Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Pkos ve erkek tipi saç dökülmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Seemaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2020
9
10
23
Öncelikle saç dökülmesinin binlerce nedeni var.

İlk olarak vitamin mineral eksiklikleri burada dikkat edilmesi gereken nokta değerleriniin normal aralıkta olmasından ziyade alt sınıra yakın değerlerinizin alt sınıra yakın olmamasıylada ilgili . Tamamen düşük olmasını ayrı tutuyorum o her halükarda vücudunuz için tedavi ettirmeniz gereken bir durum. Örneğin b12 seviyeniz 295 ise alt sınır 200 üst sınır 800 ise sizin bu seviyenizi 700 800 civarlarınızda tutmanız gerekir saç için.Bu b12 için 500 üzeri d vitamini için 80-100 aralığı ferritin değeri için 70 üstü olması gereklidir. Saç için bir diğer önemli vitaminler ise çinko,folik asit,magnezyumdur. Fakat burada çinko ve magnezyum hücre içi bakılması gerektiğinden kan serum düzeyinde çok doğru sonuçlar vermediğinden dolayı baktırabilirseniz hücre içi baktırmanızı öneririm ama araştırmalarım sonucu bu minerallerin çoğu insanda eksik olduğu için güvenli doz aralıklarında kullanılabilir özellikle magnezyum.

Bazı iç hastalıkları ve ilaç kullanımı: Bazı iç hastalıkları; tiroit bezi hastalıkları ya da bu hastalıklar için kullanılan ilaçlar, romatizmal hastalıklar, kullanılan hormonlar, zayıflama hapları, böbrek üstü bezi hastalıkları, insülin direnci, diyabet, doğum kontrol hapları ve bazen de bu kontrol haplarının kesilmesi saç döken diğer nedenlerdir. Bu durumun mutlaka uzman doktorlar tarafından yapılacak muayene ve tetkiklerle kapsamlı bir şekilde araştırılması gerekir. Ani bir saç kaybı başlamışsa son üç ay önce geçirilen ameliyatlar, ateşli hastalıklar, ilaç toksisiteleri, kan kaybı, şiddetli travma düşünülmesi gereken nedenler arasında olabilir.

Stres: stres başlı başına bir dökülme sebebi değil sadece var olan veya olacak olan dökülmenizin seyrini arttırabilir ve işlerinizi çok daha zor bir hale getirebilir.Bu nedenle tüm bu basamakları elimine ederken bu basamağada odaklanmanızı istiyorum RUH VE BEDEN SAĞLIĞI BİR BÜTÜNDÜR. Stres sadece saçınızı dökmekle kalmaktan ziyade genel vücut sağlığınızı bozar.Ve bu durumda vücudunuzun alarm mekanizması saçlarınız ilk olarak alarma geçecektir.

Gelelim erkek tipi saç dökülmesi ve benim hikayeme:



Bu yazıyı okuyorsanız bil ki çözümsüz bir dertle uğraşmıyorsunuz belki de bu blog yazısı sizin bu hafta içinde saçla ilgili okuduğunuz 38.blog yazısı.Ama şunu bilin ki çaresiz bir dert değil evet belki tamamen kurtulmak mümkün değil ama oldukça ileri bir tarihe erteleyip en az hasarla anlatabilirsiniz.Gerekli olan şeyler ciddi anlamda bir sabır ve doğru tedavi .Gelelim benim hikayeme, saç dökülmem ergenliğime girdiğimden beri vardı ve saçlarım çok yağlanırdı zamanla hacimce azaldığını farkediyordum fakat diplerde belirgin bir açılma farketmemiştim.Ne zaman ki 20 yaşına geldiğimde, mevsimsel saç dökülmelerinin yoğun olduğu zamanlarda bir saç dökülmesi yaşadım ve neredeyse tepemin üst kısmı kel olacak bir seviyeye geldim o zaman bir sorun olduğunu anladım.Ciddi anlamda psikolojim çökmüştü ve devlet hastahaneleriyle uğraşmayıp alanında iyi bir doktor araştırıp hemen bir dermatoloji uzmanına başvurdum.Aynı zamanda saç dökülmemle eş zamanlı olarak ilerleyen pkos rahatsızlığım vardı.Ve doktora başvurduğumda doktorum saç dökülmemin bu rahatsızlığımdan olduğunu ek olarak bazı vitamin eksiklilklerim olduğunu söyledi.Fakat her pkosluda bu durumun görülmediğini saç köklerinin duyarlılığıyla alakalı olan bir saç dökülmesi olduğunu belirtti .Saçlarım inceliyor seyreliyor ve yerine yerişi gelmiyordu geldiği noktalardada inceydi.Bu nedenden dolayı topikal tedaviyede başlamamız gerektiğini söyledi ve ben topikal ilaçlar kullanmaya başladım ek olarak ağızdan destek tedavi başladık. Daha sonra içten gelen sorunuda halletmek için bir kadın doğum uzmanına başvurdum ve bu rahatsızlığı yaşayanlar bilir modern tıpta bu hastalığa yaklaşım doğum kontrol hapı verip kilo verilmesini söylerek geçiştiriliyor.Fakat işin garip tarafı benim fazla kilomda yoktu 168 boyunda 54 kiloydum.Daha sonra kendim araştırmalar yapmaya başladım doğum kontrolü kullanırken herşey normal sivilcelerim saçlarımın dökülmesi adet düzenim fakat bıraktığım an herşey tersine dönüyordu.Araştırmalarım üzerine pkosun metabolik bir sorun olduğunu beslenme düzeni ve hayat tarzı değişiklikleriyle büyük ölçüde yönetebileceğimi öğrendim.Ayrıca pkosa neden olan vücuttaki inflamasyonun ne yazık ki saç dökülmelerininde başlıca nedenlerinden biri olduğunu öğrendim.İnsülin direncide bu tabloda büyük bir rol oynuyor fakat her pkoslu kadında insülin direnci yok.Bu nedenle erkek tipi saç dökülmeniz var ise ve pkosunuz mutlaka şeker testlerinide yaptırmanızı öneririm.Kadınlarda saçta yıkıcı etkisi olan DHT hormonu adrenal bezler tarafından üretilen bir hormon.Ve bu nedenle bu hastalığımızın tedavsinide karaciğer başta olmak üzere adrenal sistemede odaklanmamız gerekiyor ve bu noktada en önemli nokta adrenal sistem için stres yönetimidir.

