Polikistik over ve adet azalması

umut87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
58
9
48
Selam kızlar. Uzun yıllardır pko hastasıyım zaten, FSH seviyem LH seviyemden çok düşük. Doğum kontrol hapı kullanmadan regl olamıyordum zaten ama geçen ay bıraktım, belki düzene girmiştir diye. Yine olamadım tabi, doktor söktürücü olarak primolut-n verdi. Adetin 3.günü hormon tahlili yaptırmam gerekiyordu. Fakat adetin 2.günü kanamam kesildi, bugün 3. gün ve çok az az geliyor. Bu azalma ilaç etkisindenmi acaba ya da pko'danmı? Bir de yarın eğer kesilmezse 4.günü olacak adetin ama hormon tahlili için geçmi kaldım, pazar olduğu için gidemedim bugün doktora. Cevaplarsanız sevinirim, benzer durumu yaşayanlar?

Cok geçmiş olsun rabbim sifa versin cnm valla benim bu konuda hic bilgim yok ama ben sana bisey soracm bu polikistik over in belirtileri neler ben çok merak ediyorum bilgi verirseniz sevinirim )

Ben
de de pkos var beni de düşük yüksek değil aynı Dediğin gibi ilaç kullanmadan regl olamıyorum ilacı düzenli içtin mi doktorun dediği gibi !!! PKızdan da olabilir düzensiZ ilaç kullanımından da olabilir !!!

Cok geçmiş olsun rabbim sifa versin cnm valla benim bu konuda hic bilgim yok ama ben sana bisey soracm bu polikistik over in belirtileri neler ben çok merak ediyorum bilgi verirseniz sevinirim )
Iki çeşit pko var bir ultrason pko sadece ultrasonda görünen başka belirti olamayan birde hem ultrasonda hemde hormonal bozukluk yani erkeklik hormonunun daha çok çalışmasınkıllsnms tüylrnme adet düsensizliliği kısırlık kilo alımı bunun gibi hastalıklar belirtiler

Bende yıllardır pkos Yüzünden gebe kalamıyorum tedaviler Yanıt vermedi tüp bebek dediler bakalım üç dört aynı sonra Allah'ın izniyle düşünüyoruz çok zor ya çaresi yok bunun Ömür boyu Kalıcı bir durum bu zararsız ama belirtisi çok işte

Benim birde kasık ağrım çok oluyor !!! Kahrolssı pkos

Cok tsk ederm cnm bilgi verdgn için bende de tuylenme oldu son zamanlarda ama öyle asiri bi killanma degil adet duzensizlgm yok normal yani. Bu ultrasonda dedgn pko karindan mi bakiliyo ultrasinla peki

Katından da bakılıyor rahimdende bakılıyor ben kilolu Olduğum için rahimden bakıldı kilolu olmayana ultrasondan bakıyorlar önemli değil rica ederim herzamab cevap yazarım bu konuda bir sorun olursa benim çenemde kullanma var leke şeklinde çok rahatsız bir durum yaa iki günde bir alıyorum o kadar çabuk çıkıyor !!

Belirti olarak adet düzensizliği,tüylenme artışı,kilo alımı gibi etkileri var. Ama bende kıllanma ve kilo problemi yok. Adetlerim düzensiz

Geçen sene yazz tablet verdi, 6 ay kullandım,sonra bırak dedi belki düzelir dedi doktor. Bıraktım yine olamadım tekrar başladım. Bende LH çok yüksek ayrıca ultrasondada çok sayıda kist görünüyor. Yarın gidicem ama işte sanırım adet kesildi kesilecek. Bu pko çok zor bişey

Gittim kontrole doktor ultrasonla bakti normal dedi sence olabilir mi pko bende
Ultrasonda görülürdü olsaydı yok dediyse yoktur ama tek doktora gitme iki doktora git ben mesela üç yılda 9 tane doktor değiştirdim umudumu kaybetmeyin belki farklı birşey derler diye ama nafile yani ultrasonda kabak gibi Yumurtalık. Etrafı inci gibi sıralı kistler bunlar bir tane degıller yani iki yumurtslığımda var benim bir Sürü

Herkes de farklı belirtiler gösterebiliyor bunun tüm belirtisi gösterecek diye bir kayde yok tabiki bende hepsi mevcut benımki çok zor yaa Allah hepimize yardım etsin ben ilaç hiç içmesem hiç olmuyorum ya içsem oluyorum rahatlıyorum duphaston içiyorum ben

Canım hormonlarına bakıldımı? Ultrasonda görünmese de hormonlarına bakılması gerekir. Çünkü PKO, LH hormonunun FSH'dan yüksek olduğu durumlarda da var demektir.

Kesin bakılmıştır bence !!!

Bende ilaç içmesem yılda 2 kez falan anca oluyorum zaten. Doktor kilo alma dedi bana sadece, kilo alımı daha ilerletiyomuş.

Bende ilaç içmesem yılda 2 kez falan anca oluyorum zaten. Doktor kilo alma dedi bana sadece, kilo alımı daha ilerletiyomuş.
Evet doğru bende diyetisyen arıyorum kilo vermek için !!! Kilo vermeden tüp bebek yapmak istemiyorum hem zayıflarsam daha çok tutuma ihtimali yüksek biliyorsundur !!!sen sen ol çok dikkT et nasıl ne ara andığını anlayamıyor insan

Şuan bekarım ama tabi çocuk konusu da sıkıntılı oluyormuş pko olanlar için. Gerçi benim kuzenime doktor kesinlikle hamile kalamazsın demişti pko'dan dolayı, hiç tedavi görmeden kendiliğinden oldu bebeği. Allah hepimize şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…