polikistik overliler sıkıntılarımız ve tecrübelerimizi burda paylaşalım..

merhaba arkadaşlar ben de hepiniz gibi pco luyum. şu an 32 yaşındayım .15 yaşında tanı konuldu bana. oral kontraseptif kullanmadan ömrü boyunca 3-4 dafa adet görmüşümdür sanırım. 7 yıllık evliyim. geçen yıl 2 tüp bebek denemesi yaşadım.
1. de ohssden dolayo yumurta toplama olmadan tedavim iptal edilmek zorunda kadı.ikinci de yine ohss tablosu vardı ama yumurta toplamaya kadar idare edebildik . 3 tane transfer edildi. 4 kese görüldü fakat gelişimleri devam etmedi 11. hafta kürtajla sonlandırılıdı. bayağıda kilo kaldı bana hatıra 57 kilo ile başladığım tedavi süreci sonunda şu an 67 kiloyum.haziran ayı gibi 3 . tedavime başlamayı düşünüyorum

cnm çok geçmiş olsun bizlerin çok iyi işin ehli doktorların elinde olmamız fgerekiyor açıkcası ben doktorumun sayeseinde ohhss yi ucundan sıyırdım çok tanıdığım arkadaşım var ohss olan ve ohss olduğunda tranmsfer yapılmayıp dondurulması gerek embriyoalrın rabbim bu yolda hepimizin yardımcısı olsun inşallah sen enrelerde tedavi oldun cnmcım?

merhaba kızlarr bende pko varmışş ve ben bunu 2.denememde umut tüp bebek merkezinde öğrendim...ondan önce çapadan rapor aldık bu konuyla ilgili birşey sölenmedi..1.tüp denememide erdem hastanesinde yaptırdım yapmaz olaydım kesinlikle memnun kalmadım...ve bana pkoyla ilgili beişeyde sölenmedi..öle tedaviye başladık ve kist oluştu ardından 2 ay doğum kontrol hapı kullandım ondan sonra tekrar tedaviye başlamıştım..bu olumzsuzluğun üstüne bebeğim tutmuştu fakat değerim zaten azdı ve yükselmedi ve düştü....bide bu arada tüp denememizin sebebi eşimden kaynaklı oligospermi var spermi az yani....
2.denememi umutda yaptırdığımı yazmıştım dr.um hormon testimi görür görmez sende bi sorun var dedi yani polikistikover ve bana şeker ilacı verdi..
tedavimde hiç bir olumsuzluk yaşamadım...pkolularda çok yumurta oluşur deniliyor benim ilk tedavimde 12 tane oluşmuştu 5 taneside iyi kalitedeydi...
2.denememde ise 16 tane yumurtam oluştu kısa protokolle daha fazla yumurtam oluştu..ohss de olmadı dr. bi ara şüphelendi bir tane yumurtan fazla büyüdü demişti fakat sorun yaşamadık...
bende çok kilolu değilim ama yine kilo almaya çok müsaitim ve kıllanma bendede varr buda heralde hastalığın verdiği kötü şeylerden birisi....
bide arkadaşlar umut olsun sizlere diye yazıyorum hem bende hemde eşimde sorun olmasına rağmen şükürler olsun 2.denememde hamile kaldım.. darısı hepinizin başına kızlar....dualarım sizlerle...
bebekteyiz canımm kesinlikle eşin umut tüp bebek merkezi diyorsa oraya git derim ben...çok uzun oldu fakat yazmak istedimm...

hilalciğim gözün aydın rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.a man kendine dikkat et..hepimiz içinde dua etmeyi unutma olurmu canım..kilo tüylenme nerdeyse hepimiizn sorunu ve en önemlisi çocuğa hasret kalmak..

cnm hilacim tekrara tekrar tebrik ediyorum rabbim sağsalim kuzucuğunu sağlıkla ve ahyırlısı ile kucagına lamayı nasip etsin inşallah...rabbime emanet olun...

