Polikistik overli olup hamile kalanlar nolur yazin:(

canım merhaba. ben de 3.5 yılık evliyim 30 yaşındayım ve biz 2.5 yıldır bebek istiyorduk. pko olduğundan en baştan doktora gitmeye başladım. ilk ay kendiliğinden yumurta oluştu ve çatladı ama gebe kalamadım. sonraki 4 ayda oluşmadı. doktorum düşük dozda klomene başladı. 4 ay boyunca bir kutu klomeni içtim. ilk ay yumurta oluştu çatladı ama gebe kalamadım. sonraki ay da yumurta oluştu çatladı ve gebe kalamadım. 3. ayda yumurta oluştu ama kendiliğinden çatlamadı. 4. ayda ise yumurta oluşmadı. doktorum aile dostumuzdu ve eşim de biraz aceleci olduğundan hemen tüp bebek yapalım diordu o yüzden uzun süre klomen içmen zararlı olur diyerek beni başka bir hastanenin tüp bebek bölümüne yönlendirdi.

yaz tatili dönemine geldiği için ara verelim eylülde başlarız dedik. sonra eylülde o hastaneden randvu aldığımda spontan hamile kalabileceğimi söyleyip 4 ay folikül takibi yaptılar tabii ki hiç yumurta oluşmadı. bu arada hsg çekildi temiz dedi doktor. 4 ayın sonunda tüp bebek doktoruna yönlendirdi. biz yine yaz boyu zor olacağını düşünüp eylüle bıraktık oraya gitmeyi. ve ilk randevumda rahmimde eğrilik olduğunu düzeltilmesi gerektiğini bu şekliyle bebek geliştiğinde dar geleceğini ve büyük ihtimal düşük yapacağımı söyledi. şok oldum! çünkü film temiz demişti aynı hastanenin diğer doktoru. hatta sol tüpün de kapalı görünüor ama sağ açık sorun değil dedi. operasyonu olmak zorunda olmadığımı ama kendine güveniyorsam olmam gerektiğini söyledi. doktorum da ünlü bi prof ve çok fazla tanıdığın tavsiyesiyle gittiğim için güvendim ve operasyonu oldum. bu aşamaya gelene kadar inanabiliyor musun 2 yıl geçmişti...

bu ekimde operasyon oldum 2 ay rahim toparlansın dedi doktorum. biz direkt tüp bebek istiorduk ama doktorum iki aşılama sonrası devletin tüp bebek desteği verdiğini hem bu aşılamaları da karşıladığını söyledi. iki aşılama tavsiye etti. ocak ayında 75lik merional kullandım ve tek yumurta oluştu. tek yumurtayla aşılama oldum. biz de umutluyduk ki eşimin değerleri zaten inanılmaz yüksek... olmadı tutmadı.

şubatta ikinci aşılamaya başladık. doktorum ilacın dozunu 100e çıkaracağını yumurta sayısını 2 yapmak istediğini söyledi. ama eğer 2 den fazla olursa kanunen aşılamayı iptal edioruz. kabul ederseniz tüp bebeğe geçeriz etmezseniz iptal olur sonraki ayı bekleriz yine dedi. ilk kontrolümde 11 yumurta vardı ve aşılama iptal olacaktı kesin... biz en baştan tüp bebek için acele ettiğimizden zaten kabul ettik hemen. ikinci kontrolümde yumurta sayısı 29a çıkmıştı.

sonra opu yapıldı. 32 adet yumurta toplandı. sonraki gün embriyolog arada sabah ve bunlardan 23ünün olgun olduğunu ve sadece 7 tanesinin döllendiğini söyledi. oldukça düşük bi döllenme oranı vardı baya canımız sıkıldı. doktor eşimin değerleri çok iyi olmasına rağmen ne sperm ne de yumurta çok iyi değildi normal o yüzden sayının düşmesi dedi. heyecanla bekledik transfer haberini. transfer gününde 5 adet embriyomuz kalmıştı geriye. bir tanesi 5. gün blastokist diğer 4ü 5.gün morula blast idi. yani blast öncesindeki evre... ısrarımıza rağmen doktorum yine de tek embriyo transfer etti.geriye kalanlar da tek tek dondurmaya müsait diilmiş çok iyi değillermiş yani o yüzden tek kapta dondurduk onları. bir sürü aksilik yaşadım kendimce. umutsuz bir bekleyişteydik ama şu an hamileyim. 10 gün sonra hayırlısıyla kalp atışını duycaz. hala inanamıorum hamile olduğuma. belki çok uzun yıllardır bekleyenlere 2.5 yıl uzun bir süre değil. hatta senin bir yılı bile kaale almazlar. çünkü bana da öyle yapıorlardı sürekli sen daha gençsin spontan hamile kalabilirsin diyorlardı.