Gelelim yapılması gereken noktalara ,

Hayatımızda değiştirmemiz gereken ilk nokta uyku düzeni 23.00 -03.00 arası mutlaka uykuda olmalıyız.

İkinci nokta stres yönetimi.Bu herkesin bildiği genel stresten ziyade kişinin kendi benlik stresidir.Stresi engelleyemeyiz fakat yönetebiliriz ve vücudumuzun strese verdiği yanıtı azlatabiliriz.Bunu yönetebilmek için nefes egzersizleri,yoga,dua etmek,bitki beslemek,sevdiğin bir işle meşgul olmak,bağ kurmak, hiçbirşey yapamıyorsanız gün içinde sadece bir 10 dakika hiçbirşey yapmadan durun düşüncelerinizin akışını seyredin rahatladığınızı göreceksiniz.

Bu iki noktayı hallettikten sonra kilit nokta olarak antienflamatuar bir beslenme uygulamamız gerekiyor.Bu demek oluyor ki vücutta inflamasyona neden olan , kan şekerimizi aniden yükselten,bağırsaklarımıza zarar veren,ıntoleransımız olan gıdaları diyetimizden çıkarıp kendimize temiz bir beslenme düzeni oluşturmak. Özellikle pkoslu kadınlarda unu,şekeri,fast food ürünleri saymıyorum bile glütenin , SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN diyetten çıkarılması büyük ölçüde fayda sağlamış.Beslenmemizdeki en önemli kaynaklar sebzeler ve meyveler olmalı özellikle koyu yapraklı sebzeler ve mor kırmızı renkli meyveler olmalıdır.Daha sonrasında protein kaynakları,yağlar,kuruyemişler olmalıdır.Ve vücudun detoks mekanizmalarını destekleyebilmek için günde 2-2.5 litre su içilmeli ve düzenli egzersiz bu programa yavaş yavaş ilave edilmelidir. İlk okuduğunuzda dehşete düştüğünüzü biliyorum fakat ne yazık ki bu hastalığı yönetebilmek için bu şartları sağlamalıyız onun oluşmasına ortam oluşturan şu an ki hayat düzenimizi değiştirmeliyiz.

Ve gelelim süpriz kısıma vücudunuz için bu olanakları oluşturduğunuzda erkek tipi dökülmenizde gerilemeye başlıyor çünkü etki mekanizması burada doğuyor.Siz doğal olarak hormonal dengeyi içeriden kurmuş oluyorsunuz.Androjen seviyeleriniz azalıyor.SHGB dediğimiz hormonlarınız artıyor.Biliyoruz ki androjen hormonları erkek tipi dökülmede yıkıcı etkisi olan asıl hormon.Fakat bir nokta var duyarlılıktan bahsetmiştim ve en önemli noktada burası şu ana kadar saç dökülmemizi hızlandıran daha kötü hale getiren asıl nedenleri tedavi ettik fakat bu saç köklerinizin duyarlılığına etki etmeyecektir.Saç köklerinize doğrudan ürünn kullanarak bu süreci daha yönetebilir yeni saçlarınızın çıkışına destek olabilirsiniz.Burada önemli olan nokta ürün kullanırken DHT hormonu baskılayıcı ürünler kullanmalısınız.Saçınıza kullandığınız ev tipi ürünler yumurta maskesi sığır iliği maskesi hepsi safsatadır bu madelerin saç derinizden emilmesi ve köklerinize ulaşması çok zordur.Saç köklerine nüfus edebilen gerekirse fda tarafından onaylı veya nanoteknolojik ürünler kullanmalısınız.Ayrıca saç bakımında kullanılan yağların dökülmelere olan etkisi çok sınırlıdır genel olarak saç uçlarına bakım yapar.Aksi halde saç deriisnde birikerek kepeklenmeye dhaa büyük sorunlara yol açabilir. Unutulmamalıdır ki sağlıklı saç derisi saç için ilk düzeltilmesi gereken alan.
Oral yolla destek tedavi olarak saw palmetto,gıngko bloba,ısırgan otu çayı,nane yaprağı çayı,kabak çekirdeği yağı kullanılabilir.Fakat bu tarz takviyeleri kullanırken mutlaka doktorunuza danışın.Erkek tipi dökülmesi olan kişilerde dht hormonunun yıkıcı etkisiyle kan damarları daraldığından ötürü kafa derisindeki kan akışı yavaşlayacak saçlarınıza daha az besin ve oksijen gidecek buda dökülmenizi arttıracaktır bu nedenle saçınızı çok sıkı toplamakdan kaçınmanızı ve günlük 15 20 dk saç masajı yapmanızı öneririm.Bunun için şuan taraklarda var cüzi miktara satılıyor onları deneyebilirsiniz. Ben aynı zamanda dökülmemin çok ciddi derecede olmasından mütevellit profesyonel tedaviler de gördüm saç prp,mezoterapisi gibi bunlarında ciddi derecede yarar sağladığını söyleyebilirim . 6 ay aralıklarla tedavime devam etmekteyim. Gerek pkos gerek genetik saç dökülmelerinde devamlılık en önemli noktalardan biri diyetinize sadık kalmadığınızda veya saç tedavilerinizi 2 ay yapıp 3 ay ara verdiğinizde başa dönme ihtimalinizin yüksek olduğunu ne yazık ki belirtmek isterim.Ama inanın tüm bu çabaya sonuca değiyor.Kendiniz için denemeye değer.Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız kendizi severek , değer vererek, kendiniz için adım atarak başlayın derim.Şans sizinle olsun.
 
