Polikistik overli olup hamile kalanlar nolur yazin:(

Kızlar selam bende de pko var ne yazık ki :KK43: artk bebişimiz olmasını çok çok çook istiyoruz lolita555 lolita555 yeni denk geldim canm iyi olmuş bu konuyu açtığın takipteyim bende allahım bize de nasip etsin inşaallah artk :KK43:

Ins cnm benim yakin zamanda cumle isteyene nasib olur ins.seni topigimde gordugume cok sevindim ;)bu arada

Hayr duzenli degildi.. Dogum kontrol hapi bekarken kullanmistm. Ewlennce kullanmadim.ama kilo onemli. Matofin 1000 lik kullandm folik asitle birlkte. Amacim kilo vermekti hamile kalmak aklimda olmayinca o ay hamile kaldim. Kilo fazla olunca insulin direnci dusuk oluyor ve yymurtalklarn calsmasini engelliyor.kilo verdikce insulin direnci duzene giriyor.

Bnde kullandim cnm glifor 3 ay.sen nekadar kullandin peki matofini?

Canım öncelikle insülin direnci ilacını ve tiroid ilacını mutlaka düzenli kullan. İlaç sana kilo verdirecek zaten ama fazla kilon varsa vermeye çalış. Daha önce yazdığımı okudun mu bilmiyorum. Bana doktor ilaç yazdı, ben de hiç karbonhidrat yemedim, sadece protein yedim. 10 tane yumurtam oluştu. Tedavini özen gösterirsen kısa sürede sonuç alacağını düşünüyorum. Kolay gelsin :)

Tabi canim insallah sifa bulursun hemen anlatiyorum
..sogani bicak kullanmadan ellinle üztüne vurup parcalara ayir kabuguyla birlikte ama mor sogan olmayacak dikkat et....kaynamakta olan iki bardak kadar suya sogani parcalayip at...5 dakika daha su kaynat ama dakika önemli dikkat et...15 gun sabah aksam ic...sakin vazgecme
.cok ise yariyo inan bana..bu arada insilun direncinide yenmen gerekiyo işlenmiş gidalardan ve sucuk salam gibi seylerden uzak dur...Allah yar ve yardimcin olsun ...sakin yoruldum biktim deme....pkolu olup cocugu olan cok var sakin vazgecme ...

Maşallah Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ben de Samsun'da başlamayı düşünüyorum. Ama önce en az üç kez ilaç tedavisi gerekiyormuş diye bir şey duydum. Gerçekten öyle mi?

İnşallah Allah tüm isteyenlere hayırlısıyla versin :) sen nereye gidiyorsun tedavi için?

Maşallah Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ben de Samsun'da başlamayı düşünüyorum. Ama önce en az üç kez ilaç tedavisi gerekiyormuş diye bir şey duydum. Gerçekten öyle mi?

Amin hepimizi erdirsin inşallah :) Benim ilk ilaç denememde aşılama ile tuttu. Bildiğim kadarıyla üç aşılamadan sonra tüp bebeğe geçiliyor. Bununla karıştırmış olabilir misin ?

Allah tamamına erdırsın cnm.darıısı basımıza ıns.yanı sorunun tüplerın tıkalı olmasımıymıs*-?1BUCUK YIL ICINde rahım fılmı cekılmek aklına gelmedımı cnm:) adet duzenın nasıldı pekı?
doktor istemedi bende öyle bir film olduğunu bile bilmiyordum ben hiç olmazdım söktürücü içmeden cnm tüylenme falan da aşırıyani biraz ileri pcoydu.

