- 21 Kasım 2025
- 4
- 0
- 1
- 33
- Konu Sahibi bebekozlem
-
Merhaba ayni sorunlar var sayilir ikimizde de . Bende de pkos var . Ben ilk ozel bi doktora gittim pkos hastalarina aşilama onermiyoruz dedi. Zaten esimde azospermi var her turlu tupbebek tedavisi gormek zorundaydik. Ilk tupbebek tedavimiz fakulte hastanesinde oldu. Esimden sperm alindi ameliyatla .benden 32 yumurta toplandi 13 tane dollendi fakat 2 tane kaldi 5. Gune . Doktorum spermlerin morfolojisi bozuk oldugu icin embiryolarin kalitesinin orta kalite de oldugunu soyledi. Sonuc negatif oldu . Simdi medical de basladik tedaviye 35 yumurta toplandi 23 tane embiryo olustu . 6. Gun dondurdular 7 tane . Kalitesi guzel dediler. Pkosta yumurta kalitesi iyi olmayabiliyor demisti doktorum bana. Ama embiryoyu 3. Gune yumurta 5. Gune sperm tasiyomus . Esinizfe morfoloji bozuklugu varsa buda sebeb olabilir. Insallah guzel sonuclar alirsinizKızlar merhabalar. Ben 33 yaşında 13 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimde pkos olduğumu öğrendim. Doktorum biran önce evlen ve çocuk yap, 3 ay sonra doğal yolla olmazsa doktora görün tedavi ile olacaktır dedi. Ben evlendikten 3 ay sonra doktora gitmeye başladım. İlk aşamada letu kullandırdı doktor. Ama olmadı. Daha sonra gonal f ile yumurta büyütüp çatlatma iğnesi yaptım doktor ilişki günleri önerdi yine olmadı. Tabi bu arada rahim filmi çekildi hiçbir sorun yok, 9 kg zayıfladım doktorun önerisi ile. Alanında daha iyi bir doktor bulmak istedik Adana başkent üniversitesinde Erhan Şimşek hocama göründüm. Eşimden de test istedi ve morfoloji bozuklu çıktı. Daha önce başka hastanede eşimde sorun çıkmamıştı. Aşılama yapalım dedi doktorumuz aşılama da olmadı. Doktorumuz bir aşılama daha yapabiliriz dedi ben istemedim çünkü yoruldum ve artık sonuç almak istemiyorum dedim. Tüp bebeğe başladık 48 yumurta toplandı 28 tanesi olgun denildi ama 9 tanesi döllendi. Ve 5. Güne hiç embriyo gelmedi. 2 aydır beslenme takviye herşeyi denedik. Başına böyle bişey gelen var mı? Ben artık korkuyorum anne olamayacak mıyım diyesizce sorun nedir doktorumuzla henüz görüşemedik
Çok teşekkür ederim Fatma Kevser kurnaz adında bi diyetisyen var. Üreme sağlığı üzerine çalıştırıyor. Listeler çok uzun ve zahmetli geliyordu bırakmıştım. Bu hafta tekrar başlayacağım Kevser hanımla ve ara vereceğim tedaviye. Eşime doktor promenk adında bi takviye verdi ve günlük omega 3 kullanıyor, doğal E vitamini alıyor. Çok stres yapıyoruz ikimizde sanırım 4 ay tedaviyi bırakıp diyetle devam etme kararı aldık ikimiz çünkü hayal kırıklığı insanı bitiriyormuş. Size dua edeceğim inşallah tez vakitte kucağınızı doldursun rabbimöncelikle sakin olun, inanın size fazla gelebilir ama çok da uzun zamandır denemiyorsunuz.
