Polikistik over olanlar paylasalım

Amin. öncelikle geçmiş olsun. hayırlısı neyse o olsun. belki zamanla düzelme olur, bebişinde tedaviye gerek kalmadan olur. kısmet....
benimde en çok düşündüğüm bu konu idi ama doktorum ben sormadan söyleyiverdi. gene 6 ayda bir kontrole gidicem. gene kan testi yaptırcam ultrasona gircem. doktor gelme dese de giderim emin olmak için =) dikkat edicem kendime...

benimde en çok düşündüğüm bu konu idi ama doktorum ben sormadan söyleyiverdi. gene 6 ayda bir kontrole gidicem. gene kan testi yaptırcam ultrasona gircem. doktor gelme dese de giderim emin olmak için =) dikkat edicem kendime...

bende 20 gün sonra doktora gidecem ama çekiniyorum. bana 80 kilo ol öyle gel dedi. ben 90 gidecem herhalde :17:

uzra111. senin polikistik overi neye bağlıyolar. ne diyo doktorun?

bana insülin direnci gelişmiş dedi. önceden böyle bir şey yoktu. annem, dayım diyabet hastası. ara ara benimde kan şekerim yükseliyor. insülin direncinin yanında 21 hap ilaç verdi. yumurtlamayı düzenleyen. doğum kontrol değil. öyle işte. kilo ver gel dedi

bende 20 gün sonra doktora gidecem ama çekiniyorum. bana 80 kilo ol öyle gel dedi. ben 90 gidecem herhalde :17:
kilo önemli doğru. dediğim gibi normalde polikistik over insülin hastaları kilolu olur şeker hastalığı riski olduğu için, nedense bende kilo alamıyorum. doktor da senin bünyenle alakalıdır o dedi. doğru bizde genetik, annem de sen bi çocuk doğur görcem ben seni der =)

dediğim gibi şekerli şeylerden az ye. faydasını görceksin...

kilo önemli doğru. dediğim gibi normalde polikistik over insülin hastaları kilolu olur şeker hastalığı riski olduğu için, nedense bende kilo alamıyorum. doktor da senin bünyenle alakalıdır o dedi. doğru bizde genetik, annem de sen bi çocuk doğur görcem ben seni der =)

dediğim gibi şekerli şeylerden az ye. faydasını görceksin...

ben şekerli fazla bir şey tüketmiyorum ama stres durumlarında şeker yükseliyor. buna engel olamıyorum inasanın elinde değil. aslında ben kilolu gebeliğe başlıcam ama düşük yapma riskin fazla dedi korktum....

millet patatesleri kolaları götürürken ben bakardım azcık ucundan alırdım =)
ay ne günlerdi ya. misafirliğe gidiyorum baklavalar, tatlılar önümde ben az yiyorum, tabiki hepsini bitirmiyorum. aaa bu kızda yemiyo bilmem ne. he keyfimden yemiyorum ben. sonra insülin fırlıcak =)

ohh sonunda düzene girdi... zaten öyle aman aman da yüksek değilmiş ama yükselme ihtimali vardı. şimdi düzeldi. artık anneme hadi şunu bunu yapalım diyorum =)

ben şekerli fazla bir şey tüketmiyorum ama stres durumlarında şeker yükseliyor. buna engel olamıyorum inasanın elinde değil. aslında ben kilolu gebeliğe başlıcam ama düşük yapma riskin fazla dedi korktum....
hımm sürekli doktor kontrolünde olsan? çok dikkat etsen. ailenden biri yanında olsa sürekli olmaz mıymış

hımm sürekli doktor kontrolünde olsan? çok dikkat etsen. ailenden biri yanında olsa sürekli olmaz mıymış

doktorlar riske girmek istemiyorlar. bir de yaşımın genç olduğunu düşünüyorlar. 24 yaşındayım çokte genç değilim. doğurana kadar 25 olcam. ben 30 yaşında anne olmak istemiyorum. sanki 19 yaşındaymışım gibi yaşın genç git sen 1 sene kilo ver gel diyolar. bende üzülüyorummmmm