tahminimden de uzun sürdü anlatışım ama net olarak anlaamnı istedim. zaman çok hızlı geçiyor. ve aşılamanın başarı şansı çok düşük. benim 32 yumurtamdan geriye 5 tane embriyo kalıorsa zaten o tek yumurtayla aşılamada hamile kalmam imkansızmış diye düşünüorum. aşılama evresini fazla uzatma ve güvendiğin bir doktorla tüp bebeğe geç. üzülme olacak göreceksin... pko olup kendi kendine hamile kalan o kadar çok insan var ki... bunu bir infertilite nedeni olarak görmüyor bile doktorlar. sadece güçleştiriyor diyorlar. benim tanım sebepsiz infertiliteydi... pko için sıkma yani canını... hem pkolu olunca fazla yumurta oluşuyor. bizim kalitesizmiş diye geriye fazla kalmamış ama %65 oranında döllenme oranları yakalayanlar var

başlığı yorum yaptıktan sonra okumaya başladım. yanlış bilinen ve söylenen birkaç şeye müdahale etmek istedim
1. pko tedavi edilebilen bir şey değil. geçip tekrarlayan bir şey değil. yumurtalığınızın doğuştan yapısı polikistik. yani çok sayıda kistik yapıda. ama yan etkilerini herkes yaşamıyor ya da her dönem yaşamıyor.burdan ikinci maddeye geçiyoruz.

2.pko olan herkes kilo almıyor herkes gebe kalmakta sıkıntı çekmiyor ve çok çok fazla sayıda kadın pkolu olduğunu hiç bilmeden yaşayıp gidiyor.

3. bende hipotroidi, insülin direnci ve gizli şeker çıktı. endokrin doktorum pkonun nedeninin de yapısal insülin direncim olduğunu söyledi.pko genelde başka hastalıklarla birlikte seyrediyor ve belki de hamile kalmanıza engel olan pko değil de o oluyor.

4. yanlış bilinen bir şey yine ikinci maddeyle bağlantılı olarak pkosu olan her kadın aynı sıkıntıyı yaşamıyor. kiminin adeti düzensiz kiminin düzenli, kiminin yumurtası hiç oluşmuyor. kimininki oluşup gelişmiyor. kimininki çatlamıor. kiminde bunların hepsi olduğu halde gebelik olmuyor. yani birinizin yaşadığı spontan gebe kalma mucizesi bir başkası da pkolu diye ille onun da başına gelecek diye bir şey yok. gebe olmakta acelesi olmayan insanlar bu opsiyonu tercih edip oyalanıp soğan suyu içerek birkaç sene gebe kalmayı bekleyebilir. ama eğer acele ediyorsanız zaman kaybetmeden bir tüp bebek merkeziyle görüşün. oyalanmayın, pişman olmayın... kendimden biliyorum.

5. bu da en çok yanlış bilinen şeylerden biri olarak adet oluyor olmanız yumurta ürettiğiniz anlamına gelmiyor. ben de hayatım boyunda 40-50 günde bir adet gören bir insan olarak adet olmaya devam ettiğim halde belki bir buçuk sene yumurta üretmedim.

