- 24 Temmuz 2023
- 581
- 1.803
- 33
- Konu Sahibi Evrimnecla
-
Arkadaşlar merhaba, birkaç gün önce konu açmıştım hatırlarsınız. Nişanlım ve ailesi çok geleneksel demiştim. Oğlumuz baba tarafındaki tek erkek, o bizim tek erkeğimiz, soyadımızı yaşatacak gibi söylemleri var ve benim ailem de inanılmaz garipsiyor bu durumu. Biz 3 kız kardeşiz babam üç çocuğum daha olsa üçünün de kız olmasını isterim dedi geçen gün yanlarında.. Ben polikistik overliyim kendimi bildim bileli regl olamıyorum ancak ilaçla o da çok az geliyor. Hamileliğe engel değil ama doktorlar zorlaştırabileceğini, doğal yollardan hamile kalmamın zor olduğunu söylüyor. Uzun tedavi süreci gerekebilir yani. Nişanlımla paylaştım sorun değil falan dedi ama işin ciddiyetinde değil bence. Evlendikten sonra onun ultra geleneksel çevresinden laf söz duymaktan vah çocukları olmuyor falan denmesinden korkuyorum çünkü birisi özel hayatıma burnunu sokarsa sakin kalamam. Düşünüyorum da darısı başına, Allah size de versin, inşallah sizin de olur gibi şeyler bile acayip rahatsız eder beni veya annesi şunu iç şunu ye işe yarıyormuş gibi şeyler söylerse gerçekten sinirlenirim... 21.yüzyılda sıkıntı yaşayan oldu mu hiç böyle şeyden?
Doktorlar her ay düzenli regl olmama ve yumurta üretmeme rağmen hamile kalman neredeyse imkansız diyordu bana. Hatta bunu eşimle yüzümüze söylemişti. Hormonsal sıkıntılarım vardı. Eşimin ailesi de gelenekselcidir, babaannesi vs her gördüğünde aynı muhabbetleri yapıyordu ben de ağızlarının payını hep verdim. En sonunda sülalenin ortasında bizden çocuk falan beklemeyin, olmuyor. Düşünmüyorum da dedim. Sonra herkes çenesini kapattı.Arkadaşlar merhaba, birkaç gün önce konu açmıştım hatırlarsınız. Nişanlım ve ailesi çok geleneksel demiştim. Oğlumuz baba tarafındaki tek erkek, o bizim tek erkeğimiz, soyadımızı yaşatacak gibi söylemleri var ve benim ailem de inanılmaz garipsiyor bu durumu. Biz 3 kız kardeşiz babam üç çocuğum daha olsa üçünün de kız olmasını isterim dedi geçen gün yanlarında.. Ben polikistik overliyim kendimi bildim bileli regl olamıyorum ancak ilaçla o da çok az geliyor. Hamileliğe engel değil ama doktorlar zorlaştırabileceğini, doğal yollardan hamile kalmamın zor olduğunu söylüyor. Uzun tedavi süreci gerekebilir yani. Nişanlımla paylaştım sorun değil falan dedi ama işin ciddiyetinde değil bence. Evlendikten sonra onun ultra geleneksel çevresinden laf söz duymaktan vah çocukları olmuyor falan denmesinden korkuyorum çünkü birisi özel hayatıma burnunu sokarsa sakin kalamam. Düşünüyorum da darısı başına, Allah size de versin, inşallah sizin de olur gibi şeyler bile acayip rahatsız eder beni veya annesi şunu iç şunu ye işe yarıyormuş gibi şeyler söylerse gerçekten sinirlenirim... 21.yüzyılda sıkıntı yaşayan oldu mu hiç böyle şeyden?