sonrasında çok yumurta demek kalite demek değil malesef ki. özellikle pcosta kalitesizlik olabiliyor ayrıca eşinizin durumundan ötürü de ilerlememiş olabilirler. picsi+piezo yapan bir merkezle görüşün ve
resveratrol
astaksantin
inositol
koenzim q10 günde 600-800 mg
melatonin
folat
alfa lipoic kullanın. bunları ayrı ayrı temin edip en az 3 ay kullanmanız gerekir eşli şekilde. benim 3 kürtajım var 5. kez tüp bebek deneyeceğim. bir sorunuz varsa yanıtlarım
İnşallahMerhaba ayni sorunlar var sayilir ikimizde de . Bende de pkos var . Ben ilk ozel bi doktora gittim pkos hastalarina aşilama onermiyoruz dedi. Zaten esimde azospermi var her turlu tupbebek tedavisi gormek zorundaydik. Ilk tupbebek tedavimiz fakulte hastanesinde oldu. Esimden sperm alindi ameliyatla .benden 32 yumurta toplandi 13 tane dollendi fakat 2 tane kaldi 5. Gune . Doktorum spermlerin morfolojisi bozuk oldugu icin embiryolarin kalitesinin orta kalite de oldugunu soyledi. Sonuc negatif oldu . Simdi medical de basladik tedaviye 35 yumurta toplandi 23 tane embiryo olustu . 6. Gun dondurdular 7 tane . Kalitesi guzel dediler. Pkosta yumurta kalitesi iyi olmayabiliyor demisti doktorum bana. Ama embiryoyu 3. Gune yumurta 5. Gune sperm tasiyomus . Esinizfe morfoloji bozuklugu varsa buda sebeb olabilir. Insallah guzel sonuclar alirsiniz
evet ben de takip ediyorum kevser hanımı.Çok teşekkür ederim Fatma Kevser kurnaz adında bi diyetisyen var. Üreme sağlığı üzerine çalıştırıyor. Listeler çok uzun ve zahmetli geliyordu bırakmıştım. Bu hafta tekrar başlayacağım Kevser hanımla ve ara vereceğim tedaviye. Eşime doktor promenk adında bi takviye verdi ve günlük omega 3 kullanıyor, doğal E vitamini alıyor. Çok stres yapıyoruz ikimizde sanırım 4 ay tedaviyi bırakıp diyetle devam etme kararı aldık ikimiz çünkü hayal kırıklığı insanı bitiriyormuş. Size dua edeceğim inşallah tez vakitte kucağınızı doldursun rabbim
Yaklaşık 8 aydır folik asit kullanıyorum. İnofolic combi hp. Pkos da kaliteyi de arttırıyor dedi doktor ve Glifor 850 lik kullanıyorum. 2 aydır da inositol kullanıyorum diyetisyenimin önerisi ile, aynı zamanda omega-3 ve magnezyum kullanıyorum. Ama hiç gebelik oluşmadıİnositol takviyesi denemiş miydiniz
Degerleri duzulmedi ayni hala. 1 yil arayla ikinci tedaviye basladik biz. Ozelde mi tedavi goruyosunuz . Biz 5 yıllıgina dondurduk. Biraz ara verin zihninizi bedeninizi dinlendirin . Dusunmeye calismayin demiycem cunku yasadigim icin biliyorum cok zor kafaya takmamak ama en azindan ruhsal olarak rahat olmaya calisin . Rabbim en guzeli en guzel zamanda nasip eder insallahİnşallahbenim biran önce anne isteğim biraz yanlış adımlar attırdı. Şuan düşünüyorum bunları tedavi etmeden düzeltmeden neden tüp bebek yoluna girdik ki ? Peki sizin eşinizin değerleri nasıl düzeldi ? Ve iki tüp bebek arasına zaman koydunuz mu ? Ben cuma günü artık embriyoları imha edecekleri haberini aldım. Tekrar bi tedavi sürecine girmek beni yoracak gibi
Degerleri duzulmedi ayni hala. 1 yil arayla ikinci tedaviye basladik biz. Ozelde mi tedavi goruyosunuz . Biz 5 yıllıgina dondurduk. Biraz ara verin zihninizi bedeninizi dinlendirin . Dusunmeye calismayin demiycem cunku yasadigim icin biliyorum cok zor kafaya takmamak ama en azindan ruhsal olarak rahat olmaya calisin . Rabbim en guzeli en guzel zamanda nasip eder insallah
Hmm yani pkos boyutunu bilmiyorum ama temiz beslenmek sıfır paketli gıda ve inositol ek olarak d vitamini kullanarak 6.ayda gebelik elde ettimYaklaşık 8 aydır folik asit kullanıyorum. İnofolic combi hp. Pkos da kaliteyi de arttırıyor dedi doktor ve Glifor 850 lik kullanıyorum. 2 aydır da inositol kullanıyorum diyetisyenimin önerisi ile, aynı zamanda omega-3 ve magnezyum kullanıyorum. Ama hiç gebelik oluşmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?