polikistik overliler sıkıntılarımız ve tecrübelerimizi burda paylaşalım..

talihsiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2007
25
0
86
42
Trabzon
arkadaşlar 7 yıldır evliyim.. çeşitli tedaviler uyguladık ama henüz bebeğim olmadı. en son geecn ay yaptırdığım tüp bebekte de hüsrana uğradım. o kadar çok şey anlatmak istiyorum ki.. gelin sıkıntılarımız paylaşalıum destek olalım birbirizmize...

Talihsiz kardeşim, başlığın hayırlı olsun, talihin de rumuzun gibi olmasın. PCO sevimsiz bir hastalık, çok da zorlu ama hayatta karşımıza çıkan diğer pek çok şer gibi hayırları da içinde barındırabiliyor.

Ben de PCO hastasıyım. 16 yaşımdan beri çocuk konusunda zorlanacağımı biliyordum. Şu ana kadar PCO'yu bir çeşit talihsizlik olarak görsem de bana fazladan 30 kg ve bir dünya kıl ve tüy kazandırsa da son 2-3 aydır neredeyse bunun bir şans olduğuna inanacağım. PCO yüzünden bebek konusunu ertelemeyi hiç düşünmedik. Evliliğimin birinci yılı biter bitmez bebek aramaya başladık. Bebek için yardımsız uğraştığımız dönemi de kısa tuttuk. Bilinen herhangi bir sıkıntısı olmayan çiftlerde 1 yıl olan bekleme süresi biz PCO'lularda bu 6 aya iniyor. 6 ay sonra hemen doktora gittim, eşimin sperm azlığı bu sayede hemen ortaya çıktı. Bende PCO olmasaydı belki senelerce bilemeyecektik ve yaşımız ilerleyecekti.

Tüp bebek tedavisine başladım, PCO sayesinde gayet yeterli sayıda ve kalitede yumurtaya sahip oldum, ilk denemem tutmadı ama bundan sonra yapacağımız dondurulmuşlarla denemelere bol bol embriyo kaldı.

Bir de kendi kendime "aman da bende PCO var, kiloma daha fazla dikkat edeyim" diyip bu kadar kilo almadan önce müdahale edebilseydim tam süper olacaktı:)

Tıpkı şeker hastalarının uzun yaşaması gibi bir durum bu. Başkalarından daha fazla dikkat ettiğimiz ve kontrol altında olduğumuz için pek çok jinekolojik riskten bir anlamda kurtulmuş oluyoruz. Ayrıca PCO hastaları bebek sahibi olmakta güçlük çekenler içinde başı çektikleri için bizim durumumuzda uygulanacak tedaviler doktorların en çok denedikleri ve en emin oldukları tedaviler. Yumurtalık rezervlerimiz genelde fazla oluyor ve tüp bebek tedavisine en iyi cevap veren hastalar oluyoruz hep. Allah dermansız dert vermesin, bizim derdimizin dermanı olduğu gibi hayırlı sayılabilecek yanları da var (ya da ben gerçek bir polyannayım:)

Allah sana da bizlere de en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı evlatlarımızı verir umarım.

off offf pko dendiğinde bile sinirlerim hopluyooo
bende kendimi bildim bileli pkoluyum 6 yııllık evliyim 6 yıldır uğraşıyoruzz maesef 3 aşılama 2 micro negatif olduu kısmet değilmiişşşş malesef
en çok sinirlendiğimde bu hastalığın kilo yaptığına inanmayanlarr gebertesim geliyo onlarıı
bende adet düzensizliği de nerde ne zman adet olacağım belli olmuyo duu off ne kadar sıkıntılıydı yaaa cahil oluyo insan doktor ilaç vermişti evlenmeden önce doğım kontrol hapı tabii aman kullanmıcam şimdiden diye bırkmıştım sürekli ilaçla hastalanıyorummm
ilaç almasan ne zaman olursa olsun desem bu defa acaba hamilemiyim sorularııı testlerr moral bozukluklarııı
RABBıM HEPıMıZE KOLAYLIK VERSıNN ZOR ARKADAŞLAR MALESEF((