6. adet düzenleme konusunda tarlusaldan çok progestanı tavsiye ederim. ben 8 ay kullandım bıraktıkra sonra bir sene kadar adetim 28-30 gün düzenine girdi ve tekrar hatırlatıorum 28 günde bir adet olduğum dönemde bile her ay folikül takibine gidiyordum ama yumurtam oluşmuyordu.

doğal olrak doktorlar yumurtalıkların nasıl cevap vereceğini görmek için en düşük dozdan başlıorlar. ben de tek aşılama yaptıdım 7. gün kontrolümde ultrasonda görünmedi ama kanda çıktı. devam ettim kullanmaya sonra da tek yumurta oluştuğunu gördük. ikinci ay ilacı 75den 100e çıkardı 32 yumurta oluştu. şaka gibi di mi? 300-375 dozla tek yumurta üreten insanlar da duyuyoruz. umutsuzluğua kapılma ama en büyük tavsiyem moralini bozan doktoru değiştirmen. daha çok güveneceğin bir doktor bul ve 2 denfazla aşılama deneeme tüp bebeğe geçin sonrasında. hiç korktuğun gibi olmayacak :) ve tüp bebek hakkında o kadar korkutuldum ki okuduklarımdan... yok rahim dışarı çıkarılıor yok şu yok bu. inan aşılamadan tek farklı anesteziyle yumurta toplanıor hiçbir şey hissetmiorsun sonra da idrara sıkışık olarak aynı aşılama gibi transfer ediliyor.

Eline yuregine saglik cnm benim.zevkle okudum yazdiklarini.ne diyelim derdi veren Rabbim elbet dermani da werir.cok tebrik ederim seni..evet doktorlar pkoyum dedinmi seviniolar bile..ben 1kere oldum asilama 2.yide denemek istedik cnm.2.asilamami prof ypicak uni hastanesinde nasipse bakalim...klomene hele hic yanit wermedim ben direncli pko bnimki..adet olmam ben ilac icmeden illa icirtir kendiniikinci asilama icin reglimi bekliom iste tarlusal ictim gene.bende inanamam sanirim hamile kalsam)Ne diyelim cnim Rabbim kmseyi evlat hasretiyle sinamasin kucagini bos brakmasin kmsenin.amin.

124 le başlayan gebeliğin ikiz olduğunu sanmam. 900lü sayılarda oluor genelde. benim de 9.gün 92 idi 11.gün 277 ye çıktı. 3 katı yani. tek embriyo transfer edildi yani ikiz olması benim de doğal yola bakar ve düşük bi ihtimal.

Bana hicbi doktor progestan ic demedi bu yasima kadar:/senden duyuyom suan duzenledigini.ben oyle sanirdim adet goren herkadin demekki yumurtluyo derdim ama ole diilmis grcekten..onceki doktorum bana glifor wermisti.onuda ben demistimde oyle:/3ay ictim hcbisi olmadi.adetimi bile gtirmedi.belki adet gtirici diil ama beyne yumurtlama emri weriormus.evet oyle kimi pkolu 28 gune adet goruo gayet gebe kalabilio hemde istedigi zaman.onlar sansli pko lu:)))

progestan zaten direkt adet söktürücü değil ama bir sefer tarlusal sonrası düzenli progestan içmeye başladığında içinde 30 tane var günde 3 tane 100 lük içiyordum. 10 günde bitiyor. bittikten sonra da 10 gün içinde regl oluyorsun.

ben progestanla birlikte klomen kullandığım dönemde bir hafta bekliordum regl olmazsam bhcg baktırıyordum. bir de adet yumurta olduğunu göstermior ama yumurtan çatlayınca iki hafta sonrasında adet oluorsun. bir de progestan bebeğin tutunmasını kolaylaştırıor rahim duvarını ideal kalınlığa getiriyor. ama tabi herkeste aynı gereklilik aynı ilaç olmuyor.

Amin cnm amin.istanbulda mi bu hastane canim?asilama tupe bakarak daha uyguna gelio biz durumu olmayanlara cnm;(bana kalsa hemen tup derimde istesiz nasil yaptiniz kredi falanmi cektiniz?
canım bu fiyatlar o kadar değişiyor ki... devlette de yaptırabilirsin.

ben başkent üni hastaneine gidiyordum. sigortanız varsa aşılama için rapor çıkarıolar. devlet iğneleri ilaçları karşılıor. aşılama ücreti olarak 70 lira ödedik. muayene ücreti de prof için 122 lira.

tüp bebekte iki aşılamadan sonra devlet 3 tanesine destek oluor ve yaklaşık 4 bin liraya gelior. sigortası olmayan özel hastaya 7bin civarı. yine bir veya iki de muayene ücreti ödüorsun.

her seferinde aşılamaya azar azar para ödemektense bir şekilde uygun fiyatlı güvenilir bir tüp bebek merkezi bulmak daha iyi olur. çünkü şu yönü de var. 26 yaşındaki yumurtalarınla 27 yaşındakiler aynı kalitede olmayacak. ne kadar beklersen yumurtaların o kadar yaşlanacak..

