• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin öfke sorunu ve tartışırken "vuracak gibi" davranması

Terapi almayı niye boşanma sonrasına bırakmaya çalışıyorsunuz? Başlayın, kendinize iyi, evlilğinize bir zaman verin, eşinizde aynı şekilde yapsın. Belki zaten süreç sizi yine boşanmaya götürecek ya da düzelecek bazı şeyler. Gurursuz mu olurum, onursuz mu olurum, şuan takılacağınız şeyler bunlar değil.

Boşanma sonrası olacak her şey beni çok korkutuyor. Acaba düzelir miydik, ben de yanlışlar yapıyorum diyip kendimi suçlar mıyım diye korkuyorum. Çünkü çabuk parlayan biriyim. Acaba pişman olur muyum diyorum. Sonrasında boşanma psikolojisi, özlem, bununla baş etmeye çalışmak o kadar zor geliyor ki. Yeniden sevmek, belki başka sorunlar yaşamak. Hepsi o kadar kafamda ağır ki. Biliyorum linç edileceğim ama bunlar da beni zorlayan şeyler.
Yok kadınız duygusal bakıyoruz boşanmak hiç kolay değil ben yaşadım
Aldatıldım küçük çocuğum vardı işim yoktu mesleğim yoktu
Duygusal bir yıkım yaşadım ama geçti
Bakın terapi alın kendiniz için
Odak noktaniz eşiniz olmuş bu durumu değiştirin
Terapinin gidişine göre boşanma vs karar verirsiniz

Terapi almayı niye boşanma sonrasına bırakmaya çalışıyorsunuz? Başlayın, kendinize iyi, evlilğinize bir zaman verin, eşinizde aynı şekilde yapsın. Belki zaten süreç sizi yine boşanmaya götürecek ya da düzelecek bazı şeyler. Gurursuz mu olurum, onursuz mu olurum, şuan takılacağınız şeyler bunlar değil.
Yorumunuz o kadar iyi geldi ki. Evet hemen başlamak daha iyi gelecek biliyorum. Ama sanki bu evlilikte kalınca gururumdan gidiyor ve diyorum ki boşanmalıyım durduğum kabahat. Bunları nasıl kabul ediyorsun diyorum kendime. O yüzden boşanma fikri aklımdan çıkmıyor. Ama dediğiniz gibi belki düzelir bu kısmı düşününce de fevri miyim diyorum. Gerekten gurursuz onursuz hissetmek beni o kadar yıpratıyor ki.

Boşanma sonrası olacak her şey beni çok korkutuyor. Acaba düzelir miydik, ben de yanlışlar yapıyorum diyip kendimi suçlar mıyım diye korkuyorum. Çünkü çabuk parlayan biriyim. Acaba pişman olur muyum diyorum. Sonrasında boşanma psikolojisi, özlem, bununla baş etmeye çalışmak o kadar zor geliyor ki. Yeniden sevmek, belki başka sorunlar yaşamak. Hepsi o kadar kafamda ağır ki. Biliyorum linç edileceğim ama bunlar da beni zorlayan şeyler.

Boşanmak kolay bir iş değil lakin eşinizle aranızda saygı bitmiş
Birbirinizi tahrik edip dozu artan kavgalara girmişsiniz
Söylediği sözler, yaptığı hareketler çok kötü bunların dozu artacak zamanla
Daha kötülerini yaşamadan yolları ayırmak en iyisi

Günlük hayatınızda neye bu kadar sinirlenip, alevli, vurmalı, sövmeli kavgalar ediyorsunuz? Ya bu saçma sapan davranışlarınızı değiştirin, ya da ileride çenenizi "tutma eylemi" olarak değil "boğma eylemi" olarak sıkar. Şiddete meyilli eşiniz, keza sizde.

eşinizin öfke sorunu yok. eşinizin öfke sorunu olduğunu söylemeniz bile bunu bir rahatsızlığa yorarak yumuşatmanıza sebep oluyor.
"öfke sorunu" dediğiniz şey, halk tarafından g.tten uydurulmuş bir teşhistir ve bunun psikiyatride bir adı vardır. bu sorunu yaşayan bireylerin birincil sorunu öfkeli olmaları değildir; başka psikiyatrik sorunlarından kaynaklanan yan bir bozukluk olarak öfke hissederler ve birey ya da durum farketmeksizin öfkelerini yöneltirler.
öte yandan ben sanmıyorum ki eşiniz gidip patronunun ya da babasının boğazına yapışsın. bunu size yapıyor çünkü size değer vermiyor ve sizi baskılamak için şiddetini size doğrultmaktan çekinmiyor. onun gözünde zayıf olan siz olduğunuz için şiddetinin odağında siz varsınız.
yani sözün özü, eşinizde "öfke sorunu" yok.
Şuna aşırı katılıyorum. Arkadaşım da eşiyle "öfke sorunu" adı altında fiziksel kısmı olmadan benzer şeyleri yaşadı. Onun eşi sandalye, masa, TV falan kırıyordu daha ziyade, "öfkeden" gözü dönünce. Ama bu adam okulunda hem öğrenciler hem de diğer öğretmenler tarafından aşırı sevilen bir öğretmen, apartmanda ne kadar yaşlı varsa alışverişini yapar, bankaya götürür getirir, sokakta hayvanlara mama dağıtır falan öyle biri. Terapiye de gittiler, hem tek hem çift. 2-3 ay düzeldi sonra gene aynı oldu. Sorsanız arkadaşıma aşık, çok sever, ölür biter, yemek yapar, temizlik yapar. Ama hele bir tetiklensin kavga sırasında...
Belki biraz cahilce konuşmak olacak ama bu tarz ilişkilerde terapi hiçbir işe yaramıyor. Zaten bu kadar çirkin laflardan sonra da terapi sihirli değnek gibi gelmiyor, kırılan kırıldığıyla kalıyor. Bir yerde de sevgi bitiyor, saygı zaten kalmamış oluyor.

