pko bendede bi zamanlar vardı cerrahpaşada endokronoloji bölümümüne gidip tedavi gördüm hem pko vardı hemde böbrek üstü hormonlarında sorun vardı bende 2 sene tedavi sonucunda geçtiğini ve herşeyin yoluna girdiğini söylediler 2004 yılında tedavi görmüştüm şuan kontrollere gittiğimde bende herhangi bişey olmadığını söylüyo doktorum o zamanlar aldactone diye bi ilaç kullanmıştım ama bunun yanında 2 tane daha ilaç vermişti doktor bana adını hatırlamıyorum şuan pko hastalığı olupta hamile kalanını bende gördüm çokda düşük bi ihtimalde olsa olabiliyo hamile kalabiliyosunuz ama çok düşük bi ihtimal bu
canım endokronoloji bölümüne kadın doğum doktorun mu yönlendirdi seni..bana doktorum hiçbir tedavi vermedi ve çocuğun olmasına engel değil dedi şuan da çocuk için kontrollere gittim ve çatlatma iğnesi oldum sadece ama o şekilde olmazsa ne olacak hiçbişey söylemiyo..ayrıca bu hastalığın tedavisi yok ve ömür boyu seninle olacak dedi..ben anlamadım her doktor farklı bişey mi diyo bunun tedavisi varsa bana niye yok diyo..iyice karıştım bu konuda..
hayır düzeliyosun ömür boyu seninle olucak diye bişey yok kesinlikle canım ama nedense bütün kadın doğum doktorları aynı şeyi yapıyolar ve kolaylarına ne gelirse o ilacı dayayıp gönderiyolar ben ilk başta zeynep kamilde muayene oldum kadın doğum doktoruna benim teyzem orda ebe olarak çalışıyodu ona yiğenini zerrahpaşa endokronoloji bölümüne götür dedi onun demesi üzerine oraya gittim bu hastalıkla ugraşan çok kadın biliyorum ve bildiğim herkeside oraya yönlendiriyorum benimde başımdan geçti ama uzun süreli bi tedavi uygulamışlardı bana 2 sene kadar sürmüştü ilk başlarda her ay 3 4 günüm hastanede geçiyodu tam bi eziyetti ama sonrasında pko dan kurtulunca rahatladım
peki bu tedavi başka bi hastanede olmuyo mu..anlamıyorum neden kadın doğum doktorları bu şekilde söylüyolar ya bunu..tedavi dediğin ne gb tedaviler oldun anlatırmısın biraz litfen ve pko sende ne gibi rahatsızlıklar yaratmıştı? bi de tedavi çocuk için engel mi acaba şuanda cocuk istiyoruz da..
peki bu tedavi başka bi hastanede olmuyo mu..anlamıyorum neden kadın doğum doktorları bu şekilde söylüyolar ya bunu..tedavi dediğin ne gb tedaviler oldun anlatırmısın biraz litfen ve pko sende ne gibi rahatsızlıklar yaratmıştı? bi de tedavi çocuk için engel mi acaba şuanda cocuk istiyoruz da..
evet hamıleyken nasıl kılo verıcez peki varmı bi dusuncen sen ne yapmayı dusunuyosun ??? ben kararsızım alıyım kılo dıyorum rejım yapamam hamıleyken bebege zarar yazık ... dogumdan sonra verırız kıloları ...arkadaslar ben dün pko olduğumu öğrendim..hemde hamile olduğumu düşünüp heyecanla gittiğim doktordan..doktor acilen kilo ver dedi..76 kiloyum..ilk etapta bi 7 kilo verirsen en azından rahatlarsin dedi..benim durumumda olan var mi;(((((
evet hamıleyken nasıl kılo verıcez peki varmı bi dusuncen sen ne yapmayı dusunuyosun ??? ben kararsızım alıyım kılo dıyorum rejım yapamam hamıleyken bebege zarar yazık ... dogumdan sonra verırız kıloları ...