merhaba, minoxil kullanıyor musunuz?
prp ve mezoterapiden çoğu kişi fayda görmediğini söylüyor, siz anlamlı bir değişiklik fark ettiniz mi?
 
merhaba, minoxil kullanıyor musunuz?
prp ve mezoterapiden çoğu kişi fayda görmediğini söylüyor, siz anlamlı bir değişiklik fark ettiniz mi?
evet minoksilde kullanıyorum.Ben oldukça fayda gördüm yaptırdığınız yer ve seans sayısı önemli ve diğer yanında uyguladığınız kombine tedaviler.
 
evet minoksilde kullanıyorum.Ben oldukça fayda gördüm yaptırdığınız yer ve seans sayısı önemli ve diğer yanında uyguladığınız kombine tedaviler.
Ben de minoxil kullanıyorum faydasını da gördüm. Ama 30 yaşımdayım yarın bir gün hamile kaldığımda ve emzirirken bırakmam gerekecek. Bir de hamilelik sonrası saç dökülmesi eklenecek. O zaman kel mi kalacağım diye düşünüyorum açıkçası.
 
Ben de minoxil kullanıyorum faydasını da gördüm. Ama 30 yaşımdayım yarın bir gün hamile kaldığımda ve emzirirken bırakmam gerekecek. Bir de hamilelik sonrası saç dökülmesi eklenecek. O zaman kel mi kalacağım diye düşünüyorum açıkçası.
minoksil kan dolaşımını hızlandırarak kan damarlarındaki daralmayı önlediği için etkinliği büyük.Hamile kalındığında bu etkiyi sağlayabilen aynı şekilde dolaşımı arttırıcı ürünler kullanabilirsiniz doktorounuzdan izin alarak.Bu şekilde ürün arayışına girersiniz.Aynı zamanda şu an için size saç masaj tarakları var çok uygun fiyata tüm kafa derinize bu tarakla sabah akşam 15 er dakika düzenli masaj öneririm saç bakımınıızn bir parçası olarak.Masajda aaynı şekilde dolaşımı arttıracak dökülmenizi azaltacaktır.Ben çok faydaısnı gördüm ama düzenli yapmak ve bunu bir alışkanlık haline getirmek çok önemli.Ayrıca hamilelik dökülmeleriniz için zaten hamilelik döneminde dökülme olmuyor aksine dahada güçleniyor saçlar artan kadınlık hormonu sebebiyle.Doğumdan 2 3 ay sonra post partum dökülmeleri oluyor.Ve bu genelde herkeste olan bişey siz sadece saçınız hassas olduğu için biraz daha ona bakım yapmak ağırlık vermek zorundaısnız.Psikolojinizi yüksek tutun.Bunu şimdiden düşünmeniz bile çağırır sorunu.Anda kalın,yapabildiğinizi yapın ve saçlarınızı sevin Bol şanslar :)
 