Hiçç belli olmaz.her zaman söylerim, konu üreme sistemiyse bilim bu konuda çaresiz.herkesin üreme sisteminin parmak izi kadar özel olduğunu düşünüyorum.yani bu konuda doktorların ne dediği benim için hiçbir anlam ifade etmiyor.neler gördük, duyduk, okuduk.tamemen kadere bağlı olduğunu düşündüğüm bir konu.nasıl olsa zor olur dediler diye korunmadık, ilk geceden hamile kalmışım diye burada konu açarsın.öyle değişik bir mevzu.herkesle eşit şartlardasınız yani.ya da şartlarınızı bilmiyorsunuz daha.Arkadaşlar merhaba, birkaç gün önce konu açmıştım hatırlarsınız. Nişanlım ve ailesi çok geleneksel demiştim. Oğlumuz baba tarafındaki tek erkek, o bizim tek erkeğimiz, soyadımızı yaşatacak gibi söylemleri var ve benim ailem de inanılmaz garipsiyor bu durumu. Biz 3 kız kardeşiz babam üç çocuğum daha olsa üçünün de kız olmasını isterim dedi geçen gün yanlarında.. Ben polikistik overliyim kendimi bildim bileli regl olamıyorum ancak ilaçla o da çok az geliyor. Hamileliğe engel değil ama doktorlar zorlaştırabileceğini, doğal yollardan hamile kalmamın zor olduğunu söylüyor. Uzun tedavi süreci gerekebilir yani. Nişanlımla paylaştım sorun değil falan dedi ama işin ciddiyetinde değil bence. Evlendikten sonra onun ultra geleneksel çevresinden laf söz duymaktan vah çocukları olmuyor falan denmesinden korkuyorum çünkü birisi özel hayatıma burnunu sokarsa sakin kalamam. Düşünüyorum da darısı başına, Allah size de versin, inşallah sizin de olur gibi şeyler bile acayip rahatsız eder beni veya annesi şunu iç şunu ye işe yarıyormuş gibi şeyler söylerse gerçekten sinirlenirim... 21.yüzyılda sıkıntı yaşayan oldu mu hiç böyle şeyden?
Bakın size iki tavsiye;Arkadaşlar merhaba, birkaç gün önce konu açmıştım hatırlarsınız. Nişanlım ve ailesi çok geleneksel demiştim. Oğlumuz baba tarafındaki tek erkek, o bizim tek erkeğimiz, soyadımızı yaşatacak gibi söylemleri var ve benim ailem de inanılmaz garipsiyor bu durumu. Biz 3 kız kardeşiz babam üç çocuğum daha olsa üçünün de kız olmasını isterim dedi geçen gün yanlarında.. Ben polikistik overliyim kendimi bildim bileli regl olamıyorum ancak ilaçla o da çok az geliyor. Hamileliğe engel değil ama doktorlar zorlaştırabileceğini, doğal yollardan hamile kalmamın zor olduğunu söylüyor. Uzun tedavi süreci gerekebilir yani. Nişanlımla paylaştım sorun değil falan dedi ama işin ciddiyetinde değil bence. Evlendikten sonra onun ultra geleneksel çevresinden laf söz duymaktan vah çocukları olmuyor falan denmesinden korkuyorum çünkü birisi özel hayatıma burnunu sokarsa sakin kalamam. Düşünüyorum da darısı başına, Allah size de versin, inşallah sizin de olur gibi şeyler bile acayip rahatsız eder beni veya annesi şunu iç şunu ye işe yarıyormuş gibi şeyler söylerse gerçekten sinirlenirim... 21.yüzyılda sıkıntı yaşayan oldu mu hiç böyle şeyden?
Of evet kültür sorunu konusunda çok haklısınız. Hayat bakış açımız da çok farklı.. Geçen gün kendi soyadımı kullanacağım dedim bu bile nasıl yani? Ne demek bu? gibi karşılandı. Ne yapacağım ya nasıl kabul ettireceğim bazı şeyleri kafam çok karışıkO konunuzda da yazmıştım aynı şeyi, tekrarlayacağım.
İkiniz çok farklı kültürlere sahipsiniz, aileleriniz arasında kültürel uçurumlar var.
Onu ve ailesini eğitemeyeceğinize, fikirlerini değiştiremeyeceğinize göre ya katlanacaksınız ya da bitireceksiniz.
Kültür sorununu küçümsemeyin, hayatınızın üzerine kapkara çöker.
Ülkemiz insanının az bir kısmı 21. Yüzyılda olduğumuzu idrak etmişken kalanının aynen kayınvalidesinin ailesi gibi olduğunu öğrenememiş konu sahibi. Burada az konu okusa anlar insanların ne halde olduğunu.21.yüzyılda böyle şeyler oldu mu derkenBurda ki kayınaile konularını okumanı öneririm.