hilal cnmm sende pko olduğunu bilmiyodumm
erdem de denediğini de:)))
bende erdem de denedimm pko vardı bende baştan söylemiştim onlara zaten hemen ultrasonda evet pko dedilerr
senin umutta doktorun kimdi enver bey şifa ya gitmişş bende onu düşünüyorumm bakalımmm yaa maddi sıkıntılaı aşarsak inşş bir an önce denemek istiyorumm başka bi yerde bi arkadaş alyansını satmaktan bahsetmiş içim acıdı valla ne zorr işimiz yaa
ALLAH ım bu yolda uğraş veren herkesin yardımcısı olsun

nerde bu pkoslu kizlar galiba ben buyuk pkodan cekenlerden biride benim cok uzun anlatmayi zamanla anlatirim suanda pkos yuzunden tedavim yine iptal edilmek uzere cunku bu iptal edilicek 3. tedavim e2 700lere cikti(((((((((((((

PCOS'lu olupta hamile kalamayan herkese öneriler…
Merhabalar, uzun zamandır buradaki yazıları takip ediyorum. Umarım yazdıklarım sizin için faydalı olur. Bugün itibariyle 28 günlük hamileyim çok şükür ve yaşadığım süreci sizinle paylaşmak istiyorum.
Normal yollarla hamile kalamadığımı öğrendiğimde doktora gittim. PCOS’lu olduğumu öğrendim. Herkese yapıldığı gibi bana da Klomen tedavisi uygulandı. Bu tedavileri tam 4 kez denedim. Sonrasında doktorum rahim filmi çekilmem gerektiğini söyledi. İşte burada kaldım. Çok korkuyordum rahim filminden ve çekilmedim. Anestezi doktoru bile ayarlamıştım. Anestezi alarak çekilecektim. Ama cesaret edemedim ve ben hep kaçtım ve 1 yıl geçivermişti. Hastane de çalıştığım için doktorum sürekli soruyordu. Ama benim hiç cesaretim yoktu. Doktorum hep rahim filmi dediği için doktorumu değiştirdim. Yeni doktoruma durumu izah ettim, korkularımı söyledim. Bana PCOS'un ileri düzeyde olmadığı, birçok pcoluya göre şanslısın dedi. Kilo problemim ve tüylenmem yoktu.1.65 boyunda 58 kiloyum. İstersen metformin içeren ilaçlar var (Glifor, Glukofen...) bunları kullanalım. Ok. Yaklaşık 6 ay kullandım. Ama hiç bir faydasını görmedim. Artık bir karar vermemiz gerekiyordu. Tüp bebek için çalışmalara başladık. Uzun araştırmalarımız sonucu Ankara Anatolia Tüp Bebek Merkezinde karar verdik. Kardeşim Ankara’ da ikamet ediyordu ve bu bizim için bir avantajdı. Otelde ya da misafirhane de kalarak ekstra masraf etmeyecektik. Doktorum ısrarla Prof. Dr. Bülent TRAŞ’a göndereceğim seni çok memnun kalırsın dedi. Ama ben hayır. Prof. Dr. Hakan YARALI’ya gitmek istediğimi söyledim. Dediğimi de yaptım. Arkadaşım Hakan Bey’e gidip hamile kalmıştı ben de onun için ona gitmek istedim. Randevumuzu alıp Ankara’ya geldik. Randevu saatimiz gelmişti muayene etti. İnternet sitesinde gördüğüm o sevimli insan değildi. Yaşlanmış, zayıflamış ve son derece agrasif konuşmaları ile beni sıkıntıya sokmuştu. Israrla aşılama yapalım % 23 şansın var dedi. Senin tüp bebekte de şansın en fazla % 50-55 dedi. O kadar ısrarcı oldu ki biz de kabul ettik. Keşke etmeseydik. Ama nasip böyleymiş. Adetimin ilk günü gelmemi söyledi. 200 TL. muayene ücreti verdik.
17 Ekim 2009 Adetimin 1. günüydü. 3. günü tedaviye başladık.günde 75 ünite Gonal F ( Göbekten iğne) (Kutu fiyatı 355 TL. 200 TL’ye satın aldım. Tabi ki elimde aşılama raporum olduğu için. Raporu Anatolia kendisi çıkarıyor. Raporunuz olmazsa kutu fiyatına ilacı alıyorsunuz.) 9 gün bu şekilde kullandım. 2 gün aralıklarla da Anatolia da kan ve ultrason takiplerim yapılıyordu. 10. gün 37.5 ünite. 