minoksil kan dolaşımını hızlandırarak kan damarlarındaki daralmayı önlediği için etkinliği büyük.Hamile kalındığında bu etkiyi sağlayabilen aynı şekilde dolaşımı arttırıcı ürünler kullanabilirsiniz doktorounuzdan izin alarak.Bu şekilde ürün arayışına girersiniz.Aynı zamanda şu an için size saç masaj tarakları var çok uygun fiyata tüm kafa derinize bu tarakla sabah akşam 15 er dakika düzenli masaj öneririm saç bakımınıızn bir parçası olarak.Masajda aaynı şekilde dolaşımı arttıracak dökülmenizi azaltacaktır.Ben çok faydaısnı gördüm ama düzenli yapmak ve bunu bir alışkanlık haline getirmek çok önemli.Ayrıca hamilelik dökülmeleriniz için zaten hamilelik döneminde dökülme olmuyor aksine dahada güçleniyor saçlar artan kadınlık hormonu sebebiyle.Doğumdan 2 3 ay sonra post partum dökülmeleri oluyor.Ve bu genelde herkeste olan bişey siz sadece saçınız hassas olduğu için biraz daha ona bakım yapmak ağırlık vermek zorundaısnız.Psikolojinizi yüksek tutun.Bunu şimdiden düşünmeniz bile çağırır sorunu.Anda kalın,yapabildiğinizi yapın ve saçlarınızı sevin Bol şanslar :)
Saç masaj tarağı önerisinde bulunabilir misiniz?
 
minoksil kan dolaşımını hızlandırarak kan damarlarındaki daralmayı önlediği için etkinliği büyük.Hamile kalındığında bu etkiyi sağlayabilen aynı şekilde dolaşımı arttırıcı ürünler kullanabilirsiniz doktorounuzdan izin alarak.Bu şekilde ürün arayışına girersiniz.Aynı zamanda şu an için size saç masaj tarakları var çok uygun fiyata tüm kafa derinize bu tarakla sabah akşam 15 er dakika düzenli masaj öneririm saç bakımınıızn bir parçası olarak.Masajda aaynı şekilde dolaşımı arttıracak dökülmenizi azaltacaktır.Ben çok faydaısnı gördüm ama düzenli yapmak ve bunu bir alışkanlık haline getirmek çok önemli.Ayrıca hamilelik dökülmeleriniz için zaten hamilelik döneminde dökülme olmuyor aksine dahada güçleniyor saçlar artan kadınlık hormonu sebebiyle.Doğumdan 2 3 ay sonra post partum dökülmeleri oluyor.Ve bu genelde herkeste olan bişey siz sadece saçınız hassas olduğu için biraz daha ona bakım yapmak ağırlık vermek zorundaısnız.Psikolojinizi yüksek tutun.Bunu şimdiden düşünmeniz bile çağırır sorunu.Anda kalın,yapabildiğinizi yapın ve saçlarınızı sevin Bol şanslar :)
Cook teşekkürler bunları duymak çok iyi geldi. bunu gerçekten yaşayan bilir. Hepimizin gürül gürül sağlıklı saçları olsun inşallah <3
 
Öncelikle saç dökülmesinin binlerce nedeni var.

İlk olarak vitamin mineral eksiklikleri burada dikkat edilmesi gereken nokta değerleriniin normal aralıkta olmasından ziyade alt sınıra yakın değerlerinizin alt sınıra yakın olmamasıylada ilgili . Tamamen düşük olmasını ayrı tutuyorum o her halükarda vücudunuz için tedavi ettirmeniz gereken bir durum. Örneğin b12 seviyeniz 295 ise alt sınır 200 üst sınır 800 ise sizin bu seviyenizi 700 800 civarlarınızda tutmanız gerekir saç için.Bu b12 için 500 üzeri d vitamini için 80-100 aralığı ferritin değeri için 70 üstü olması gereklidir. Saç için bir diğer önemli vitaminler ise çinko,folik asit,magnezyumdur. Fakat burada çinko ve magnezyum hücre içi bakılması gerektiğinden kan serum düzeyinde çok doğru sonuçlar vermediğinden dolayı baktırabilirseniz hücre içi baktırmanızı öneririm ama araştırmalarım sonucu bu minerallerin çoğu insanda eksik olduğu için güvenli doz aralıklarında kullanılabilir özellikle magnezyum.

Bazı iç hastalıkları ve ilaç kullanımı: Bazı iç hastalıkları; tiroit bezi hastalıkları ya da bu hastalıklar için kullanılan ilaçlar, romatizmal hastalıklar, kullanılan hormonlar, zayıflama hapları, böbrek üstü bezi hastalıkları, insülin direnci, diyabet, doğum kontrol hapları ve bazen de bu kontrol haplarının kesilmesi saç döken diğer nedenlerdir. Bu durumun mutlaka uzman doktorlar tarafından yapılacak muayene ve tetkiklerle kapsamlı bir şekilde araştırılması gerekir. Ani bir saç kaybı başlamışsa son üç ay önce geçirilen ameliyatlar, ateşli hastalıklar, ilaç toksisiteleri, kan kaybı, şiddetli travma düşünülmesi gereken nedenler arasında olabilir.

Stres: stres başlı başına bir dökülme sebebi değil sadece var olan veya olacak olan dökülmenizin seyrini arttırabilir ve işlerinizi çok daha zor bir hale getirebilir.Bu nedenle tüm bu basamakları elimine ederken bu basamağada odaklanmanızı istiyorum RUH VE BEDEN SAĞLIĞI BİR BÜTÜNDÜR. Stres sadece saçınızı dökmekle kalmaktan ziyade genel vücut sağlığınızı bozar.Ve bu durumda vücudunuzun alarm mekanizması saçlarınız ilk olarak alarma geçecektir.

