Plansız hamilelik,zor hamilelik,aa ben kiz bekliyordum diyen koca ve aç,psikolojisi bozulmus ben...

Allah saglikla kucaginiza aldirsin. Bakin o cocuk size yazilmis. Rabbim verdiyse vardir bir hikmeti. Cocuk olmasaydi atanacaginizin garantisi varmi? Tabiki yok yani atanmadan bebek yaptin tepkisi yerine atanmadan evlendin demek daha mantikli. Evlendiysen bebek yaparsin yani. 600 bin kisi girdi atanacak insan 70 bin tüm bakanliklarda

Selam kizlar.
Hepinize saglik,sihhat dilerim. Cunku kalkip kendin isinizi gucunu,yemegini,temizligini yapamayinca o durumda olunca istemek de cok zor.

Simdi bir hastaligim yok Allaha şükür,olanlari da anladim ziyadece.25yasindayim. 1 yil olacak evliyim ve 4 aylik da hamileyim. Ilac kullanmama ragmen,o ay duzensiz ictim diye heralde Kpssye hazirlanirken,bir baktim gebelik var. Ogrendigimde şok oldum. Kabullenemedim. Hic hazir degildim. Bekar evimde,ailemden ayri yasadim,okudum hep. Evliligi oturtayim,guzel yemekler yapmayi ogreneyim,atanayim ozel okullarda calismanin bir garantisi yok diye dusunuyordum. Esim de dogru insan mi diye arada yokluyordum kendimi. Evlenince bazi seyler farkliydi cunku...
Gel gelelim ilk aldirayim dedim daha var mi yok mu belli degildi,kese varsi sadece kalbi atmadan aldirayim dedim cesaret edemedim,korktum. Gel zaman git zaman 4 aylik oldu. Bulanti,kusma,halsizlik... cok zordu benim icin. Ailelerimiz de uzakri,arkadasim da yok. Bi kocanin eline baktim yemek yapsa yesem diye,ortalığı toplasa vs.. calisiyor bir yere kadar yapabiliyor acim diye agladim ama kimse yok yemek yapacak,verecek. Şampuanından tutun,bulasik deterjanina her sey koktu 3 ay salonda koltukta yattim sadece. Kilo verdim. Disarida yedimse yaramadi cikardim... 2 gun once cinsiyetini ogrendik. Kiza benziyor denildi kendimi ona alistirdim. Biliyorum icinizde kizanlariniz olur,ama kiz olur bana yoldas olur diye cok istedim ama erkekmis. Erkek evlat kotu mü hayir tabii ki,hatta anneye daha duskun olur derler. Ama ne bileyim gonulden biri geciyor iste. Kpssde olmadi. Gonlumce gelirim de yok,hala yemek yapamaz haldeyim ve cinsiyeti ogrenenince esim aa tuh bee ben kiz istiyordum dedi. Ben deeee diyip böğürerek aglayasim geldi ama olsun dedim alistirayim diye.
Allahim affet boyle dusundugum icin ancak hem plansiz,istemedigim anda oldu ve gonlumden gecen de olmayinca cok kötü hissettim. 16.haftada sanirim ki kesin cinsiyettir. Vardir bir hayri elbet. Dert mi bu anlattigim degil,paylasacak birini aradim sadece. Cunku etrafinda herkes kendi derdinde. Ailem bana biraz kizdi atanip cocuk yapaydin diye. Sizlere yazayim dedim... iste boyle. Biraz kabullenememek...
Istemsizce „ben deee diyip bögürerek aglayasim geldi“ kismina güldüm kusura bakmayin ..
Ve evet Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin öncelikle .. böyle düsünmenizin sebebi plansiz bir gebelik oldugu icin büyük ihtimalle suan bende 4 aylik hamileyim ve hayatimin en zor günlerini geciriyorum ve ben istemistim bebegimizi .. ve istereyek oldugu halde bazen cöküs yasiyorum sanki en dibe batiyorum bunlar normal hormonal degisiklikler .. yavrunuzu kucaginiza aldiginizda iyiki diyeceksiniz buna inanin bunlar gececek ..

Bize de ilk kiz denildi esimle bizde kiz istiyorduk nasil sevindik. Hemen alışveriş yaptık felan pembe pembe. Sonraki hafta büllügünü gosterdi,ne kizi sapına kadar erkeğim ulan der gibi. Icim buruklasti birazcik üzüldüm vs. Suan 19 aylik oglum onu dunyalara değişmem. Erkegi kizi olmazmış evladın. O dogunca oyle bir baglancaksin ki,iyiki oglum olmuş diyeceksin

Herşeyin iyi tarafından bakmaya çalış özellikle hamileyken. Sen ne düşünürsen bebek onu hissediyor çünkü.
Sen atanana kadar bebek büyümüş olacak. Işe başladığında için daha rahat olacak birde bu tarafından düşün. Her bebek nasibiyle dogar derler belki onun şansına sana bi is kapisi acilacak.
Ayrıca cinsiyete çok takılma son ana kadar şu deyip farklı doğan oluyor. Hadi diyelim ki olmadi rabbim ne yazmissa bizim için en iyi olanını yazmıştır. Kızı erkeği allah sağlıklı hayırlı evlat versin öncelikle.

