plesenta yaşlanması

xxxxxangel

GÖBÜŞÜ BEBİŞLİ:)
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2009
1.212
6
116
Konya
slm arkadaslar gecen kontrolumde doktorum plesentamın yaslanmaya basladıgını soyledı aynı durumla karsılasanınız varmı cok endıselenıyorum

evet bnde 27.haftada dr a gttiğimde plasentada ufak ufak kireçlenme başlamış dedi yani plasenta yaşlanmaya başlamışdemek oluyo sorun olurmu dedim 30 dan snra başlayabılıo zaten senınkı bıraz erken başlamış dedi erken doğuma sebep olabılır die korkuodum şuanda 30 haftalık çoğalma yoktu hala 2 grade sen kaç haftalıksın canım bı sorun olmaz inşallah :Saruboceq:

34 haftalıgım canım bebegım beslenmezse dıye korkuyorum bende ıns sendede bı sorun olmaz bendede

son ayda bendede olmuştu.bende paniklemiştim doktorum söyleyince.korkma,34haftalık olmuşsun artık.bişey olmaz merak etme.sorun olsa zaten doktorun sana söylerdi

slm canım benim ilk gebeligimde doktorum suyun azalmış plesenta yaşlanmış dedi ve 15 gün önce sezeryanla aldı sende bence doktorunla tam görüş sag saglım bebegine kavuşursun inşallah

Doktorlar birazda sezeryan yapmak için sallıyorlar. Banada 38. haftamda plesentan tamamen kireçlenmiş dedi ama sezeryan istemedim ısrarla ve 41. haftamda normal doğum yaptım.

cok saolun arkadaslar bende zaten hıpertansıyon var o yuzden sezeryan olmak zorundayım ama bebegım zayıf pazartesı de amelıyat ıcın gun vercek daha bebısım 2 kılo 561 grmafoldumben

benimde plasentam aşağıdaymış...sezeryan olucak kesin yani..ama daha 22. haftaya yeni giriyorum..ileride kanamam olabilirmiş...annelik zor işte...

30. haftadan sonra yaşlanmanın olmasına sevindim.bende bu gün gittim doktora aynı şeyi söledi.plesentanınm 34 haftalık olduğunu bebeğin 30 haftalık olduğunu belirtti.şu 4 haftayıda atlatayım başka birşey istemiyorum.zaten içimde hep erken doğum yapıcam hissi vardı kendimi hazırladım böyle bir duruma ama yinede korkuyorum

canım benim görümcemin başına gelmişti erken almak zorunda kaldılar bebeğini. ama şimdi hiç bir sorun yok.

bnde son durumumu anlatayım bari.dün kontrolum vardı 34+2 deyım plasentada kıreçlenmem fazlaymış zaten 27 gbı erken bı haftada başladı... doktorum bolbol dınlen erken doğum olabılır dedi ve normal doğum yapamazsın kıreçlenme olunca olunca bebeğe gden kan mıktarı ve oksıjen azalıyo doğumda bebeğe oksijen gtmez kalp atışı yavaşlar beynınde sorun falan olur neden boşuna bebeği oksıjensız bırakalımkı dedi 2 hafta sonra sezeryan gunu verıcek sanırım hıç istemedığım halde sezeryan olucam sanırım((

cnm doktorum ülke dışında olduğu için başka bir doktora görünmek zorunda kaldım.bana o söyledi..bu hafta asıl doktorum gelicek birde ona sorucam.genelde 2-3 doktora sormak lazımmış herkez aynı şeyi söyledi.bir doktorun dediğine kulak asma dediler.sende istersen başka bir doktora görün.

Bende kireççlenme var ama 2 hafta önce kotrolümde dr hiç etkilenmemiş dedi bebek.Doğum içinde sadece erken olma ihtimali var dedi.Sezeryan yada normal doğum demedi.1ahfta sonra kontrolüm var bakalım ne olacak bebiş nasıl.ınşallah kireçlenme fazla değildir.Bebiş sağlıkla gelir.

arkadaşlar plesanta yaşlandıkdan ve kireçlendikden sonra bebeğin gelişimi duruyormu veya azalıyormu.gerçi benim son kontrolümde doktorum yeni başladığını söyledi zaten 39. haftamıda bitiryorum ama bebeğim çok minik.38. haftanın bitiminde 2.900 dü.birazcık daha toplanabilseydi iyi olucaktı ama..sağlığı yerinde ona dua ediyorum.

kızlar zaten 35. haftayı aştıktan sonra çokta kafanıza takmayın bence..plesenta yaşlanması ve kireçlenmesinde bebeğe besin akışı yavaşlıyormuş bu da erken doğum riskini artırıyormuş.

:Benim 32.haftada başladı.Ve malesef 36.hafta bitti bebiş yine kilo alamamay başladı.36.haftada 2525ti.Dr doğumun kolay olur dedi başka bişey demedi ntsde sancım falanda çıkmadı.Bende biranönce doğsun istiyorum.Dışarıda daha çok kilo alır eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…