bende de aynı dert. 3 yıl pcos yüzünden ne tedaviler atlattım.en son tüp bebek denedik ve tek sorunun bu olmadığını eşimin morfolojisi bozuk sperm hızı düşük ve bende kan pıhtılaşması çıktı. yani derdimiz katlandı.ben aslında pcosun tek başını başarısızlık nedeni olduğunu düşünmemeye başlamıştım.ÇÜNKÜ benim halamın kızı 6 ayda, amcamın kızı yılda 1 kez adet olurdu ben ise 35_40 güne bir olurdum yani benim durumum daha iyiydi AMA onlar tedavisiz ilk yıllarında çocukları oldu. ben ise 4.yılımda 2.tüp denememde gebe kaldım şimdi5+4 haftalığım

yazdiklarinizi hayretler icinde okuyorum..pko lular tup bebekledemi hamile kalamiyor inanamiyorum cok kotu..allah hepimizin yardimcisi olsun..bend iki yillik evliyim ve 1 yildir pkoluyum..hic korunmamamiza ragmen gebelik olusmadi.1 negatif asilamamiz var oda klomenle yapildi.tek yumurta gelismisti..ama olmadi..fakat butun dr lar pkolular icin asilamayi oneriyor..

arkadaşlar başlığım ailgi göstrediğiniz için teşekkürler. biz pcoslular tam bir kısır döngünün içindeyiz. bizi bizden başka kimse iyi anlayamaz. evet biz pcoslular tüp bebekte şansı en yüksek olan grup sayılırız. benim daah önce belirli aralıklarl yapılmıştedavilerim var.. yumurta geliştirme aşılama ıvm ve en son geecn ay tüp bebk. tüp bebekte ilk sonucu pozitif aldım.ama 2. test te değer düşmüştü.böylece sonuç olumsuz oldu. bende biraz dinlenmeye karar verdim. bu arada bitkisel tedaviler uygulamayı düşünüyorum.örneğin soğan kürü.. evet bu hastalık herkeste aynı seyretmiyor bazıları kolay hamile kalabilirken bazılarıda bizim gibi çok uğraşmak zorunda.. benimde tüylenme ve kilo artışı problemim var.. allah hepimizin yardımcısı olsun. sizde bu konuyla ilgili öğrendiklerinizi paylaşırsanız sevinirim..

kıslar bende pkoluyum ılk denememde hamıle kaldım tup bebekde ama 2.5 aylıkken kaybettım
şimdi tekrar basladık tedavıye bugun yumişlerim toplandı hakkımızda hayırlısı olsun ınsallah

size söyleyebileceğim tek şey azimle kilo verin arkadaşlar
69 kilo ile başladım tedaviye ilk denememi 57 kiloya inerek yaptım tabiii negatifff
ikinci denemem de 56 kiloyla yaptım sonuç pozitif arkasından ohss ve 16 gün süren hastane maceram ve 10 haftalık düşük

arada dondurulmuş denedim gene negatiffff
bu ay birdaha dondurulmuş denedim gene negatifffff

kısaca bir şansmı pco yoksa şanssızlıkmı ben karar veremedim,
madem şanslı hastalarız madem yumurta rezervlerimiz çok iyi kalitede yumurta veriyoruz neden sonuç koca bir sıfır oluyor

doğru doktorumu hastaneyimi bulamıyoruz yada klinikler biz pco luları ne olarak görüyor anlamış değilimm şimdide histereskopi istedi doktorum

oysa 2.ci tüp bebek denememi yapmadan önce kendim istemiştim histereskopiyi illada 2.ci tüpü yapıp arkasından dondurulmuş deneyip demi yaptırmam lazımdı

kafam çok karışık
hem inancımı yitirdim hem güvenimi 14 ay içinde 2 tüp denemesi 2 dondurulmuş denemesi yaptım ve artık zor gelmeye başladı

