Pohpohlamak mı? fark ettirmek mi?

Queen of the North

Kuzeyin Kızı
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
16.477
22.429
598
arkadaşlar bir şeyi anlayamıyorum ....sıkıntıgımz oldugunda kimseye söyleyemediğimz durumlarda kk da ilgili yerlere konu acıyoruz fikir almak için yaptıgımz şeyin dogru/yanlış oldugunu anlamak için her meslek grubundan her yaştan insan var ve gerçekten çok şey öğreniyoruz aslında burdan

anlayamadığım şu:eleştri yaparken ya da fikir söylerken insanların duymasını istedikleri şeyleri söyleyerek zaten hatalı olan davranıslarına destekmi olmalıyız ya da gercek fikrimizi söyleyerek hata yapıyorsada hatasını fark ettirmek içinmi cabalamalıyız ...herkes herşeyi söyler söyleyebilmeli ha bu arada saygısızlık yapmadan tabi ama nedense her yazılan olumsuz yorum yanlıs anlasılır en son tartısma boyutuna gelir

buralara konu acan arkadaslarda her türlü fikre acık olması gerekir çünkü herkes farklı acıdan bakıyor olaya benım göremedıgımı baska bir arkadas görür vs vs

eleştiri yaparken nasıl bir yol izlenmeli bilmiyorum

NOT:bu konuyu kimseyi baz alarak açmadım kk da ki her topicte bunu gördüğüm için ve fikir paylaşımı acısından actım

tabiki söylenmeli ama ölçülü olmalı diye düşünüyorum nazik bir dille söylenmeli ama bazen konuyu takip ettiğimde söylenenlerle yapılanların çeliştiğini görünce çok kızıyorum o zaman üslubum sertleşebiliyor :))
ama sırf tartışma çıkmasın aman olumsuz yazmayım diye düşünmedim sadece kibar bir dil kullanamayacaksam hiç yazmıyorum o oluyor

bazen ne yorum yazacagımı sasırıyorum gercekten ..ama fikrimide söylemek istiyorum söylediğimdede insanlara ters gelebiliyo

Valla kendi fikirimi sırf millet eleştiriyor diye sakınamam!
Kendime saygısızlık etmiş olurum..
Çift karakterli mi olmak gerek illaki diymi ama..
Asıl olan düşüncelerimi saklayıp,kendimden olmayan şeyler yazarsam
asıl o zaman insanlara saygısızlık etmiş olurum.
Kimseyi kandırmak istemem..

saygı sınırları içinde her düşünce söylenebilir:31:
ama konu sahibine yanlış yaptığını anlatmak için hakarete varan eleştiriler oluyor bazen
bunu asla doğru bulmuyorum:19:

önemli olan insanların duymak istediğini söylemek değil yapıcı ve yargılamadan eleştiri yapabilmek.
bazı önyargılı insanlar tü kaka yapmak için yorum yapıyor o benim de canımı sıkmıyor değil hatta banlanmaları gerektiğini bile düşünüyorum özellikle kürtaj ve ilişkiler konularında çok sert ve gereksiz eleştiriler yapanlar var.
ne diyelim belki onların dopğrusu da odur belki
ben yapıcı eleştiriden yanayım sen de doğru bildiğinden şaşma :51:

Insanlar sorunlarini anlatinca daha bir alingan oluyorlar heralde o yüzden normal ve düzgün bir elestiriyi de hakaret olarak görebiliyorlar belki bilmiyorum.

Bazi arkadaslar gercekten kirici olabiliyorlar.

Dikkat etmek lazim iste.

Allah hepimizin sorunlarini en tez zamanda hall etmeyide nasip eder insaAllah. Bunuda söylemeden gecemiycem.. :(

önemli olan insanların duymak istediğini söylemek değil yapıcı ve yargılamadan eleştiri yapabilmek.
bazı önyargılı insanlar tü kaka yapmak için yorum yapıyor o benim de canımı sıkmıyor değil hatta banlanmaları gerektiğini bile düşünüyorum özellikle kürtaj ve ilişkiler konularında çok sert ve gereksiz eleştiriler yapanlar var.
ne diyelim belki onların dopğrusu da odur belki
ben yapıcı eleştiriden yanayım sen de doğru bildiğinden şaşma :51:

İlla konu kürtaj ve ilişkiler konusunda kendimizi kasmamızda gerekmez ki..
Sonuçta o konunun içinde insanların dikkatini çeken birşeyler olacak illaki..
Şahsen ben bir hafta ban yemiştim öyle bir konuyla ilgili..Gereken banı veriyorlar zaten..
İp bandan bahsediyorsanız,öyle bir ban yiyecek kadar yorumda bulunmadım kürtaj ve ilişkiler konusunda..
Bazen tamamen masum olan yorumları,konu sahibi yanlış anlayabiliyor!
Sonra konu başka yerlere saparak acımasız yorumlar çıkabiliyor ortaya..

