Plasenta Previa

ntprt

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2012
2.069
2.491
333
Herkese merhabalar,

22+1 hafta hamileyim. Allah dileyen herkese hamile kalmayı ve sağlıkla bebeğine kavuşmayı nasip etsin.

Dün detaylı ultrasona girdim, doktorum plasenta previa görünümü olduğunu ve takip edilmesi gerektiğini söyledi. 30. haftaya kadar düzelebildiğini okudum, umarım öyle olur. Ama aniden kanama da olabileceği söyleniyor. :(

Böyle bir durumla karşılaşanınız oldu mu? Neler yaşadınız?

Merhaba kızımı 5 yıl önce plesanta previa problemi yaşayarak sağlıkla dünyaya getirdim. 7.aydan itibaren erken Doğum riski vardı baskıdan dolayı ağrım oluyordu bir dönem ilaç kullandım doktorum her kontrolde yatmaya devam desede ben rutin hayatıma devam ettim. Doğuma yakın ameliyat sırasında olabilecek komplikelerden bahsetti şimdi bunları yazarak seni korkutmak istemem ama benim içim hep rahattı doğumuma 9 ay takipte kalan doktorum ve doçent dr girdi hiç sorunsuz sağlıklı bir şekilde kızımı dünyaya getirdim çok şükür. İyileşme sürecim normal bir sezeryana göre daha zorlu geçti kanama riskinden dolayı iç kesim fazlaydı ama şükür geldi geçti. Şimdi ikinci kez hamileyim bakalım beni neler bekliyor. Siz içinizi rahat tutun Allah’ın izniyle sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

8 haftam itibariyle bana da eşimin aşağıfa olduğu söylendi 12 haftada da doktor devam ettiğini bebek büyüyünce yukarıya çıkma olasılığının olduğunu söyledi internette okuduğum kadarıyla sıkıntı yaratabilecek bi durum ilaç filan başlamadı doktor umarım kazasız belasız kucağımıza almayı nasip eder rabbim

Kızlar bende 22 haftalık hamileyim. Plasenta previa dedi banada fazla bilgim yok korkuyorum

Herkese merhabalar,

22+1 hafta hamileyim. Allah dileyen herkese hamile kalmayı ve sağlıkla bebeğine kavuşmayı nasip etsin.

Dün detaylı ultrasona girdim, doktorum plasenta previa görünümü olduğunu ve takip edilmesi gerektiğini söyledi. 30. haftaya kadar düzelebildiğini okudum, umarım öyle olur. Ama aniden kanama da olabileceği söyleniyor. :KK43:

Böyle bir durumla karşılaşanınız oldu mu? Neler yaşadınız?
Cnm nasıl gidiyor hamilelik banada ayrıntılida plesanta previa teşhisi kondu ama dr hiç iyi konusmadi rahim.alınmasına kadar anlattı çok korkuttu beni daha 22 haftada yım sen nasılsın nasıl geçiyor birde senin plesanta tam nerde benim rahim i kapatmış komplet plesanta previa yaziyor

Cnm nasıl gidiyor hamilelik banada ayrıntılida plesanta previa teşhisi kondu ama dr hiç iyi konusmadi rahim.alınmasına kadar anlattı çok korkuttu beni daha 22 haftada yım sen nasılsın nasıl geçiyor birde senin plesanta tam nerde benim rahim i kapatmış komplet plesanta previa yaziyor
Sizinle aynı haftadaymışım bu söylendiğinde, o hafta dinlendim sonraki kontrolümde o görüntü kalmamıştı. Yani haftalar ilerledikçe plasentanın yukarıya çıkıp düzelme durumu oluyor. Doktorlar bence bazen abartıyorlar. Siz kontrollerinize devam edin ve kendinizi yormamaya çalışın, previa denilenlerin çoğunluğu kendiliğinden düzeliyor zaten. Şuan artık son 1,5 ay civarındayım ve ağırlaştım haliyle onun dışında çok şükür sorun görünmüyor.

İnşallah sizinki de düzelir...

Sizinle aynı haftadaymışım bu söylendiğinde, o hafta dinlendim sonraki kontrolümde o görüntü kalmamıştı. Yani haftalar ilerledikçe plasentanın yukarıya çıkıp düzelme durumu oluyor. Doktorlar bence bazen abartıyorlar. Siz kontrollerinize devam edin ve kendinizi yormamaya çalışın, previa denilenlerin çoğunluğu kendiliğinden düzeliyor zaten. Şuan artık son 1,5 ay civarındayım ve ağırlaştım haliyle onun dışında çok şükür sorun görünmüyor.

İnşallah sizinki de düzelir...
Amin cnm inş. Sorunsuz şekilde bebişlerimizi kucagimiza alırız.çoğu gitmis cnm.az kalmış sağlıcakla kucağına al bebisini:dua::KK36:

Canım prof dr polat dursun a gidebilirsin. Kendisi plesenta previa için teknik geliştirip dünya literaturune girmistir. Bence hemen git riske atma

Kizlar bende plasenta previa hastasiyim :(
6 haftadan 12 haftaya kadar plasentamda kanama vardi. Zekai Tahir bana previ olabilecegimi yada yukari cikabilecegini soyledi ama 21 haftaya geldim dun girdigim ayrintilida plasenta yukari cikmamis rahmimi kapattigini ogrendim :( En bastan beri cikmadiysa yukari artik cikmaz diye dusunuyorum umudum kalmadi. Dunden beri dusunmekten basim agriyor. 6-7 hafta boyunca hergun kanama yasayip tam bitti rahatladim derken simdi yine kanama korkusuyla basa donmek psikolojimi cok bozdu :( İlk gunler kanama yuzunden hastanede yatmistim bebek dusecek demislerdi aylarca cok yipranmistim simdi de bu cikinca kendimi oluden farksiz hissediyorum. Lavaboya gitmek, kanama olacak mi diye gece korkuyla yatip sabah korkuyla uyanmak mafediyor beni :(

Back
X