Polikistik over sendromu ?

Buss22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2022
14
5
1
25
Merhaba kızlar ,
2 ay önce kadın doğuma gittiğimde muayene esnasında bana polikistik over sendromu olduğumu söylediler , fakat başka doktorlara gittiğimde muayene ettiklerinden sonra özellikle soruyorum polikistik over gibi birşey gördünüz mü diye hayır diyorlar . Kafam karıştı aynı durumda olanlar var mı acaba yardımcı olabilir misiniz acaba ?☺️😘

Bende ayni şeyi yaşadım sonra tekrar gittim de polikistikover yok oldunu söyledi ama ben daha bugün tam 31 gündür adet görmüyorum

Ben de çok fazla kadın doğım doktoru değiştirdim. 1 doktor dışında kimse pko demedi.
Amh yumurtalık rezervi testi yaptırdım ve pko şüphesi olarak değerlendirilecek yüksek bir sayı çıktı. Onun üzerine pko söyleyen doktorla ilerleyerek gebe kaldım.

Bende ayni şeyi yaşadım sonra tekrar gittim de polikistikover yok oldunu söyledi ama ben daha bugün tam 31 gündür adet görmüyorum
Bende şuan 37 gündür adet görmüyorum acaba hamile olabilir miyim diye de düşünüyorum bilemiyorum 🥺

Ben de çok fazla kadın doğım doktoru değiştirdim. 1 doktor dışında kimse pko demedi.
Amh yumurtalık rezervi testi yaptırdım ve pko şüphesi olarak değerlendirilecek yüksek bir sayı çıktı. Onun üzerine pko söyleyen doktorla ilerleyerek gebe kaldım.
Benden hiç bir test istenmedi ne kadar farklı doktora gittiysem sadece ultrasonla gördükleriyle polikistik over sendromu var dediler 🤷🏻‍♀️

3 yıl olmadı çocuğum en az 20 doktora gittim biri pko var dedi biri hicbisey yok dedi yani ultrosanda baktığında o ay kist olusmussa pko diyorlar diğer ay gittigimde kist görünmüyorsa pko yok diyorlardı..eğer adetlerin duzensizse, kilon varsa, killanman oluyorsa ,zor gebe kalıyorsan büyük ihtimalle pko sundur

Ben hamile değilim o kesin çanim belkide sen olabilirsin ama benim doktorum adet düzensizliği kiloyada bağladı kaç kilosunuz aceba ben 86

3 yıl olmadı çocuğum en az 20 doktora gittim biri pko var dedi biri hicbisey yok dedi yani ultrosanda baktığında o ay kist olusmussa pko diyorlar diğer ay gittigimde kist görünmüyorsa pko yok diyorlardı..eğer adetlerin duzensizse, kilon varsa, killanman oluyorsa ,zor gebe kalıyorsan büyük ihtimalle pko sundur
Bende kilo var çok şükür killanmam yok doktor da kiloya bağlıyor adet düzensizliğini

LH ve FSH hormonlarınız nasıl?
Ultrasonda polikistik görüntü var mı?
amh düzeyiniz çok yüksek mi?
düzenli adet görüyor musunuz?
insulin direncine sahip misiniz?
Vücut ağırlığınız olması gerekenden fazla mı?
pkos için bu gibi paramatreler değerlendiriliyor. Bu parametrelerin çoğunda sorun varsa pkos olabilirsiniz.

Bende kilo var çok şükür killanmam yok doktor da kiloya bağlıyor adet düzensizliğini
İnsülin direncine baktir istersen ona göre seker ilacı felan veriyorlar..ben kilo verince hamile kaldım adetlerim düzeldi kilo çok önemli

İnsülin direncine baktir istersen ona göre seker ilacı felan veriyorlar..ben kilo verince hamile kaldım adetlerim düzeldi kilo çok önemli
Ay öyle mi lütfen nasıl bir yol izlediniz nerler yaşadiniz kaç kilo idiniz kaç kilo verip hamile kaldınız lütfen bizi bilgilendirir misin

Benim ne kilom ne kıllanma problemim var. Ama kilo problemim olsaydı hamile kalmamın zor olacağını söylemişti doktorum.
Bence de bir yandan kilo vermeye çalışırsanız olumlu sonuç alırsınız inşallah

