polikistik over ve yumurtlama

eylemx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
377
6
48
İstanbul
merhabalar bende polikistik over hastasıyım..8 aydır çocuk istiyoruz ama bu zamana kadar olmadı doktora gittiğimde pkodan bahsetti..1.5 aydır biliyorum bu durumu..internetten yaptığım araştırmalarda bu hastalıkta yumurtlama problemi olduğu..benim sormak istediğim her pkolu da yumurtlama problemi olurmu..bu hastalıktan olupta yumurtlaması düzenli olan var mı acaba??

Vallahi arkadaşıma polikistik over teşhisi koydular kız hamile kaldı. Hamilelik esnasında başka bir doktora gitti doktor hamilelik kontrolünde bile yoğun polikistik overinin devam ettiğini söyledi. Şimdi gittiği doktorlar ise kendisinde polikistik over olmadığını söylüyorlar. Ben o işten fazlasıyla şüpheliyim

bilmiyorum ama ben 2. doktora da gittim teşhisi doğrulamak için..üzerinden 1 yıl geçmeden herhangibir tedaviye başlanmıyomuş..şimdi 4 ay daha bekleyeceğiz ama zor geliyo sabır etmek..bilgisi olanlar yardım etse çok sevinicem..

pko luyum 40 yaşındayım progestan içmediğim zaman adet olamıyorum aynı zamanda diaformin 1000mg ilaç verdi doktor ama onu düzenli içmiyorum böbreklere rahatsızlık verir diye.progestan günde 3 adet .2.nci çocuk sahibi olamadım olmadı..diaforminle progestanı birlikte kaç yaşına kadar içmeliyim:2::2::2:

pko bendede bi zamanlar vardı cerrahpaşada endokronoloji bölümümüne gidip tedavi gördüm hem pko vardı hemde böbrek üstü hormonlarında sorun vardı bende 2 sene tedavi sonucunda geçtiğini ve herşeyin yoluna girdiğini söylediler 2004 yılında tedavi görmüştüm şuan kontrollere gittiğimde bende herhangi bişey olmadığını söylüyo doktorum o zamanlar aldactone diye bi ilaç kullanmıştım ama bunun yanında 2 tane daha ilaç vermişti doktor bana adını hatırlamıyorum şuan pko hastalığı olupta hamile kalanını bende gördüm çokda düşük bi ihtimalde olsa olabiliyo hamile kalabiliyosunuz ama çok düşük bi ihtimal bu

canım endokronoloji bölümüne kadın doğum doktorun mu yönlendirdi seni..bana doktorum hiçbir tedavi vermedi ve çocuğun olmasına engel değil dedi şuan da çocuk için kontrollere gittim ve çatlatma iğnesi oldum sadece ama o şekilde olmazsa ne olacak hiçbişey söylemiyo..ayrıca bu hastalığın tedavisi yok ve ömür boyu seninle olacak dedi..ben anlamadım her doktor farklı bişey mi diyo bunun tedavisi varsa bana niye yok diyo..iyice karıştım bu konuda..

hayır düzeliyosun ömür boyu seninle olucak diye bişey yok kesinlikle canım ama nedense bütün kadın doğum doktorları aynı şeyi yapıyolar ve kolaylarına ne gelirse o ilacı dayayıp gönderiyolar ben ilk başta zeynep kamilde muayene oldum kadın doğum doktoruna benim teyzem orda ebe olarak çalışıyodu ona yiğenini zerrahpaşa endokronoloji bölümüne götür dedi onun demesi üzerine oraya gittim bu hastalıkla ugraşan çok kadın biliyorum ve bildiğim herkeside oraya yönlendiriyorum benimde başımdan geçti ama uzun süreli bi tedavi uygulamışlardı bana 2 sene kadar sürmüştü ilk başlarda her ay 3 4 günüm hastanede geçiyodu tam bi eziyetti ama sonrasında pko dan kurtulunca rahatladım

merhabalar benimde 2,5 yıldır bebeğim olmuyor doktora gittiğimde kist çıktı daha sonrad.kontrol kullandım gitti adetlerim her ay duzenlidir kilo problemimde yok yumurtam çatlıyor 2 ay klomen kullandım çatlatma iğnesi oldum fakat kist yapıyor pkodan da bahsetmedi doktorum sizce sormalımıyım doktoruma

peki bu tedavi başka bi hastanede olmuyo mu..anlamıyorum neden kadın doğum doktorları bu şekilde söylüyolar ya bunu..tedavi dediğin ne gb tedaviler oldun anlatırmısın biraz litfen ve pko sende ne gibi rahatsızlıklar yaratmıştı? bi de tedavi çocuk için engel mi acaba şuanda cocuk istiyoruz da..

1 sene hamile kalamayınca gittim doktora 3 cm kist var dedi 2 ay d.kontrol kullandım kist gitti ..daha sonra yumurta takibine başlandı 5 gun klomen içtim çatlatma iğnesi oldum o ay tutmad.. ben 4 ay gitmedim doktora.. gittiğimde ise kist yoktu tertemizdi..adetimin 3.gunu yine gittiğimde bu sefer sadece klomen kullandım 3 yumurtam olmuş 2 si kist diğeri çatlamış yine olmamıştı..ağrıdan ölüyordum ama yine kistlerim için 1 ay d.kontrol kullandım ..ve yine gitti kistler bana dediki doktorum bunyen kist uretiyor bu şekilde hamile kalamazsın eğer bugun istiyorsan tup bebek yapalım ..bende dedimki ben yumurta uyarıcı ilaç aldığımda yumurtalarım kist yapıyor her ay olmuyor o zaman beklersin dedi allah tan ümit kesilmez dedi pko falan var diye birşey demedi bana bu teşhisi koymadı yani..bende istiyorumki ilaçsız tedavi olayım..kararsız kaldım 3 yıl oldu evleneli artık çok üzülüyorum