11. gün Ovitrelle çatlatma iğnesi (15 tl raporlu) 13. gün aşılama. Tek bir yumurta oluşmuştu. Aşılama da amaç bir veya en fazla iki yumurta olmasıdır. İdrara sıkışık bir şekilde masaya yattım. Eşimden alınan yıkanmış spermler (en hızlıları ve canlıları seçiliyor) enjekte edildi. Canınız hiç yanmıyor. Sadece idrara sıkışık olmak insana sıkıntı veriyor. O kadar korkuyordum ki ne ile karşılaşacağımı bilmiyor, ağlıyor, nefes alamıyordum. Kollarımı ve bacaklarımı bağladılar hareket etmeyeyim diye. Çok korkmuştum. Artık dayanamayacağımı ve idrarımı kaçırmak üzere olduğumu söylüyordum. Hakan Hoca bana – Ne bu ya cık cık…hadi ama.. Bana bağırmasına çok kızmıştım. Düzgün bir şekilde ifade edebilir. Beni sakinleştirebilirdi. Ama nerdee.. Hakan Hoca’nın mizacı değildi.. Neyse işlem yapıldı ağlaya ağlaya geldim yatağıma yatırdılar. Getirilen sürgüye yapamadım. Bacaklarım çoook kasılmıştı, uzatamıyordum bile. Eşimi yanıma aldılar. Hiç canım acımamıştı. Ama korkudan bütün bunları yaşamıştım. Yaklaşık 1 saat daha ağladım. Hem de hıçkıra hıçkıra…Sonra Hakan Hoca yanımıza geldi. Hadi hayırlı olsun. Dedi gitti…850 TL aşılama ücreti ödedik. 2 kutu da gonal f kullandım. Yaklaşık 1500 tl ilaçlar aşılama muayene ücreti. Gelip gittiğimiz yol paralarını söylemiyorum bile.
Evimize döndük. Ama içimdeki stres Hakan Hoca’nın tavırları unutamıyordum. Gebelik testi yaptıracağım sabah regl oldum. Sonuç negatifti ve hiç umutlanmamıştım. Daha o yatakta yatarken anlamıştım olmayacağını. Moral çok önemli…
Tüp bebek: Karalıydım tüp bebek yaptıracaktım. Defalarca Hakan Hocayı aramama rağmen bana hiç dönmemişti en son attığım maile 1 ay sonra cevap yazdı. Beni arayacağını söyledi. Akşam beni aradı. Sonunda konuşabilmiştik Tam bir ay sonra…Üzerinden 2 adet dönemi geçirince tüp bebek yapabileceğimizi söyledi.
Bu dönemi rahat geçirmek istiyordum ama olmuyordu. Kendimi hazırlamak istiyordum. Nöroloji doktoruna gidip durumu izah ettim. Geceleri uyuyamıyor 1-2 saatlik uykuyla işe gidiyordum. Tüp bebek tedavisi olacağımı, rahatlamak istediğimi, çok gergin ve sinirli olduğumu söyledim. Atarax verdi. Kullanmaya başladım. Çok iyi geldi… Günde 2-3 fincan yeşil çay içiyor, hergün ceviz, fındık, badem, incir, kayısı yiyordum (Fazla olmamak kaydı ile) Sonra Bülent TRAŞ’a gitmeye karar verdim. Bülent Hoca beni görmek istediğini söylemiş doktoruma, fakat ben gitmek istemiyordum. Tekrar bir 200 tl muayene ücreti vermek istemiyordum. Ama Bülent Hoca gelsin muayene ücreti almayacağız deyince gittim. Beni muayene etti. Çok güler yüzlü, insanın içini ısıtan bir yüzü vardı. Bana; % 50 şans veriyorum, yumurta takibini çok düzenli bir şekilde burada yapacağız. Pcoslularda yumurta takibi çok önemlidir, hassas takip yapılır. Her güne göre ilaç dozları değişebilir dedi. Çok memnun kalmıştım. Hakan Hoca’ da yaşadıklarımı kısaca anlatmıştım. Gülümsedi.. Merak etme her şey yolunda gidecek… Ayrıldım. İçime su serpilmişti. Çok keyifliydim. Yeni ilaç protokolü belli olmuştu.. Yasmin doğum kontrol hapına adetimin 5. günü başlamıştım. (26 Aralık 2009) Yasmini kullandığım 15. gün (09 Ocak 2010) günde 10 ünite Lucrin kullanmaya başladım. Hergün aynı saatte göbekten) 20 Ocak 2010 Adetimin 1. Günü Ankara’ya geldim. 2. gün Anatolia’da kan ve ultarason randevum vardı. Sabah kardeşim beni işe giderken bırakıyor, Saat 10:30 gibi de alıp eve getiyordu. Bu sürede orda bekliyordum. Her 2 günde bir kan ve ultarason takibi yapılıyor bazen her gün takip yapılıyordu. Bu sürede Op. Dr. Ayşe SALTIK ya da Op. Dr. Mehtap POLAT ultrason yapıyordu. Bu sürelerde Bülent Hocayı görmüyordum. Yine Gonal F kullanmaya başladım adetin 2. günü. 112.5 ünite ile başladım. Bu arada artık Lucrin 5 üniteye düşüyor. 