PMS (Premenstrual Sendrom)

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.653
798
Bunu ağır yaşayanlar var mı aranızda ya benim gibi böyle kaygılı, ağlak ağlak dolaşan filan
Neler yapıyorsunuz azaltmak için
Çok sıkıntılı, kaygılı hissediyorum yine kendimi

Rahmetli babaannem derdi ki;

-kızım kızım biz ahırda tek başımıza doğum yapar bir saat sonra ayağa kalkardık. Şimdiki kadınlar üç beş damla için yataklara düşüyor.

Tabi bizim cevabımız hazırdı. "Ehi babaanne eskiler hormonlu gıdaları tüketmediğinden daha sağlıklı..."

cümleyi tamamlayamadan babaannem yapıştırırdı ağzımın ortasına cevabı.

-Bunun yediğimiz zıkkımlarla alakası yok. Eski kadınlar şımarıp kapris yapacak vakit bulamazdı. Öyle bir hakları da yoktu zaten. Şimdikiler neredeyse kocalarına "sen niye adet olmuyorsun bu haksızlık ühühü" diye bağıracaklar.

Velhasılı ilk regl olduğumda tarih 17 ağustos 1999 idi. Öyle bir felaket yaşanmıştı ki, sendromun etkilerini düşünecek vakit bile bulamadım. Öyle de devam etti. Evet, can sıkıcı ve sinir bozucu bir hal. Ancak kabul etmeliyiz ki, yeni nesil hatunlar abartmayı pek sever :)

Hahaha valla babaaannen doğru demiş canım eski kadınlar daha güçlüymüş galiba biz fazla nazlıyız yokNAZcım
Yok öyle bağırmıyorum ama höt dese ağlıcak gibi oluyorum höt de demiyor hötcük falan diyor ama üzülüyorum
Ne yaşıyorsun mesela

Valla ben "ay tatlı krizim geldi minnoşummm" diye dolanan hatunları hatırlayıp kendimi dizginliyorum tatlı krizi tabirini ilk hangi kadın ortaya çıkardıysa ona zihnimin en nadide köşesinden çok hoş sözcükler sunuyorum. Bunları düşününce sendrom falan kalmıyor ortada.

Ama benim geldi koca bi kutu çikolata almış o doğru bence ya ben deli oluyorum tatlı, çikolata diye bak yine anormal çıktım
Neyse ben şimdi çikolata yiyip yiyip ağlayayım

Şimdi sakin ol ve sendromu yavaşça yere bırak. Etrafına zarar verme ve tuvalet kağıdı kullanma göz yaşlarını silmek için. Sonra tuvalete gidince gri kartonla karşılaşırsın evlerden ırak. Sen bilir misin tuvalette o gri silindirle karşılaşmanın hüznünü? Montla hacet gider. Tüm dertlerin sona erecek.

Valla meslek değişelim bacım senle 10 dk konuşanın derdi kalmaz

Bu konu tam benlik. ben psikololojik olarak baya ağır geçiriyorum. televizyonda küçük bi çocuk görsem yaşlı bir teyze görsem gözlerimden damlamaya başlıyor. gülerken ağlıyorum. sonra herşeyi sorgulamaya başlıyorum bir tür depresyon. bunun adet öncesi olduğu için olduğunu biliyorum ama kedime söz geçiremiyorum. suluyorum yani yastıkları

ben de o günlerde biri höt dese ağlayanlardanım daha sonra düşününce hem gülüyorum hem kızıyorum kendime tabi iştahımda da ciddi bi artma söz konusu oluyor

Son düzenleme:
Yenen çikolataların haddi hesabı yok
Saçma şeylere sinirleniyorum aniden kapıları çarpıyorum bağırıyorum falan sonra oturup düşünüyorum yahu ben buna neden sinirlendim ki şimdi ne var bunda diye
Cem Yılmaz'ın dediği doğru herhalde "hallerimiz geliyor"

evet o kapı çarpmalar bağırmalar ağlamalar ay çok utanıyorum sonra bunu yaşattığım kişilerden o haller o gelgitler çok fena

