Evet cektirdim mutlaka cektir ,cünkü adet olsanda olmasan da polip varmi ,perde varmi rahimde yada tüpler tikali mi ,belli olmuyo tüpler tikali olsa bile yumurtaliklarin felan adet olmaya engel degil. bunu arastirmak lazim. Eger korkuyosan hic korkmadan cektircegin adres ,istanbulda kadiköy sonomed dr iclal hanim yada cevat bey. Ecomar da da calisiyorlar oda sislide galiba.
Sakin erteleme ben 4 yil erteledim.. git cekil herseyini yaptir ,herseyde hayir var ve sen daha yolun basindasin 1 yil olmus. Umudunu yitirmemelisin. Pko olup hamile kalan kadinlar cok. Adetin düzensizse kiloluysan kilo ver saglikli kari koca beslenin. Tiroidlerine baktir kadinlarda tiroid ve böbrek üstü bezinden salgilanir hormonlar. Prolaktin insulin direnci bunlar önemli suan senin icin.
Cikolata abur cubur berbat pko da.
Hergün bol miktarda su ic yumurtaliklar calisir. 5 sene öncesinde hic yumurtlama görmeyen ben gecen ay yumurtlama kanamasi/ lekelenme gördüm. Hareket su ve saglikli beslenme.. akdeniz diyeti pko ya uygun.
Bide folik asit , D vitamin, felan almaya basla. inositol ic bu gebe kalmayi zaman zaman kolaylastiriyor arastir yumurta gelisimine yardimci vs.
Her bakimdan pozitif ol.. bak 6 yil oldu yanip tutustuk bebek diye olmadi ama nasip ya belki sansimiz tüp bebektedir
Senin önünde daha denenmemis bir sürü baska kisiye özel tedavilerin var.
Ben bunlarin cogundan aşama aşama geçtim.. olmadı nasip ama tüp bebek denicem.. buda nasip bazı çiftler var ki tüp bebeğe bile uygun olmuyorlar asıl en acısı bu

çünkü biz pkolular da çok yumurta sayısına sahibiz tüp bebekte en başarılı guruptayız bu yüzden. İlk tedavi de tutunma olasılığı doktorum % 60-70 oran verdi ve bu gayet gerçekci bir oran.. oda sırf yumurta rezervi pkoda çok olduğu için :)
Ve son olarak kızlar ben biyerde okumuştum bir kadının hiç bir hastalığı olmamasına rağmen , en az 7 yıla kadar sürebiliyormuş doğal gebelik nerde okudum hiç hatırlamıyorum ama aklımda kaldı bu. Sizinle paylaşmak istedim.
2 arkadaşım tüp bebekle geçen yıl hamile kaldı ikisi yıllarca uğraştı olmadı sonunda tedaviyle oldu ikisininde bi baktım tedavi sonrası hiç ummadığı anda bebekleri henüz 5 aylıkken pat diye hamile kalmışlar

çünkü neden? Kafa rahat bitane var.. hatta benim tedavisiz olmaz saldım çayıra mevlam kayıra yaptılar.. burda yine psikoloji devreye giriyor işte bukadar etkiliyor bizleri kafadan atarsan hamile kalırsın dedikleri bu. Hatta 2 yıl önce muayene de ağladığımda doktorum da aynısını söyledi. Kafadan silsen hamile kalacaksın pkoyu geçtim kafada bitiyo demişti.. ben ettim siz hırpalamayın kendinizi canım kızlar