- 5 Mayıs 2010
- 106
- 47
- 298
selam sonuçlarında sorun yok. 3.gün için gayet normal değerler.
Merhaba,
Ben 36 yaşındayım ve PCO hastasıyım.Adetlerim her zaman düzensizdir.3. Tüpbebek denemesi sonucu doğan 6 yaşında bir kızım var.
Benim adet sınıtım devam ediyor.Dr'a gittiğimde UsG'de PCO 'nun görüntüsü dışında ekstra bir şey duymadım ancak benim çok fazla sıkıntım var.El ve ayakda yaz aylarında artan yanmalar ve adet olmadığım için şiş bir karın.
2,5 aydır adet olmayınca dr'a gitmeden Farlutal aldım.Ancak kutu daha bitmeden lekelenmeler başladı.Bu ilk defa başıma geliyor.Bunun nedeni ne olabilir? Tedavi anlamında nasıl bir yol izlemeliyim acaba? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
selam tedavi olarak sizin ne beklediğiniz önemli adet düzeninizi sağlayacak tedaviler planlanabilir. kilo şeker ayarlamaları yapılabilir. farlutalın yaptığı lekenelmenden endişelenmeyin normal kanamanın başlayacağının işaretidir.
Benim tedavi anlamındaki tek beklentim sıkıntısız adet görmek.Adet olmadığımda rahimde yaşanan kalınlaşmanın ileride bana daha ciddi ve riskli hastalıklara yol açmasından endişe ediyorum.Ayrıca adetlerim her zaman çok sancı, bulantı ve tansiyon düşmesine neden oluyor.
Sizce benim nasıl bir yön çizmem gerekli.İnanın ömrüm boyunca dr'a muayene olmakdan artık bıktım.Ama hiç kesin çözüm yaşayamadığım içinde bunaldım.İlaç olarak ne kullanmam mantıklı olur ? Progestan bana çok bulantı yaptığından kullanamadım.Aynı şekilde glucobage'da çok etkilemişti beni.
Sizin fikirlerinize ihtiyacım var.
çok teşekkür ederim ilginize.Bu ay duphastona başlayacağım. Günde bir tane mi kullanmam gerek acaba?
Çocuk için özel bir çaba ve isteğim yok aslında.Geçen sene kendiliğimden hamile kaldım ama kalp atışları 8. haftada durduğu için alınmıştı.Şimdi de olursa kısmet artık.Olmazsa da bir kızım var diye düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim ilginize.
Ayrıca merak ettiğim size kontrole gelsem tüpbebek dışında da PCO tedavisi anlamında yani olabilir değilmi?
Size de çok geçmiş olsun Aytun hn. İşyerim sizin merkezinize çok yakın.Bu nedenle bende kontroller için merkezinize gelmek isterim.Çok teşekkürler.
Merhaba.Ben 17 yaşındayım,bekarım.
Son 3 seferdir adet düzensizliği yaşıyorum.Normalde iki adetin ilk günleri asalındaki süre 30 gün olurken,3 seferdir 23-24 gün oluyor.Ben de bugün polikistik over belirtilerine baktım.Düzensiz adet,tüylenme,sivilce.. Bende hepsi de var ve kiloluyum(Boy 1.72/87 kg).Tabi bunları anlatarak teşhis konulmaz:) Doktora gitmeyi düşünüyorum.Şimdiye kadar hiç jinekoloğa gitmedim.Nasıl muayene olacağım,ne zaman gitmem gerekir?Bununla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.
cnm bakireysen alttan muayene yapmıyolar.normal karnının kasıklarının ordan ultrasonla bakıyolar bazı kan tahlilleri istiyolar horman değerlerine bakmak için.sen doktora gt o seni yönlendirir sanırım adetinin 3. günü gidip kan tahlili fln yaptırıyosun tam hatrlamıyorum ama öyleydi sanırım doktorun sana söyler ztn bunları.bazen normal sağlıklı insanlarda adet düzenszliği yaşıolar hemn öyle düşünme en iyisi doktora gidip muayene olman
Son 3 seferdir adet düzensizliği yaşıyorum.Normalde iki adetin ilk günleri asalındaki süre 30 gün olurken,3 seferdir 23-24 gün oluyor.Ben de bugün polikistik over belirtilerine baktım.Düzensiz adet,tüylenme,sivilce.. Bende hepsi de var ve kiloluyum(Boy 1.72/87 kg).Tabi bunları anlatarak teşhis konulmaz:) Doktora gitmeyi düşünüyorum.Şimdiye kadar hiç jinekoloğa gitmedim.Nasıl muayene olacağım,ne zaman gitmem gerekir?Bununla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.
merhabalar bn 20 yaşında bekar bir bayanım.adetim ilk olduğum günden beri düzensz geçen sene hormon tahlili yaptırıdm tek bi hormonum yüksek çıktı buda polikistik overi destekleyen bi hormonmuş.yumurtalıklarımda polikistik şekildeymiş.6 ay süreyle doğum kontrol hapı kullanyrm ilacı bırakınca 4 ay düzenli oluyo sonra tekrar düzensizleşiyo.şimdi gene gecikmeye başladı tekrar sanrm adet söktürü kullanıp doğum kontrol hapına başlıcam.fakat bnm sıkıntım göğsümde iyi huylu bi kitle var göğüs doktorum 5 yıldan fazla sürede doğum kontrol hapını önermiyo memedeki kitleye zararı olabileceği için.ne yapmam gerekiyo hc bilmiyorum 2 yıldr dogum kontrol hapı kullanıyrm daha ne kadar böyle gtcek ilerde napıcam bn çocugum olmaz diyede çok tedirginim bilgi verirsenz sevnrm acaba dogğum kontrol hapı yerine hormon ilacımı kullansam ama oda kilo yapar diye korkyrm şuan çok zayıfım 50 kiloyum halimden memnunum.hiç kilo problemim yok çok yesemde kilo alamyrm ztn szce ne yapmalıyım?teşkkrler..
Şimdiden teşekkürler.
bende pco hastasıyım burda ii doktor yok her biri bişi diyo hamile kalmak istiyorum acaba ne yapabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?