaç kullandıktan sonra vücut kendini yeni yeni toparlıyordur dedim ama malesef 30-35-28-hatta bir gün 45. günde oldum üstelik tatile çıkacaktık benim tarihime göre regli olup bittikten sonra tatil tarihim geliyordu ama öyle olmadı tatildeyken oldum ve gitmeden önce o kadar test yaptım negatifti hep bu arada bende ani kilo artışları olmaya başladım 5 ayda 10 kilo almıştım,vardı bir şeyler ama neydi,sonra bu siteye üye oldum,benim gibi belirtileri yaşayan arkadaşlar vardı ve pcostan sözediyorlardı,araştırdım çoğu özellikleri bana uyuyordu bu hastalığın bu arada bir türlü gebe kalamıyordum,bu böyle olmaz diyerek doktora gittim tahliller muayeneler derken pcos olduğum çıktı ortaya,kilo verdim 7 kilo hemde zor oldu ama oldu işte ama yine bebek yoktu 4 ay daha bekledim,geçen cumartesi gittim tekrar doktora,rahim filmi istedi ve eşimden de tekrar bir sperm tahlili ve şimdi adet olmayı bekliyorum ve aslında bir şeylere adım attık içimde bir sevinç belki yolun başındayız ama olsun,rahim filmiyle başlıyoruz işte ,sonuca göre artık aşılama mı olur tüp bebek mi yoksa yumurtlamaya yardımcı tedaviler mi bilmiyorum ama tek bildiğim ve inandığım bir gün bizimde bebek sahibi olacağımız hatta içimden bir ses ikizlerimin olacağını söylüyor belli mi olur?
fazla uzattım ama paylaşmak istedim,sizlerin sayesinde çok şey öğrendim,araştırdım,sordum ve eminim ki hepimizin mutlaka bir gün bebekleri olacak ama biraz sabır a.s.

Bende 2 ay önce pko olduğumu öğrendim ilk duyduğumda ne olduğunu tam olarak anlamamıştım ancak internetten ve sizlerden gelen bilgilerden çok faydalandım.progtan adlı ilacı yeni bitirdim ve bugün adet oldum 3.günü tekrar doktora gidicem bakalım ne diyecek bu defa hangi ilacı verecek artık bende biran önce hamile kalmak istiyorum inşallah hepimizin isteği olur.sevgiler

Merhaba arkadaşlar.
Ben de pkosluyum. Benim regller hep geç oluyordu. Daha önce doktora gitmiştim söylememişlerdi. Sonra bir ayda 15 kilo filan aldım. O sayede ortaya çıktı çünkü regl tamamen kesildi. Sonra bir miktar kilo verdim çok iyi geldi. sonra aldım verdim karışık. metformin kullandım bi süre. sonra bıraktım. hamile kalmak istediğimde bir baktım benim tarihler gene 35 gün olmuş. doktor metformin dedi. 3 ay kullan olmazsa bakarız dedi. 3 ay kullandım. 2.5. ayda hamile kaldım.

Pkosun teşhisi genelde adetin 3. gününde yapılan hormon testiyle anlasılıyor. LH FSH oranına bakıyorlar orda bi terslik varsa pkos var gibi düşünülüyor. ama anladığm kadarıyla herkeste aynı değil...

Bir de şöyle düşünmek lazım. pkos olmasa da, hiç bi sorun olmasa da bebek 12 aydan önce gelmeyebiliyor. insan kafayı takınca olmuyormuş zaten. ne zaman sallamıyorsun hopp hamilesin.

Bence doktorunuzla metformin işini bi konuşun. en az bi altı ay kullanın, bu arada kilo vermeye gayret edin, veremiyorsanız da karbonhidratı kısın. Pko diyeti diye bişi var genelde az karbonhidrat almalı kan şekerini ani yükselten gıdalardan uzak durmalı. insülin direnci denen bişey de oluyo pkolarda...

Sakın umudu yitirmeyin. kısmetse olur.

(www.ozguranne.com da başımdan geçenleri yazıyorum ara ara.)

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar ben adet olmaya başladığımdan beri düzensiz görüyorum doktor pko dedi bekarken önemsemiyordum ama avlenipde çocuk sahibi olmaya karar verince önemsemeye başladım 2 yıllık evliyim bu yüzden çocuğum olmadı soğan suyu içtim yasmin hapını kullandım ve kisti geçiren ne kadar tedavi varsa uyguladım ama maalesef bi süre geçiyo ama tekrar devam ediyo işin kötüsü doktora gidiyorum yumurtamın olgunlaşıp çatladığını söylüyo ama yine olmuyo eşimdede sperm hareket azlığıda var ilk zamanlar çok sıkıntısını yaptım hamilelere sinir oluyodum çocuk konusu geçince ağlıyodum filan ama artık umudum var kendime sıkıntı yapmıyorum önce eşim bana moral verirdi şimdi ben ona veriyorum bir gün elbet benimde çocuğum olacak sabırla bekliyorum allah dünyada sınav veriyo ya sabrımızı ölçmek için benimkide bu isyan etmiyorum şükrediyorum daha kötüsüde olabilirdi diye vede çoook inanıyorum anne olacağıma inşallah en kısa zamanda size bende hamile olduğum haberini veririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…