merhaba ben hamile kalmak istediğimde pko olduğumu öğrendim ve doktorum bana şeker ilacı almamı ve gün aşırı da ilişki önerdi ve 6 ay sonra hamile kaldım şu an 7 aylık bir oğlum var.(sezaryan ile doğum yaptım)
benim merak ettiğim, bu durum devam eder mi? (4 aydır adet görüyorum ve şu an adetlerim düzenli) ve ileride 2.bebek düşündüğümüzde tekrar tedavi olmam gerekir mi?
teşekkürler
ben de pcoluyum ve 2 hafta önce 4,5 aylık tüp bebek yöntemi ile oluşan gebeliğim son buldu.pco düşüklere de sebep olurmuş.sebebini anlayamadım.acaba şimdi rahim temizlenmiş midir?kendi kendime hamile kalabilir miyim çok merak ediyorum.
selam açıkçası adet düzensizliğin var ama pko ile ilgili de çok verin yok gibi duruyor anlattıklarından. Sana zorla sen pkosun demek bana doğru gelmiyor. Adet düzensizliğinin illede bir adı olmayabiliyor. Bahsettiğin tüm testler normal ise şeker yüklemen, ilon normal ise glucophage da gerek yok. Prolaktin sorununa yönelik ilaçlar verilerek beklenebilir. Durumunuzun iyi gözlenmesi şart. Istanbula yolunuz düştürğünde elinizdeki test sonuçlarıyla bana uğrarsanız detaylı konuşma şansımız olur.merhaba doktor hanım.
Benim bu polikistik overle ilgili kafamda bir türlü oturtamadığım bazı soru işaretleri var.
Bana yaklaşık 1 sene önce pko teşkisi konuldu. Usg görüntümde pko görünümü vardı. Doktorum hemen muayene olduğum gün adetimin 11. Günü hormon testi yaptırdı lh fsh orantısız çıktı. Ben doktoruma bu testin 3. Gün yapılması gerekmiyor muydu dediğimde ne alakası var aylarca adet olamayan kadınlar var onların adetini mi bekleyeceğiz gibi beni çok tatmin etmeyen bir cevap verdi.
Ben de doktorumu değiştirdim. 11. Gün yapılan hormon testimi de götürdüm. Doktorum bunun tıbbı bir değeri olmadığını söyledi ama usg de pko görünümüne bakarak pko sun evet dedi. Yazz 24 adlı doğum kontrol hapını verdi. Yan etkilerinden dolayı ancak 2 hafta kullanabildim. Arkasından 1 ay kadar bir süre bitkisel kürler kullandım.
Adetimin 3. Günü test yaptırdım adet bitimi doktora gittim. Hormon testimde de usg görüntümde de pko belirtisi yoktu.
Fakat bir sonraki ay adetim gecikince yine hormon testi yaptırdık. Lh fsh da sorun yoktu. Usg de temizdi. Ama prolaktinim yüksekti.
6-7 aydır usg de pko görünümü yok. Adetim gecikince prolaktin yüksekliği çıkıyor testte.
Doktorum bana da glucophage kullandırtıyor son 2-3 aydır. Ama bazen boşuna mı kullanıyorum diye düşünüyorum. Acaba ben hiçbir zaman pko olmadım mı prolaktin mi sebepti hep.
Kilo sorunum yok.163 boy 51 kiloyum. şeker testlerim normal.sivilce saç dökülmesi yok. Hafif tüylenmem var sadece. Bana ilk teşhis konulmadan öncesinde bile yılda en az 10 defa adet görüyordum. Sadece düzenli değildi.
6-7 aydır pko ya ait bir belirtinin olmamasını nasıl yorumluyorsunuz doktor hanım. Bu çok uzun bir süre değil mi. Doktorlar pko nun atlatılamacağını söylüyorlar ama ben ya hiç pko değildim ya da atlattım mı diye düşünüyorum.
Bide glucophage kullanımı bunu sağlamış olabilir mi? Kullanmaya devam ettiriyor musunuz benim gibi hastalarınıza?
Sanırım biraz fazla uzun yazdım. Derdimi tam anlatmak istedim.
şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
merhaba doktor hanım.
benim bu polikistik overle ilgili kafamda bir türlü oturtamadığım bazı soru işaretleri var.
bana yaklaşık 1 sene önce pko teşkisi konuldu. usg görüntümde pko görünümü vardı. doktorum hemen muayene olduğum gün adetimin 11. günü hormon testi yaptırdı lh fsh orantısız çıktı. ben doktoruma bu testin 3. gün yapılması gerekmiyor muydu dediğimde ne alakası var aylarca adet olamayan kadınlar var onların adetini mi bekleyeceğiz gibi beni çok tatmin etmeyen bir cevap verdi.
ben de doktorumu değiştirdim. 11. gün yapılan hormon testimi de götürdüm. doktorum bunun tıbbı bir değeri olmadığını söyledi ama usg de pko görünümüne bakarak pko sun evet dedi. yazz 24 adlı doğum kontrol hapını verdi. yan etkilerinden dolayı ancak 2 hafta kullanabildim. arkasından 1 ay kadar bir süre bitkisel kürler kullandım.
adetimin 3. günü test yaptırdım adet bitimi doktora gittim. hormon testimde de usg görüntümde de pko belirtisi yoktu.
fakat bir sonraki ay adetim gecikince yine hormon testi yaptırdık. lh fsh da sorun yoktu. usg de temizdi. ama prolaktinim yüksekti.
