- Konu Sahibi tatliyemek
-
Canım evet kordondaki çentik kanamaya neden olabiliyor.Bunun içinde sanırım istirahat vermiştir doktorun.Ben Maltepe Üniversitesi Hastanesinde Doçent dr.Berna Haliloğluna gidiyorum.Çokta memnunum suratsızdır ama çok titizdir hiçbirşeyi atlamaz.Bu arada coraspirine başladınız değil mi?O da çok önemli.Hiç korkma seni şuan benden daha iyi anlayan olamaz.Ayrıntılı ultrasonda doktor riskleri sayarken resmen dünyam kararmıştı.Şuan senin için en önemli şey plasentadaki kanama.Bunun önlemini nasıl alabilirmişsin doktorun ne dedi?nefertiti_23 tavsiyelerin icin cok tesekkurler...
bahsettigin yuksek tansiyon probleminin ileriki aylarda bende de olabilecegini soyledi doktorum. Hatta haftada en az 3 kere tansiyonumu olcup bir yerlere not etmemi istedi doktorum..
Yazdiklarina bakilirsa kordonda olusan centik ile plesanta kanamasi benzer rahatsizlikla cunku benim bebegimin de gelisimi biraz yavaslamisAyrica erken dogum imtimalim de daha 23. haftadan gundeme geldi Acikcasi cok korkuyor ve cok uzuluyorum..
Bu arada doktorun kim acaba hangi hastaneye takibe gidiyorsun.
Tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim yarinden itibaren muzlu sut tavsiyene uyacagin ve pekmez arastiracagim..
Anladığım kadarıyla senin doktorunda oldukça iyi.Ben 31.haftama kadar 100 mg coraspirini günde yarım aldım.31.haftamda tekrar dopler çekildi çentik devam ettiği için coraspirini bire çıkardı 36.haftana kadar devam edeceksin dedi ki bugün itibariyle bıraktım ilacı.Ama korktum şimdi bebeğin kalbini delme ihtimali falan hiç bilmiyordum bunu.Pazartesi kontrolüm var.Hemen sormam lazım bunu.Ben ayrıca 28.haftamda erken doğum riski yaşadım.Kasılmalarım başladı ve bunun içinde nidilat kullanıyorum.Ayrıca vitamin ve kan hapı kullanıyorum.Evet canim aynen tahmin etttigin gibi bundan sonraki 4 ay icin istirahat verdi doktorum kendini yoracak zorlayacak hersey yasak dedi. bol oksijenli mekanlarda yuruyus ve sigara dumanindan uzak durmalisin diye ekledi. ayrica oglenleri en az yarim saat sol tarafina uzanarak yatacaksin bebege kan akisini arttirmak icin dedi.
Coraspirin i zaten ben hamileligimin 2. haftasindan beri kullaniyorum doktorum isabetli bir tercihle beni erkenden bu ilaca baslatmisti. damarlarda sorun oldugunu ogrendigimizde de hamileleligin basindan beri bu ilaci kullanmasaydin sonuc daha kotu olabilirdi dedi..
Ama 28. haftadan sonra birakmam gerekiyormus coraspirini o zaman ne yapacagiz onu bilmiyorum iste.. 28. haftadan sonra coraspirin kullanirsan bebegin kalbini delme riski var bunu goze alamayiz dedi.Sen suan kacinci haftadasin ve hangi ilaclari kullaniyorsun. Bir de gelecek ay geldiginde ek vitaminler yazacagim dedi.
Ayrica sinrli stressli ortamdan kesinlikle uzak durmamiz gerekiyor bu sebeple eslerimize cok is dusuyor
Kasılma olduğu zaman karnın taş gibi sertleşiyor ve bir tarafa doğru sivriliyor.Ben bunu ilk zamanlar bebeğin kafası ,popusu falan sanıyordum.Birde kasılma olurken karnın sanki büzüşüyormuş gibi toplanma hissi oluyor.Ben yine doktordan geliyorum.Nstde sancım çıktı ama bebeğim 2.800gr olduğu için en azından pazartesiye kadar doğumu ertelemeye çalışıyor doktorum.İlacımı arttırdı.Sanada doktorun muhtemelen magnezyum takviyesinde bulunacaktır ileriki haftalarda.Pazartesi tekrar kontrolüm var,o zamana kadar doğurmamış olursam coraspirini sorucam:)))ama çevremdeki tüm riskli hamileler 35-36.haftaya kadar kullandı.Bu arada senin doktorun nerede ve kim?Gunaydin canim.
