Poliover Hakkinda

Lilyumas

Sağlıkla Gel Mucizemm..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
459
160
Merhabalar, 1 yildir evliyim. Esimle 1 hafta once cocuk yapma karari aldik ve cok gecmeden oncelikle bir doktora muayene olmak istedim. Bugun Medicana International da Burcu hanim a randevu oldum. Yaptigi muayene sonucu Poliover gozlemledi. Adetimin 3. Gunu icin hormon testi yaptirmami istedi. Bu testin sonucunda sorun olup olmadigini soyleyecek. Konu ile ilgili KK da arastirma yaptim. Ancak bende ne adet duzensizligi ne kilo problemi nede tuylenme mevcut. Benim gibi belirti olmadan ultrasonda tespit edilmis ve daha sonra hormon testti yaptirmis arkadaslar var mi? Sonra ki surecle ilgili doktorum bir yorumda bulunmadi. Sizin bu konu hakkinda yorumlarinizi varsa tecrubelerinizi ve ne kadar surede gevelik yasadiginizi merak ediyorum.

Iyi gunler;

Poliover anladığım kadarıyla polikistik over ise bende sizin gibiyim. Ilk gittiğim doktor ultrasonla baktı ve polikistik over olabilirsin dedi. Bende zayıf, düzenli adet gören bir bayanim. Kan testi yaptirmistim ve doktorum polikistikle alakali bir sey demedi.

Şuan başka doktora gidiyorum. O da ultrasonla baktı ve ben anormal bir şey göremiyorum dedi. Yine kan verdim ve erkeklik hormonu na bakicak. 2 sinde gidicem size sonucu yazarım belki de farklı bir şey vardır. Ben de sizinle aynı durumda sayılıRIM.

pcos geneli kilolu bayanlarda olur ve en önemli belirtisi tüylenme adet düzensizliği kilo vermede zorluk yaşaması en önemlisi de çocuk sahibi olmak isteyenlerin sıkıntı yaşatan bir rahatsızlık.ultrasondada net görünüyor zaten.

Evet ultrasonda kucuk kucuk yumurtalar halinde gozlemledi doktorum. Ama sendrom mu degil mi hormon testinden sonra belli olur dedi. Soylemis oldugunuz hic bir belirti bende mevcut degildi. Gebelik dusundugum icin genel bir muayene olmak icin gittim doktora ama bu durum ortaya cikti.

Polikistik over tanısı için artık usg'de Polikistik görünüm şartı yok.
Ayrıca tüylenme kilo olması da Şart değil misal ben :)
3. Gün hormonlarında lh/fsh oranı artması pcos lehinedir

Poliover anladığım kadarıyla polikistik over ise bende sizin gibiyim. Ilk gittiğim doktor ultrasonla baktı ve polikistik over olabilirsin dedi. Bende zayıf, düzenli adet gören bir bayanim. Kan testi yaptirmistim ve doktorum polikistikle alakali bir sey demedi.

Şuan başka doktora gidiyorum. O da ultrasonla baktı ve ben anormal bir şey göremiyorum dedi. Yine kan verdim ve erkeklik hormonu na bakicak. 2 sinde gidicem size sonucu yazarım belki de farklı bir şey vardır. Ben de sizinle aynı durumda sayılıRIM.

Bende sonuclarimi aldiktan sonra sizinle paylasacagim. Tesekkur ederim.

Polikistik over tanısı için artık usg'de Polikistik görünüm şartı yok.
Ayrıca tüylenme kilo olması da Şart değil misal ben :)
3. Gün hormonlarında lh/fsh oranı artması pcos lehinedir

Insallah gebelige engel bir durum yoktur. Korunmayi 1 hafta oncesi biraktim. Usg de suan gebelik olsa bile gozukmez adeti bekle dedi. Adetin de 3. Gunu hormon testini yapacagini soledi.

canım engel olarak görme bunu ama biraz zorlaştırdığı doğru.hamile kalamazsın diye bişey yok ben kaldım kalan birsürüde kişi biliyorum.Burda önemli olan bu rahatsızlığı takmaman ve doktorun tedavisine uyman.psikoloji çok önemli.

canım engel olarak görme bunu ama biraz zorlaştırdığı doğru.hamile kalamazsın diye bişey yok ben kaldım kalan birsürüde kişi biliyorum.Burda önemli olan bu rahatsızlığı takmaman ve doktorun tedavisine uyman.psikoloji çok önemli.

Evet haklisin ilk muayene de bole bi sorun cikinca ister istemez biraz kafaya takiyosun. Adet belirtilerim basladi. (Bel agrisi, kasik agrisi vs) bakalim hormon testinde ne cikacak. Sendede bunun gibi bir durum mu vardi? Tedavi surecin nasildi ve ne zaman gebe kaldin biraz bahsedebilir misin?