Yaptıkları, hakaretleri zaten savunulacak gibi değil, o ayrı. Ama zaten bu şekilde öfke sorunu olan birine siz de hemen o an ateşe benzinle giderek yaklaşırsanız sonu maalesef böyle yangın olur. Siz ben kendimi tutamıyorum diyorsunuz ama işte o da o an tutamıyor. Yani demek ki öfke sorunu sizde de var ve beraber bu sorunu çözmeye yönelik terapi alsanız. Öfkeyle ilgili psikoloji kitapları okusanız. Çeşitli teknikler var. Yani siz zor da olsa biraz daha sakinleşebilirseniz o da toparlanır gibi geldi bana. Tabii başka dinamikler varsa ilişkide bilmiyorum.

Dört yıllık evlilikte neyin kavgasını veriyorsunuz?
Yani sürekli kavga edilecek konular neler? Ben cidden anlamıyorum bu kadar nasıl kavga ediyorsunuz?
Evlilikte bu kadar bağrış çağrış da olmaz şiddeti geçtim zaten de bu kadar kavga etmeniz dahi normal değil
Normal değil. Böyle evlilik de olmaz. Geçinemiyorsunuz demek ki
ay evet. 3-5 aylık ilişkide bile her gün kavga eden insanlar var:d nedir yani bu kadar problem olan asla anlayamıyorum. işsizlik gibi geliyor biraz.

Bacım neyden kavga ediyorsunuz yazsan kaç kere sorduk ama gecistiriyorsun. Niye yalancı diyo adam sana? serotininevi serotininevi

Evet kök ailemde hep mücadele ederek haklarıma sahip oldum. Galiba bu durum beni böyle mücadele ederek anlatmalıyım noktasına getirdi. Farklı bir fikir sunduğunda konu benim için önemli ise tahammülüm kalmıyor. İyilikle bişi anlatamıyorum galiba ben. Anlatmaya başlayınca itiraz geldiğinde başlıyorum gerilmeye. Genel olarak etrafımda zor ve gergin olarak biliniyorum. Aslında çok fedakar, çok vericiyim ama tahammülüm de çok az. Her şeye çok takılıyorum.
Bir de yaşadığım her konuda gurursuzsun onursuzsun diye kendini yiyip bitiriyorum. Mesela bu konu örnek. Yemeden içmeden kesildim. Kendimi o kadar dövüyorum ki mecazi olarak. “Sende gurur yok, olsa giderdin, hala bişileri düzeltmeye çalışıyorsun, onursuzsun işte “ diye diye kendime yükleniyorum. Ama yapı olarak ben yıkıcı değil yapıcıyım. Yani bişiler düzelirse elimden geleni yapma eğilimim var hep. Evlilik kolay değil belki düzeltiriz vazgeçmek en kolayı diyorum her konuda. Ama kendimi de bunu dediğim için çok gurursuz hissediyorum. Bilmiyorum doğru mu düşünüyorum.
bahsettiğim arkadaşım da böyleydi valla. hem dayak yiyordu hem konuşmaya tartışmaya devam ediyordu. sürekli tartışırlardı. ben tam tersiyim. gözlemlerim insanları. hangi konuda değişirler hangi konuda değişmezler ölçüp biçerim. eşinizi tanıyorsunuzdur artık. kalıplaşmış huyları neler biliyor olmanız lazım. bunlar tartışmayla değişmez.
ben dağınık biriyim. yedi köy toplanıp beni dövse 2 gün düzenli olurum 3.gün yine dağınıklığıma devam ederim:d atasözü bile var can çıkar huy çıkmaz diye. benim çok düzenli çok titiz biriyle evlenmemem lazım mesela. bunun gibi şeyler işte.
tartışmayla değişmeyecek şeylerin üzerine fazla basıyorsanız o evlilik düzelmez giderek saygı sınırları aşılır. rahatsız olduğunuz noktaları düzgün dille söyleyin yeterli. insanları iyice tanıyıp alttan alta idare ederim ben. ali sözünü tutmayan biriyse söz almam ondan. veli savurgan biriyse ortak iş yapmam. hayır veli sen tutumlu bi insan olacaksın deyip kavga etmem. kaç insanda gördüm bunu temel huylar değişmiyor. ya ortak nokta bulunması lazım ya da yapacak bi şey yok. mesela dağınıkla titizin evliliğinde ortak nokta bulmak imkansız. ama dağınıkla normal seviyede düzenli biri ortak noktalarda buluşabilir. evlilikte eş seçiminde en önemli şeylerden birinin bu olduğunu düşünüyorum. uyum olmak zorunda yoksa hayat cehenneme döner. ileride çocuk yapsanız sorunlar beşe katlayacak. o zaman çocuğun önünde bağırıp kavga mı edeceksiniz? acil çözüm bulmanız lazım bu duruma.