2.3. gün 112.5 ünite,4.5. gün 75 ü, 6.7. gün 112.5 ü, 8.9.10. gün 75 ü, 11.12. gün 150 ü, 13. gün 112.5 ü Gonal F kullandım. Adetimin 14. gün Estradiol: 4442 olmuştu. Akşam Gonal F kullanmadım. Ovitrelle çatlatma iğnemi yaptım. Adetimin 16. günü yumurta toplama işlemim vardı. Geçirdiğim 15 gün Anatolia’da süperdi. Bu arada Bülent Hocayla görüştüm. 2 akşam benim yumurtalarıma o da bakmıştı. Yaklaşık 30 yumurtam vardı. Bana 15 kadar yumurta toplarız dedi. Pcoslularda vücut fazla yumurta üretiyor. Çok şükür her şey yolundaydı. Bu süre zarfında evde komedi filmleri izledim, akşamları dolaştık, küçük alışverişler yaptık, beslenmeme dikkat ediyor mümkün olduğunca protein almaya çalışıyordum. Kayısı ve incir sürekli yiyordum. Transferden sonra genelde kabızlık yaşandığı için, kendi metobolizmamı rahatlatmak istiyordum. Hiç moral bozukluğu yaşamadım. Çok şükür. Anatolia da çok karamsar insanlarla tanıştım hepsi de daha işlemler yapılmadan olmayacak, olmaz benim, olur mu ki… oooo neler neler… ben de onlara moralinizi bozmayın Rabbim isterse nasip ettiyse olacak zaten, gönlünüzü ferah tutun diyordum. Bazen insanlar seni anlamıyor, o karamsarlıkla işlerine devam ediyor. Nasıl düşünürseniz öyle olur sevgili arkadaşlar bunu unutmayın ve en önemlisi Rabbime inancınız sonsuz olsun ve bol bol dua edin. Dua her kapıyı açar…Alahıma şükürler olsun…
Zaman geldi. Grip olmuştum. Anestezi alıcam için biraz tereddütlüydüm. Ameliyathaneye aldılar yatağa yatırdılar. Anestezi doktoru merak etme hiçbir şey olmaz rahat ol dedi. Bülent Hoca, Mehtap Hanım Hemşire ve Teknisyenler 5-6 kişi vardı Bülent Hoca; canım nasılsın, çok şükür iyiyim, heyecanlıyım, her şey çok güzel olucak. Allahım ne olur yardım et dedim. Uyumuşum. Saat 09.00. uyandığımda kaç tane dedim,14.. Çok şükür Allahım…
Yatağıma yatırdılar saat 09:30. uykum vardı ve biraz karnım ağrıyordu. Ağrı kesici yaptılar. Eşim kardeşim yanımdaydı. 30 dk. Dinlendikten sonra eve gittim. Saat 11:00 evdeyim. 16:00 a kadar uyumuşum. Çok şükür biraz sancım dışında gayet iyiydim. Rabbim burada da bana yardım etmişti. Şükürler olsun.. Evde dinlendim 3 gün. Transfer gününe kadar yine güzel zamanlar yaşadık. Sürekli beni güldürüyorlar, bana her şeyi unutturuyorlardı…Transfer günü idrara sıkışık gittim. Çok ama çok sıkışıktım… Beklerken 3 defa wc’ye gidip biraz yapıp geliyordum. Dr. Ayşe Hanıma sıkışıklığın seviyesi nedir diye sorduğumda bana patlayacak gibi olduğun noktadan bir önceki halin dedi. Yani çok sıkışık Ameliyathaneye alındım. Ellerimden tutarak yatırdılar. Çok sıkışık olduğum için kaçırma korkusu vardı..Embiryolog size 4 adet embiryo transfer edeceğiz dedi. Kabul ediyor musunuz, evet…Hocam çok sıkışığım, korkuyorum kaçırırsam diye…Canım sakin ol, rahat ol derin nefes al, Güzel Allahım, Yarabbim sen yardımcı ol, tekrar bu yollara düşürme, Allahım hayırlısını nasip eyle… Bülent Hoca: Canım benim….. Bak canım görüyormusun dört tane… çok şükür Yarabbim… Yatağıma yatırdılar……. Allahım binlerce kez şükürler olsun getirilen sürgüye idrarımı hemen yapmıştım… Rabbim yardım etmiştiiii…. Çok mutluydum…. Eşim ve kardeşim yanımdaydı… Her şey çokkkkk güzeldi….. Kalkmadan yattım 45 dakika kadar… Bülent Hoca geldi. Dediğim gibi % 50 şansın var, 12,6,5,5 hücreli 4 adet embiryon var, beşler biraz yavaş ama her şey yolunda kendine dikkat et, (yüzümü okşadı) Beni hiç üzmedin teşekkürediyorumm, o ne demek hocam ben teşekkürederim, güzel haberleri bekliyoruz dedi ve gitti…Eve geldim. Masada kahvaltı yaptım çok acıkmıştım. Wc’ ye gittim. (içimde korku wc ye gittim diye..) 18 Şubat 2010 gebelik testi. 