canım başka nerde yaparlar bilmem ama iyi sonuç için araştırma hastaneleri en iyisidir en ince detaya kadar inceliyolar bakıyolar hem maddi açıdanda çok yıpratmıyo çünkü yapılan testler özel hastanede yaptırdığında çok maliyetli oluyo bana ilk aylarda şeker yüklemesi yaptılar yanında bazı testlerde yaptılar ve aldactone diye bi ilaç verdiler 2 sene hiç kesmeden bu ilacı kullandım her ay kontrole gidiyodum bi kaç gün önce gidip kan veriyodum sonra sonuçları alıp doktora gösteriyodum kontroller 3 ay ve 6 ay olarak düşürdüler 1 sene sonra 2 sene tedavi gördüm bu şekilde özel hastaneler biraz para için bunu yapıyolar ben dün kadın doğum doktoruna kontrole gittim hormon testleri yaptılar hiç bi sorunum olmadığını söyledi her hangi bi sorun kalmamıştı ben aşırı kıllanma şikayetiyle gitmiştim hem pko hemde böbrek üstü hormonlarında sorun olduğunu söyleyip tedaviye başlamışlardı

bendede pko var ilk doktora gıttıgımde kistim patlamışdı o şikayetle gitmiştim... evlendıgımın ılk ayıydı doktor 4 ay korunmamı soyledı ve dogum kontrol hapıyla korundum... kistimde temızlendı bu arada sonra korunmayı bıraktım ve doktorum bana sende kist olusma ıhtımalı oldugu ıcın hemen yumurtlama takıbı yapıcaz dedi benım kontrolum altında gebelık gecırceksın dedı... bende kabul ettım klomen kullandım ve catlatma iğnesi yaptırdım ilk aydan hamıle kaldım ... ama düşükle sonuclandı sonrasında doktora sadece kontrol amaclı gıttım oda bana sende pko var duzensız yumurtlama oluyo dedı yıne takip yapcaz en azından bak cocuk tutuyo dedı bende aynı acıları yasamak ıstemedıgımı kendı halıne bırakmak ıstedıgımı soyledım doktorum benı cok uzmusdu bunu soyleyınce bana kendı halıne bırakırsan, belki 3 sene belki 1 sene belkide baya bi beklersın bılemeyiz dedi kesın yumurtlama takıbı yapcaksın dedı... ama ben ve eşim bırakalım bosver dedık olursa olur dedık ve düşüğün üzerine bi kere adet oldum ıkıncıye olmadım hamıleyım ... ve bunu bence hayıt tohumuna ve stres yapmamama bağlıyorum ... hayıt çayı içtim her sabah hormonları düzenliyo ve kuru incir yedim haftada 6 7 tane ...

arkadaslar ben dün pko olduğumu öğrendim..hemde hamile olduğumu düşünüp heyecanla gittiğim doktordan..doktor acilen kilo ver dedi..76 kiloyum..ilk etapta bi 7 kilo verirsen en azından rahatlarsin dedi..benim durumumda olan var mi;(((((

evet hamıleyken nasıl kılo verıcez peki varmı bi dusuncen sen ne yapmayı dusunuyosun ??? ben kararsızım alıyım kılo dıyorum rejım yapamam hamıleyken bebege zarar yazık ... dogumdan sonra verırız kıloları ...

pardon ben ben yanlış anladım hem hamıle oldugunu hemde pkolu oldugunu ogrendın sandım :18: özur dilerim...

:) estağfurullah canim..:) keşke hamile olsammm..hamile kalmam icin kilo ver dedi doktor..

ben şimdi ne yapmalıyım peki doktorumla mı konuşmalıyım yoksa direkt cerrahpaşaya mı gitmeliyim..canım bi de bu tedavi çocuğa engel olur mu diye sormuştum kaçırdım galiba cevaplarsan çok sevinirim :)

bana doktorum düzensiz yumurtlama falan demedi ama ben artık çocuk istediğim için yumurta takibine başladım canım belki de en güzeli kendi haline bırakmak ama artık olsun istiyorum :) stres olmaması çok büyük bi etken evet..bu ay da olmazsa bende hayıt çayı içicem inşallah..Allah hamileliğini kolaylıkla geçirmeyi kolay doğum yapabilmeyi çocuğunu da hayırlısıyla kucağına alabilmeyi nasip etsin inşallah sana da

evet canım kilo bu rahatsızlıkta çok büyük bi etken dikkatli bi şekilde ve kontrollü zayıflarsan inşallah sonucuna ulaşırsın

inşallah canım ya..:) çok sağol..

bi arkadaş pko luyken cocuk sahibi olabilirsiniz ama cook düşük bi ihtimalle yazmış..yok öyle bişey..hiç de düşük ihtimal değil..pko lu olduğundan haberi olmayıp 3 4 cocuk yapanlar var..kilo ya dikkat edersek bolda sogan suyuyla üstesinden geliniyormuş..:)) dogum kontrol haplarının da kist eritmede pek ise yaramadığını duydum..

eylem cim istersen direk cerrahpaşaya gidebilirsin bi kontrole istersende zeynep kamil e gidip bi doktorla konuşabilirsin bu konuyla ilgili pko olupta hamile kalanınıda gördüm ama çok zor buda tabi genelde engel oluyo hamile kalmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…