polikistik over

Merhaba,
Ben 36 yaşındayım ve PCO hastasıyım.Adetlerim her zaman düzensizdir.3. Tüpbebek denemesi sonucu doğan 6 yaşında bir kızım var.
Benim adet sınıtım devam ediyor.Dr'a gittiğimde UsG'de PCO 'nun görüntüsü dışında ekstra bir şey duymadım ancak benim çok fazla sıkıntım var.El ve ayakda yaz aylarında artan yanmalar ve adet olmadığım için şiş bir karın.
2,5 aydır adet olmayınca dr'a gitmeden Farlutal aldım.Ancak kutu daha bitmeden lekelenmeler başladı.Bu ilk defa başıma geliyor.Bunun nedeni ne olabilir? Tedavi anlamında nasıl bir yol izlemeliyim acaba? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

selam tedavi olarak sizin ne beklediğiniz önemli adet düzeninizi sağlayacak tedaviler planlanabilir. kilo şeker ayarlamaları yapılabilir. farlutalın yaptığı lekenelmenden endişelenmeyin normal kanamanın başlayacağının işaretidir.

Benim tedavi anlamındaki tek beklentim sıkıntısız adet görmek.Adet olmadığımda rahimde yaşanan kalınlaşmanın ileride bana daha ciddi ve riskli hastalıklara yol açmasından endişe ediyorum.Ayrıca adetlerim her zaman çok sancı, bulantı ve tansiyon düşmesine neden oluyor.
Sizce benim nasıl bir yön çizmem gerekli.İnanın ömrüm boyunca dr'a muayene olmakdan artık bıktım.Ama hiç kesin çözüm yaşayamadığım içinde bunaldım.İlaç olarak ne kullanmam mantıklı olur ? Progestan bana çok bulantı yaptığından kullanamadım.Aynı şekilde glucobage'da çok etkilemişti beni.
Sizin fikirlerinize ihtiyacım var.

eğer şu sıra bebek arzunuz yoksa ki teadviden beklentiniz derken bunu kastedmiştim, doğumkontrol haplarına devam etmeniz gerekiyor demektir. çünkü rahimiçi kalınlaşma ağrılı adetler ya da düzensilikler hepsine brden çözüm olacaktır. çocuk isteminiz var ise de adetlerinizin 16. ile 25. günleri arasında sabah akşam duphaston kullanmanınızı tavsiye edeblirim.

çok teşekkür ederim ilginize.Bu ay duphastona başlayacağım. Günde bir tane mi kullanmam gerek acaba?

Çocuk için özel bir çaba ve isteğim yok aslında.Geçen sene kendiliğimden hamile kaldım ama kalp atışları 8. haftada durduğu için alınmıştı.Şimdi de olursa kısmet artık.Olmazsa da bir kızım var diye düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim ilginize.
Ayrıca merak ettiğim size kontrole gelsem tüpbebek dışında da PCO tedavisi anlamında yani olabilir değilmi?

Son düzenleme:

selam tekrar 10 gün gunde 2 kez kullanın. elbette benim poliksitik konusunda çalışmalarım var ve çok hastam var elbetteki genel hayat düzeninizi sağlamak için polikstik tedavinizi birlikte yapabiliriz. ulaşmak isterseniz 02122300809 ya da 2124444424 numaradan arayabilirsiniz. ancak bir ameliyat geçirdiğim için rapoluyum temmuz 1 de işe başlayabileceğim. görüşmek dileğiyle. sevgiler.

Size de çok geçmiş olsun Aytun hn. ışyerim sizin merkezinize çok yakın.Bu nedenle bende kontroller için merkezinize gelmek isterim.Çok teşekkürler.

merhabalar bn 20 yaşında bekar bir bayanım.adetim ilk olduğum günden beri düzensz geçen sene hormon tahlili yaptırıdm tek bi hormonum yüksek çıktı buda polikistik overi destekleyen bi hormonmuş.yumurtalıklarımda polikistik şekildeymiş.6 ay süreyle doğum kontrol hapı kullanyrm ilacı bırakınca 4 ay düzenli oluyo sonra tekrar düzensizleşiyo.şimdi gene gecikmeye başladı tekrar sanrm adet söktürü kullanıp doğum kontrol hapına başlıcam.fakat bnm sıkıntım göğsümde iyi huylu bi kitle var göğüs doktorum 5 yıldan fazla sürede doğum kontrol hapını önermiyo memedeki kitleye zararı olabileceği için.ne yapmam gerekiyo hc bilmiyorum 2 yıldr dogum kontrol hapı kullanıyrm daha ne kadar böyle gtcek ilerde napıcam bn çocugum olmaz diyede çok tedirginim bilgi verirsenz sevnrm acaba dogğum kontrol hapı yerine hormon ilacımı kullansam ama oda kilo yapar diye korkyrm şuan çok zayıfım 50 kiloyum halimden memnunum.hiç kilo problemim yok çok yesemde kilo alamyrm ztn szce ne yapmalıyım?teşkkrler..

