Polikistik overli olup hamile kalanlar nolur yazin:(

Canm nisanda iki yil olucak ewliligimin. 6 ay korundk. Bir iki ay bekledik olmayinca tedaviye basladk beklemenn anlami yoktu cunku kendm de saglikci old icin durumun farkindaydm.3 ay klomen be catlatma ignesi kullandm dollenme olmadi.4. Ay rahim filmi cektrdm gecen yil nisanda. sorun yok dediler. 5. Ay asilama dedi dr ama erken diyerek kabul etmedm.ocak ayina kadar bekledim yuksek lisansimla ugrasiyordm.dr arastriyordm bir taraftan. Ocakta adetimden sonra dr a gitme plani yparken adet olamadim ki. Ama bu surede kilo vermeye dewam ediyordm. Hamile kalabilmek aklimda yoktu nasil olsa olmuyo diye silmisim o ay.Adet sokturucu verir diye dr a gittim.test yapalim once dedi aralik 31 de.ve hamile old ogrendim. Su an 4. Ayimdayim. Hamile kalamdan 3 ay once seker ilaci, kan ilaci, ve folik asit duzenli kullandim..gercekten arkadaslar cook zor kafadan silmek ama rahat olmak ve kafadan biraz uzaklastrmak cok onemli.

Maşallah canm rabbim tamamına erdirsin darısı başımıza inşaallah ;) benm de Nisan'da 3 yıl bitecek hiç korunmadık çünkü 17 yaşından beri pco luyum. Benmde acilen kilo almam gerek çok zayıf olmak da sorun teşkil ediyomuş :( bende 2 şubatta çekildim hsg yi sonrs 4 gün gecikmeli adet oldum acaba mı dedim ama değilmiş malesef :( şimdi tekrar adet olmayı bekliyorum tedaviye başlamak için kısmet olur inşaallah da artk yola koyulurum..

Bnce obezite veya çok çok zayıf olma etkilenmiyor bnm boyum 1.61 kilo 66 di doktor kilolusun zayifla dedi 52 düştüm değişen ne hiç

15 yaşından beri pkolu ve şimdi 25 yaşındayım. Pko konusunda iyi derecede bilgi sahibiyim. Diane 35 le adet gördüm yıllarca. Kullanmadığım zaman adet olmazdım. Tiroid de var aynı zamanda. Diane 35 bana 15 kg aldırdı. O kadar pişmanım ki onu kullandığıma. Ama sonuçta çocuktum nerden bilecektim. Neyse bir gün annem soğan suyunu duymuş. 2 hafta filan içirdi bana zorla. Daha sonra gittiğim hiçbir kadın doğumcu yumurtalıklarda kist bulamadı. Sen pko değilsin ki dediler. Glifor veya eşdeğeri hapları kullanın. En son aralıkta insülinim hafif yüksek geldi, bu ay o da düşmüş. Yumurtlama da oluyor 29 günde bir adet görüyorum. Henüz 6 aylık evliyim daha çocuğum olmadı ama dediğim gibi insülin direncim vardı. Bu ay sordum doktora, gebe kalabilirsin diyor. Ben de şimdi adet günümü bekliyorum.

Bu arada hormon değerlerimi yazayım. Lh 5.53 Fsh 7.00 prolaktin 18.. Hormonal olarak da pko belirtisi görülmüyor. Allahın hikmeti herhalde, soğan suyu vesile

arkadaşlar d vitamininize baktırın
yine burda bir topik gördüm d vitamini ve pko ile alakalı ben 17 yaşındayken pko teşhisi koyuldu şu an 21 yaşındaym ilk başlarda hormonlarda sıkıntı vardı ilaçla tedavi edildi ilaçları bıraktıktan snra da test yaptrmştm normal çıkıyodu

bazen çok düzenli gidiyodu bazen duruyordu kilo verdim 66-67 kiloydum şu an 60.8 im kilo vermeyede devam ediyorum kilo verme sürecnn başında ağustostan beri yani 3-4 ay çok düzenli gitti sonra yine durmuştu ben de diyetisyen için kan testi yaptırmıştım d vitaminim çok düşük çıktı 30 olması gerekirken 11 di