doktorlar riske girmek istemiyorlar. bir de yaşımın genç olduğunu düşünüyorlar. 24 yaşındayım çokte genç değilim. doğurana kadar 25 olcam. ben 30 yaşında anne olmak istemiyorum. sanki 19 yaşındaymışım gibi yaşın genç git sen 1 sene kilo ver gel diyolar. bende üzülüyorummmmm

anladım. sende haklısın ama onlarında bildikleri bişey var demekki.... biraz daha kilo vermeye bak. hatta normal kaç kilo olman gerekiyosa o kiloya inmeye çalış. artık bu branşla ilgilenen doktoralara gidiyomusun bilmiyorum ama diyetisyene falan git...

1 sene de çok uzun bi süre değil... biraz daha zayıflarsan ne bileyim 6 ayda mesela,
çıkarsın doktorların karşısına ben hazırım dersin =)

hayırlısı olsun ne diyelim. Rabbim kısa sürede nasip eder inşallah

anladım. sende haklısın ama onlarında bildikleri bişey var demekki.... biraz daha kilo vermeye bak. hatta normal kaç kilo olman gerekiyosa o kiloya inmeye çalış. artık bu branşla ilgilenen doktoralara gidiyomusun bilmiyorum ama diyetisyene falan git...

1 sene de çok uzun bi süre değil... biraz daha zayıflarsan ne bileyim 6 ayda mesela,
çıkarsın doktorların karşısına ben hazırım dersin =)

hayırlısı olsun ne diyelim. Rabbim kısa sürede nasip eder inşallah

benim boşa geçirecek bir yılım yok. kilo elimden geldiğince vermeye çalışıyorum. yediklerime çok dikkat ediyorum. fırsat buldukça yürüyorum. gebelik olursa da yedkilerime dikkat edicem, yürücem. şimdi kararsızım. herşeyi riske alıp 90 kilo ile gebeliğe başlasam? eşimde bana birşey olmasından çok korkuyor. öyle kafamız karışık bu aralar :6:

hayırlısı olsun ne diyelim...
ben çıkıyorum şimdi... gene uğrarım buralara. yazarsan okurum =)

arkadaşlar aklıma bir şey takıldı. su ikizi ve kan ikizi hakkında bilgisi olan var mı? ben kan ikizi, kardeşim su ikizi mişiz. benim ikiz çocuğumun olma ihtimali? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

benim kilo problemim var. yaşım genç olduğu için tedaviye başlamadılar. şimdi doktor değiştirdim ve insülin direncine yönelik tedaviye başladık. artık hayırlısı. ama ilacı bırakınca deneme çalışmalarına başlıcaz :1:

Aynı kilo sorunu , kıllanma ve insülin direnci bendede var canım. 2.5 ay önce kondu tehşis.ilaçlarımı kullanıyorum , diyet yapıyorum ve yürüyüş. 8 kilo kadar verdim ama daha vermem gereken 10-15 kilo var. Birde ben 2 senelik evliyim geçen sene hamileydim. 8 haftalıkken kalbi durdu bebeğin. Doktor kromozom anomali dedi. Hep adet düzensizliğim vardı ama kimse poc dememişti. En son 2.5 ay önce iyi bir doçent buldum ve ona gittim. Çünkü bıkmıştım doğum kontrol hapı verip gönderen doktorlardan. Şanslıymışımki yeni doktorum iyi çıktı. Hormon tahlili istedi hemen ve tehşisi koydu. İnsülin direncim olduğunuda söyledi ve dietisyene gönderdi. Pko kilo ve insülin direnci birbirini tetikliyormuş. Bir kısırdöngü yani. İlk şart kilo vericeksin dedi doktorum. Şimdi çabalıyorum inşallah hepimizi pko suz sağlıklı günler bekler