Gelelim erkek tipi saç dökülmesi ve benim hikayeme:



Bu yazıyı okuyorsanız bil ki çözümsüz bir dertle uğraşmıyorsunuz belki de bu blog yazısı sizin bu hafta içinde saçla ilgili okuduğunuz 38.blog yazısı.Ama şunu bilin ki çaresiz bir dert değil evet belki tamamen kurtulmak mümkün değil ama oldukça ileri bir tarihe erteleyip en az hasarla anlatabilirsiniz.Gerekli olan şeyler ciddi anlamda bir sabır ve doğru tedavi .Gelelim benim hikayeme, saç dökülmem ergenliğime girdiğimden beri vardı ve saçlarım çok yağlanırdı zamanla hacimce azaldığını farkediyordum fakat diplerde belirgin bir açılma farketmemiştim.Ne zaman ki 20 yaşına geldiğimde, mevsimsel saç dökülmelerinin yoğun olduğu zamanlarda bir saç dökülmesi yaşadım ve neredeyse tepemin üst kısmı kel olacak bir seviyeye geldim o zaman bir sorun olduğunu anladım.Ciddi anlamda psikolojim çökmüştü ve devlet hastahaneleriyle uğraşmayıp alanında iyi bir doktor araştırıp hemen bir dermatoloji uzmanına başvurdum.Aynı zamanda saç dökülmemle eş zamanlı olarak ilerleyen pkos rahatsızlığım vardı.Ve doktora başvurduğumda doktorum saç dökülmemin bu rahatsızlığımdan olduğunu ek olarak bazı vitamin eksiklilklerim olduğunu söyledi.Fakat her pkosluda bu durumun görülmediğini saç köklerinin duyarlılığıyla alakalı olan bir saç dökülmesi olduğunu belirtti .Saçlarım inceliyor seyreliyor ve yerine yerişi gelmiyordu geldiği noktalardada inceydi.Bu nedenden dolayı topikal tedaviyede başlamamız gerektiğini söyledi ve ben topikal ilaçlar kullanmaya başladım ek olarak ağızdan destek tedavi başladık. Daha sonra içten gelen sorunuda halletmek için bir kadın doğum uzmanına başvurdum ve bu rahatsızlığı yaşayanlar bilir modern tıpta bu hastalığa yaklaşım doğum kontrol hapı verip kilo verilmesini söylerek geçiştiriliyor.Fakat işin garip tarafı benim fazla kilomda yoktu 168 boyunda 54 kiloydum.Daha sonra kendim araştırmalar yapmaya başladım doğum kontrolü kullanırken herşey normal sivilcelerim saçlarımın dökülmesi adet düzenim fakat bıraktığım an herşey tersine dönüyordu.Araştırmalarım üzerine pkosun metabolik bir sorun olduğunu beslenme düzeni ve hayat tarzı değişiklikleriyle büyük ölçüde yönetebileceğimi öğrendim.Ayrıca pkosa neden olan vücuttaki inflamasyonun ne yazık ki saç dökülmelerininde başlıca nedenlerinden biri olduğunu öğrendim.İnsülin direncide bu tabloda büyük bir rol oynuyor fakat her pkoslu kadında insülin direnci yok.Bu nedenle erkek tipi saç dökülmeniz var ise ve pkosunuz mutlaka şeker testlerinide yaptırmanızı öneririm.Kadınlarda saçta yıkıcı etkisi olan DHT hormonu adrenal bezler tarafından üretilen bir hormon.Ve bu nedenle bu hastalığımızın tedavsinide karaciğer başta olmak üzere adrenal sistemede odaklanmamız gerekiyor ve bu noktada en önemli nokta adrenal sistem için stres yönetimidir.

Gelelim yapılması gereken noktalara ,

Hayatımızda değiştirmemiz gereken ilk nokta uyku düzeni 23.00 -03.00 arası mutlaka uykuda olmalıyız.

İkinci nokta stres yönetimi.Bu herkesin bildiği genel stresten ziyade kişinin kendi benlik stresidir.Stresi engelleyemeyiz fakat yönetebiliriz ve vücudumuzun strese verdiği yanıtı azlatabiliriz.Bunu yönetebilmek için nefes egzersizleri,yoga,dua etmek,bitki beslemek,sevdiğin bir işle meşgul olmak,bağ kurmak, hiçbirşey yapamıyorsanız gün içinde sadece bir 10 dakika hiçbirşey yapmadan durun düşüncelerinizin akışını seyredin rahatladığınızı göreceksiniz.

