• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over olanlar paylasalım

Kızlarr PKO'luyum. Adetimin 3. günü yaptırdığım tahlilde LH'ım 12,6, FSH'ım 4,30 çıktı. Doktorum 3 ay Yasmin kullanıp, düzene soktuktan sonra hamilelik için tedaviye başlayacağını söyledi. 3 ay daha doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum:( Acaba sadece 1 ay kullanıp bıraksammı diyorum, hayıt tohumuna başlayayım. 1 ay boyunca da doğum kontrol hapıyla hayıt içsem bi sakıncası olur mu sizce?

Merhaba
Hap kullanma bence sadece hayıt otunu içmeni öneririm , 2-3 ay sürekli olarak sabah akşam devam et.
İstersen hapla birlikte kullanabilirsin ama d.k. hapı hormonları daha da bozuyor.

ben de akıntı şikayetiyle doktora gittiğimde ultrasonda minicik minicik bir çok kistim olduğunu söyledi.
hormonlarım normal çıktı. ama bu durum polikistik over mı bilmiyorum... bekarım. tedavi görüyorum.
aslında ileride de çocuk düşünmüyorum ama ya evlenince çocuk istersem de olmazsa diye korkuyorum

Merhaba ,

Soğan kürünü yapmanı öneririm.

Selam Kızlar Bugün doktora gittim..bayağıdır gidiorum gerçi:)) bana aplio ultrasonu verdi hem polistik over varmı diye hemde potasyumum yüksek çıkmış böbreklere bakalım dedi...ilk defa çektiricem acaba aranızda çektiren varmı ??
varsa....
nasıl yapılıo söylemesi ayıp vajinadan mı? yoksa karından mı?
cuma günü çektiricem cevap yazarsanız çok çok sevinirim...
şimdiden teşekkür ediorumm canlarım :)

17 aylık evliyim hiç korunmadım çocuk olmadı,bugün doktora gittim ultrasonla baktı polikistik over dedi, hormon testi için de kan verdim.ama bende bu pko un hiç bir belirtisi yokki.adetlerim düzenlidir,tüylenme falan da yok...

17 aylık evliyim hiç korunmadım çocuk olmadı,bugün doktora gittim ultrasonla baktı polikistik over dedi, hormon testi için de kan verdim.ama bende bu pko un hiç bir belirtisi yokki.adetlerim düzenlidir,tüylenme falan da yok...

Canim eger tahlillerin normal cikarsa korkma ultrasonda gorunen kistler gebelige pek engel olmuyor

Canim eger tahlillerin normal cikarsa korkma ultrasonda gorunen kistler gebelige pek engel olmuyor

sağ ol canım,testlerim normal çıktı.klomen verdi günde 1 tane 5 gün.ama yumurta kontrolüne falan çağırmadı,14.-17. gün arası ilişki olsun dedi .adet olursan 2. günü gel olmazsan hamilesindir zaten dedi doktorum sadece.

sağ ol canım,testlerim normal çıktı.klomen verdi günde 1 tane 5 gün.ama yumurta kontrolüne falan çağırmadı,14.-17. gün arası ilişki olsun dedi .adet olursan 2. günü gel olmazsan hamilesindir zaten dedi doktorum sadece.

Hormonlarinin normal olmasina sevindim darisi benim basima insaAllah bi turlu normale donmedi benimkiler bazi dr.lar hormonlar normal cikarsa yumurta kontrolune cagirmiyor eger bi kac ay gebelik olusmazsa ondan sonra gerek duyuyorlar insaAllah sen bu ay sonuc alirsin gerek kalmaz bi daha cagirmasina

Hormonlarinin normal olmasina sevindim darisi benim basima insaAllah bi turlu normale donmedi benimkiler bazi dr.lar hormonlar normal cikarsa yumurta kontrolune cagirmiyor eger bi kac ay gebelik olusmazsa ondan sonra gerek duyuyorlar insaAllah sen bu ay sonuc alirsin gerek kalmaz bi daha cagirmasina

sağ ol canım,bakalım bekliyorum heyecanla bu ay,senin de inşallah düzelir bir an önce

Oncelikle merhaba 22 yasndayim.doktorum cok moralimi bozdu
3 yildir sure gelen bir erkek arkadasim var ve bemmle evlnemk
Nkr baba olmak istedigini soyledi. Ve ben bugun kadindoguma gitti.
60 gjndir hasta olamiyordum.daha once kadin dogumculara gitti.
Hep stresten sbey yok dedielr .bugun gittigim doktor.
Polistikover tanisi koydi.
3 tane kistim var.biri 3 cm digeri 3 cm capinda
Birtaneside 1 cm:(
Moralim cok bozuk anne olmayacagm diye korkuyorim.doktorum
Bu durumda olmayacaginii soyledi.zayiflamam gerektigini soyledi
1.52 boyundym 56.5 kiloyum:(
Ne olursunuz onerebilcignz bsey var mi bana yardmci olablrmsniz
Suan farlutal kullaniyoem ama daha btmedi hap.
Olmcuam dye korkuyorum .agladim hatta:( $20140116_013348.webp

bende pico hastasiyim 27 aylik ewliyim bebegim olmuyo ama doktoym asla olmaz demedi sdece biraz zorlastirir dedi bu kadar umutsuzluga kapilma simdiden tedaviye basliycaksin iyi olcak belki unutmaki nasibimizde varsa bunlarin hic biri engel olamaz dualarda bulusalim.