Niye oldurmaya çalışıyorsunuz?Of evet kültür sorunu konusunda çok haklısınız. Hayat bakış açımız da çok farklı.. Geçen gün kendi soyadımı kullanacağım dedim bu bile nasıl yani? Ne demek bu? gibi karşılandı. Ne yapacağım ya nasıl kabul ettireceğim bazı şeyleri kafam çok karışık
geleneksel aile yani ataerkil aile. Kaç kaç kaç. bizim tek erkeğimiz soyadımızı yaşatacak da ne mide bulandırıcı bir söz. Böyle tiplerle akraba olmak istediğine emin misin?Arkadaşlar merhaba, birkaç gün önce konu açmıştım hatırlarsınız. Nişanlım ve ailesi çok geleneksel demiştim. Oğlumuz baba tarafındaki tek erkek, o bizim tek erkeğimiz, soyadımızı yaşatacak gibi söylemleri var ve benim ailem de inanılmaz garipsiyor bu durumu. Biz 3 kız kardeşiz babam üç çocuğum daha olsa üçünün de kız olmasını isterim dedi geçen gün yanlarında.. Ben polikistik overliyim kendimi bildim bileli regl olamıyorum ancak ilaçla o da çok az geliyor. Hamileliğe engel değil ama doktorlar zorlaştırabileceğini, doğal yollardan hamile kalmamın zor olduğunu söylüyor. Uzun tedavi süreci gerekebilir yani. Nişanlımla paylaştım sorun değil falan dedi ama işin ciddiyetinde değil bence. Evlendikten sonra onun ultra geleneksel çevresinden laf söz duymaktan vah çocukları olmuyor falan denmesinden korkuyorum çünkü birisi özel hayatıma burnunu sokarsa sakin kalamam. Düşünüyorum da darısı başına, Allah size de versin, inşallah sizin de olur gibi şeyler bile acayip rahatsız eder beni veya annesi şunu iç şunu ye işe yarıyormuş gibi şeyler söylerse gerçekten sinirlenirim... 21.yüzyılda sıkıntı yaşayan oldu mu hiç böyle şeyden?
Samimiyetsiz olduğunu düşünüyorum kimsenin benim için dua etmesine gerek yokHer şey neyse de darısı başınıza allah size de versin lafları neden insanları bu kadar sinir ediyor. Kimse bu sözleri muhatabın durumunu bilerek söylemiyor ki tamamen iyi niyet en azından çoğunun öyle. Ben mi çok iyimserim ya.
2) son ana kadar, 5 sene bile geçse hamilelik olana kadar biz çocuk düşünmüyoruz deyip, tedaviye gitseniz bile anlatmayın. Ben kariyer düşünüyorum, ben dolaşmak istiyorum ama şimdi çocuk istemiyorum deyin.
Mensubu olduğum toplumun gerçeklerini gayet iyi biliyorum. İroni için yazdımÜlkemiz insanının az bir kısmı 21. Yüzyılda olduğumuzu idrak etmişken kalanının aynen kayınvalidesinin ailesi gibi olduğunu öğrenememiş konu sahibi. Burada az konu okusa anlar insanların ne halde olduğunu.
Ne bileyim bu tavır da bana fazla gereksiz geliyor. Madem bu kadar kesin tavırlısınız bu konularda neden devam ediyorsunuz anlattığınıza göre tamamen farklı frekanslardasınız. Değiştirmenin dönüştürmenin neredeyse imkansız olduğunu da ön görmeniz gerekmez mi? Ha deseniz ki söylenenleri falan takmam ben yoluma bakarım ama sizde o da yokSamimiyetsiz olduğunu düşünüyorum kimsenin benim için dua etmesine gerek yok
Bence de.şimdi kadının çocuğunu sevmişsin, maşallah falan filan demişsin.ne desin sana yaniHer şey neyse de darısı başınıza allah size de versin lafları neden insanları bu kadar sinir ediyor. Kimse bu sözleri muhatabın durumunu bilerek söylemiyor ki tamamen iyi niyet en azından çoğunun öyle. Ben mi çok iyimserim ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?