Premature Bebekler plasenta previa yüzünden erken doğum yapan var mı:(??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba
Benim 3. Gebeligim. 6 yasinda bir kizim var. Plesanta previa idi. Ama totalis degildi. Hicbir kanamam olmadan 39 sezeryan ile alindi. O
zaman calisiyordum. Sabah aksam 2 saat yol gidiyordum ayakta. Doktorym mukemmeldi. Beni hic korkutmadi. 31. Hafta da izne cikardi artik calismasan iyi olur dedi. Dogumdan 1 ay once hastaneye iki unite kan birakmami istedi. Dogum sirasinda lazim olabilir demisti. Cok sukur cok saglikli bir kizim var. Gelelim ikinciye 11. Haftada anensefali teahisiyle gebeligin sonlandirilmasina karar verildi. 12. Haftada 3. Gun dusuk icin bekledim cok zordu. O da previa idi. Simdi 3. Gebeligim ve basindan beri kanamalarim var gerek az gerek bardaklarca. 15 haftaya boyle geldim. Yine previa ama doktorum hala yukari cikmak icin zamani var tam previa demek icin erken dedi. Yani ozetle ilk ikisinde hic kanama yokken bunda neredeyse kanamasiz gunum yok. Beni neler bekliyor bende endise icinde bekliyorum bu dwfa oglumu :) herkese Allah yardim etsin. Bu arada ilk kizimda Kadikoy sifaya Pinar Kumru ya gittim mukemmel insan simdi Zeynep Kamilde. Simdi Acibadem Habibe Seyisoglu na taramalarda ise riskli gebe uzmani Medipol Hakan Apaydina gidiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba benimde 2. hamileligime plesenta previa dedi drlar basindan beri az kanamam vardi hic is yapmadim surekli yattim 22 haftalikken asiri kan kaybiyla hastaneye yattim kanamam durmadi 23+3 haftalikken birden sanci ile dogum yaptim oglum 19 gun kuvezde kaldi ve hayata gozlerini kapatti. 1 ay gecti hala acisi cok fazla Allah kimseye boyle bir aci yasatmasin mumkunse birden fazla dr gidin

Bir bebek kaybetmenin acisino biliyorum. Ben yuzunu gormedim sizinki daha aci olmus. Allah sabir versin.

28 haftalik Plasenta previa var kanamalarim nedeniyle hastanede yatiyorum sancilarin ve erken dogumun onlenmesi icin magnesium drip aliyorum prepar destekli, ve surekli yatiyorum. Kanamalarim ara ara duruyor bazen ️Cok geliyor pihtiyla beraber, seleston Yapildi gecen hafta. Bekliyoruz Umarim erken Dogum olmaz en azindan 32 haftaliga Kadar dayanabilirim, ama surekli Kanama gelicek mi ne olucak korkusuyla yasamak kabus

bebeğini kaybeden arkadaşım basın sağolsun su an ağlıyorum acını paylasiyorum .allah sabır versin bir daha yaşatmasın

kızlar gebelik takibi diye bir program var orada sayfamız var plasenta previa diye oradan da konuşabiliriz. ben 35 haftalık oldum çok şükür gün sayıyorum.sizlerin de allah yardımcısı olsun.previa lı iki arkadaşım doğum yaptı iyiler çokşükür

kızlar gebelik takibi diye bir program var orada sayfamız var plasenta previa diye oradan da konuşabiliriz. ben 35 haftalık oldum çok şükür gün sayıyorum.sizlerin de allah yardımcısı olsun.previa lı iki arkadaşım doğum yaptı iyiler çokşükür
Allah sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah

Geçmiş olsun canım erken doğum olma olasılığı varsa doktoruna sor ciğer geliştirici iğne var 2 kere yapılıyor bebeğin için bunu yaptir

