Polikistik over sendromum var, bebeğim olurmu?

ccivcivimm

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2010
392
49
318
Polikistik over sendromum var...2 aylık evliyim evlenmeden önce adetim sadece ilaçlar sayesinde geliyodu fakat evlendikten 1 ay sonra 14 ekimde kendiliğinden ilaçsız adetim geldi ve çok şaşırdım çünkü gelmiyodu..bebeğimizin olmasını çok istiyoruz ve hemen hamile olmak istiyorum..evlenmeden 2 önce filan pko için olan ilaçları ve doğum kontrol hapını bırakmıştım..bebeğim hemen olma şansı nedir? adetimin kendiliğinden ilaçsız gelmiş olması nedeniyle hemen hamile kalabilirmiyim acaba?.. cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..

evet olur.hiç tasa etme.ben günlerce üzülmüştüm ama 2.ay 2 denemede hamile kaldım..korkma..içini ferah tut canım

ben çok duydum pko lu olup çocuk sahibi olan çok büyütülcek bişey değil
merak etme vaktin saatin nezamansa ozaman olur hayırlısıyla

cnm bende pkoluyum
korunmayı bıraktığım ilk ay kendiliğimden doğal yolla oğluma hamile kaldım
şimdi 2.bebiş istiyorum hemde çoooooooook
ama gelmiyor bir türlü

merhaba polikstik over hastalığı bir yumurtlama bozukluğu durumudur kendiliğinden adet görebiliyor olmak olumlu bir durum. yanlış anlaşılmamamlı her polikstik overli hanım infertilite tedavisi almak zorunda kalıyor diye bir durum yok ama kadın kaynaklı sorunların %15-120sini çeşitli nedenle olan yumurtlama fonksiyon bozuklukları oluşturuyor. bu nedenle 1 yıl düzenli adete rağmen ve korunması ilişkiyle çocuk sahibi olamaz iseniz doktordan yardım isteyebilirsiniz. sizin için daha önünüzde çok zaman var. bol şans

ben 20 yaşında pcos lu olduğumu öğrendim, dönem dönem doğum kontrol haplarıyla ve glukofajla tedavi oldum, hep bebeğim olacak mı endişesi yaşardım. 26 yaşında evlendim, hemen çocuk istemedik ama oğlumuz bize sürpriz yaptı, ben yine adetim gecikti diye düşünüp adet söktürücü hap kullanayım derken her ihtimale karşı bir test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim. çok şükür bütün endişelerim boşunaymış, bebek kendi geleceği zamanı biliyor, o nedenle boşuna kendinizi üzmeyin ve pozitif düşünün. bol bol da dua edin.
Allah isteyen herkese evlat nasip etsin.

ıyı gunler herkese.ben 21 yasındayım ve bır yıllık evlıyım bende pco hastalıgı varmıs bunu daha sonradan ogrendım ve doktorum bana bı kucuk kutu ıcerısınde yanılmıyorsam bes altı tane ufak hap vardı ve kullanmaya basladım o ay ıcerısınde gebe kaldım.fakat bı kaza sonucunda bebegımı 2 aylıkken dusurdum doktor uc ay sonra bebek dusunun dedı ve dort ay oldu normal yoldan gebe kalamadım bende yıne doktora gıttım adetın ucuncu gunude gel test yaptırcaz dedı ınsallah olumlu sonucu alırım pekı sızce bı daha hap verse acaba gebe kalabılırmıyım yardımcı olursanız cok sevınırım ılgınız ıcın hepınıze tesekkur ederım

merhaba geçmiş olsun kaybınız için. bir kez gebe kalmış olmanız önemli ve olumlu bir durum. endişelenmeyin, üzerinden daha kısa bir süre geçmiş. doktorunuz sizin için gereken takipleri yapacak ve tedavinizi planlayacaktır. sevgiler.

bende pco luyum su an diyetisyene gidiyorum aldığım kiloları vermek için ve vermeye basladım. 1 senenlik evliyim biraz zayıfladıktan sonra dr gidip bebek istediğimi söylicem. şu an diane 35 ve glifor kullanıyorum ne olur sizce

merhaba doğru yolda ilerliyorsunuz sebat edip kilo vermeye odaklanın. sonra kendiliğinden yumurtlamanız başlayabilir. sevgiler.