öncelikle hepimize geçmiş olsun arkadaşlar bende pikoluyum:43:
benım hıkayem bıraz uzun lise sona kadar adetlerim düzenliyken kilo almaya basladıgım ıcın adet olamamaya basladım ve o senesı piko oldugumu ogrendım o kadar da dert etmemıstım kucuktum halıyle dertlerım bambaskaydı o zaman 17 yasındaydım sımdı 26 yasında 9 aylık evlıyım ve 9 aydır cocuk ıcın o doktor bu doktor gezdık. evlenene kadar da dogum kontrol haplarıyla bugune geldım.

* evlendıkden sonra cocouk ıcın doktora gıttık 1 sene bekleyın dedı.
* baska doktora gıttık gıt sokturucu kullan bekle 1 sene dedı. apandıst amelıyatımı gordu tuplerın tıkalı olabılır dedı.içime bi ateş bıoraktı sankı ilk işim rahım fılmı cektırmek oldu ısı sansa bırakmadım ve cok sukur tuplerımın ıkısıde acık:46:
* baska bı doktor ne esıme nede bana test yapmadan klomen kullan dedı 2 ay orda takıp gordum

daha sonra nedendır bılınmez mıde kanamsı gecırdım ve yakınımızda bı hastaneye kaldırıldım. orasını yakın buldugum ıcın ssk anlasmalı oldugu ıcın oradakı doktorları denemek ıstedım ve sukurler olsun Rabbıme cok ılgılı bı doktor buldum.
hemen esımden spermıogram benden de hormon testtı ıstedı.testtende anlasıldıgı gıbı pıkoluydum ve doktorum bana klomenı 6 aydan fazla kullanamazzsın yumurtlık kanserı yapar dedı.o ay da denedık olmadı 3 hakkım bıtmıs oldu ve o sırada spermıogram testlerı ve esım varıkosel cıktı:17: bende o sırada ara vermek ıstedım PROGESTAN adında bı hapla adetlerım 2 aydır duzenlı cok sukur esımde amelıyat oldu.

glukopaj,farlutal,dıana,yasmın,daha adını sayamadıgım bır cok ılacdan sonra sukurler olsun 15 gunluk bı hapla su an hersey yolunda.bundan sonrakı tek beklentımız tez zamnda saglıklı sıhhatlı bebklerımız:21:

benım dustugum hataya dusmeyın arkadaslar sıkı sıkı arastırın.bu hastalıgın bende caresı var kılo verınce normale donuyorum.kendım adet olmaya baslıyorum ama bu hastalıkda kılo vermek cok zor.ne kadar zor olsada artık kılo verme zamanı ınsallah onuda verdıkden sonra bı sorunum kalmıcak doktorum 5-6 kılonun ne kadar fark edıcegını dene gor dedı.Zayıf arkadaslara sozum yok ama bu hastalık kıloyu asla kabul etmıyor.

ınsallah tez zamnda herkes ılacını ve doktorunu tabıkı sonunda da bekledıgı bebışını bulur:10:

slm arkadaşlar bende kendımı bıldım bılelı pco luyum ve maalesef ilaç kullanmadan kanama görmüyorum.çok az kilo fazlalığım vardı zayıfladım 58 oldum kadetım düzene gırdı.tabı p zaman bekardım.evlendım 5 kılo felan aldım yıne düzen bozuldu:(daha yenı tedavıye başlayacam cuma günü rahım fılmı çektırıcem...bu arada soğan suyu kürünü denedım ama olmadı şimdı hayıt ıçıyorum..hormonlarım çok anormal değil ama testesteron bıraz fazlaymış..bende anne olmak istıyorumm bıldığinız başka bıe alternatıf tedavı varsa söyleyın lütfen...ALLAHım en kısa zamanda anne olmayı nasıp erder inşllah hepımıze:):59:

Back
X