Polikistik over

Meraba kızlar bende dün doktordaydım bana yumurtalığının çift tararında pko olduğunu söyledi ancak (41 kere maşşlaah ) :) Ben hiç adet düzensizliğini bırakın sancı bile çekmedim yani pko ya dair sadece akne problemim var 23 yaşındayım evliyim ben erken diyorum ama eşim çocuk istiyor bu nasıl bir pko dur anlamadım sorun acaba o değil mi fikir edinmek istedim iyi akşamlar

Her belirti herkeste ayni olmayabilir cnm

Ultrasyonda cikmis işte en onemlisi o zaten sadece.konttol altina aliniyor tamamen geçmiyor benim hem adet duzensizligi hem ağrılarım var

Ultrasyonda cikmis işte en onemlisi o zaten sadece.konttol altina aliniyor tamamen geçmiyor benim hem adet duzensizligi hem ağrılarım var
Anladım ama benim doltorumun bana dediği ultrason görüntüsü pek önemli değil adetin düzenliyse ama poliksitksin ay kafamda cidden bakın deli sorular doltorumu da seviyorum değiştirsem olmaz

Cocuk konusunda duzensiz olaninda çocuğu oluyor yani cok problem değil
Peki siz az çok hakimsiniz konuya tam olarak anlayacağım dilde nedir bu ciddi bir engel mi tedavisi uzun sürüyor mu vs vs kusura bakmayın sizide bunaltıyorum ama sorarak cevap almaktan anlıyorum okuduklarım kafamı karıştırıyor

Estağfurullah canim bende arastira arastira ogrendim 1 sene once ogrendim bende pko oldgunu ama kendimde bildim bilesi adet duzensizligi var bazisinda tedavi uzun suruyor bazisinda ilk tedavide oluyor bazisi tedavi olmadan kaliyor yani kader kismet kesin bisi yok ama arastir sogan kuru birebir diyorlar dene bende denicem saracoglu anlatiyor ve herkes deniyor cogu olumlu 9 sene cocugu olmamis sofan kuruyle kalmis Allahin takdiri :)

Evet denedim haxiranda yapmistim 6 ay sonra yapin dedigi icn bir ay daha bekliycm

Merhaba canım;

Bende pko dan muzdariptim. Çok şükür spor, dengeli ve saglıklı beslenme, soğan kürü ve Allah'ın izniyle hamile kaldım. Kilonuz varsa muhakkak ve muhakkak spor(illa pahalı spor salonu değil günlük 1 saat yuruyus vs yapabilirsiniz) yapın pko nun en büyük düşmanı spor. saglıklı ve taze meyve sebzelerle beslenmeye çalısın. Kahve ve nescafe tüketiyorsanız muhakkak azaltın ya da bırakmaya çalışın( yumurta kalitesini düşürüyor.) Ve soğan kürünü enazından 3-4 ay üst üste yapın. Saracoğlu hic pko kist vs yasamayan saglıklı kadınların 6 ayda bir yapmasını öneriyor.

Merhaba canım;

Pko herkeste farklı seyrediyor kızkardesim hiç adet olamıyordu kilo ve sivilce problemi vardı pko teşhisi konuldu. Bende aksine 15 günde bir reg loluyordum bende de pko cıktı. pko belirtileri adet düzensizliği, sivilce, tüylenme vs. ama seni hangi belirtiyle vuracagını bilemiyorsun....

polikistik_anne
Merhaba canm yardici oldugun icn cok tesekkur edrim dediklerini kismmen uyguluyrm ama ben sogan kurunu bir ay uygulamistim ama benim asıl merak ettigim sey doktorum bana pkomun oldugunu solemedi ama fsh ve lh degerleim deki fark tan dolayi ben ole dusunuyrm olsaydi ultarayonda gozukur muydu yoksa gozukmeme ihtimali de var mi
Ayrica Rabbim bebisini de saglikli bir sekilde kucagina alip buyutmesini nasip etsin ins

Bende troid hastaligi vardi. Troid tedavisi gordum gebelik oncesi. Ameliyattan sonra adet duzensizligi basladi. 35 gun de bir olan adetim 40 gunde bir oldu . Dra rutin kontrole gittik. Pko olabilir dedi. Daha once varmiydi bilmiyorum. Troid hormonlarim o ara dengesizlesti o ay oda sebep olabilir. Oyle deyince kontrolden bir ay once sogan kuru yapmistim. Sogan kuru pkolularda ise yaramiyor. Pkolular icin incir havuc kuru var. Kan testleri yimurtlama testini gosteren 21 . Gun progesteron testide yaptirdim o ay. Ovulasyon testide yaptim kuru yaptigim ay gebe kaldim.

Öncelikle iyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim canım. Rabbim isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın nasip etsin inşallah. Pko da lh ve fsh dengesi önemli tabi ki ama bunun yanı sıra ultrasonda da kistler sıralı bir şekilde gözüküyor. Testlerini nezaman yaptırdın bilmiyorum ama sağlıklısonuç almak için adetinin 2. ya da 3.günü gidersen kistler ultrasonda gözükebilir ve hormon sonucları en sağlıklı sonucu verir diye düşünüyorum.

Adetin ikinci gunu yaptirdim ama ultrasyonda da iki defa bakildm doktor bir sey solemedi baska baska doktor

Valla nasıl doktormuş o bilemedim canım. https://goo.gl/images/m8tmVY şu linkten polikistik over görüntüsüne bakıp kendi ultrason sonucunla karşılaştırabilirsin ama tavsiyem enkısa sürede iyi bir kadın hastalıkları uzmanıyla görüşmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…