canım arkadaşım allahım yardımcın olsun..
bu pcos gerçekten garip bi hastalık..kimi normal yolla gebe kalıyo kiminin tüp bebeği bile tutmuyor..
dediğim gibi her bünyede farklılık gösteriyor..
ben 2 yıllık evliyim.senin gibi bende ilaçla adet oluyorum.pcos var bendede.şuan yasmine başladım.
ama ben zayıfım hormonlarım normal tüylenmem yok ama genede yumurtalıklarım inci gibi maşallah
yani etrafı olgunlaşmamış yumurtayla dolu.
mesela benim ablamdada varmış pcos yasmin kullanmış 3 ay şuan 3.bebeği bekliyoruz.korunurkende yasmin içmişti.
en önemlisi moral.daha çok erken olacak inşallah hepimizin.
benim anlamadığım herşeyim normalken nasıl oluyoda bende pcos görülüyor??????
banada yardımcı olursanız sevinirim:44:

merhaba pco bir çok bulgunun bir arada olup sıkıntılarla kendini baş göstermesi durumunda sendrom adını alır. ama bazen sadece ultasonda pco görünür bunu çok pco olarak tanımlamamak gerekir. bu nedenle herkesin derdi ve tedavileri biraz değişkenlik gösterir.

çok teşekkür ederim cvbınız için....
yakında merkezinizi ziyaret edicem bu gidişle..
iyi çalışmalar

bu ay doktora gıttım ve doktor bana duphaston hapı verdı bunu adetımden 14 gun sonra 10 gun boyunca sabah aksam ıcmemı soledı uc ay boyunca bu sekılde kullanmamı soledı ve su an kullanıyorum acaba etkı eder mı dıye dusunuyorum gebe kalırmıyım hemen...ınternetten arastırdıgıma gore adetı duzenlıyomus pekı yumurtalıkları uyarma gıbı bı etkısı oluyor mu cok merak edıyorum yardımcı olun lutfen bu hapla gebe kalınır mı ????

merhaba ilacınızı kullanın bu adetlerinizi düzene sokar ve gebliğe engel oluşturmaz. ancak yumurtlamalarınızı geliştirmek gibi bir etkisi yoktur. bol şans.

tesekkurler doktor hanım verdıgınız cvp ıcın ben yıne doktora gıttım fsh 13.73 lh 8.25 doktorum bu sonuclarla gebe kalamazsın dedı ve bana duphaston adında bı ılac yazdı adet gunumden 14 gun sonra 10 gun boyunca sabah aksam kullanmamı soledı ben her ay zaten adet oluyorum hep adet gunumden ıkı gun ya erken ya da gec olurum.aklıma takılan bu hapla gebe kalabılırmıyım acaba ?????lutfen yardım edınnnn cvplarını beklıyorum tesekkurler

tesekkurler doktor hanım verdıgınız cvp ıcın ben yıne doktora gıttım fsh 13.73 lh 8.25 doktorum bu sonuclarla gebe kalamazsın dedı ve bana duphaston adında bı ılac yazdı adet gunumden 14 gun sonra 10 gun boyunca sabah aksam kullanmamı soledı ben her ay zaten adet oluyorum hep adet gunumden ıkı gun ya erken ya da gec olurum.aklıma takılan bu hapla gebe kalabılırmıyım acaba ?????lutfen yardım edınnnn cvplarını beklıyorum tesekkurler

iyi günler doktor hanım benim kızım 17 yaşında bir yıldır ade düzenzisliği vardı,3 ay kadar önce doktor yumurta tembelliği var dedi,bu pkos hastalığıyla aynı hastalık mı yoksa farklı birşey mi onu merak ettim,kızıma 3 aylık yasmin hapı yazdı,son kutu hapına başladı,malesef doktor bize hiç bir şey demeden yolladı,sorduğumda tembellik var dedi.ultrasonda küçüçük her iki overde kistler görüldü,hap bittikten sonra ne yapılcak acaba merak ediyorum,okuduğuma göre bu sitede haptan sonra tekrar düzensizlikler başlıyor muş,bize az da olsa biraz bilgi verirseniz... sevinirim.....sonuç FSH:6.52 LH:11.31 TSH:4.10

Son düzenleme:
merhaba eğer fsh 13 değerindeyse duphastonla zaman kaybetmeyiniz. tüp bebek önerisi bu değerlerde hızlıca yapılmalıdır. size önerim ya bahceciye ya da yakın çevrenizde bulunan bir tüp bebek merkeziyle iletişime geçmeniz olacaktır. segiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…