ne olur seçimlerinizi iyi yapın
hepinize sonsuz sevgiler

hepimiz aynnııı yaa inanamıyorummm
evet pko hastalarından en ii sonucu alırlarmış ama biz hariç sanırımmm

pko kısır döngü bi hastalık kilo vermek gerekiyo ama hastalık zaten kilo yapıyo insilün hormonlarını etkiliyo şeker ilacı kullanmak gerekiyo kıllanma varsa epilasyon kalp damar ve şeker hastalığını tetikliyooo beyinde salgılanan bi hormonla oluşuyoo kesin bi tedavi şekli yok maleseff sorunun neyse cvbı ona göre almak zorundasın adet görememekse doğum kontrol ilaçları çocuksa aşılama tüp bebek vs vss vssss
hakketen kısır döngüü bi hastalık nelere yol açıyoo

soğan kürü ve incir kürünü denemiştim
şimdide bal tarçın ve çörek otu deniyorumm
bakalımm kısmetim belki bunlardadır hepimiz için hayırlısı

kıslar bende pkoluyum ılk denememde hamıle kaldım tup bebekde ama 2.5 aylıkken kaybettım
şimdi tekrar basladık tedavıye bugun yumişlerim toplandı hakkımızda hayırlısı olsun ınsallah

hayırlı olsun bizi haberdar et kaç tane döllendii inşşş RABBİMİN izniyle pozitif sonuçların olurr nerde oluyosun tedavini

tedavi olduğumuz yerleride yazalım arkadaşlar bi yön çizerizz

pko...
hayatımın geçeklerinden biri...
58 kiloyum (biraz fazla galiba),azda olsa tüylenme yaptı,adet düzensizliklerimde var,tabi ultrasonda da görünüyor,belirtiler bunlar...
ama moral olsun kızlar sizede ,ben pko lu iken 2 kez kendiliğinden hamile kaldım,ama ikisinide düşük yaptım,ama bu pko dan dolayı değildi.Şu anda yaklaşık 2 yıldır hamile kalamadım,hep kendiliğinden olur diye bekledim,olmadı.Ocakta aşılama yapılacaktı,pregon iğnesiyle 20 ye yakın yumurtam oluştu,am istenen büyüklükte olamadılar,aşılama yapılamadan ara verdik.Bu aydan sonra 2 ay doğum kontrol hapı+glukofen diye bir şeker ilacı kullanıcam hayırlısıyla...Ben hiç umudumu kaybetmiyorum,lütfenkızlar sizde dikkat edin buna

arkadaşlar herşeyin başı nasip ama tabiki hastane ve doktorda çok önemli..benim tanık olduğum kadarıyla hep merkelerde doktordan çok hemşireler ön planda.sanki doktorların biz hastalardan başka önemli işleri var.. maddi manevi o kadar sıkıntı çekiyoruz.. ama hekimlerden istediğimiz desteği göremiyoruz bilmiyorum ben büyük şehirde olmadığım için belkide.. hele tüp bebk denemem tam bir fiyaskoydu.nasip yokmuş bunu kabul ediyorum amaa çok daha titiz davranılabilirdi.evet bende adetimi bekliyorum soğan kürü için. kiloya gelince evlenemeden 53 kiloydum stres tedaviler derken şu anda 68 kiloyum. ve veremiyorum.şeker ilacıda bi süre kullandım ama artık onuda içemiyorum yutamıyorum bile.allah yardımcımız olsun arkadaşlar...genede umudumuzu yitirmeylim hep dua edelim birbirimize..burdan öğrendiğimiz herşeyi paylaşalım.. destek verelim..

tüp bebeğe başlayacklar arkadaşlar lütfen stres yapmayın.. hep rahat olacağınız ortamlarda bulunun..allah yardımcınız olsun..