Selam arkadaslar.polikistik over hastasiyim.26 yasinda ve 3bucuk yillik evliyim.1senedir istiyoruz bebek.kizligimdan beri benimle pko.evlendim 1 sene yasmin ictim duzenler belki diye.ama malesef braktigim an adetlerim delirdi.1sene yasminle tikir tikir adet oldum.braktim 4 ay gelmedi adetim:KK43:klomen denedik ise yaramadi.yumurtaliklarim cok direncliymis.doktorum ignelere gecelim dedi.gonalf kullandim.3yumurta oldu asilama yaptik malesef:KK43:belkide vakti gelmedi.ama ben umudumu kaybetmiorum.Rabbime her an dua ediorum.bi kendime diil tum isteyenlere.birde cevrenin baskisi cok zoruma gidior:KK43:bilmeden knusmalari beni cok zedeliyor.simdi bska bi doktora gdiorum.2.asilama olucam bukez puregon igne kullanicaz.benim gbi olup hamile kalan warmi nolurrrr yazin :KK43:(((

Canım ben varim bende pco luyum bende klomen ve catlatma ignesiyle hamile kaldim ilk aydan ama dusukle sonuclandi simdi biraz zaman gecmesini Bekliyorum sonra yine baslicam tedaviye sıkma hic canini tez zamanda saglikli bi hamileligin olur inşallah

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum bu insulin direnci dediginiz sey nedir acaba bende de pco var evlendikten sonra bi anda 10 kilo aldim sporada gittim yaptim da az yemek yiyen biriyim ama veremiyorum bu bahsetmis oldugunuz ilaclari kim yaziyo bununla alakali kime muayene olmaliyim.Benim doktorum hic bu ilaci soylemedi bana bende de tuylenme problemi var zaten kisa boylu bi kadinim yasimda 25 eger bu ilac zayiflamama yardimci olcaksa bende almak isterim fikir verir misiniz lutfen bana

Doktorum düşükten sonra kilo ver dedi bana ama veremiyorum vejeteryan besleniyorum bide ben ama kansizlik var bide bende cok asiri kilom yok ama 5 kilo vermem lazim suan 55 kiloyum

Tedaviyle mi oldu peki cnm?anlatirmisin surecini?

Evet canım ilk ay klomen+catlatma ignesiyle ilk aydan hamile kaldim ama 7 haftalikken gelismedigi icin kurtaj oldum 3 ay ara verip tekrar baslicam tedaviye.Klomeni adetimin 2. Gunu basladim bittikten bi hafta sonra catlatma ignemi vuruldum 36 saat sonrada iliski oldu pozitifi gordum boyle

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum bu insulin direnci dediginiz sey nedir acaba bende de pco var evlendikten sonra bi anda 10 kilo aldim sporada gittim yaptim da az yemek yiyen biriyim ama veremiyorum bu bahsetmis oldugunuz ilaclari kim yaziyo bununla alakali kime muayene olmaliyim.Benim doktorum hic bu ilaci soylemedi bana bende de tuylenme problemi var zaten kisa boylu bi kadinim yasimda 25 eger bu ilac zayiflamama yardimci olcaksa bende almak isterim fikir verir misiniz lutfen bana
Canm kadin dogum dr u da yazmisti bana kullanmamistm. Bir sure sonra endokrine gittim matofin 1000 lik yazdi. Bulanti yapmiyor ve kilo vermemde faydasi oldu. Yani kilo yumurtaliklarn calismasini engelliyor. Kilo verdikce adetin duzene giriyor

Bide matofinden kaç ay sonra verdin kilo nu ve kaç ay sonra hamile kaldn ve gerçekten hiç bulantı yapmasını bulantı yapmadan mi verdin okadar kiloyuu
Glifor denedim bulanti yapinca biraktm. Endokrin dr u matofin 1000lik basladi bulnti yapmadi. Yarim dozla gunde iki kez ictim iki hafta. Sonra tam doza ciktm. Kullanirken kilo vermeye basliyorsn zaten. Ekmek tatli hamur isi cok az tukettim.hurma kuruyems tukettim birde bol su ictim. Yemekten yarim saat once ve yemekten 2 saat sonra. Yemek esnasinda kesinlkle su icmeyin.canan karataya uydum aslinda. Kendimi skmadan verdim kilolari

Herkese iyi akşamlar. Bugün aşılama için hastaneyi aradım. Regl olunca arayın, ikinci günü geleceksiniz dedi. Yarın regl olacağım. İnşallah perşembe gideceğiz. 25 aydır ikimiz de ameliyat olduk bebek için olmuyor :(

Back
X