- Konu Sahibi OLSUNARTIK
-
merhabalar arkadaşlar bende 4,5 yıldan beri tedavi görüyorum ilk zaman gittiğin dr pko dan pek bahsetmediler kanda dheas diye bişi var ona bakılıp pko tanısı konur dediler ve onun sonucunda pko değilsin demişti ozamanki dr ama muayenede inci gibi dizilmiş yumyumlarım var dı aşılama tedavisine daha ii bi dr başvurdum ve o direk glukofen verdi 7 ay oldu hala kullanıyorum adetleri,m düzensizleşmişti son zamanlar ama bu ilaç ile düzenli olmaya başladı ne zamana kadar daha içeceğim bu iacı bilmiyorum tüp bebek için rapor çıkarma aşamasındayım allah hepimizin gönlüne göre versin..(ileride şeker hastası, ve kanser eğilimli insanlarmışız biz pko lular)
allah yüzünü güldürür inş. Canım bende ilaç ve çatlatma iğnesi denedim ama olmuyor bende bygün doktorumla konuştum artk tedaviyi bir üst aşamaya alıp aşılama yapacagız tabi ben kendimi hazır hissedince kistte de egilimli olunca hemen kist oluştu hep evet kansere egilimli oldugumuz için her sene muhakkak bir kere simir testi ver dedi doktor
amin inşALLAH cümlemizin tedavilerde kist oluyor dimi bende de yum.takibinde olmuştu ama aşılamada dr dozajları ii ayarladı ve kist olmadı içim kararıyor ama kanser i duyunca
Hayırlı geçeler dileyeyim herkese bende bir pkoluyum 5 senelik evliyim ve 3 yaşında bir oğlum var evlenmeden önce tüylenme sebeiyle gittiğim doktorda öğrendim pkolu olduğumu diana 35 verdi dotor 3 sene falan kullandım. evlendikten 1 sene sonra çocuk istediğimiz için doktora gittik klomen verdi 3 ay dene eğer olmazsa başka yollar deneriz dedi. Rabbime binlerce şükür 2. ayda oldu bebeğim şimdi 3 yaşında ve biz 2. çocuğu düşünüyoruz ben tekrar klomen kullanmayı düşündüm bakalım hakkımızda hayırlısı Rabbim isteyen herkese nasip etsin evlat sahibi olmayı :)
aşılama yapıldı mı sana yapıldıysa sonuç ne oldu
hanımlar; bende pco luyum ve tüp bebek için tedaviye başladım dosyamı hazırladım rapor için başvuru cam adet olamıyorum 2 aydır 1 ay adet söktürücü kullanmak zorunda kaldım bu ay yine olmadım 11 gün geçti hala olmadım şimdi adet söktürücü kullansam bir zararı olur mu? kullanan var mı ? tüp bebeği etkiler mi? yardım ederseinz çok sevinirim ..
:18:
bende ilk evlendiğim sene pko olduğumu öğrenmiştim çünkü evlediğimiz günden itibaren bebek istiyoduk ve dr gittiğimiz de bize pko olduğunu anlatmıştı bana klmen vermişti ve ben o ay hamile kalmıştı ama 2 ay sonra bebeğimi aldılar dış gebelikti çünküsonrasın da görmediğim çekmediğim tedavi kalmadı içmediğim ot çöp kalmamıştı 3 olumsuz aşılamanın ardından ilk tüp bebek denemem de çok şükür rabbime 4,5 yıl sonra hamile kaldım vee pko yendim allahıma binlerce kez şükürler olsun
sabırlı olun arkadaşlar yaşayan biri olarak biliyorum gerçekten çok zorlu bi süreç rabbim hepinizin yardımcısı olsun bu yolda
ya kızlar bana da yardımcı olun lütfen
bende bundan 8-9 yıl önce hormon tedavisi gördüm diane 35 kullandım 2-3 yıl kadar sonra kendiliğimden bıraktım
hiç bir zaman adetlerim düzensiz olmadı, hep düzenlidir
ama tüylenme çok olduğu için gitmiştim doktora ve gördüğüm tedavi sonrasında hormon değerlerim düzeldi
ilaç bende kilo alımı da yapmadı.
kist olduğu falan da söylendi ama küçük zararsız demişti
kısaca ben geniş bir tedavi gördüm üniv. hastanesinde doçent ilgilendi baya ama bana polikistik over, yada ne bilim çocuğun geç olur gibi bişey söylenmedi.