3 gün sadece yemek ve wc için kalktım. 3. gün kabız olmuştum. Yarım saat wc den çıkamadım.. Duphalac şurup verdiler onu kullanmaya başladım çok iyi geldi. Evde eşimle film izliyor, bulmaca çözüyor, laptopta arkadaşlarımla konuşuyordum..Her sabah uyanınca bir adet aç karnına kivi, kahvaltıda 1 bardak ananas suyu, gün içinde 1 bardak süt ve protein ağırlıklı beslenmeye devam ediyordum. 6. gün evimize döndük otobüsle. Bu arada Anatoliya ya 3100 tl verdik, 394 tl de ilaçlalarım tuttu. (Ankara’ya giderken bana önceden yazdıkları ilacın hiçbirini almadım. Arkadaşımın eşi eczacı. Sen ilaç lazım olunca bizi ara biz de depodan sana, nerdeysen ulaştırtırız dedi. Bir çok kişinin elinde ilaçlar kalıyor ve eczaneler geri almıyor. Reçeteye yazdıkları Ganol f türevi ilaçları hemen almayın. Bana 4 kutu yazmışlardı. Ama ben 2 kutu kullandım. Sonra döndüğümüzde eczaneye parayı ödedik. Yine bir tavsiyem. Tüp bebek merkezlerinde çok fazla ilaç oluyor. Tıbbi mümessiller getiriyor ya da fazla ilaç alıp da bağış yapılıyor. İlaçlar açıldıktan sonra 28 gün kullanma süresi var. Sizlerde kalan ilaçlarınızı merkezlere bağışlayın, yoksa çöpe gitmiş olur. Muhakkak merkezlerden ilaç isteyin. Size bedava veriyorlar.) Bunlar raporlu fiyatlar.
Artık evime gelmiştim.. Otobüs yolculuğu biraz yormuştu. Evime geldiğimde Kayınvalidem ve görümcem evi tertemiz yapmış ve güzel yemekler hazırlamışlardı…Çok şükür Rabbime… Yemeğimizi yedik. Sonra ben yattım…
Hergün arkadaşlarım geliyor, beni yalnız bırakmıyorlardı. Tabi ki artık yatmıyordum. Küçük işler yapıyordum. Günler nasıl geçti anlamadım. Tek sıkıntım sürekli karnım ağrıyordu. Göğüslerim hiç şişmedi. Aynı adet olacakmışsınız gibi sancılar ve bunun yanında karın ağrıları, midem bile ağrıyordu. Tahlil günüm geliyordu. Ama içimdeki ses hep olumluydu. Bu sürede karnımı hep okşayarak onlarla konuştummmmm Defalarca bunu yaptım…. Tahlil sabahı gelmişti…. Dualarımızı yapıp eşimle çalıştığım hastaneye gittik. Kanımı verdim….İçim kıpır kıpır… çok heyecanlıydım. Arkadaşlar saat 11:00 da öğrenirsin dedi. Fırından sıcak ekmek ve simit alıp eve geldik. Çok yorulmuştum. Nefes nefese kaldımmm…Kahvaltımızı hazırladık…Saat15 arkadaşım aradı ve sonuç pozitifti…. Hıçkıra hıçkıra ağladım…. Eşim ve ben kendimizi tutamıyordukkk…. Telefonlar susmak bilmiyordu… hastaneden arkadaşlarım beni, eşimi, evi arıyorlardı. Ben ağlıyordum onlarda ağlıyordu…. Ailelerimize haber verdik…. Ağlamaktan konuşamıyordukkkk. Rabbime sonsuz şükürler olsun.. Çok kişinin duasını almıştık, dualarla bugünlere geldik… Eşimle 2 rekat şükür namazı kıldık ve ağlayarak Rabbime şükür ettik… Rabbim akan göz yaşına, gönülden yapılan duaya hayır demez …..Bu duyguları tez zamanda sizlerde yaşarsınız inşallah..Öğle arası arkadaşlarım geldi hastaneden, akrabalar ev tıklım tıklımdı… Bir sürü gözleme yaptıkkk… Yedik, ağladık, güldük…. Bütün gün gelen giden eksik olmadı. Çok şükür hiç yalnız kalmadık, telefonlarımız hiç susmadı…
Rabbim bizlere bu güzelliği göstermişti. Yalnız değildik. Anne ve babalarımızın başta olmak üzere, akrabalarımızın, arkadaşlarımızın, komşularımızın çok duasını aldık… Asla içimizden kötülük geçirmedik.. Dualarımızı yaparken; Ya Rabbim evlat sahibi olmak isteyipte sana sığınan herkese nasip eyle… Hepimiz için dualar ettik… Dua zamanlarını (sabah vakitlerini, Sela ile Cuma arasını, mübarek günleri) asla boş geçirmeyin. Rabbim gönülden isteyen herkese verir…. Allah yardımcınız olsunnn…Allaha emanet olun..