hayırlı olsun bizi haberdar et kaç tane döllendii inşşş RABBİMİN izniyle pozitif sonuçların olurr nerde oluyosun tedavini

tedavi olduğumuz yerleride yazalım arkadaşlar bi yön çizerizz

saol canım inşallahh
şuan aramalarını beklıyorum labaratuardan amerikan hastanesi canım

arkadaşlar daha öncede yazmıştım tekrarlıyorum bütün suçu pcosa atmadan önce çok iyi araştırın benim gibi yıllarınızı ziyan etmeyin. normal bir hastanede yapılan sperm testlerine güvenmeyin tüp bebek merkezlerinde test yaptırın.düşük yapan arkadaşlar lütfen genetik pıhtılaşma testlerinizi yaptırın. ben ve doktorlar yıllarca pcosla uğraşırken halbuki daha önemli sorunlar mevcutmuş.

bende pko luyum hemde en son aşamasında ilaçsız hiç adet görmüyorum çok zor bi hastalık 2 aşılama ve bir mikronun ardından çok şükür kızım benimle aslında ikizdi ama biri vefat etti diğeri çok şükür yaşama tutundu ümidinizi yitirmeyin olmasa inananın benim olmazdı bol dua edelim

evet bende bir pkolu olarak yazmadan edemedim....
ben 2003 te evlendiğim yıllarda öğrendim pko olduğumu gel görki ondan önxce sadece senede 1 ay yaz aylarında adet görmezdim onuda sadece yaz sıcaklarına bağlardım.3-3.5 sene körü körüne korundum doktor sadece çocuk sitiyormusun dedi ben saftorozuda istemiyorum şimdilik dedim çünkü daha 2 aylık evliydim neyse aylar geldi geçti
sonra biz çocuk istemeye başladık daha doğrusu ben eşimin öle bir talebi olmadı şimdi istiyor artık iyiyce sanırım :) sonrasında ben doktora gititm bana şeker ilaçı verdi 6 ay doğal dene olmazsa tedaviye başlarız dedi tabi ben 6 ay dayanammadım her ay hüsrandı benim için önceden hemene hamile kalabileceğimi düşünüyormuşum demekkiki olmayınca yıkım oldu ve ssk da klomen kullanarak bir aşılama oldum sonuç hüsran ondan sonraki ay kendiliğimden kaldım ondada gkese bozuldu kanama başladı kürtaj oldum sonra doktor 1 sene bebek düşünme dedi ben 10 ay sonra dayanamadım yine aşılama yaptırdım tuttu ama oda boş kese çıktı sonrasında yine bir yıkım hüsran tabi kürtaj oldum.biraz ara verdik 3. aşılamaya başlıcakken 2.aşılamdan 5 ay sonra süpriz yaptı pıt pıt kalbi atan meleğim ama yine sonuç hüsarn 8.hafatada kalbi durdu.ve 3 gebelik kaybım oldu evet doktorum enver kurt pgt li tüp bebek yapalım şansımız çoğalsın kayıplara karşı dedi başladık tüpe o kadar az ilaç kullanmama rağmen 50 yumurta toplandı ve oluşna embriyoalr dondruldu. o dönemde enver bey merkezden ayrıldı başka biyere geçti ama ben dondrulmuşlarım orda olduğu için mecburen merkezle devam etmek zorunda kaldım evet bir sürü olumsuzluklar yaşadım o merkezde ve sonuç kocaman bir negatif kendiliğinden bile hamile kalan ben tüple hamile kalamadım tabi herşey yaradandan biliyorum...nasip kısmet ama 2 senede 3 gebelik kaybım var hamd olsun rabbim sonra doktorum sayesinde ayaktayım umudum sonsuz rabbim bana bizlerede nasip edecek anne olmayı inşallah...şimdi bi kaç ay sonra 2.tüp macerama başlıcam meleğime kavuşmak için rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah ve bizi doğru iyi insanların ve doğru merkezlerin eline düşürsün inşallah...

yaa hepimizin hikayesi ayne hemen hemen olupda kaybetmek daha zordur tabii geçmiş olsunnn en kötü günümüz böyle olsunn
evet herşey nasip kısmet işi tabbii
şimdi enver beyin olduğu yer mi gidiyosun yoksa umut da devam mı edeceksin
soruyorum kıslar kusura bakmayın ama maddi durumlar el verince hemen başlicaz tedaviye inşşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…