Bu iki noktayı hallettikten sonra kilit nokta olarak antienflamatuar bir beslenme uygulamamız gerekiyor.Bu demek oluyor ki vücutta inflamasyona neden olan , kan şekerimizi aniden yükselten,bağırsaklarımıza zarar veren,ıntoleransımız olan gıdaları diyetimizden çıkarıp kendimize temiz bir beslenme düzeni oluşturmak. Özellikle pkoslu kadınlarda unu,şekeri,fast food ürünleri saymıyorum bile glütenin , SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN diyetten çıkarılması büyük ölçüde fayda sağlamış.Beslenmemizdeki en önemli kaynaklar sebzeler ve meyveler olmalı özellikle koyu yapraklı sebzeler ve mor kırmızı renkli meyveler olmalıdır.Daha sonrasında protein kaynakları,yağlar,kuruyemişler olmalıdır.Ve vücudun detoks mekanizmalarını destekleyebilmek için günde 2-2.5 litre su içilmeli ve düzenli egzersiz bu programa yavaş yavaş ilave edilmelidir. İlk okuduğunuzda dehşete düştüğünüzü biliyorum fakat ne yazık ki bu hastalığı yönetebilmek için bu şartları sağlamalıyız onun oluşmasına ortam oluşturan şu an ki hayat düzenimizi değiştirmeliyiz.

Ve gelelim süpriz kısıma vücudunuz için bu olanakları oluşturduğunuzda erkek tipi dökülmenizde gerilemeye başlıyor çünkü etki mekanizması burada doğuyor.Siz doğal olarak hormonal dengeyi içeriden kurmuş oluyorsunuz.Androjen seviyeleriniz azalıyor.SHGB dediğimiz hormonlarınız artıyor.Biliyoruz ki androjen hormonları erkek tipi dökülmede yıkıcı etkisi olan asıl hormon.Fakat bir nokta var duyarlılıktan bahsetmiştim ve en önemli noktada burası şu ana kadar saç dökülmemizi hızlandıran daha kötü hale getiren asıl nedenleri tedavi ettik fakat bu saç köklerinizin duyarlılığına etki etmeyecektir.Saç köklerinize doğrudan ürünn kullanarak bu süreci daha yönetebilir yeni saçlarınızın çıkışına destek olabilirsiniz.Burada önemli olan nokta ürün kullanırken DHT hormonu baskılayıcı ürünler kullanmalısınız.Saçınıza kullandığınız ev tipi ürünler yumurta maskesi sığır iliği maskesi hepsi safsatadır bu madelerin saç derinizden emilmesi ve köklerinize ulaşması çok zordur.Saç köklerine nüfus edebilen gerekirse fda tarafından onaylı veya nanoteknolojik ürünler kullanmalısınız.Ayrıca saç bakımında kullanılan yağların dökülmelere olan etkisi çok sınırlıdır genel olarak saç uçlarına bakım yapar.Aksi halde saç deriisnde birikerek kepeklenmeye dhaa büyük sorunlara yol açabilir. Unutulmamalıdır ki sağlıklı saç derisi saç için ilk düzeltilmesi gereken alan.
Oral yolla destek tedavi olarak saw palmetto,gıngko bloba,ısırgan otu çayı,nane yaprağı çayı,kabak çekirdeği yağı kullanılabilir.Fakat bu tarz takviyeleri kullanırken mutlaka doktorunuza danışın.Erkek tipi dökülmesi olan kişilerde dht hormonunun yıkıcı etkisiyle kan damarları daraldığından ötürü kafa derisindeki kan akışı yavaşlayacak saçlarınıza daha az besin ve oksijen gidecek buda dökülmenizi arttıracaktır bu nedenle saçınızı çok sıkı toplamakdan kaçınmanızı ve günlük 15 20 dk saç masajı yapmanızı öneririm.Bunun için şuan taraklarda var cüzi miktara satılıyor onları deneyebilirsiniz. Ben aynı zamanda dökülmemin çok ciddi derecede olmasından mütevellit profesyonel tedaviler de gördüm saç prp,mezoterapisi gibi bunlarında ciddi derecede yarar sağladığını söyleyebilirim . 6 ay aralıklarla tedavime devam etmekteyim. Gerek pkos gerek genetik saç dökülmelerinde devamlılık en önemli noktalardan biri diyetinize sadık kalmadığınızda veya saç tedavilerinizi 2 ay yapıp 3 ay ara verdiğinizde başa dönme ihtimalinizin yüksek olduğunu ne yazık ki belirtmek isterim.Ama inanın tüm bu çabaya sonuca değiyor.Kendiniz için denemeye değer.Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız kendizi severek , değer vererek, kendiniz için adım atarak başlayın derim.Şans sizinle olsun.
Merhaba söylediklerinize katılıyorum minoksil hariç çünkü ben kullandım ilk basta dehset dökülme yapiyor sonra bebek saclari cikariyor fakat biraktiginiz an size daha fazla dökülme olarak geri dönüyor ben su an dermaroller kullaniyorum ve aşırı memnunum fakat serum bulamıyorum prp yaptiracak henuz durumum yok öğrenci oldugumdan . Kan degerleri konusunu cok göz ardı etmisim demir depom dusmus karantinada baktiramamistim bir de kınanın çok faydali olduğunu düşünüyorum ama üst üste o kadar boyadım ki etkisini kaybetti rengini tutturamadiğimdan
 