seyma 76 tebrik ederim yaa
ne güzel anlatmışsın satır satır
ben tedavilerimi hatırlamıyorum bile demek ki bilmeden ne kadar stres olmuşum

seyma okadar güzel anlatmışınki hiç sıkılmada okudum bütün yazdıklarını hepimizin yaşadıklarını dökmüşsün satırlara rabbim bütün bebek isteyenlerin yüzünü güldürsün inşallah benimde martta tedavim olucak çok heycanlıyım 3. denemem benim ilk 2 si düşükle sonuçlandı aynı şeyleri yaşamak istemiyorum buyüzden kendime çok stres yapıyorum mutsuzum hiçbişeyden zevk alamıyorum çok kötüyüm yaa tedaviye nasıl başlıcamı bilemiyorum şunu içimdeki stresi kötü düşünceleri yenmek istiyorum ama yapamıyorum rabbim yardım etsin bende bebğime kavuşmak istiyorum bian önce allahım isteyen herkese nasip etsin biran önce inşallah

yaa bu olup da kaybetmek olmamasından zor allah yardım etsin
inşş en kısa zmanda bizde nazlı bebeklerimizi kucaklayalım
stres yapma demek kolay demekle olmaz zaten yapacağın en güzel şey bol bol dua etmek inşş gönlündeki muradın olur

