Rahmetli babaannem derdi ki;
-kızım kızım biz ahırda tek başımıza doğum yapar bir saat sonra ayağa kalkardık. Şimdiki kadınlar üç beş damla için yataklara düşüyor.
Tabi bizim cevabımız hazırdı. "Ehi babaanne eskiler hormonlu gıdaları tüketmediğinden daha sağlıklı..."
cümleyi tamamlayamadan babaannem yapıştırırdı ağzımın ortasına cevabı.
-Bunun yediğimiz zıkkımlarla alakası yok. Eski kadınlar şımarıp kapris yapacak vakit bulamazdı. Öyle bir hakları da yoktu zaten. Şimdikiler neredeyse kocalarına "sen niye adet olmuyorsun bu haksızlık ühühü" diye bağıracaklar.
Velhasılı ilk regl olduğumda tarih 17 ağustos 1999 idi. Öyle bir felaket yaşanmıştı ki, sendromun etkilerini düşünecek vakit bile bulamadım. Öyle de devam etti. Evet, can sıkıcı ve sinir bozucu bir hal. Ancak kabul etmeliyiz ki, yeni nesil hatunlar abartmayı pek sever :)
Hahaha valla babaaannen doğru demiş canım eski kadınlar daha güçlüymüş galiba biz fazla nazlıyız yokNAZcım
Yok öyle bağırmıyorum ama höt dese ağlıcak gibi oluyorum höt de demiyor hötcük falan diyor ama üzülüyorum
Ne yaşıyorsun mesela
Valla ben "ay tatlı krizim geldi minnoşummm" diye dolanan hatunları hatırlayıp kendimi dizginliyorumtatlı krizi tabirini ilk hangi kadın ortaya çıkardıysa ona zihnimin en nadide köşesinden çok hoş sözcükler sunuyorum. Bunları düşününce sendrom falan kalmıyor ortada.
Şimdi sakin ol ve sendromu yavaşça yere bırak. Etrafına zarar verme ve tuvalet kağıdı kullanma göz yaşlarını silmek için. Sonra tuvalete gidince gri kartonla karşılaşırsın evlerden ırak. Sen bilir misin tuvalette o gri silindirle karşılaşmanın hüznünü? Montla hacet gider. Tüm dertlerin sona erecek.
Yenen çikolataların haddi hesabı yok
Saçma şeylere sinirleniyorum aniden kapıları çarpıyorum bağırıyorum falan sonra oturup düşünüyorum yahu ben buna neden sinirlendim ki şimdi ne var bunda diye
Cem Yılmaz'ın dediği doğru herhalde "hallerimiz geliyor"
Şimdi sakin ol ve sendromu yavaşça yere bırak. Etrafına zarar verme ve tuvalet kağıdı kullanma göz yaşlarını silmek için. Sonra tuvalete gidince gri kartonla karşılaşırsın evlerden ırak. Sen bilir misin tuvalette o gri silindirle karşılaşmanın hüznünü? Montla hacet gider. Tüm dertlerin sona erecek.
Rahmetli babaannem derdi ki;
-kızım kızım biz ahırda tek başımıza doğum yapar bir saat sonra ayağa kalkardık. Şimdiki kadınlar üç beş damla için yataklara düşüyor.
Tabi bizim cevabımız hazırdı. "Ehi babaanne eskiler hormonlu gıdaları tüketmediğinden daha sağlıklı..."
cümleyi tamamlayamadan babaannem yapıştırırdı ağzımın ortasına cevabı.
-Bunun yediğimiz zıkkımlarla alakası yok. Eski kadınlar şımarıp kapris yapacak vakit bulamazdı. Öyle bir hakları da yoktu zaten. Şimdikiler neredeyse kocalarına "sen niye adet olmuyorsun bu haksızlık ühühü" diye bağıracaklar.
Velhasılı ilk regl olduğumda tarih 17 ağustos 1999 idi. Öyle bir felaket yaşanmıştı ki, sendromun etkilerini düşünecek vakit bile bulamadım. Öyle de devam etti. Evet, can sıkıcı ve sinir bozucu bir hal. Ancak kabul etmeliyiz ki, yeni nesil hatunlar abartmayı pek sever :)
Sevgili arkadaşlar ben bunu deneyimledim ve de yapmayı başardığım an hiç farkında bile olmadan regl oldum. Hiç ağrım da olmadı.
Almaktan kesinlikle kaçınacağınız besinler;
1. Beyaz şeker!!! Ölsek de gebersek de beyaz şekerle yapılan hiçbir şeyi tüketmiyoruz! Ne çikolata ne de başka bir şey! Tatlı krizimiz gelince meyve yiyoruz. Veya çayın içinde tarçın kabuğu atıp içiyoruz.
2. Tuz!!! Tuzu tamamen kesiyoruz:) Pul biber ve acı atıyoruz atabileceğimiz yemeklere.
3. Tonlarca su içiyoruz, günde 2 lt filan.
4. Günde mutlaka 2 bardak yeşil çay içiyoruz.
5. Hazır paketli hiç bir şey yemiyoruz, bisküvi gibi. Çünkü bunların içinde hep rafine un ve glikoz şurubu var.
Bunları 1 ay yapın PMS'den eser kalmayacak kesinlikle garanti ediyorum!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?