6-7 aydır usg de pko görünümü yok. adetim gecikince prolaktin yüksekliği çıkıyor testte.
doktorum bana da glucophage kullandırtıyor son 2-3 aydır. ama bazen boşuna mı kullanıyorum diye düşünüyorum. acaba ben hiçbir zaman pko olmadım mı prolaktin mi sebepti hep.
kilo sorunum yok.163 boy 51 kiloyum. şeker testlerim normal.sivilce saç dökülmesi yok. hafif tüylenmem var sadece. bana ilk teşhis konulmadan öncesinde bile yılda en az 10 defa adet görüyordum. sadece düzenli değildi.
6-7 aydır pko ya ait bir belirtinin olmamasını nasıl yorumluyorsunuz doktor hanım. bu çok uzun bir süre değil mi. doktorlar pko nun atlatılamacağını söylüyorlar ama ben ya hiç pko değildim ya da atlattım mı diye düşünüyorum.
bide glucophage kullanımı bunu sağlamış olabilir mi? kullanmaya devam ettiriyor musunuz benim gibi hastalarınıza?
sanırım biraz fazla uzun yazdım. derdimi tam anlatmak istedim.
şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
aytun hanım pkoyu anlatacak çok güzel bir yazı eklemişsiniz.pko zor bi hastalık bende 7 yıl boyunca çok yaşadım stresini.klomenle yumurtalar büyümedi iğneyle aşırı uyarıldı bunun çaresizliğini benim gibi yaşayanlar ve siz bilirsiniz.doktorların artık tüp bebek yaptırmalısın dediği zaman acaba hiç hamile kalamayacakmıyım fikri çok kötüydü.ama şimdi hamileyim ve bebişim kendiliğinden geldi.bu kadar yazmışken şunuda sorayım 16 haftalık hamileyim sağ kasığımda hafif ağrı var normal olduğunu duydum ama endişeleniyorum bişey olacak diye bebeğime.bide bu haftada bebeğin hareketlerini hissedebilirmiyim.1 hafta öncesine kadar pıtırtı gibi hissediyordum bu aralar öyle hissedemedim yada farkındamı değilim.cevabınız için şimdiden teşekürler.
selam bebğini sağlıkla doğurur kucağına alırsın dilerim. korkmana gerek yok bebek hareketlerni ancak 20li haftalardan sonra hissedebilirsin. kasık ağrıları çok şiddetli değil ise beraberinde idrarda yanma ya da akıntı yoksa sorun olmaz dinlenme ve bol su içmek seni rahatlatabilir. ancak devam etmesi durumunda mutlaka takip doktoruna başvurmalısın. sevgiler.
bebeğim 5 aylık doğumdan önce pcom vardı su an dr emzirme döneminde glucobay kullanabilirsin dedi
bebeğim ek gıdaya basladığı için
sizin fikrinizi de öğrenebilirmiyim
selam allah bağışlasın evledını. evet ilacını kullanabilirsin.
mrb, ben de pcoyum. bundan dört yıl önce teşhis edildi. ara ara doğum kontrol hapları kullandım. en son gecen yıl haziran ayında dogum kontrol hapını bıraktım ve inanılmaz bi şekilde çok düzenli adet gördüm.ardından kasım ayında hamile kalmışım.bilerek yapmadığımız için ve bende kendimi hep tedaviyle hamile kalabileceğime inandırdığım için eşimle şok olduk.bebeği aldırdık ve bu benim için çok zor bir karardı.dört yıldır beni takip eden bi doktorum var o müdahele gerektirecek bi durumun yok diyor, her ay yumurtlamıyosun gebeliğinde yumurtladığın ayda olmuş dedi.hormonlarıma balktırmak istedim gerek yok aynıdır değerlerin dedi.şekere falan da kilolu olmadığım için baktırmadı.dogrumu bu şekilde yaklaşılması bilmiyorum.ve şu an bebek yapmak istiyorum.umarım herşey yolunda gider doktor hanım tekrardan kendi kendime hamile kalabilme şansım nedir?teşekkür ederim.
sorumu yanıtladığınız için çok teşekkürler. birde forumdan okudum pcolu bayana diane 35 ve yasmini önermişsiniz. ben myralon kullandım sonra üretimi durduruldu sanırım, şu an ise belara kullanıyorum. kürtajı yapan doktor onu önermişti. sizce doğru doğum kontrol hapı mı belara pcolu biri için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?