Ben de kapicarpangillerdenim gercekten bunun simariklikla alakasi yok cok depresif aglak oluyorum hatta psikiyatriye gitmeyi bile dusunuyorum bazen intihar esiklerinde dolasiyorum sorgulamalar isyanlaarr... Allah affetsin

Benim sancı ve ağrılarım dışında ruhsal olarak bir sorunum olmuyor. Biraz da o günlerde hemcinslerim kendilerini şartliyorlar ondan oluyor. Kafan meşgul olsun bak bakiyim aklina gelir mi kaygi sinir stres.

hiç bi sorun kalmaz

bende bi sorun olmuyo belki genel olarak fazla duygusal olduğum içindir normal zamanlarda bile höt diyince ağlayabilcek kapasitedeyim çünkü ama bi arkadaşım canavarlaşıyo resmen sevgilisi bile alıştı artık, çok sinirli veya duygusal davrandığı zaman "aşkım hasta mı oldun yine" diyo çocuk

Ben hiç de öyle nazdan dolayı olduğunu sanmıyorum. 21. yüzyıl Türkiye'sinde bir çok neden var böyle ağrılı yaşamamızın,
1. Çok geç çocuk sahibi oluyoruz. (bence doğum yapmanın olumlu etkileri var)
2. Çok stresli yaşıyoruz.
3. Çok şekerli, glikoz şuruplu, rafine gıdalar tüketiyoruz. Bu da depresyonu ve de PMS'i tetikliyor.
4. Sebze ve meyvelerden dolayı tarım ilaçlarına maruz kalıyoruz.

O nine ahırda doğuruyormuş ama gelsin de özel sektörde bir çalışsın. Mobbing, stres tacizler yüzünden her gün ahırda doğuruyormuş gibi stres oluyoruz valla. Hiç de naz yapamıyoruz:)

Sevgili arkadaşlar ben bunu deneyimledim ve de yapmayı başardığım an hiç farkında bile olmadan regl oldum. Hiç ağrım da olmadı.
Almaktan kesinlikle kaçınacağınız besinler;

1. Beyaz şeker!!! Ölsek de gebersek de beyaz şekerle yapılan hiçbir şeyi tüketmiyoruz! Ne çikolata ne de başka bir şey! Tatlı krizimiz gelince meyve yiyoruz. Veya çayın içinde tarçın kabuğu atıp içiyoruz.
2. Tuz!!! Tuzu tamamen kesiyoruz:) Pul biber ve acı atıyoruz atabileceğimiz yemeklere.
3. Tonlarca su içiyoruz, günde 2 lt filan.
4. Günde mutlaka 2 bardak yeşil çay içiyoruz.
5. Hazır paketli hiç bir şey yemiyoruz, bisküvi gibi. Çünkü bunların içinde hep rafine un ve glikoz şurubu var.

Bunları 1 ay yapın PMS'den eser kalmayacak kesinlikle garanti ediyorum!!!

Daha ilk maddeden kaybettim ben "Ne çikolata ne başka bir şey!" cümlesi şlak diye çarptı suratıma

ağır atlatanlardan biri de benim galiba regl olmadan 1 hafta önce gögüslerim resmen 1 beden büyüyor. o kadar hassas oluyorlar ki anlatamam. sonra aşırı derece de şişkinlik oluyor ve tam olduğum gün bel ve karın ağrısı başlıyor ve ben 3 gün post gibi yatıyorum..ve aşırı iştahlanma. tatlı krizi ne bulursam yemeler falan.diğer yandan ruhsal olarak o kadar asabi oluyorum ki normL konuşmalarım bile kavga eder gibi.bir tahammülsüzlük ağlama hali, aynaya baktığımda kendimi beğenmeme. offf daha bunlar bir kaçı ve her ay böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…