kızlar bişey sorucam pko hastaşığı olanların hepsinde adet düzensizliği varmı?
Benim adet düzenli, kilo problemim yok, tek sorunum aşırı tüylenme acaba bende pco varmıdır?

Benim adet düzenli, kilo problemim yok, tek sorunum aşırı tüylenme acaba bende pco varmıdır?
merhaba canim genelde adet düzensizligiyle basliyor ama bendede kilo,adet düzensizligi,tüylenme yok bende kan sekerine bagli insülin artisi var buda hamileligim sirasinda bebeklerimin gelisimini engelliyormus bu yüzden 5 kere kürtaj oldum bebeklerimin kalbi durdu bence sende bir doktora basvur canim geciktirmeden.:1hug:

bende adet düzensizliğiyle öğrenmiştim pko yu
ama her pko lu adet düzensizliği yaşmıyo diye biliyorum hatta pko olup doğal hamile kalanlarda var bencede bi doktora gitsen daha ii olurr inşş değilsindir sadece hormonel de olabilir

Canım birçok kişinin kafasına takılan her ayrıntıyı, en ufak sıkıntıları paylaşmak istedim.. Bunları ancak yaşayanlar bilir..Bu günleri yaşayacak olan herkese de örnek olsunn istedimm.. Rabbim hepinizin yüzünü tez zamanda, bu yollarda fazla oyalamadan güldürsün..

Sinecim eminim ki Rabbim senin de yüzünü güldürecek, öncelikle uzman bir doktora git,Nörolog, Psikiyatr.. Sana görüceksinn çokkk yardımcı olacaklarr.. Zannetme ki verilen düşük dozda ilaçlar zarar verir.. Kesinlikle vermez..Bu ibi süreçlerde yardım alan çok kişi var emin ol. ıkincisi asla inancını kaybetme..Ya rabbim hayırlısyla bu defa bana ve eşime hayırlı sağlıklı bir evlat nasip eyle (Secdeye gel ve bunları canı gönülden söyleee) Bir adakta bulun ve bu adağını daha tedaviye başlamadan yerine getir. Adaklar önceden yapılırsa daha makbuldür. Bol sadaka ver. Kapına geleni geri çevirme ve en önemlisi asla olmayacak diye düşünme... Bunları yap, ki yapıyorsunuzdur; Rabbim boş çevirmeyecektir.En kısa zamanda en hayırlısını Rabbim size de nasip etsinn inşallah.

benimde öyle ben dördüncüyü yaza bıraktım.3.tuttu ama değer yükselmedi

bende de çok aşırı tüylenme var en rahatsız edici şey bu.tabi tüp bebek tedavisinde 3.ü de geride kaldı.adet düzensizliği de var.tedavilere başlayalı kendiğimden adet olmadım galiba iyice düzensizleşti.bir de sanki herkes düşük yaşamış.benim gibi.off off...4.tedaviye yazın başlıyorum.

bende kendimi bildim bileli PKOluyum.İlaç almazsam bende adet olmuyorum.Burdaki yazılarda PKOluların kilolu oldugunu okudum fakat ben zayıfım sadece göbeğim var oda hafif ne yapsam eritemedim.1.60 boyum 47 kiloyum.30 yaşındayım henüz evlenmedim.Tüm PKO hastaları çocuk sorunu yaşıyormu??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…