- 28 Kasım 2010
- 42.566
- 141.386
- 798
- Konu Sahibi Evrimnecla
-
Aynen kalıplaşmış işte darısı başına denir buna benzer şeyler söylenir. Ha sormak didklemek falan kabul edilemez. Ama bu kadarcık şeyden küplere bineceksen ne işin var geleneksel adamlaBence de.şimdi kadının çocuğunu sevmişsin, maşallah falan filan demişsin.ne desin sana yaniöyle yüzüne boş boş bakacak mi ?.ne kadar kompleksliyiz, millete suç buluyoruz.onun da çok umrundaydı zaten senin özel hayatın.
Sadece samimi olduğumuz cümleleri konuşsaydık ohoooSamimiyetsiz olduğunu düşünüyorum kimsenin benim için dua etmesine gerek yok
Okusa biraz vazgeçer direk evlenmektenÜlkemiz insanının az bir kısmı 21. Yüzyılda olduğumuzu idrak etmişken kalanının aynen kayınvalidesinin ailesi gibi olduğunu öğrenememiş konu sahibi. Burada az konu okusa anlar insanların ne halde olduğunu.
Benim esimin annesine göre de erkek cocuk çok önemlidir. Doğuracaksak da erkek doğurmamız gerekir. Evlendigi gibi gamile kalmayanda da hemen sorun gorurler.
Ama ben altta kalir miyim, asla.
8 sene cocuk yapmadım.
Sonrasinda bir oğlum oldu suan 6 yaşında.
Geçenlerde kayinvalide hanim bana "Oğlunun bir kardeşi olsun, kız da olsa farketmez" dedi
Kisa süreli şoktan sonra kan beynime sıçrayınca kadını haşladım, ne demek kiz da olsa bir sey olmaz ne demek istiyorsun sen, kendin erkek mi doğdun diye...
Yani eger evlenirseniz zorlu bir savaş sizi bekliyor. Esiniz sizi savunursa iyi... Ben esimle hicbir sorun yaşamamama rağmen kayinvalidemle kedi köpek gibiyiz.
Darısı başına, inşallah senin de olsun tarzı söylemler karşıdaki insanı net tanımıyorsan söy len mez. Tercih hakkı bırakılmıyor, hayatımızın ilk yıllarından beri bilinçaltımıza böyle ince ince işleniyor bazı şeyler. "Darısı başına senin de olsun" hayır olmasın? Olmayadabilir? Sana bir çocuk, bir evlilik, bir araba, bir ev mutluluk getirmiş olabilir ama bunun bana da mutluluk getireceğini varsayayak aynı duayı edemezsin. İnsanların dileklerini kalıba sokamayız. Teşekkür edip geçilmeli.Bence de.şimdi kadının çocuğunu sevmişsin, maşallah falan filan demişsin.ne desin sana yaniöyle yüzüne boş boş bakacak mi ?.ne kadar kompleksliyiz, millete suç buluyoruz.onun da çok umrundaydı zaten senin özel hayatın.
Siz göz göre göre yanlış bir evlilik yapmaya çalışıyorsunuzArkadaşlar merhaba, birkaç gün önce konu açmıştım hatırlarsınız. Nişanlım ve ailesi çok geleneksel demiştim. Oğlumuz baba tarafındaki tek erkek, o bizim tek erkeğimiz, soyadımızı yaşatacak gibi söylemleri var ve benim ailem de inanılmaz garipsiyor bu durumu. Biz 3 kız kardeşiz babam üç çocuğum daha olsa üçünün de kız olmasını isterim dedi geçen gün yanlarında.. Ben polikistik overliyim kendimi bildim bileli regl olamıyorum ancak ilaçla o da çok az geliyor. Hamileliğe engel değil ama doktorlar zorlaştırabileceğini, doğal yollardan hamile kalmamın zor olduğunu söylüyor. Uzun tedavi süreci gerekebilir yani. Nişanlımla paylaştım sorun değil falan dedi ama işin ciddiyetinde değil bence. Evlendikten sonra onun ultra geleneksel çevresinden laf söz duymaktan vah çocukları olmuyor falan denmesinden korkuyorum çünkü birisi özel hayatıma burnunu sokarsa sakin kalamam. Düşünüyorum da darısı başına, Allah size de versin, inşallah sizin de olur gibi şeyler bile acayip rahatsız eder beni veya annesi şunu iç şunu ye işe yarıyormuş gibi şeyler söylerse gerçekten sinirlenirim... 21.yüzyılda sıkıntı yaşayan oldu mu hiç böyle şeyden?
Kimseye bir şey kabul ettiremezsiniz. "Ettiririm" diye yola çıkarsanız da, büyük hayal kırıklığına davetiye olur bu.Of evet kültür sorunu konusunda çok haklısınız. Hayat bakış açımız da çok farklı.. Geçen gün kendi soyadımı kullanacağım dedim bu bile nasıl yani? Ne demek bu? gibi karşılandı. Ne yapacağım ya nasıl kabul ettireceğim bazı şeyleri kafam çok karışık
toplumumuzda doğan erkeklerin altın b.llüğü ve yüksek karatlı iki adet pırlantaları olur, çok kıymetlilerdir. Anneleri de o kültüre yetiştikleri için doğurdukları kıymetli ziynetlerine açıp açıp bakarlar.o bizim tek erkeğimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?