bende pico hastasiyim 27 aylik ewliyim bebegim olmuyo ama doktoym asla olmaz demedi sdece biraz zorlastirir dedi bu kadar umutsuzluga kapilma simdiden tedaviye basliycaksin iyi olcak belki unutmaki nasibimizde varsa bunlarin hic biri engel olamaz dualarda bulusalim.

dün doktora gittim banada pko teşhisi konuldu tüylenme ve kilo artışım vardı 1 senede 10 kilodan fazla aldım ama adet düzensizliğim yoktu daha sonra yumurtalıklarımın 4.5 cm oldugunu yaglandıgını söyledı ve bu 5 ay içinde hamile kalamazsam tedaviye başlayacağını söyledi :5:açıkcası çocuk düşünmüyorduk daha zayıflamam da zor ne yapmalıyım bilmiyorum:25::25::25:

dün doktora gittim banada pko teşhisi konuldu tüylenme ve kilo artışım vardı 1 senede 10 kilodan fazla aldım ama adet düzensizliğim yoktu daha sonra yumurtalıklarımın 4.5 cm oldugunu yaglandıgını söyledı ve bu 5 ay içinde hamile kalamazsam tedaviye başlayacağını söyledi :5:açıkcası çocuk düşünmüyorduk daha zayıflamam da zor ne yapmalıyım bilmiyorum:25::25::25:

Bende tuylenme var kilo problemi yok benm doktorum cocuk istemedgn zamn dogum kontrol hapi kullanmalisin dedi tuylenme olmasin piko ilerlemesin diye ama bileemiyrum tabiiiii:(

Bende tuylenme var kilo problemi yok benm doktorum cocuk istemedgn zamn dogum kontrol hapi kullanmalisin dedi tuylenme olmasin piko ilerlemesin diye ama bileemiyrum tabiiiii:(

bana doğum kontrol hapı kullanma dedi hatta hiç korunma şuan gebelik için bir sorun görünmüyor falan dedi dkhapları da sıkıntılı uzun dönemde onlarda kısırlık yapıyor güvenemiyor ki insan pko nun ilerlemesi durudurulmuyor ancak gebelikle kadınlık hormonunun artışıyla tamamen bitiyor dedi bide sonradan çocugum olmazsa korkusu var offff kadın olmak çok zor:26::5::5:

bana doğum kontrol hapı kullanma dedi hatta hiç korunma şuan gebelik için bir sorun görünmüyor falan dedi dkhapları da sıkıntılı uzun dönemde onlarda kısırlık yapıyor güvenemiyor ki insan pko nun ilerlemesi durudurulmuyor ancak gebelikle kadınlık hormonunun artışıyla tamamen bitiyor dedi bide sonradan çocugum olmazsa korkusu var offff kadın olmak çok zor:26::5::5:

Benim doktorumda pikonun omur boyu benle oldugunu soylemisti ilerlememesi icin tedavi edilebilir ama gecmez dedi

Arkadaşlar bende pko varmış.doktor inofolic verdi.kullanıo hamile kalan varmı.yada bunun için doğan kürüde öneriyolar uygulayan var mı

bana doğum kontrol hapı kullanma dedi hatta hiç korunma şuan gebelik için bir sorun görünmüyor falan dedi dkhapları da sıkıntılı uzun dönemde onlarda kısırlık yapıyor güvenemiyor ki insan pko nun ilerlemesi durudurulmuyor ancak gebelikle kadınlık hormonunun artışıyla tamamen bitiyor dedi bide sonradan çocugum olmazsa korkusu var offff kadın olmak çok zor:26::KK5::KK5:
Merhaba; nasıl hamile kaldınız herhangi birşey yaptınız mı merak ettim :-)
Bende pco luyum da belki ilham olur :-)

Arkadaşlar bende pko varmış.doktor inofolic verdi.kullanıo hamile kalan varmı.yada bunun için doğan kürüde öneriyolar uygulayan var mı
Banada inofolic verdi doktorum 2 ay kadar içtim adetim düzenliydi kullanmadan önce ilaçtan sonra düzensizleşti bende içmiyorum artık

Bende kendimi bildim bileli pkoluyum bekarken aylarca d.kontrol hapı kullandım bırakınca tekrar aynı oldu evlendim 3 yıl tedavi gördüm 4 ay kadar glifor ve inofolik kullandım ve hamile kaldım şuan bi kızım var ikinci için tedavi görüyorum ama olmuyor bütün hormonlarımda sorun var kimisi düşük kimisi yüksek ne yapacam bilmiyorum artık ilaçta içemiyorum midem kalkıyor

Back
X