Merhaba söylediklerinize katılıyorum minoksil hariç çünkü ben kullandım ilk basta dehset dökülme yapiyor sonra bebek saclari cikariyor fakat biraktiginiz an size daha fazla dökülme olarak geri dönüyor ben su an dermaroller kullaniyorum ve aşırı memnunum fakat serum bulamıyorum prp yaptiracak henuz durumum yok öğrenci oldugumdan . Kan degerleri konusunu cok göz ardı etmisim demir depom dusmus karantinada baktiramamistim bir de kınanın çok faydali olduğunu düşünüyorum ama üst üste o kadar boyadım ki etkisini kaybetti rengini tutturamadiğimdan
dermarollerı nasıl ve ne sıklıkla kullanıyorsunuz anlatabilir misiniz. etki gördünüz mü.? Ben de kullanıyorum 1 aydır ama doğru mu yapıyorum emin değilim. Tabi bir ayda sonuç beklediğimden değil :)
 
Ben de minoxil kullanıyorum faydasını da gördüm. Ama 30 yaşımdayım yarın bir gün hamile kaldığımda ve emzirirken bırakmam gerekecek. Bir de hamilelik sonrası saç dökülmesi eklenecek. O zaman kel mi kalacağım diye düşünüyorum açıkçası.
Merhaba minoxili nasıl kullanıyorsunuz ? Yardımcı olurmusunuz 🌺 Benimde erkek tipi dökülmem mevcut
 
Merhaba söylediklerinize katılıyorum minoksil hariç çünkü ben kullandım ilk basta dehset dökülme yapiyor sonra bebek saclari cikariyor fakat biraktiginiz an size daha fazla dökülme olarak geri dönüyor ben su an dermaroller kullaniyorum ve aşırı memnunum fakat serum bulamıyorum prp yaptiracak henuz durumum yok öğrenci oldugumdan . Kan degerleri konusunu cok göz ardı etmisim demir depom dusmus karantinada baktiramamistim bir de kınanın çok faydali olduğunu düşünüyorum ama üst üste o kadar boyadım ki etkisini kaybetti rengini tutturamadiğimdan
minoksil evet en başlarda dökülmeyi arttırıyor ve bıraktıktan sonrada dökülmeyi arttırıyor fakat bu erkek tipi dökülmede kullandığınız her üürnde geçerli hairforte sprayda kullansanız aynı şey olacak çünkü süreç bitmiş olmuyor bu problem maalesef siiznle hep devam edecek genetiğiniz böyle dikte ettiği için minoksili bıraktıktan sonra yerine başka ürünlerle destekleme yapılabilir veya birden bırakmak yerine doz azaltımı yapılarak bırakabilirsiniz ama mutlaka yerine başka bir üürn kullanmak zorundayız genetiğimizi değiştiremediğimiz sürece ürün kullanmakda bizimle daimi olacak fakat güzel saçlarımız için değer diye düşünüyorum
 
Merhaba minoxili nasıl kullanıyorsunuz ? Yardımcı olurmusunuz 🌺 Benimde erkek tipi dökülmem mevcut
minoksili doktor kontrolünde doktorun önerdiği takdirde başlamalı ve kullanım sürenizi buna göre ayarlamalısınız çünkü tek başına başlanıp bırakabilecek bir ilaç değil adı üzerinde bir ilaç reçetesiz satıldığına bakmayın dilerseniz başka üürnlere göz atın veya bir dermatoloji uzmanından fikir alın minoksil hem devamlılık hemde sabır isteyen bir tedavi kafanıza göre kullanıp bıraktığınızda saçlarınıza zarar verebilirsiniz çünkü şok dökülmeleri mevcut bend ekullanıyorum
 
dermarollerı nasıl ve ne sıklıkla kullanıyorsunuz anlatabilir misiniz. etki gördünüz mü.? Ben de kullanıyorum 1 aydır ama doğru mu yapıyorum emin değilim. Tabi bir ayda sonuç beklediğimden değil :)
Dermaroller da gerçekten faydalı fakat ben evde yapmaya çekindiğim ve hijyenik kullanmayı beceremem diye başlamadım.dermarollerdada mantık deride kontrollü hasar yaratarak doku yenilemesi sağlamak , saç kökünü besleyen kılcal damarlanmayı arttırmak, cildin daha fazla kolajen elastn fibril üretmesin sağlamak dikey veya yatay hareketlerle yıldız şekli çizerek kullanabilirsiniz 5 10 dk kullanım yeterli 10 hafta kullanım sıklığı sonrasında ara vermelisiniz 0.50 mm kullanılmalı ciltte kaşıntı hassasiyet varsa kullanılmamalı ve 24 saat yıkamamalsınız haftada 1 kez kullanlır en fazla 2 uygulama yapılır aynı aletle 30 uygulama yapılabilir. Ancak hipertansiyon diyabet doğum kontrol kullanan kişiler aktif egzama ,akne olan kişiler gebeler emziren anneler kullanmamalıdır veya doktora danışarak kullanmalıdır.
 
minoksili doktor kontrolünde doktorun önerdiği takdirde başlamalı ve kullanım sürenizi buna göre ayarlamalısınız çünkü tek başına başlanıp bırakabilecek bir ilaç değil adı üzerinde bir ilaç reçetesiz satıldığına bakmayın dilerseniz başka üürnlere göz atın veya bir dermatoloji uzmanından fikir alın minoksil hem devamlılık hemde sabır isteyen bir tedavi kafanıza göre kullanıp bıraktığınızda saçlarınıza zarar verebilirsiniz çünkü şok dökülmeleri mevcut bend ekullanıyorum
Teşekkür ederim
 
