İyi akşamlar hanımlar. 32 yaşındayım. 1.5 yıllık evliyim ve son 6aydır çocuk deniyoruz ancak olmuyor. Öncesinde eşim korunuyordu.
Doktora gittigimde her iki overde çok sayıda kist oldugunu polikistik görünümde oldugunu söyledi.Adetin 3. günü hormon testi verdim. Fsh=5.1 Lh=4.0 Östradiol=20 Prolaktin=18 tsh insulin direnci bu degerlerim normalmiş sanırım ve adetlerim de düzenli 30-31 gunde bir düzenli oluyorum. Ancak Amh=12 geldi. Sonuç olarak bu degerler dogal yolla gebe kalmama engel mi sorusunun cevabını net alamadım.Ocean polysitol verdi 2-3ay kullan dedi sadece.
Yumurtlama olup olmadiginin takibi icin follikul takibi önerdi ancak özel hastane oldugu icin fiyat pahalı geldi devam edemedim. Onun yerine yumurtlamayı gösteren 21. gunde kanda bakılan progesteron testi yaptirdım 7.9 çıkti. Progesteron testini adetimin 26.gunu yapmis oldum cunku idrarda yapılan ovulasyon testinde piki 23haziranda gordum ovulasyondan 1hafta sonra dedikleri icin 30haziranda progesteron icin kan verdim.Ancak geç bir tarih mi oldu emin olamadım.
Bu arada çene altı ve meme uclarimda hafif kıllanma artisi var. Vucut kitle indeksim 23.5 normal. Ancak bel gobek bolgem yagli kollar bacaklar ince.
Sizlere 2sorumdan ilki
1.) Progesteron testi icin zamanlama dogru olmus mu ve 7.9 nasıl bir deger yumurtlama oldugu anlamına geliyor mu? 5 mi 10 mu ustu mu olması lazım gebelik icin?
2.) Düzenli adet olan fsh lh hormonları normal olan ancak amh degeri cok yuksek olup yumurtlaliklarinda bir suru kisti olupta dogal yolla gebe kalan var mi? Ve bu konuda sansim nedir normal kadinlara gore daha dusuk mu?
Bu durumla dogal yolla gebelik sansim düşük mü degil mi anlamak istiyorum.Yaşım da ilerledigi icin kafaya takmaya başladım açıkçası. Yardımınıza ihtiyacım var:|