Anladım canım. Hiç istemiyorum ikiz olmasını o yüzden korkmuştum. Allah hayirliaini versin ikimize de

bana da ergenliğe girdiğim an konuldu pko teşhisi. adet olamazdım aylarca. kadın doğum hapları ile adet görürken 15 kg aldım. sonra öğrendik ki haşimato tiroidim de varmış. onun ilacı ve glukofen tarzı ilaçlardan kullanınca hiçbi sıkıntım kalmadı. hatta son 5 yıldır gittiğim kadın doğumcular yumurtalıklarda kist bile bulamadı. sende pkko yokki dediler. mucize gibiydi. 28 günde bir adet görüyorum çok şükür. şimdi 6 aylık evliyim bebek istiyorum henüz olmadı. ama sebebi de pko değil. tiroid ilacım fazla gelmiş, tsh 0.08 e düşmüş. doktor gebe kalma 2 ay daha dedi. ilk aylar sıkıntı yaşarmışım. sanırım beni bu değer etkiliyor. doktor tsh düzene girdiği zaman gebe kalmamam için hiçbir problemin olmadığını söyledi. beklemedeyim.

Sel Selam kızlar bende pko hastasıyım evleneli 3 yıl oldu. 1 yıl tedavi oldum. Pko yu engel olarak görmeyin. Gittiğiniz doktor çok önemli tabi. Ben iki altı aylık dönemde başka doktorlara gittim.ilk gittiğim doktor neyseki başka şehre gitti yoksa yerimde saymaya devam edecektim. Sonra tabi çevreden aldığım tavsiyelerle başka bir doktora gittim. Doktorum önceden gittiğin doktorun bişey yapmamış dedi. Neyse burda tedaviye yeniden başladım. Doktorum gayet iyi ilgilendi. Her zaman umudum oldu. Artık hamile kalmak için bi engel olmadığını söyledi. Her gidişimde eşiminde doktora görünmesini söylerdi. Eşimin işinden dolayı taşınmak zorunda kaldık. Eşimde bu arada doktora göründü. O da 3 ay tedavi oldu.Ben taşındıktan sonra sadece bir kez daha gittim doktora. Sonra 4 ay boyunca gitmedim. Herhalde artık olmayacak tüp bebek felan yaptırırız diye düşünüyorduk. Neyse tabi artık öyle olunca pek bir çabamız olmamıştı. Sonra iki ay daha geçti bu arada tekrar ev taşıdık. Adetim bir gün oldu bi daha olmadı bende önemsemedim. Umudum pek kalmayınca haliyle. Bende bir halsizlik bir uyku hali vardı o halde ev taşıdım. Neyse sonra ablamın düğünü oldu üstüne. Birde onun yorgunluğu tam iki ay öyle geçti :) En sonunda ablamın ısrarıyla test yaptım birde ne göreyim çift çizgi :) Galiba test yanlış dedim kendi kendime ertesi sabah doktoruma gittim. 8 haftalıkmış kerata :) çok şükür Rabbime sonunda beklediğimiz haberi aldık. Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Bolbol dua edin. Herşeyin vakti zamanı varmış yeterki sabretmeyi bilelim. Kendinizi üzüp yıpratmayın sizi mutlu eden insanlarla birlikte olun. Herkes herşeyi söylüyor söylenenlere kulak asmayın olur mu. İnşallah Rabbim en kısa zamanda sizlere de nasip etsin