Coraspirin hakkinda yazdiklarin benim de kafami karistirdi.Bu doktorlarin her birinin tedavi yontemi birbirinden cok farkli oluyor malesef. Benim gecen ay doktorumu degistirme ihtimalim gundeme gelmisti (ki hala dusunuyorum ama tecrubesine guvendigim icin cesaret edemiyorum problemlerden oturu) kendisine de soylemistim. Beni o zaman da uyarmisti yeni doktorunun bundan sonra seni ne sekilde yonlendirecegini bilmem ama 28 haftada coraspirini kes demisti. ayni sekilde gecen haftada bu damar tikanikligindan sonra yeniden gundeme coraspirin geldiginde yukarida yazdiklarimi soyledi benim anladigim kadariyla farkli bi tedavi yontemi izlleyecek..
Doktorum birazcicik sert oldugu icin cok fazla soru soramiyorum sonra ne olucak sonra ne kullanicam vs diye tadavisini ve ilaclarini aylik kontrollerde ogrenebiliyorum ancak. 2 hafta sonra ins. bende gittigim zaman senin hala coraspirin kullandigini soyleyecegim kafamdaki soru isaretleri gitsin bakalim ne aciklama yapacak. Sende doktoruna pazartesi gunu sordugunda lutfen cvbini bana bildir olur mu?
28. haftada erken dogum riski mi yasadin? bu kasilmalar nasil oluyor canim adet sancilari gibi mi ?? doktor bana da erken dogumla ilgili uyarilarda bulundu. zaten bir suru ilac iciyorum ve bi sonraki kontrolde daha da ilac eklenicek bi de dogumu onleyici ilac verirse gun yetmez o ilaclari gunun her saatine bolmeye
Ben doktorumdan ne kadar memnun olduğumu yukarıda belirttim zaten.Bazı hastalar güleryüze çok önem verir ama benim için tecrübesi önemli olduğundan (teşbihte hata olmaz) suratsız olmasına takılmadığımı belirttim.Ayrıca Berna Hanım'ın yakın takipçisisiniz sanırım çünkü kendisi yeni Doçent oldu.Benim çeşitli yorumlar okumaya ihtiyacım yok yinede teşekkürler.Doktorumla ilgili şüphelerim olsaydı zaten yola Berna Hanımla devam etmezdim.Merhaba. Forumda dolanirken gördüm yorumlarınızı. Berna Hanim tibbi bilgi acısından cok iyi bir doktor.aspirini kullanmak konusunda dediklerine ben olsam güvenirim. Çünkü benim annemin erken donemde kanser olduğunu anladı ve böylece basit bir ameliyatla hayatı kurtuldu annemin. Bu kadar genc yasta doçent olması da bence ne kadar bilgili olduğunu gösteriyor bence. Suratsiz kelimesi biraz ağır olmuş:) mesafeli bir doktor bence.en azından canım cicim diye konuşan pek cok doktora tercihi ederim. Benim doğumumu da yaptırdı. Gebelik ve dogum konusunda "yercekimlikaranfil" in de yorumlarına bir bakın derim:)
Teşekkür ediyorum.Son günlerin stresiyle alınganlık yapmışım o zamanEvet yakın takipcisiyim çünkü halen dogum sonrası kontrollerim icin kendisine gidiyorum. Ben sadece senin rahatlaman icin yorum yapmıştım. Benim de gebeliğim sırasında cok endişelerim oldu ama bebeğimi kucağıma alınca hepsi gecti. Darısı basına. Umarım sağlıklı bir sekilde bebeğini doğurursun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?