Ay öyle mi lütfen nasıl bir yol izlediniz nerler yaşadiniz kaç kilo idiniz kaç kilo verip hamile kaldınız lütfen bizi bilgilendirir misin
Yani şöyle ben ergenliğe girdiğim andan itibaren adetlerim hep duzensizdi zaten boyum 167 kilom 63 du evlendiğimde evliligimin birinci yılı 75 kilo oldum ve hangi doktora gitsem kilo ver dedi bende diyete girdim ama 2 kilodan fazla veremedim şu meşhur bi zayıflama şeylerinden kullandım 2 ayda on kilo verdim ve zayıflama şeylerini bıraktım tekrar doktora gittim hsg çektim femara kullandım hemen hamile kaldım ama düşük oldu 7 8 ay sonra kendiligimden hamile kaldım ama 60 kiloydum hamile kaldığımda kızım dogdu sağ salim şükür kızım 3 aylıkken tekrar hamile kaldım çok büyük supriz oldu anlatamam oda oğlum oldu sağ salim onuda kucağıma aldım şimdi biri 4 biri 3 yaşına girecek

Bende insülin direnci çıkmadı ama kadin dogum doktorum bi seker ilacı verdi onu kullandım 6 7 ay oda zayıflamaya yardım etti..bi kere aşılama oldum tutmadı femara kullandım hamile kaldım düşük oldu..iki çocuğumda tadavisiz supriz bi sekilde geldi çok şükür..Allah isteyen herkese nasip etsin..birde gittiğim her doktor sen tedaviz hamile kalırsın eğer zayiflarsan diyordu gerçekten o kadar iğneler ilaçlar içeceğime boğazımı tutarım hem sağlığım düzelir hem kolay hamile kalırım diyordum..şuan yine çok kilo aldım ve 3 4 ayda bir adet oluyorum 20 kilo fazlam var hamilelik ve emzirme döneminde aldığım kilolar duruyor

Yani şöyle ben ergenliğe girdiğim andan itibaren adetlerim hep duzensizdi zaten boyum 167 kilom 63 du evlendiğimde evliligimin birinci yılı 75 kilo oldum ve hangi doktora gitsem kilo ver dedi bende diyete girdim ama 2 kilodan fazla veremedim şu meşhur bi zayıflama şeylerinden kullandım 2 ayda on kilo verdim ve zayıflama şeylerini bıraktım tekrar doktora gittim hsg çektim femara kullandım hemen hamile kaldım ama düşük oldu 7 8 ay sonra kendiligimden hamile kaldım ama 60 kiloydum hamile kaldığımda kızım dogdu sağ salim şükür kızım 3 aylıkken tekrar hamile kaldım çok büyük supriz oldu anlatamam oda oğlum oldu sağ salim onuda kucağıma aldım şimdi biri 4 biri 3 yaşına girecekl

Bende insülin direnci çıkmadı ama kadin dogum doktorum bi seker ilacı verdi onu kullandım 6 7 ay oda zayıflamaya yardım etti..bi kere aşılama oldum tutmadı femara kullandım hamile kaldım düşük oldu..iki çocuğumda tadavisiz supriz bi sekilde geldi çok şükür..Allah isteyen herkese nasip etsin..birde gittiğim her doktor sen tedaviz hamile kalırsın eğer zayiflarsan diyordu gerçekten o kadar iğneler ilaçlar içeceğime boğazımı tutarım hem sağlığım düzelir hem kolay hamile kalırım diyordum..şuan yine çok kilo aldım ve 3 4 ayda bir adet oluyorum 20 kilo fazlam var hamilelik ve emzirme döneminde aldığım kilolar duruyor
Benim zayiflmam lazım zaten ben 86 kiloyum 169 boyum var oğluma hamile kaldığım zman 56 idim su an oğlum 5 yaşında 86 kiloyum acil zayiflmama lazım zaten

Benim zayiflmam lazım zaten ben 86 kiloyum 169 boyum var oğluma hamile kaldığım zman 56 idim su an oğlum 5 yaşında 86 kiloyum acil zayiflmama lazım zaten
Ah bi zayıflayan bilsek çok zor geliyor suan bana yine herbalife kullanıcam galiba çünkü sadece coxuk olsun diye değil sagligimida çok bozdu kilolar

Ah bi zayıflayan bilsek çok zor geliyor suan bana yine herbalife kullanıcam galiba çünkü sadece coxuk olsun diye değil sagligimida çok bozdu kilolar
Herbalife cok pahli ya ama.onun yerine ben kendim zayiflicam yada instegrmdan bir kadın var hiç rastladiniz mi bilmiyorum ozelinize atım bakım msj ordan kadının adını çok ama çok güzel zayıflatıyor

Back
X