İlla konu kürtaj ve ilişkiler konusunda kendimizi kasmamızda gerekmez ki..
Sonuçta o konunun içinde insanların dikkatini çeken birşeyler olacak illaki..
Şahsen ben bir hafta ban yemiştim öyle bir konuyla ilgili..Gereken banı veriyorlar zaten..
İp bandan bahsediyorsanız,öyle bir ban yiyecek kadar yorumda bulunmadım kürtaj ve ilişkiler konusunda..
Bazen tamamen masum olan yorumları,konu sahibi yanlış anlayabiliyor!
Sonra konu başka yerlere saparak acımasız yorumlar çıkabiliyor ortaya..

kastım o değil
"bunları yaşarsan tabi evlenmeye yanaşmaz
cinayet işleyeceksin
cani misin
ne günlere kaldık
...."
bunlar ne yorum ne fikir sadece ayıplıyorlar kimse ayıplanmak için yazmıyor ki bunları sıkıntısını paylaşıp saygılı yorumlar istiyor
yanlış anlamayın lütfen

tabiki bende saygısızlık boyutuna varmasını istemem olayların ama bazen öyle şeylere denk geliyoruz ki resmen afedersinz ama aranan insanlar oluyo ya da bana bazen olur mesela bazı acılan konular nedense inandırıcı gelmez dolayısıyle yapacagım yorumda normal bi yorum olmaz haa yorum yapma o zmanda dıyebılrsınz ama duramıyorum :D

Konu açanın yorumlara açık olmasını ben de destekliyorum. Beklenilen cevap alınmadığında saldırganlaşılması, grup oluşturup herhangi bir üyeyi ezme çabasına girişilmesini yadırgıyorum .

Ama bazı üyeler yorum yaparken o kadar acımasız ki; ekranın arkasındaki benim yüzümden üzülür mü, yanlış bir adım atar mı diye düşünemiyor. Birine umut olabildiğimiz gibi, birinin umutlarını da çok kolay yıkabiliyoruz. Her ne kadar "yaşasın kk, en güzel arkadaşlıklar paylaşımlar burada, oleyyy yaşasınnn" modunda olsak da hepimiz buraya sanal gözüyle bakıp, yorumlarımızda alay barınıdırıyoruz :(

ben de her zaman neyin doğru olduğuna inanıyorsam, onu söylüyorum, herkes de aynısını yapmalı; ama üslup çok önemli sizlerin de dediği gibi. benim en çok eşiyle sorun yaşayan insanların başlıklarında dikkatimi çekiyor bu. yorum yapan kesinlikle ayrılması gerektiğini düşünüyor mağdurun; ama mağdur belli ki hala çelişkide, o zaman ne yapılması gerektiği ezici cümlelerle anlatılıyor, sana müstehaktır vb.. bunlar bence de hatalı; çünkü karşıdakini kırmak ve daha da üzmekten başka bir işe yaramaz o an, kişinin psikolojisi zaten yerlerde. bir de jüri ruhlu arkadaşlarımız var, acımasızca eleştirip, neden böyle söylüyorsun denildiğinde de o zaman niye anlatıyorsun, madem eleştiriye açık değilsin, diyenleri de çok doğru bulmuyorum, derdini anlatmak da istiyor olabilir yalnızca. tamam eleştirelim; ama vur deyince de öldürmeyelim yani :)

Olay dobralıkla patavatsızlığı terbiyesizliği iyice ayırmaktan geçer bu bir.
Doğru söylemek,hakaret etmeyi gerektirmez.
Geçmiş şeyler için karşısındakini suçlamak çok saçma.Geçmiş artık.
Geleceğe yönelik öneriler,fikirler mühim olan.
..
Ayrıca başka fikirlere de açık olmak önemli.
Cümlelere ''benim fikrim'' ''saygı duyarım.'' eklemek bile çok şey farkeder.
Kendisini tek doğru görmemeli kişi.

Herkez fıkrını söyleyebılır ama, empatıden yoksun ve karsındakı

insan onun evladı veya kız kardesı değil, sankı kardesını azarlıyormus gıbı

yorumlar ve karsındakı ınsanın yaşadığı bulunduğu yer, sanki bire bir bılıyormus gıbı ahkam kesme

vari yorumlar anca yorum yapanın kendi egosunun kabahati olarak görüyorum.

