Platonik aşk ve gururunu yok sayıp açılmak…

zuzuo01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2023
26
6
1
25
Merhaba, biraz kendimi dinlemek için yazacağım tavsiyelerinizi bekliyorum çok ihtiyacım var. Daha önce konu açıp hoşlandığım birinden bahsetmiştim. Nasıl davranmam gerektiğine dair tavsiye istemiştim. Son birkaç gündür sorunlar yaşıyorum aslında. Ailemden uzakta olmak beni çok üzüyor ve yanlarına gidemiyorum. Duygusal olarak boşlukta sayilabilirim. Fakat bahsettiğim kişi sanki kafamda bütün sorunların temeline oturdu. Gidip konuşup hislerimden bahsetmek istiyorum ona çünkü bu durum beni gerçekten yoruyor ciddi manada depresyona doğru ilerliyor gibiyim. Ondan aramızda kalmasını rica ederek konuşmak arkadaş olarak görmediğimi söylemeyi düşünüyorum. En azından benim kafamın içinde bu sorun çözülmüş olur belki sonuçtan bağımsız olarak. Tek çekincem 2 ay daha aynı sınıfta olacak olmamız. Sonra ben bölümümle ilgili bir değişiklik yapacağım. Aynı binada olacağız fakat birbirimizi görmeyeceğiz bile büyük ihtimalle. Fakat onun kız arkadaşı (kızın sevgilisi var sadece arkadaşlar) benden hoşlanmıyor ve çok dedikoducu biri. Onunla biraz samimi ama genel olarak daha yalnız biri. Bunlardan dolayı çekincelerim var ayrıca benim hiçbir arkadaşım kimse bilmiyor bu durumu. Sizce ne yapmalıyım cidden tavsiyeye ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden.

Normalde açıl ne olacak derdim ama olumsuz olursa sizde daha çok depresyona süruklenecek bir hâl var. Bu yüzden boşverin diyorum. O da hoslansaydi illaki belki ederdi bir şeyler.

Normalde açıl ne olacak derdim ama olumsuz olursa sizde daha çok depresyona süruklenecek bir hâl var. Bu yüzden boşverin diyorum. O da hoslansaydi illaki belki ederdi bir şeyler.
Anlaşılması o kadar zor biri ki anlatamam. Siz gidip konuşmazsanız asla konuşmaz ama herkese karşı genel tavrı böyle. Eğer sohbet ederse çok keyiflidir vs. Olumsuz olursa en azından kafamda bitireceğim bu şekilde düşünüp durmak çok yorucu benim için. Bilmiyorum ikilemdeyim.

Direkt açılmak yerine arkadaş olmayı denesen? Zaten ortak noktalarınız varsa vakit geçirdikçe o da senden hoşlanır

Çünkü biri direkt gelip bana senden hoşlanıyorum, duygularım bunlar dese ne yapacağımı bilemeyebilirim. Bir de reddederse sende ciddi bunalıma girecek potansiyel var.

Arkadaşını salla çocukla iyi arkadaş olabilir misin bana çaba harca

Anlaşılması o kadar zor biri ki anlatamam. Siz gidip konuşmazsanız asla konuşmaz ama herkese karşı genel tavrı böyle. Eğer sohbet ederse çok keyiflidir vs. Olumsuz olursa en azından kafamda bitireceğim bu şekilde düşünüp durmak çok yorucu benim için. Bilmiyorum ikilemdeyim.
O zaman biraz daha bekle sınıftan ayrılmana yakın söyle. Sonuç istediğin gibi olmazsa daha az görmüş olursun.

Direkt açılmak yerine arkadaş olmayı denesen? Zaten ortak noktalarınız varsa vakit geçirdikçe o da senden hoşlanır

Çünkü biri direkt gelip bana senden hoşlanıyorum, duygularım bunlar dese ne yapacağımı bilemeyebilirim. Bir de reddederse sende ciddi bunalıma girecek potansiyel var.

Arkadaşını salla çocukla iyi arkadaş olabilir misin bana çaba harca
Ortak noktalarımız var sohbet ettiğimizde baya konuşuyoruz fakat dediğim gibi ikinci adımı asla atmayan biri herkese karşı böyle davranıyor. Eğer kimse yanına gidip konuşmazsa bütün gün kulaklığını takıp müzik dinleyebilir mesela. Arkadaş olması cidden çok zor biri anlayacağınız. Aylardır uğraşıyorum zaten ama hiç yol kaydedemedim. Daha çok konuştuğu o kız yanından ayrılmıyor mesela ben onun gibi davranamam yapım öyle değil. Bunalımda da girebilirim ama bu şekilde de iyi değilim. Bilmiyorum.