b12 eksikliği de pko yapıyo bunu biliyodm d vit ile alaksı var mı onu da merak ettm türkçe bir kaynak bulamadm ama yabancı makaleler yazlmş bu konu hakknda d vitamini yumurtann büyümesini sağlıyormuş d vitamni yüksek olan kadnlar %78 daha kolay halime kalırken düşük olanlarda %38 miş . d vitamini bebeğnin rahme tutnmasını sağlıyormuş hamile kalsan bile d vitamni yoksa bebek düşüyor

benmde hep adet ağrım olurdu ama süreç tamamlanamazdı yumurta çatlayamazdı yani ben d vitamnimn düşüklüğüne bağlıyorm dr ampül yazdı 5 tane onları içicem sizi de bu konu hakknda bilgilendirmek istedim benim hamilelik gibi bir durumum yok ama sizler için öenmli olabilir dr dan rica edin d vitaminine de baksın bu yeni fark edilen bir durum balık yiyin gün ışığına çıkın
fikir olması açısından sizlerle de paylaşmak istedim benimde sorunum bu bence d vitamini düzelince sıkıntım kalmayacak gibi hissediyorum

Kızlar bende pkoluyum 1 buçuk senelik evliim 10 aydır korunmuyoruz yasmin kullanıyordum bıraktıktan sonra adetlerim hemen kesildi 2 ay adet görmedim drlar normal dedi hapı bırakınca olabiliyor yumurtlama olmayabiliyor dediler tarlusal verdi Dr adet gördüm sonraki ay kendiliğinden gördüm sonra görmedim 2 ay kadar ve canıma tak etti sogan kuru yaptim tam 15.gün geldi adetim adet başlayınca bal tarcin corekotuna da başladım sabah ve yatmadan 1er çay kaşığı yedim adetin başından 14.güne kadar bu 14 günde 1er fincan da adaçayı içtim ve şimdiye kadar adetlerim duzene girdi 33 günde 1 falan adet görüyorum ama her ay adet baslangicinda bal tarcin çörek otu ve adaçayı tuketiyorum 14.güne kadar bebisim henüz olmadı ama adetim düzene girdikce umutsuzlugum kalmadı şükür Dr a gitmeyi de yaza düşünüyorum olmazsa halen bebis

Selam arkadaslar.polikistik over hastasiyim.26 yasinda ve 3bucuk yillik evliyim.1senedir istiyoruz bebek.kizligimdan beri benimle pko.evlendim 1 sene yasmin ictim duzenler belki diye.ama malesef braktigim an adetlerim delirdi.1sene yasminle tikir tikir adet oldum.braktim 4 ay gelmedi adetim:KK43:klomen denedik ise yaramadi.yumurtaliklarim cok direncliymis.doktorum ignelere gecelim dedi.gonalf kullandim.3yumurta oldu asilama yaptik malesef:KK43:belkide vakti gelmedi.ama ben umudumu kaybetmiorum.Rabbime her an dua ediorum.bi kendime diil tum isteyenlere.birde cevrenin baskisi cok zoruma gidior:KK43:bilmeden knusmalari beni cok zedeliyor.simdi bska bi doktora gdiorum.2.asilama olucam bukez puregon igne kullanicaz.benim gbi olup hamile kalan warmi nolurrrr yazin :KK43:(((
Mrb .genç kızlığımdan beri hiç düzenli adet olmadım. Sürekli polikistik over teşhisi kondu. Kist te vardı. Hatta ilk evlenince doktora gittim, çocuğun hemen olmaz dedi. Ama 2 evladım var. Kendiliğinden oldu.şuan hala düzensiz adet oluyorum.moralinizi bozmayın.Allahın izniyle oluyor

Mrb .genç kızlığımdan beri hiç düzenli adet olmadım. Sürekli polikistik over teşhisi kondu. Kist te vardı. Hatta ilk evlenince doktora gittim, çocuğun hemen olmaz dedi. Ama 2 evladım var. Kendiliğinden oldu.şuan hala düzensiz adet oluyorum.moralinizi bozmayın.Allahın izniyle oluyor