Bu kadar kavga edilmesi de sorun. Biz ilk seneden bugüne 10-20 kavga ancak etmişizdir. Fikir ayrılıkları olabilir elbette ama nasıl sürekli kavga edecek konu bulabilirsin ki?
Her kavgayı anlaşma ile noktalamak mümkün olmuyor. Bu kadar çoksa ve sonu yoksa ayrılmak gerekiyor.

Ben normalleştirelim mı demişim mantıklı düşünemiyor olabilir demeye çalışmıştım kırıp dökmek yerine yumuşak bir dil ile yönlendirelim demek istedim
Sevmemeli ama katledilen kadınları çok sevdikleri adamlar öldürmedi mi
Konu sahibine bak farkında değilsin ama bunun arkası gelir seviyor olabilirsin ama lütfen kendi yolunu çizmeye çalış destek al diyorum ben
Kocandir döverde sever de demiyorum

Çok iyi bir konumda bile olan kadınlar boşanma konusu hemen icraata geçiremiyor çünkü kolay bir karar değil

Ülkemizde dünyada çok cok nadirdir hemen ilk tartışmada vs de gidip bosanabilen
Bunu demek istedim herkes bizim gibi düşünemez bizim şartlarımıza cesaretimize bizim hayat standardımiza denk olmayabilir
Noktalama işareti mi kullanmam gerekiyordu? "Seviyor olabilir" dediniz. Ben de bu şekilde söyleyerek normalleştirmemeliyiz dedim. Dilimizde bu cümle olmamalı. Hepimiz mantık öncelikli konuşmalıyız ki herkesin normali bu olmalı. Kötülüğe karşı seviyor ama napalım savunması yapmak yerine böyle biri hayatında olmamalı demeliyiz.

Ben de kimseye ilk tartışmada gidip boşan demedim. Konu sahibi şiddet gördüğünün farkında değil. Beni bu hale sen getirdin diyen bir manipülatörle evli çünkü.

Bacım neyden kavga ediyorsunuz yazsan kaç kere sorduk ama gecistiriyorsun. Niye yalancı diyo adam sana? serotininevi serotininevi
Yani nasıl anlatayım bilmiyorum ki. Aslında küçük küçük başlayan sonu büyük cümlelere giden tartışmalar. Örnek; olur olmadık şeylerde sen doğrularını dayatıyorsun diyor ve geriliyoruz. Basit bir örnek. Ya da şaka adı altında benim sinir olacağım şeyler söylüyor şaka diyor. Ona göre şaka bana göre değil. Şaka kaldıramıyorsun hemen geriliyorsun diyor. Ya da bir şeye itiraz edince ben geriliyorum " niye bağırarak anlatıyorsun normal anlatmayı bilmiyor musun" diyor gibi başlıyoruz geriliyoruz.

Benim yazdığımdan haberim var, konu sahibi kadın olduğu için kocaman kocaman kadına diye belirttim. Diğerlerinin bunu hak ettiğiyle ilgili bir şey yazmış mıyım? Sizin yazılanı algılamad büyük bir probleminiz var. Deli midir nedir

Yaptıkları, hakaretleri zaten savunulacak gibi değil, o ayrı. Ama zaten bu şekilde öfke sorunu olan birine siz de hemen o an ateşe benzinle giderek yaklaşırsanız sonu maalesef böyle yangın olur. Siz ben kendimi tutamıyorum diyorsunuz ama işte o da o an tutamıyor. Yani demek ki öfke sorunu sizde de var ve beraber bu sorunu çözmeye yönelik terapi alsanız. Öfkeyle ilgili psikoloji kitapları okusanız. Çeşitli teknikler var. Yani siz zor da olsa biraz daha sakinleşebilirseniz o da toparlanır gibi geldi bana. Tabii başka dinamikler varsa ilişkide bilmiyorum.
Bunun dışında elle tutulur bir sorun var diyemem. En büyük sorunumuz bu. Buradan çıkıyor diğer sorunlar. Ben sakince bir şey anlatamıyorum o da zaten maalesef böyle davranıyor ve ben aşırı kırılıyorum. Kırgınlığımı çok derin yaşıyorum. Toparlanır mı bilmiyorum ama sanki toparlasak bile ben hep kendimi gurursuz hissedeceğim.

Back
X