Açılmak bir nebze ok, ama aramızda kalsın demen bence abes olur. Duygularından eminsen başkalarının öğrenmesini bu kadar takmamalısın. Üniversitedesin anladığım kadarıyla yetişkin sayılırsınız. Dalga geçileceğini sanmam. Ha zaten senin duygularını dedikodu malzemesi yaparsa, zaten doğru kişi değil demektir

Açılmak bir nebze ok, ama aramızda kalsın demen bence abes olur. Duygularından eminsen başkalarının öğrenmesini bu kadar takmamalısın. Üniversitedesin anladığım kadarıyla yetişkin sayılırsınız. Dalga geçileceğini sanmam. Ha zaten senin duygularını dedikodu malzemesi yaparsa, zaten doğru kişi değil demektir
Şöyle okuduğumuz bölümden kaynaklı kalabalık bir ortamda değiliz lise sınıfı bizimkinden kalabalıktır belki dolayısıyla herkes birbirini tanıyor. Sürekli bir aradayız. Dedikodu malzemesi yapacak biri olmadığına eminim fakat duyulmasını istememekte haklı olduğumu düşünüyorum çünkü henüz benim arkadaşlarım bile bilmiyor.

Şöyle okuduğumuz bölümden kaynaklı kalabalık bir ortamda değiliz lise sınıfı bizimkinden kalabalıktır belki dolayısıyla herkes birbirini tanıyor. Sürekli bir aradayız. Dedikodu malzemesi yapacak biri olmadığına eminim fakat duyulmasını istememekte haklı olduğumu düşünüyorum çünkü henüz benim arkadaşlarım bile bilmiyor.
Dedikodu yapmazda duyulmaz zaten bunu demek istiyorum ben de

Sizin yerinizde olsam acılmazdım
Cünkü beklemediğiniz bir cevap alirsaniz bunun altından kalkamayacaginiza dair bi izlenim edindim sizden.

Size ilgisi olsa o adım atardı. Kimseyle konuşmuyor herkese karşı böyle demişsiniz ama hayır. Size özel bi ilgisi olsa "özel" bir yaklaşımı da olurdu
Kimseyle konuşmuyor. Sizinle de konuşmuyor. Bu da demektir ki kimseden bi farkınız yok.

Sizin yerinizde olsam acılmazdım
Cünkü beklemediğiniz bir cevap alirsaniz bunun altından kalkamayacaginiza dair bi izlenim edindim sizden.

Size ilgisi olsa o adım atardı. Kimseyle konuşmuyor herkese karşı böyle demişsiniz ama hayır. Size özel bi ilgisi olsa "özel" bir yaklaşımı da olurdu
Kimseyle konuşmuyor. Sizinle de konuşmuyor. Bu da demektir ki kimseden bi farkınız yok.
Yani haklısınız aslında ama belki konuşursam bir seyler olabilir aramızda diye düşündüm bilmiyorum. Caba göstermek beni yormuyor bu şekilde uzaktan izlemek ne olacağını bilmemek daha çok yoruyor.

Bahsettiğiniz profile sahip biri siz ona açıldınız diye bunu dedikodu malzemesi yapmaz, kocaman insanlarsınız ayrıca. Ama ben hep, içimde tutup ben yanacağıma, çıkartayım o yansın fikrinde olduğumdan açılırdım. Konuşma esnasında da, kimsenin bu anlamda göz hapsine alınmamak için en yakınımla bile paylaşmadan direkt sana söylüyorum imasını yapardım en fazla. Aramızda kalsın fazla rahatsız edici, çocuk tembihler gibi ve korkak gösteriyor.

Bahsettiğiniz profile sahip biri siz ona açıldınız diye bunu dedikodu malzemesi yapmaz, kocaman insanlarsınız ayrıca. Ama ben hep, içimde tutup ben yanacağıma, çıkartayım o yansın fikrinde olduğumdan açılırdım. Konuşma esnasında da, kimsenin bu anlamda göz hapsine alınmamak için en yakınımla bile paylaşmadan direkt sana söylüyorum imasını yapardım en fazla. Aramızda kalsın fazla rahatsız edici, çocuk tembihler gibi ve korkak gösteriyor.
Söylediğiniz konuda çok haklısınız. Peki sizce bu konuşmayı nasıl yapmam uygun olur? Nasıl davet edip neler söylemeliyim sizce tavsiyede bulunabilir misiniz?

ya beklemediğin ters bı tepki alırsan ona söylemiş olmandan bütün okulun haberi olursa daha büyük bir depresyona sokmaz mı ? seni

Bence de açılma, göz teması kurmaya çalış, aynı ortamları denk getir, ona karşı ilgin olduğunu az buçuk da olsa farkettir, eğer kendisinin de ilgisi varsa o açılır zaten sen de risk almamış olursun.

Tek çekincem 2 ay daha aynı sınıfta olacak olmamız. Sonra ben bölümümle ilgili bir değişiklik yapacağım.
Bu kişiye duygunuz var ve eğer olumsuz bir dönüş alırsanız nasil hissedersiniz? Önce bunu bir düşünün.
İllaki açılmak istiyorum diyorsaniz, bölüm değişiklik yapmaya yakın buu girişimde bulunun.

Back
X