Merhaba.Ben 17 yaşındayım,bekarım.
Son 3 seferdir adet düzensizliği yaşıyorum.Normalde iki adetin ilk günleri asalındaki süre 30 gün olurken,3 seferdir 23-24 gün oluyor.Ben de bugün polikistik over belirtilerine baktım.Düzensiz adet,tüylenme,sivilce.. Bende hepsi de var ve kiloluyum(Boy 1.72/87 kg).Tabi bunları anlatarak teşhis konulmaz:) Doktora gitmeyi düşünüyorum.Şimdiye kadar hiç jinekoloğa gitmedim.Nasıl muayene olacağım,ne zaman gitmem gerekir?Bununla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.

merhaba..
doktor hanım benim kolesterolum yüksek olduğu için doğum kontrol ilacını bıraktım..benim merak ettiğim şeyse, PKO'unun kan yağlarında böyle bi değişime sebep olup olmadığı.yani normalde kalıtımsal bi durum değil sanırım çünkü daha öncesinden yüksek çıkmıyodu?
acaba ilacın etkisi olabilir mi, yoksa hastalığın doğal bi sonucu mu?
teşekkür ederim..

cnm bakireysen alttan muayene yapmıyolar.normal karnının kasıklarının ordan ultrasonla bakıyolar bazı kan tahlilleri istiyolar horman değerlerine bakmak için.sen doktora gt o seni yönlendirir sanırım adetinin 3. günü gidip kan tahlili fln yaptırıyosun tam hatrlamıyorum ama öyleydi sanırım doktorun sana söyler ztn bunları.bazen normal sağlıklı insanlarda adet düzenszliği yaşıolar hemn öyle düşünme en iyisi doktora gidip muayene olman

Çook teşekkür ederim ilgilendiğin için Şeniz İlk fırsatta gidicem zaten.

canım ben adet olduğumdan beri düzensiz adet yaşıyorum..

senin gibi gitmek istemiyordum ama kaçış yok gitmek zorunda kalıyorsun..

iki gün önce nihayet doktora gittim..

doktor önce ultrasyona gönderdi..polistik over çıktı..
(kan testini yaptırmayı unutmuş doktor..o kaldı...)

önce adet olmam için bi hap yazdı..sonra da düzene girmesi için başka bi hap..bu hapı adetin üçücnü günü yutmaya başlamamı söyledi..hap bitince yaklaşık 1 ay sonra tekrar gideceğim galiba..

bu hapı 6 ay kullanacakmışım.. nasıl olacak bilmiyorum..
aşırı tüylenmeyide önleyeceğini söyledi..var olan tüylere değil ama çıkacak olan tüyleri etkiler dedi..

bu arada doktor şanslı olduğumu söyledi..bu tür durumlarda hastalar aşırı kilo alır ama sende olmamış dedi..haline şükretmen lazım dedi..

1 ay sonra kontrole gelmemi söyledi..ve oldu bittii..=)
bu durumda olanlara tavsiyem doktora gitmeleri en kısa zamanda..

doktorumuza bir soru sormak istiyorum???

iki gün önce doktora gittim..

doktor önce ultrasyona gönderdi..polistik over çıktı..
(kan testini yaptırmayı unutmuş doktor..o kaldı...)

önce adet olmam için bi hap yazdı..sonra da düzene girmesi için başka bi hap..bu hapı adetin üçücnü günü yutmaya başlamamı söyledi..hap bitince yaklaşık 1 ay sonra tekrar gideceğim galiba..

kan testine baktıktan sonra hapı vermesi doğru olmazmıydı acaba??
hapin ismi Gynelle draje diye bi hap..fisfisfis

selam tabii memede kitle olduğunda tedavi veririken iki kere düşünmek gerekiyor. progesteron ilaçları önerilebilir östrojen içermeyen ancak bazı meme kanserlerinin de progestereonla tetiklendiği biliniyor. gene de benim öncelikli tavsiyem adetinizin 16-25. günleri arasında progesteron ilaçlarından kullanmanız olabilir. doktorunuzla bu olasılıkla ilgili konuşmanızı önerebilirim. sevgiler.

selam evet doktora gitmende fayda var adetinin 3. günü ve ac kanına idrar kesen dolu olarak gidersen karından ultrasonla kontrolün yapılır gerekli kantestlerin istenir ve kısa sürede sıkıntının nedeni ortaya çıkar. tedavi olursun sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…