Polikistik değil asıl geleneksellik başa bela

Evrimnecla

me and my broken heart
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2023
581
1.803
33
Arkadaşlar merhaba, birkaç gün önce konu açmıştım hatırlarsınız. Nişanlım ve ailesi çok geleneksel demiştim. o bizim erkeğimiz, soyadımızı yaşatacak gibi söylemleri var ve benim ailem de inanılmaz garipsiyor bu durumu. Biz 3 kız kardeşiz babam üç çocuğum daha olsa üçünün de kız olmasını isterim dedi geçen gün yanlarında.. Ben polikistik overliyim kendimi bildim bileli regl olamıyorum ancak ilaçla o da çok az geliyor. Hamileliğe engel değil ama doktorlar zorlaştırabileceğini, doğal yollardan hamile kalmamın zor olduğunu söylüyor. Uzun tedavi süreci gerekebilir yani. Nişanlımla paylaştım sorun değil falan dedi ama işin ciddiyetinde değil bence. Evlendikten sonra onun ultra geleneksel çevresinden laf söz duymaktan vah çocukları olmuyor falan denmesinden korkuyorum çünkü birisi özel hayatıma burnunu sokarsa sakin kalamam. Düşünüyorum da darısı başına, Allah size de versin, inşallah sizin de olur gibi şeyler bile acayip rahatsız eder beni veya şunu iç şunu ye işe yarıyormuş gibi şeyler söylenirse gerçekten sinirlenirim... 21.yüzyılda sıkıntı yaşayan oldu mu hiç böyle şeyden?
 
Son düzenleme:

Çok farklı dünyaların insanı gibi duruyorsunuz. Sevgiliniz ailesi ve sizin aranızda çok ezilecek gibi duruyor. Evlilikte bu çekişmeler maalesef çok yıpratıyor eşleri ve maalesef siz bu evliliği iki kişi değil tüm sülaleyle yaşayacaksınız.
Bir noktada o geleneksel ailede büyümüş sevgiliniz de ailesinin etkisi altında kalacak çünkü gücü tükenecek.
Hakkınızda hayırlısı olsun ama iyi düşünün
 
Son düzenleme:
Siz çok farklı dünyaların insanısınız.
Şimdiden ön gördüğünüz sorunları yaşadığınızda kaldırabilecek misiniz ?
Şimdi aşk sevgi rehaveti ile nişanlın he deyip geçebilir ama süreç zorladığında ailesi ile aynı düşünmeyeceğinden emin misin önce bunların cevabını düşünmelisin.
 
O konunuzda da yazmıştım aynı şeyi, tekrarlayacağım.
İkiniz çok farklı kültürlere sahipsiniz, aileleriniz arasında kültürel uçurumlar var.
Onu ve ailesini eğitemeyeceğinize, fikirlerini değiştiremeyeceğinize göre ya katlanacaksınız ya da bitireceksiniz.

Kültür sorununu küçümsemeyin, hayatınızın üzerine kapkara çöker.
 
Doktorlar her ay düzenli regl olmama ve yumurta üretmeme rağmen hamile kalman neredeyse imkansız diyordu bana. Hatta bunu eşimle yüzümüze söylemişti. Hormonsal sıkıntılarım vardı. Eşimin ailesi de gelenekselcidir, babaannesi vs her gördüğünde aynı muhabbetleri yapıyordu ben de ağızlarının payını hep verdim. En sonunda sülalenin ortasında bizden çocuk falan beklemeyin, olmuyor. Düşünmüyorum da dedim. Sonra herkes çenesini kapattı.

Eşime de evlenmeden önce istersen evlenmeyelim çocuğum olmaz biliyosun demiştim. O da ben seni seviyorum, çocuk önemli değil demişti. Şansa millete kükrediğim ay hamile kaldım ve 6 aylık hamileyim. Nişanlınız işin ciddiyetini anlamadıysa tekrar anlatın. Eğer devam ediyorsanız milletin ağzını da kapatın, kırılıp kırılmayacaklarını boşverin. Çünkü bu tür söylemler sizi ne kadar kırıyor çok iyi anlıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun♥
 
Sadece onlar değil, tanımadığınız insanlar bile yorum yapacak. Aldırmamayı öğrenmek lazım ama diğer konularda da farklısınız gibi. İnş sorun çıkmaz hiçbir konuda
 
Hiçç belli olmaz.her zaman söylerim, konu üreme sistemiyse bilim bu konuda çaresiz.herkesin üreme sisteminin parmak izi kadar özel olduğunu düşünüyorum.yani bu konuda doktorların ne dediği benim için hiçbir anlam ifade etmiyor.neler gördük, duyduk, okuduk.tamemen kadere bağlı olduğunu düşündüğüm bir konu.nasıl olsa zor olur dediler diye korunmadık, ilk geceden hamile kalmışım diye burada konu açarsın.öyle değişik bir mevzu.herkesle eşit şartlardasınız yani.ya da şartlarınızı bilmiyorsunuz daha.
 