2 yıılık evliyim ben evlendikten sonra po olduğumu öğrendim.çocuk istiyorduk devlet hastanesinden birine gitim biraz zayıfla öyle gel dedi ben 5 kilo verdim bu arada hormon testleri yapıldı hepsi normaldi bir daha ki aya gel dedi hiç bişey yapmadı yine gittim bidaha ki ay yine ilaç vermedi doktor pek ilgilenmedi savsakladı başından beni eşimle konuştuk özelde bi doktor bulduk oraya gittik ordaki doktor da hormon testi yaptı herşey normal dedi klomenle bir ilaç daha verdi sanırım söktürücüydü kullandım ben 10 gün sonra doktora gidiyorum ama ağzım kulaklarımda iyi hissediyorum çok bide o klomen kullanırken kasık ağrılarım çok olmuştu neyse gittim doktora bana dediki yumurtalıkların hala aynı tedaviye başladığımız yerdeyiz hiç yol katedememişiz.Aldı beni karşısına doktor dedi bak ben versemde sana şuan ilaç hiçbir faydası olmicak biliyorum düşün dedi toprak hazır değilse o topraktan hasat alamazsın.Omega 3 verdi dedi bu rahim duvarını inceltmeye yardımcı olacak bunu 6 ay iç öyle gel.Ben 2 göz 2 çeşme çıktım ordan o sırada adetim bir hafta falan olmuştu 14. günü soğan suyuna başladım adetim sürekli geçtiği için genelde 45 günde adet olurum ben adetim yine gçiyordu bekledim test yapmadım hemen negatif sonucunu görmekten nefret ettim çünkü 16 gün geçti halsizlik baş ağrısı uyku hali çöktü bana gittim eşimle hastaneye gittik test yaptılar hamileymişim.Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş.sonra başta ultrasonda bebek sağlıklıydı sonrasında gittiğimizde kalp atmıyordu zorunlu kürtaj olmak zorunda kaldım.şu an yine soğan suyuna başladım ama etkisi olurmu yine bilmiyorum.böyle işte canım uzun oldu biraz ama çok merak ediyorum bi daha kalabilirmiyim diye psikoloji çok önemli etrafındada dost görünümlü bir sürü hased insn var o yüzden zor bir süreç:KK43:

2 yıılık evliyim ben evlendikten sonra po olduğumu öğrendim.çocuk istiyorduk devlet hastanesinden birine gitim biraz zayıfla öyle gel dedi ben 5 kilo verdim bu arada hormon testleri yapıldı hepsi normaldi bir daha ki aya gel dedi hiç bişey yapmadı yine gittim bidaha ki ay yine ilaç vermedi doktor pek ilgilenmedi savsakladı başından beni eşimle konuştuk özelde bi doktor bulduk oraya gittik ordaki doktor da hormon testi yaptı herşey normal dedi klomenle bir ilaç daha verdi sanırım söktürücüydü kullandım ben 10 gün sonra doktora gidiyorum ama ağzım kulaklarımda iyi hissediyorum çok bide o klomen kullanırken kasık ağrılarım çok olmuştu neyse gittim doktora bana dediki yumurtalıkların hala aynı tedaviye başladığımız yerdeyiz hiç yol katedememişiz.Aldı beni karşısına doktor dedi bak ben versemde sana şuan ilaç hiçbir faydası olmicak biliyorum düşün dedi toprak hazır değilse o topraktan hasat alamazsın.Omega 3 verdi dedi bu rahim duvarını inceltmeye yardımcı olacak bunu 6 ay iç öyle gel.Ben 2 göz 2 çeşme çıktım ordan o sırada adetim bir hafta falan olmuştu 14. günü soğan suyuna başladım adetim sürekli geçtiği için genelde 45 günde adet olurum ben adetim yine gçiyordu bekledim test yapmadım hemen negatif sonucunu görmekten nefret ettim çünkü 16 gün geçti halsizlik baş ağrısı uyku hali çöktü bana gittim eşimle hastaneye gittik test yaptılar hamileymişim.Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş.sonra başta ultrasonda bebek sağlıklıydı sonrasında gittiğimizde kalp atmıyordu zorunlu kürtaj olmak zorunda kaldım.şu an yine soğan suyuna başladım ama etkisi olurmu yine bilmiyorum.böyle işte canım uzun oldu biraz ama çok merak ediyorum bi daha kalabilirmiyim diye psikoloji çok önemli etrafındada dost görünümlü bir sürü hased insn var o yüzden zor bir süreç:KK43:

Canim ne zaman kürtaj oldun

canım çok geçmiş olsun öncelikle Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin. Bende adetimi bekliyorum. Hormon testi sadece kan alınarak mı yapılıyor? Doktor bir bilgilendirme yapmadı

evet canım ben adetin 2. günü gitmiştim kan testi aldılar öğleden sonra çıkmıştı sonuçlar.

Hormon testinde çıkan sonuç ta olumsuz bir durum varsa tedavi süreci nasıl oluyor? ve ne kadar sürüyor? Hormon testi yaptıran arkadaşlar bilgilendirebilirler mi?

kızlar merhaba,
adet tarihim 1 gün geçti dün telaşlandım test yaptım ama negatif çıktı:KK43:

X