9 yıllık evli 30 lu yaşların ortasında bir bayan olarak pohpohlamak ve iyi hissetirmek için değil sadece tecrubelerime ve deneyimlerime dayanarak bildiklerimi objektif olarak aktarmaya çalışırım usluba dikkat ederim empati kurarak yaklaşmaya çalışırım genelde tartışmalarda tetikçi taraf değilimdir
sessiz kalıp bir köşeden izlemeyide sevmem yaoıcı olmaya çalışırım
burada bazen insan gerilebiliyor ne kadar sakin yapıda olursa olsun

ben özellikle bu tarz konularda onun açısından bakmaya özen gösteriyorum. yazarkende onun açısından değil benim bakış açımdanda cevap veriyorum.belki olurda bu taraftan görmemiştir diye.
çok saçma ve forum içindeki kişileri olumsuz şeylere sevkeden kişilerin yorumlarını eleştiriyorum çünkü bu forumda insanların yaşantısına ve maneviyatına ters düşen şeyleri alkışlamak yerine ,yaşları kücük ve yazılan her olumsuz şeyden etkilenmeleri riskini düşünürek gerekirse olumsuz yorumlarda yazıyorum.benim doğrularım her zaman doğrudur diyen biri değilimdir.eleştiri boyutunda gerçekten kaderine maruz kalmış kişilerin aile ve eş yaşantılarında sıkıntılarına ise bir nebze faydalı olabilicek tavsiyelerde bulunuyorum.

Pohpohlamazsan kadın kadının düşmanıdır lafı ortaya atılır 3. sayfada falan :37:
Konu açanların belki%3'nün amacı objektif yorum ötesi pohpoh istiyor.
Konu ilerledikçe,"sen kocama kızamazsın tımam mııııı? kocama beni döver ama sonra da sarılıp öperek uyutur lafını bil de konuş " gibi akıl sınırlarını zorlayan açıklamalar gelir :)
yahu ben senin kocanı senin anlattığın manyaklıkları kadar tanıyorum seni hem döver hem öperek uyutur ne bileyim ben :44:
ayrıca hem döver hem öperek uyutuyorsa sende bunu övünerek anlatıyorsan haydi bismillah evlerden ırak ,sorun kk'yı aşmış psikiyatrist yolları taştan :52:

Son düzenleme:
Konu açanların çoğu yapılacak eleştirleri bilerek konu açıyor

olumlu olumsuz eleştirler her konuda geliyor. ama bazıları var ki kendini tatmin etmek için midir nedir aşağılama boyutunda eleştirler yapıyor. Halbuki biraz empati yapılabilse karşı tarafın içinde bulunduğu durumu biraz anlayabilse daha anlamlı eleştirler yapabilecek.
Empati yapılmalı ve yapıcı eleştiriler olmalı bence yapılacak yorumlarda.yapıcı derken hep olumlu değil elbetteki ayrılmalı mı sevgilisinden ayrılması gerektiği yazılmalı. ama senden utandım kadınlığımdan utandım ailen reddetmeli sen hakediyorsun gibi bir eleştiriyi kimse hakketmiyor.

>Ben kendi adıma bilgim olmayan sağlıklı empati kurmadığım konularda sadece izleyiciyim. Yazılacak birşeyim varsa yazıyorum.

not: (sadece kötü yorum yapacağım konular bellidir. cocuklara karşı tecavüz cinsel istismar konularında yapanlar hakkında hiç yapıcı yorumlar yazamam. kimsede kusura bakmasın)

Son düzenleme:
Ben genel anlamda düşündüğüm şeyleri yazmayı tercih ediyorum tabiki belli bir uslup doğrultusunda.
Sadece alınmış ve artık geri dönüşü olmayan konularda (gelinlik, gece kıyafeti,ev,araba ve benzeri) beğenmediysem fikir beyan etmemeyi tercih ediyorum çünkü kişisel zevktir ve artık alınmıştır kimseyi kırmanın lüzumu olmadığını düşünüyorum.
Ayrıca söyle bir şeyide unutmamak lazım birbirini iyi tanıyan insanlar bile, yüzyüze, telefonda konuşurken bibirlerini yanlış anlayıp alınabililiyorken.. birbirini sadece kk da tanıyan bizler yazarak kendimizi yeterince doğru aktaramıyor olabiliriz...

Back
X