"Plastik şişeni getir kitabını götür"

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
Yazar Banu Bozdemir, 6 Haziran Cumartesi günü 16.00'da Halide Edip Adıvar Parkı’nda çocuklara çevre sevgisi ve duyarlılığını kitaplarıyla anlatacak. Şişli Belediyesi’nin “Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında her Cumartesi Şişlili çocuklar için organize ettiği etkinlik sırasıyla; Halil Rıfat Paşa, Nejat Uygur ve Antikacılar Parkı’nda yapılacak. “Renkli Eldivenler ve Küçük Kar Tanesi”, “Köpük Ülkesi”, “Duman Çetesi” gibi çocuk kitaplarının yazarı Banu Bozdemir, Haziran ayı boyunca her Cumartesi Şişlili çocuklar ile bir araya gelip, İstanbul’daki kentsel dönüşüm ve etkileri, Hes’lerin doğaya verdiği zararlar, tarım alanlarının azalması ve küresel ısınma gibi konularda açıklayıcı bilgiler sunacak.

Şişli Belediyesi’nin organize edeceği etkinlikte pet şişe getiren her çocuğa Banu Bozdemir’in çocuk kitapları hediye edilecek.

http://m.ilerihaber.org/plastik-siseni-getir-kitabini-gotur/16275/

Bir kitap sever olarak keşke sadece çocuklarla sınırlı olmasa dedirten bir organizasyon bence. Umarım yararlı olur .

tanıdığım bi kitapçı abide, oyuncak silahını getir kitabı götür kampanyası yapmıştı, çok mutlu olmuştum, bu haberde mutlu etti beni

Eneee negzel. Benim çocukluğumda büyük kitapçılardan biri karnelerimizi götürünce veriyordu. Milletten bir sürü karne toplayıp bir çok kez sıraya girmiştim şener şen gibi.

Böyle etkinlikler çoğalmalı, katılıyorum, çocuklarla sınırlı kalmamalı, gençler erişkinler içinde kitap kampanyası yapılmalı, valla aslında bir heves heryerde uygulanan ve her yaşa hitap eden bir proje sanıp baktım içeriğe, kızım tam bir kitapsever, ona topla pet şişeleri gidiyoruz derdim:-)
Öte yandan da acı, çevre bilincinin daha küçücükken ailelerin vermesi gerekir ama maalesef ana baba evde temizlik abidesi, sokakta çişli bezi önüne gelen yere fırlatınca çocuklarda ev temiz tutulmalı sokak kirletilmeli algısıyla büyüyor.

Bizim belediye başkanıda yapsa keşşke böyle etkinlikler..
ABB anca koruma tutuyor..
Neyseki Yenimahalle Belediyemiz yapıyor bu etkinlikleri..
Tiyatro etkinliği günlerinde gelen cocuklara bicok kıtap veriyor.. :KK68:

X