Polikistik değil asıl geleneksellik başa bela

Ailesiyle tamamen zıt fikirlerde olan bir adamla evlendim. Yıpratıcı boyutlarda sorun yaşamadım. Kendi fikirlerimiz doğrultusunda yaşıyoruz. Biz de apayrı dünyaların insanıyız ama birbirimize saygı duyuyoruz ve eşim yeterince zeki bir insan. Aptalın biri olsa ailesinin sözüyle hareket ederdi bunca yıldır.

Aynen kalıplaşmış işte darısı başına denir buna benzer şeyler söylenir. Ha sormak didklemek falan kabul edilemez. Ama bu kadarcık şeyden küplere bineceksen ne işin var geleneksel adamla

Okusa biraz vazgeçer direk evlenmekten dün ki konu vardı ya eşim 6 ay yurtdışına gidecek kayınvalidem kendi evimde kalmamı istemiyor diye bu ve benzerleri tam kanserlik cidden insan hasta olur. İyi ölçüp tartmak lazm.

Allahla ortak karar vermiyoruz ki ya nerden bileyim doğuracağım çocuğun cinsiyetini. Üstelik cinsiyeti erkek belirliyormuş. Aaahh cahil kaynana..

Darısı başına, inşallah senin de olsun tarzı söylemler karşıdaki insanı net tanımıyorsan söy len mez. Tercih hakkı bırakılmıyor, hayatımızın ilk yıllarından beri bilinçaltımıza böyle ince ince işleniyor bazı şeyler. "Darısı başına senin de olsun" hayır olmasın? Olmayadabilir? Sana bir çocuk, bir evlilik, bir araba, bir ev mutluluk getirmiş olabilir ama bunun bana da mutluluk getireceğini varsayayak aynı duayı edemezsin. İnsanların dileklerini kalıba sokamayız. Teşekkür edip geçilmeli.

Ailesel konulara yorumum yok ama polikistik overi çok kafana takma
Ben de ağır bir polikistik vakaydım
İlaçlarla bile gelmezdi adetim gelse de kahverengi sürntü şeklindeydi hep .
Evlendik tabi benim de aynı korkularım vardı . 3 sene olmadı çocuğum nereye gitsem tüp bebek dediler ama yaptırmadım .
Aman dedim bir kış günü yaza kadar diyet yapıcam fıstık gibi giricem yaza.
Bol bol yeşillik yiyerek kilo verdim ve 1 ay sonra hamileyim
Yani demem o ki polikistik over hamur işini şekeri abur cuburu çok seviyor ama yeşilliği sevmiyor
Beslenmene dikkat et bol bol avakado ye ve aklından çıkar bunu

Biz de Erzurumluyuz, tanıdığım bildiğim çevre böyle değil. Muhafazakarlık var evet ama birinin çocuğu olmayınca kimse ah vah etmiyor. Allah nasip eder inşallah deniyor, akrabalardan kimse artık düğün yapmıyor kolay kolay çünkü çok masraflı. Yani İstanbulda yaşayan akrabalarda böyle Erzurum da yaşayanlarda.
Sizin eş tarafı biraz tuhaf, kültürel olarak farklı değilsiniz kendileri bildiğiniz bağnaz. Hazır olun böyle şeylere yani.

Rahatsızlığınız hakkında bir bilgim yok. Allahım acil şifalar versin inşallah arkadaşım.

Benim anlamadığım neden bile bile mutsuz evliliğe doğru yürüyorsunuz?

Aradaki kültür farkı aşikar.

Siz de bunun farkındasınız ki çocuğunuzun olmama/gecikmeli olma durumlarında eş adayının ailesine bunu yetiştirip size saçma sapan önerilerle geleceklerinin farkındasınız.

eşinizin soyu paşa soyundan geliyor sanırım, soylarinın yurumesi çok önemli bir mevzu olduguna göre.
bende pko yum tipki sizin gibiydim ilac icmesem regl olamiyordum aynı şeyler dr tarafindan banada soylendi ve oylede oldu tedavi ile hamile kaldım.
benim eş tarafıda paşa soyunun yürümesine çok meraklıydı bir kız çocuk dogurdum ikinci çocugum erkek olurda bunlar çogalmaya devam eder korkusuna ikinci cocugu yapmiyorum
nişanlınızla aranız iyiyse cahil cüheyla insanların ne dedigine veya diyecegine çokda takilmayi.
benim görumcem beni her gün arayip başkasinin çocuklarini seviyoruz derdi, en son bir gun sinirlenip canim benim 25 yasindasin çok çocuk sevmek istiyosan evlenip kendin doğurabilirsin benim yatak odam senin bitmemis kendini bir şey sanan ergenlik hormonlarinin oyuncagi degil diyip susturdum.
size tavsiyem aman eşimi ailesi aman bilmem ne diyip lafınizı çekmeyin yoksa hiç susmuyorlar

Siz göz göre göre yanlış bir evlilik yapmaya çalışıyorsunuz

Kimseye bir şey kabul ettiremezsiniz. "Ettiririm" diye yola çıkarsanız da, büyük hayal kırıklığına davetiye olur bu.
Kültür böyle bir şey, koskoca hayatı öyle yaşamışlar siz dışarıdan bir ses olarak "bu böyledir" diyorsunuz, bütün öğrenilmişliklerini terk edecekler mi sanıyorsunuz?
Siz onlara "benim için dua etmeyin" bile deseniz anında afaroz edilirsiniz (ki dua meselesinde sizinle aynı fikirdeyim). Teşekkür edilir geçilir. Ama koca insanları eğitemezsiniz.

Nişanlınızın ailesiyle görüşmeyi kesebilirsiniz, bu da bir seçenek.
Fakat her seçeneğin de sonuçları var.

o bizim tek erkeğimiz
toplumumuzda doğan erkeklerin altın b.llüğü ve yüksek karatlı iki adet pırlantaları olur, çok kıymetlilerdir. Anneleri de o kültüre yetiştikleri için doğurdukları kıymetli ziynetlerine açıp açıp bakarlar.
Çocuk dışındaki şeylerde de hır gür yaşanabilir, baya ying yang gibi iki Farklı ailesiniz ama bu farklılık çeşitliliğe değil de cinnete sebep olabilir.
nişanlı kişisine durumu iyice anlatın, nasılsa olur kafasındaysa farketsin. O tamam diyorsa gerisine açıklama yapmayın. Düşünmüyoruz, istemiyoruz vs.

Kültür farkının ilişkide sorun olmaması için adamın o kafada olmaması lazım. Siizn evleneceğiniz kişi de geleneksel yapıda biri.
Neden kendinize bunu yapıyorsunuz?
Hayatınız kızılcık şerbeti seti mi sizin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…