Cok sukur cnm senin adina sevindim.peki adetlerin nasil gelirdi?duzensiz derken yani kac gunde olurdun adet?yada ilaclami oluyordun?

herkese merhaba buradan hergün araştırırdım ve yazacaklarım da sizlere umut olsun istiyorum. ilk hamileliğimde kalbi atmadı ve alındı bebeğim kan pıhtılaşması varmış meğer bende kürtajdan sonra hep 45 günde adet oldum ki bir de polikistik over çıktı tam uzun süre hamile kalamayacağım derken bugün hamile olduğumu öğrendim hemde geçen cumartesi kan testim negatif çıkmışken bugün beta hcg 360 olmuş hala inanamıyorum geç döllenme olabilirmiş daha keseyi bile göremedik sağlıklı mı o da belli değil inşallah bu kez bebeğim benimle olur böyle mucizeler varmış anlamış oldum:)

herkese merhaba buradan hergün araştırırdım ve yazacaklarım da sizlere umut olsun istiyorum. ilk hamileliğimde kalbi atmadı ve alındı bebeğim kan pıhtılaşması varmış meğer bende kürtajdan sonra hep 45 günde adet oldum ki bir de polikistik over çıktı tam uzun süre hamile kalamayacağım derken bugün hamile olduğumu öğrendim hemde geçen cumartesi kan testim negatif çıkmışken bugün beta hcg 360 olmuş hala inanamıyorum geç döllenme olabilirmiş daha keseyi bile göremedik sağlıklı mı o da belli değil inşallah bu kez bebeğim benimle olur böyle mucizeler varmış anlamış oldum:)
Cook guzel haber gercekten insallah bebegine saglicakla kavusursun umidini kaybetme tip gercekten cok ilerledi bir suru yontem var tabi bunlara hic gerek kalmadan kucagina alirsin bebisini umarim

Cook guzel haber gercekten insallah bebegine saglicakla kavusursun umidini kaybetme tip gercekten cok ilerledi bir suru yontem var tabi bunlara hic gerek kalmadan kucagina alirsin bebisini umarim

inşallah canım çok sağol o pozitifi bile görmek çok güzel allah isteyen herkese bekletmeden sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah. polikistik çokta önemli değil takmamak gerek

inşallah canım çok sağol o pozitifi bile görmek çok güzel allah isteyen herkese bekletmeden sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah. polikistik çokta önemli değil takmamak gerek
Kesinlikle cnm polikistik over tedavisi en kolay seylerden biriymis ki bende tedavisiz hamile kaldim Allahima dukurler olsun herkese de nasip olsun insallah guzel bi hamilelik gecirirsin umarm :)

Kesinlikle cnm polikistik over tedavisi en kolay seylerden biriymis ki bende tedavisiz hamile kaldim Allahima dukurler olsun herkese de nasip olsun insallah guzel bi hamilelik gecirirsin umarm :)

aa evet hamilesin sende çok sevindim canım sağol inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın :)

Ne kadar güzel cnm allahım kucağına almayıda nasip etsin inşanlah kürtajdan sonra tedavi oldun mu hamile kaldığın ay yani bu ay tedavi oldun mu kendiliğinden mi oldu bnde bir düşük yaptım pcoluyum şu an çatlama iğnesi tedavisi görüyorum

Ne kadar güzel cnm allahım kucağına almayıda nasip etsin inşanlah kürtajdan sonra tedavi oldun mu hamile kaldığın ay yani bu ay tedavi oldun mu kendiliğinden mi oldu bnde bir düşük yaptım pcoluyum şu an çatlama iğnesi tedavisi görüyorum
Canim ya ben klomen kullandım doktorun gel dediği tarihte gitmeyip 3 gün sonra gittim ve yumurta çok buyumus 27 mm olmuş. Biti de 15 mm. Buna rağmen dün iğne yaptık. Kiste donusur diye korkuyorum :(( böyle çok büyüyüp da çatlayan var mı acaba

Rabbim sana bagislar ins bebegini cnm.senin adetlerin nasildi hamile kalmadan once ilaclami gelirdi?

Back
X