canım başka nerde yaparlar bilmem ama iyi sonuç için araştırma hastaneleri en iyisidir en ince detaya kadar inceliyolar bakıyolar hem maddi açıdanda çok yıpratmıyo çünkü yapılan testler özel hastanede yaptırdığında çok maliyetli oluyo bana ilk aylarda şeker yüklemesi yaptılar yanında bazı testlerde yaptılar ve aldactone diye bi ilaç verdiler 2 sene hiç kesmeden bu ilacı kullandım her ay kontrole gidiyodum bi kaç gün önce gidip kan veriyodum sonra sonuçları alıp doktora gösteriyodum kontroller 3 ay ve 6 ay olarak düşürdüler 1 sene sonra 2 sene tedavi gördüm bu şekilde özel hastaneler biraz para için bunu yapıyolar ben dün kadın doğum doktoruna kontrole gittim hormon testleri yaptılar hiç bi sorunum olmadığını söyledi her hangi bi sorun kalmamıştı ben aşırı kıllanma şikayetiyle gitmiştim hem pko hemde böbrek üstü hormonlarında sorun olduğunu söyleyip tedaviye başlamışlardı
bendede pko var ilk doktora gıttıgımde kistim patlamışdı o şikayetle gitmiştim... evlendıgımın ılk ayıydı doktor 4 ay korunmamı soyledı ve dogum kontrol hapıyla korundum... kistimde temızlendı bu arada sonra korunmayı bıraktım ve doktorum bana sende kist olusma ıhtımalı oldugu ıcın hemen yumurtlama takıbı yapıcaz dedi benım kontrolum altında gebelık gecırceksın dedı... bende kabul ettım klomen kullandım ve catlatma iğnesi yaptırdım ilk aydan hamıle kaldım ... ama düşükle sonuclandı sonrasında doktora sadece kontrol amaclı gıttım oda bana sende pko var duzensız yumurtlama oluyo dedı yıne takip yapcaz en azından bak cocuk tutuyo dedı bende aynı acıları yasamak ıstemedıgımı kendı halıne bırakmak ıstedıgımı soyledım doktorum benı cok uzmusdu bunu soyleyınce bana kendı halıne bırakırsan, belki 3 sene belki 1 sene belkide baya bi beklersın bılemeyiz dedi kesın yumurtlama takıbı yapcaksın dedı... ama ben ve eşim bırakalım bosver dedık olursa olur dedık ve düşüğün üzerine bi kere adet oldum ıkıncıye olmadım hamıleyım ... ve bunu bence hayıt tohumuna ve stres yapmamama bağlıyorum ... hayıt çayı içtim her sabah hormonları düzenliyo ve kuru incir yedim haftada 6 7 tane ...
arkadaslar ben dün pko olduğumu öğrendim..hemde hamile olduğumu düşünüp heyecanla gittiğim doktordan..doktor acilen kilo ver dedi..76 kiloyum..ilk etapta bi 7 kilo verirsen en azından rahatlarsin dedi..benim durumumda olan var mi;(((((
ben şimdi ne yapmalıyım peki doktorumla mı konuşmalıyım yoksa direkt cerrahpaşaya mı gitmeliyim..canım bi de bu tedavi çocuğa engel olur mu diye sormuştum kaçırdım galiba cevaplarsan çok sevinirim :)
bana doktorum düzensiz yumurtlama falan demedi ama ben artık çocuk istediğim için yumurta takibine başladım canım belki de en güzeli kendi haline bırakmak ama artık olsun istiyorum :) stres olmaması çok büyük bi etken evet..bu ay da olmazsa bende hayıt çayı içicem inşallah..Allah hamileliğini kolaylıkla geçirmeyi kolay doğum yapabilmeyi çocuğunu da hayırlısıyla kucağına alabilmeyi nasip etsin inşallah sana da
evet canım kilo bu rahatsızlıkta çok büyük bi etken dikkatli bi şekilde ve kontrollü zayıflarsan inşallah sonucuna ulaşırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?