Geçmiş olsun canım erken doğum olma olasılığı varsa doktoruna sor ciğer geliştirici iğne var 2 kere yapılıyor bebeğin için bunu yaptir
yaptırdım canım 23 haftalıkken yaptılar şimdi de zaten 2 hafta önden gidiyor kilosu gerek gorurler mi bilmiyorum

yaptırdım canım 23 haftalıkken yaptılar şimdi de zaten 2 hafta önden gidiyor kilosu gerek gorurler mi bilmiyorum
Bende 22 haftalık hamilyeyken aşırı kanamalı bir şekilde hastaneye gittim 1 hafta yattım 23 haftalıkken aniden doğum yaptım bana o iğneyi yapmadılar 24 haftaliktan sonra yaptıklarını soylediler 19 gün yaşadı bebeğim çok tutunmaya çalıştı hayata sonra kaybettik Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı imkanın varsa bir doktorla kalma riskli gebeler icin doktorlar varmış galiba araştırıp git bence bende herşey aniden olduğu için arastiramadim

Arkadaslar merhaba bebegim 36 haftalik usg de bende de plesanta previa var bugun yatisim yapildi. Haftaya yani 37. Haftamda sezaryen planlaniyor. Bana bir sürü kagit imzalattilar previa risklerinden dolayi biliyordum ama hastane psikolojisi birde moralim altüst oldu. Desteginize ihtiyacim var :(

Merhaba arkadaslar daha once de yazmistim. 36+2 de oglumu kucagima aldim. Ölümle kolkola girdim ama siyrildim elimden evlatlarima bagisladi rabbim. Perkreata teshisi kondugu gece kanamayla hastaneye gittik. Ertesi gun tum kadro eksiksiz unite unite kanlarla ameliyata akindim. 3 saatlik ameliyat sonucunda rahim alinmis zedelenen mesane onarilmisti. Gozlerimi yogun bakimda actim. Bebegim bebek odasinda ben yogun bakimda 24 saat birbirimzden ayri ailelerimizn elleri kalbinde bir bwjkeyisten sonra saglikla birbirimize kavustuk. Once rabbime binlerce kez sukrolsun sonra dr.Habibe Seyisoglu o ne yuce bir insandir ki ona canimi borcluyum minnettarligimi ifade edecek kelime bulamiyorum. Demem o ki,arkadaslar plesanta previa totalisseniz lutfen ama lutfen yatin benim gibi nornal hayatiniza devam etmeyin. Bebeginizin de kendinizinde sagligini hice saymayin. Ve mutalak ama mutlaka tam tesekjulku hastanelerde twcrubeki doktorlara gidin.

merhaba arkadaşlar şu anda bende böyle bir durum yaşıyorum. gebeliğim 23haftalık. bugün kan boşaldı acille hastaneye kaldırıldım.ameliyat ve gerekli işlemler hazır ama su an kanamam yok çok şükür.bekliyoruz. bu teşhisle doğum yapan arkadaşlar nerede ve nasıl kaç haftalık yaptılar bizi de lütfen bilgilendirir misiniz:KK43:(
Slm cnm bende 29 haftalik doğum yaptım aynı şikayette çok zor bi dönem geçirdim 10 yogun bi kanama geçirdim 11 .gün sezaryan la doğum yaptım bebeğim 17 .gün kuvezde yaşadı bun 11 gün oldu vefat edeli çok dikkatli olun gerçekten bebek yoğun bakım ünitesi iui olan bi hastane seçin bence ve bol bol istirahat edin allah nerde varsa tez zamanda şifa versin çok geçmiş olsun

Slm cnm bende 29 haftalik doğum yaptım aynı şikayette çok zor bi dönem geçirdim 10 yogun bi kanama geçirdim 11 .gün sezaryan la doğum yaptım bebeğim 17 .gün kuvezde yaşadı bun 11 gün oldu vefat edeli çok dikkatli olun gerçekten bebek yoğun bakım ünitesi iui olan bi hastane seçin bence ve bol bol istirahat edin allah nerde varsa tez zamanda şifa versin çok geçmiş olsun
Hangi hastanede yaşınız acaba ?

Back
X