Hormonlardan da ne cektim be arkadaş. Regl donemlerinde bile zaten aglardim. Analik zormus. Haklisiniz saglikli olsun,hayirli evlat olsun... sanirim ki planlayarak yapsaydim cinsiyet dusunmezdim. Biraz esle de problem var,1 cocuktan daha fazla yapabilecegimizi devam edebilecegimizi dusunmuyorum. Belki de bu yuzden israrla kiz cok istemistim. Ama tabii zaman ne getirir bilemem.. kismet böyleymiş

Hiç canınızı sıkmayın ben iki erkek çocugum var ikincisi plansız oldu 41yaşında hamile kaldım 16 yaşındaki oglum kabullenmedi birçok sürec ten gectim erken dogum yaptım hastanelerde yatık şimdi 9aylık prematüre bir bebek var çok tatlı evde yere konmuyor çok seviyoruz bizi genc tutuyor

Selam kizlar.
Hepinize saglik,sihhat dilerim. Cunku kalkip kendin isinizi gucunu,yemegini,temizligini yapamayinca o durumda olunca istemek de cok zor.

Simdi bir hastaligim yok Allaha şükür,olanlari da anladim ziyadece.25yasindayim. 1 yil olacak evliyim ve 4 aylik da hamileyim. Ilac kullanmama ragmen,o ay duzensiz ictim diye heralde Kpssye hazirlanirken,bir baktim gebelik var. Ogrendigimde şok oldum. Kabullenemedim. Hic hazir degildim. Bekar evimde,ailemden ayri yasadim,okudum hep. Evliligi oturtayim,guzel yemekler yapmayi ogreneyim,atanayim ozel okullarda calismanin bir garantisi yok diye dusunuyordum. Esim de dogru insan mi diye arada yokluyordum kendimi. Evlenince bazi seyler farkliydi cunku...
Gel gelelim ilk aldirayim dedim daha var mi yok mu belli degildi,kese varsi sadece kalbi atmadan aldirayim dedim cesaret edemedim,korktum. Gel zaman git zaman 4 aylik oldu. Bulanti,kusma,halsizlik... cok zordu benim icin. Ailelerimiz de uzakri,arkadasim da yok. Bi kocanin eline baktim yemek yapsa yesem diye,ortalığı toplasa vs.. calisiyor bir yere kadar yapabiliyor acim diye agladim ama kimse yok yemek yapacak,verecek. Şampuanından tutun,bulasik deterjanina her sey koktu 3 ay salonda koltukta yattim sadece. Kilo verdim. Disarida yedimse yaramadi cikardim... 2 gun once cinsiyetini ogrendik. Kiza benziyor denildi kendimi ona alistirdim. Biliyorum icinizde kizanlariniz olur,ama kiz olur bana yoldas olur diye cok istedim ama erkekmis. Erkek evlat kotu mü hayir tabii ki,hatta anneye daha duskun olur derler. Ama ne bileyim gonulden biri geciyor iste. Kpssde olmadi. Gonlumce gelirim de yok,hala yemek yapamaz haldeyim ve cinsiyeti ogrenenince esim aa tuh bee ben kiz istiyordum dedi. Ben deeee diyip böğürerek aglayasim geldi ama olsun dedim alistirayim diye.
Allahim affet boyle dusundugum icin ancak hem plansiz,istemedigim anda oldu ve gonlumden gecen de olmayinca cok kötü hissettim. 16.haftada sanirim ki kesin cinsiyettir. Vardir bir hayri elbet. Dert mi bu anlattigim degil,paylasacak birini aradim sadece. Cunku etrafinda herkes kendi derdinde. Ailem bana biraz kizdi atanip cocuk yapaydin diye. Sizlere yazayim dedim... iste boyle. Biraz kabullenememek...
Selam kizlar.

Hamile kalmışsınız artık evladın erkeği kızı olmaz Allah uzun ömürlü sağlıklısını versin inşallah ilk bebeğiniz için heyecanlanıp mutlu olun bence herşey olucağına varır.

Eşiniz erkek bebek istese yerden yere vurulurdu kız isteyince ses yok :)

Herkesin gönlünden geçen bir isteği vardır. Önce sağlık isteriz sonra da gönlümüzde biri daha ağır basıyordur belki, ben bunu çok normal karşılıyorum.

Ama istemekten ötesi de yok. Allah ne nasip ederse o oluyor.
Kabullenin ve güzel taraflarını görün. Sağlığına duacı olun.Evlat evlattır.

Çok zor bir hamilelik geçirdim, hala hamileyim gerçi de :)
Başlarda zordu yani.
17. Haftada kesildi bulantılarım. Umarım sizin için de öyle olur. Perişandım kelimelerle anlatamam yaşadıklarımı. Sizin de aynı durumda olduğunuzu varsayıyorum, zor bir psikoloji. Ama geçecek emin olun.
Su akar yolunu bulur diyeyim, diğer sıkıntılar da geçer elbet. Vardır bir hayır. Herşey gönlünüze göre olsun umarım.

Kafami dagitmak ve kabullenmek icin erkek bebeklerin resimlerine bakiyorum,tabii ki cok tatlila
Eşiniz erkek bebek istese yerden yere vurulurdu kız isteyince ses yok :)

Herkesin gönlünden geçen bir isteği vardır. Önce sağlık isteriz sonra da gönlümüzde biri daha ağır basıyordur belki, ben bunu çok normal karşılıyorum.

Ama istemekten ötesi de yok. Allah ne nasip ederse o oluyor.
Kabullenin ve güzel taraflarını görün. Sağlığına duacı olun.Evlat evlattır.

Çok zor bir hamilelik geçirdim, hala hamileyim gerçi de :)
Başlarda zordu yani.
17. Haftada kesildi bulantılarım. Umarım sizin için de öyle olur. Perişandım kelimelerle anlatamam yaşadıklarımı. Sizin de aynı durumda olduğunuzu varsayıyorum, zor bir psikoloji. Ama geçecek emin olun.
Su akar yolunu bulur diyeyim, diğer sıkıntılar da geçer elbet. Vardır bir hayır. Herşey gönlünüze göre olsun umarım.
Insallah gecer bu zorluklar... bebegin de sucu yok ki... sagolun.

Back
X