şimdi kullandığımız ilaçlar falan aynı olunca, bende mi pko lu oluyorum yani???
evlenmeden önce kadın doğumcuya gitmiştim testler, ultrason vs. baktı hayır değerlerin normal demişti.
benim çocuğum da geç mi olur bilmiyorum ki.
biz şubat,marttan sonra düşünüyoruz bebek sahibi olmayı, hamile kalmadan 2-3 ay önce doktora görünsem iyi olacak sanırım.
gözün aydın darısı tüm isteyenlere nerede yaptırdın tüp bebeği
bence dr muayene olmadan kullanma derim belki hamişsindir?
amiiiiiiin bitabem inş rabbim herkeze nasip etsin inşş izmir irenbe de yaptırdın canım
dün test yaptım evde bir şey çıkmadı her zamanki gibi(
hımm ben istanbuldayım merkez de önemlide zaman ıda gelmesi lazım.
ne kadar güzel hemen sonuç almışsın inş. ikinci bebeğinde de hemen alırsın hayırlı haberi bende hep kist oluştugu için artık aşılamaya karar verdim ama dinlendikten sonra yorulmuşum
Merhaba arkadaşlar ben pkos dan muzdarip olanlardanım. Daha evlenmeden önce aşırı tüğlenmeyle göterdi kendini. üç yıl bebeğim olmadı. üçüncü yılın sonunda bir düşük geçti başımdan ve düşükten sonra 1 yıl beklememi söyledi doktorum. tam tedaviye başlayacaktıkkiHiç ummadığım anda bebeğim geldi . Şu an daha 6+5 umarım kucağıma alırım sağlıkla... bende bu forumlara girip pkolu olup gebe kalanların hikayelerini takipederdim sırf umut olsun diye .. şimdi sırf benim gibi hissedenler için üye oldum ve yazıyorum. .... Bu hastalıkta kilo kontrolü çok önemli. Bebek için endişelenmeyin Allah istesin muhakkak gelecektir bebeğiniz... Muhakkak doktor kontrolünde devam edin moralinizi yüksek tutun ve hayata sıkıca sarılın Allah meleğinizi bir an önce göndersin inşallah...
darısı başımıza benim kilom çok değl aslında 66 dan glukofen ile 60 düştüm 6 aydır regl düznl, 1 sene boyunca ne yaptın tedavi açısından
Düşükten sonra sanki sıfırdan başlamış gibi düşünmemi istedi Dr. Ve herhangi bir tedavi uygulamadım. Zaten o dönem Bayburt gibi imkanları yetersiz bir ilde olduğum için istesemde bir şey yapamazdım. Zaten oradan taşınıpyeni hayata geçtikten sonra tam da yeni bir Dr la tedaviye başlayacakken bebişimiz gönderildi bizebu yüzden hangi tedavi uygulayacaktı dr bilmiyorum. yalnızca bir kez klomen denemiştim düşükten önce ama iyi gelmedi yumurtalar aşırı büyüdü. burdaki dr a bunu belirttim o yüzden klomen kullanmayacağız demişti. ben de çok zayıf sayılmam 63 kiloyum umarım fazla almam. Rabbim tüm isteyenlere tez zamanda nasip etsin.
evet klomen bile olsa ohss riski çok yüksek oluyor biz gibilerde ne güzel tüp le falan uğraşmana gerek kalmadan mucizene kavuşmuşsun ben daha tüp yaptırmadım ama 2 aşılama negatifi ve hala şu an süren süreç beni çokkkk geri attı sanki yaşlandım :18:
Umudunu yitirme bizde göreceğiz pozitifleri ben kanda bilsemde alacağım eczaneden o testi sırf çif çizgi görmek için yapacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?