Dermaroller da gerçekten faydalı fakat ben evde yapmaya çekindiğim ve hijyenik kullanmayı beceremem diye başlamadım.dermarollerdada mantık deride kontrollü hasar yaratarak doku yenilemesi sağlamak , saç kökünü besleyen kılcal damarlanmayı arttırmak, cildin daha fazla kolajen elastn fibril üretmesin sağlamak dikey veya yatay hareketlerle yıldız şekli çizerek kullanabilirsiniz 5 10 dk kullanım yeterli 10 hafta kullanım sıklığı sonrasında ara vermelisiniz 0.50 mm kullanılmalı ciltte kaşıntı hassasiyet varsa kullanılmamalı ve 24 saat yıkamamalsınız haftada 1 kez kullanlır en fazla 2 uygulama yapılır aynı aletle 30 uygulama yapılabilir. Ancak hipertansiyon diyabet doğum kontrol kullanan kişiler aktif egzama ,akne olan kişiler gebeler emziren anneler kullanmamalıdır veya doktora danışarak kullanmalıdır.
Minoksidili nekadar süredir kullanıyorsunuz.
Saç belli birsure sonra alışıyor ve ilaç fayda sağlamıyor diye duydum yani döngü yaratıyor. Erkek forumların da öyle okumustum. Acaba kadınlarda da döngü yaratıyor mu. Ömür boyu aynı etkiyi verecekse kullanmaya değer tabiki. Ama korktuğum saçın alışması ve artık ise yaramamasi bu konu hakkında bilginiz varmi
 
Minoksidili nekadar süredir kullanıyorsunuz.
Saç belli birsure sonra alışıyor ve ilaç fayda sağlamıyor diye duydum yani döngü yaratıyor. Erkek forumların da öyle okumustum. Acaba kadınlarda da döngü yaratıyor mu. Ömür boyu aynı etkiyi verecekse kullanmaya değer tabiki. Ama korktuğum saçın alışması ve artık ise yaramamasi bu konu hakkında bilginiz varmi
döngü dediğimiz olay aslında saçın kendisinde var olan bir durum yani minoksile özgü olan birşey değil ben 1 yıldır kullanıyorum kimi zaman günde bir doz kullandım o zamanlar istediğim etkiyi vermiyordu işe yaramama durumunu ancak deneyerek deneyimleyebilirsiniz bu her ürün için geçerli minoksili son çare olarak görmeyin önemli olan deneme yanılma yaparak size en iyi geleni bulmak ve bu da sabır ve belirli bir süreç isteyen bir durum ama yanılmadan en iyi halimize ulaşmamız hayatımızın her alanında imkansız bu yüzden deneyimlemekten vazgeçmeyin
 
dermarollerı nasıl ve ne sıklıkla kullanıyorsunuz anlatabilir misiniz. etki gördünüz mü.? Ben de kullanıyorum 1 aydır ama doğru mu yapıyorum emin değilim. Tabi bir ayda sonuç beklediğimden değil :
0.50 mm lik haftada bir uyguluyorum ıslakken sacim yeni dustan çıktığımda uyguluyorum çünkü kuru yapinca saç derimi kurutuyor ve kabuklanma yapiyor. Temizliğini kolonyada alkol var zaten yüzdesi yüksek olandan onun ile dezenfekte ediyorum bir sorun yasamadim .İnanın ben çok faydasini gördüm önceden saç diplerim acıyordu saçım yanmıştı dipleri kepekleniyor böyle dökülüyordü avuç avuç şimdiyse günlük maximum 10 tel dokuluyordur.
 
minoksil evet en başlarda dökülmeyi arttırıyor ve bıraktıktan sonrada dökülmeyi arttırıyor fakat bu erkek tipi dökülmede kullandığınız her üürnde geçerli hairforte sprayda kullansanız aynı şey olacak çünkü süreç bitmiş olmuyor bu problem maalesef siiznle hep devam edecek genetiğiniz böyle dikte ettiği için minoksili bıraktıktan sonra yerine başka ürünlerle destekleme yapılabilir veya birden bırakmak yerine doz azaltımı yapılarak bırakabilirsiniz ama mutlaka yerine başka bir üürn kullanmak zorundayız genetiğimizi değiştiremediğimiz sürece ürün kullanmakda bizimle daimi olacak fakat güzel saçlarımız için değer diye düşünüyorum
Tabikide değer ama ben doğal ürünlere daha çok inanıyorum kendi fikrim yani benim genetik saç dökülmem yok saçlarımı açıcıyla diplerinden yaktım çok gür ve güzel saçlarım vardı üstüne stres ve pcos eklendiği için çok döküldü fakat şu an çok şükür düzelme var ☺️
 
Bir de ek olarak ben 24 saat duş almıyorum ve güneşe çıkmıyorum. Sağ sol yaparak saç derisinde yuvarlıyorum. Yaparken yiv açın mutlaka çünkü olan saçınızı çekebilir dikkat edin açtığınız yivi elinizle geriye çekin bu şekilde insallah sizde de fayda sağlar ☺️
 
X