Bakın size iki tavsiye;
1) kimseye ama kimseye hastalığınızı anlatmayın. Otu boku tavsiye olarak dinleyecek hale gelirsiniz.
2) son ana kadar, 5 sene bile geçse hamilelik olana kadar biz çocuk düşünmüyoruz deyip, tedaviye gitseniz bile anlatmayın. Ben kariyer düşünüyorum, ben dolaşmak istiyorum ama şimdi çocuk istemiyorum deyin.
 
Of evet kültür sorunu konusunda çok haklısınız. Hayat bakış açımız da çok farklı.. Geçen gün kendi soyadımı kullanacağım dedim bu bile nasıl yani? Ne demek bu? gibi karşılandı. Ne yapacağım ya nasıl kabul ettireceğim bazı şeyleri kafam çok karışık
 
21.yüzyılda böyle şeyler oldu mu derken Burda ki kayınaile konularını okumanı öneririm.
Ülkemiz insanının az bir kısmı 21. Yüzyılda olduğumuzu idrak etmişken kalanının aynen kayınvalidesinin ailesi gibi olduğunu öğrenememiş konu sahibi. Burada az konu okusa anlar insanların ne halde olduğunu.
 
Niye oldurmaya çalışıyorsunuz?
 
geleneksel aile yani ataerkil aile. Kaç kaç kaç. bizim tek erkeğimiz soyadımızı yaşatacak da ne mide bulandırıcı bir söz. Böyle tiplerle akraba olmak istediğine emin misin?
 
Samimiyetsiz olduğunu düşünüyorum kimsenin benim için dua etmesine gerek yok
 
2) son ana kadar, 5 sene bile geçse hamilelik olana kadar biz çocuk düşünmüyoruz deyip, tedaviye gitseniz bile anlatmayın. Ben kariyer düşünüyorum, ben dolaşmak istiyorum ama şimdi çocuk istemiyorum deyin.

Herkes bunu yaptığı için artık kimse inanmıyor.
Biz gerçekten kendi istegimizle cocuk yapmıyoruz ama çocuk isteyip olmayanlar %90 bu şekilde uydurduğu için bize bile doktor tavsiyeleri geliyor uzaklardan.
 
Mensubu olduğum toplumun gerçeklerini gayet iyi biliyorum. İroni için yazdım
 
Samimiyetsiz olduğunu düşünüyorum kimsenin benim için dua etmesine gerek yok
Ne bileyim bu tavır da bana fazla gereksiz geliyor. Madem bu kadar kesin tavırlısınız bu konularda neden devam ediyorsunuz anlattığınıza göre tamamen farklı frekanslardasınız. Değiştirmenin dönüştürmenin neredeyse imkansız olduğunu da ön görmeniz gerekmez mi? Ha deseniz ki söylenenleri falan takmam ben yoluma bakarım ama sizde o da yok
 
Bence de.şimdi kadının çocuğunu sevmişsin, maşallah falan filan demişsin.ne desin sana yani öyle yüzüne boş boş bakacak mi ?.ne kadar kompleksliyiz, millete suç buluyoruz.onun da çok umrundaydı zaten senin özel hayatın.
 
Benim esimin annesine göre de erkek cocuk çok önemlidir. Doğuracaksak da erkek doğurmamız gerekir. Evlendigi gibi gamile kalmayanda da hemen sorun gorurler.
Ama ben altta kalir miyim, asla.
8 sene cocuk yapmadım.
Sonrasinda bir oğlum oldu suan 6 yaşında.

Geçenlerde kayinvalide hanim bana "Oğlunun bir kardeşi olsun, kız da olsa farketmez" dedi
Kisa süreli şoktan sonra kan beynime sıçrayınca kadını haşladım, ne demek kiz da olsa bir sey olmaz ne demek istiyorsun sen, kendin erkek mi doğdun diye...

Yani eger evlenirseniz zorlu bir savaş sizi bekliyor. Esiniz sizi savunursa iyi... Ben esimle hicbir sorun yaşamamama rağmen kayinvalidemle kedi köpek gibiyiz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…