Merhaba kızlar, başka başlıklarda da bu konu ile ilgili yazmıştım. 26 yaşındayım yaklaşık 10 yıldır pkos hastasıyım. İlk başta 10 günde bir adet görme ve tüylenme şikayetiyle üniversite hastanesine endokrin bölümüne gitmiştim. İnsülin direnci çıktı.(aile de şeker hastalığı var dikkat etmezsen ileride şeker hastası olmaya adaysın demişlerdi). Kistlerim vardı. Adetim düzene girsin diye Diane başladım, insülin direnci için glifor başladım yaklaşık 2 yıl sonra ilaçları bıraktık düzene girmiş mi diye. İlk ay normal zamanında geldi sonra 35 güne çıktı bi sonrakinde 40 günü geçti gelmedi. O ay ilaçla adetim geldi sonra aynı ilaçları kullanmaya devam ettim. Yanlış hatırlamıyorsam aldactone diye bi ilaç başlatmışlardı onu niye verdiler hatırlamıyorum. Bütün lise hayatım bu ilaçları kullanmakla 6 ayda bi kontrole gitmekle geçti. 2 yıl sonra tekrar bütün ilaçları bıraktırdılar insülin direncim düzene girmişti. Spor, beslenme falan dikkat ediyordum. Kistlerim gene vardı ama adetim de düzene girmişti çok şükür. Sonrasında arada bi kaç defa adet döngüsünün dışında hafif kanamalar gelmişti o zamanlarda kadın doğum doktorlarına kontrollere gitmiştim bi problem olmadığını söylediler. Evlendikten sonra muayene oldum gene kistler var ama belki hemen çocuğun olur belki zaman alır bilemeyiz dediler. Çocuk düşündüğün zaman tekrar gel folik asit başlayalım dedi dr. Çocuk düşündüğümüzde gittik smear testi yaptırdım ultrasonda muayene oldum. Folio ya başladım. 3 ay kullandım sonra ilk denememizde hamile kaldım. Allah'a her gün şükrediyorum inşallah isteyen herkese nasip olur. Hepinize dua edeceğim. Çok sıkıntılı zamanlar geçirdim ama Rabbim yüzümüzü güldürdü. İnşallah herkese hayırlısıyla nasip olur bu güzel duygu. Her insanda farklı seyrediyor sanırım polikistik over. İnşallah sizlerde hayırlı haberler alırsınız.

Amin cnm ins bizede nasib olur.peki senin adetlerin ilacsiz gelirmiydi?benim asla gelmez kendiliginden.illa tarlusal iciom

Allah razi olsun bizlerede dua et nolur..benim adetim asla gelmio.illa tarlusal almaliyim.icmesem aylarca adet olmam.ilk denememiz dmissin ya tedavimi gordun?

Haklisin ayni olmucak cnm.peki ben simdi esimden gorunuyorum sigorta olarak.ben calismiyorum.2.asilamadan sonra uni hastanesinde tup bebekte rapor werirlermi bize peki cnm?

Ins kavusursun sende bebegine cnm

Rabbim büyük mutlaka bir zamanı var.32 yaşındayım pcoluyum ve bir kızım var bir yaşında sakin ümidini kaybetme .rabbim nasip edecektir ins

Rabbim büyük mutlaka bir zamanı var.32 yaşındayım pcoluyum ve bir kızım var bir yaşında sakin ümidini kaybetme .rabbim nasip edecektir ins

Ins cnm nasib olur tum isteyenlere.senin nasildi pko?benim gbi adetini ilaclamj olurdun anca?tedavi falan gordun mu?

Haklisin ayni olmucak cnm.peki ben simdi esimden gorunuyorum sigorta olarak.ben calismiyorum.2.asilamadan sonra uni hastanesinde tup bebekte rapor werirlermi bize peki cnm?
Canım benim gittiğim yer vakıf üni hastanesi. Sen normal üni hastanesind gidiyorsan orada hiç para almıorlar diye duydum. Yine devlet hastanelerinin tüp bebek merkezleri var onlar da öyle. Bir yaş kriteri var 25 veya 27 yaş üzerine rapor çıkıor sadece. Bir de 3 yıllık evli olmak gerekior sanırım. 2 aşılamanın da raporlu olması gerekior ki tüp bebekte de destek ödedin. Ama dediğim gibi ben özel hastaneye gidiorum orası için geçerli bu. Ben de eşimin üzerine kayıtlıyım sorun değil o. Bence gideceğin hastaneye telefon açıp sor bilgi al. Onlar daha doğrusunu aktarırlar. Yine kafana takılan bir şey olursa yazarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…