Bende polip varmış. Doktora bunun için ayrıyetten daha gitmedim. Bir düşüğüm var. Araştırdığıma göre polipler düşüğe neden olabiliyormuş. Ama ben korktum histeroskopi denilen yöntemle alıyorlarmış sanırım. Bazısı lokal anesteziyle bazısıda canlı canlı olmuş. Özele gidemem ben anca araştırma hastanesine gidebilirim. Gerçi çok güvendiğim bir hastahane. Daha öncede bir ameliyat oldum orada.
Birde bu soğan kürünü uygulasam polipe iyi gelir mi? Bu operasyonu geçiren var mı? Nasıl oldu? Acı çektiniz mi? Muayene masasında mı yapıyorlar? Ya da operasyon geçirmeden atlatan? İnsan bilmediği şeyden korkarmış bende korktum açıkçası. Haftaya randevum var. Öncesinde bana bilgi verebilecek olan var mı? Teşekkür ederim.
bir sene kadar önce bendede polip vardı hatta dısarıdan ucu görünüyodu cok korkmustum bende doktorum kurtajla alıcaz dedi uyuttular beni hemen bitti zaten ayaga kalkıp odaya gittim hic agrım olmadı sadece biraz sızlıyodu icimde bi yer kanamamda olmadı bir kac gün dikkat ettim o sızı gecmedi okadar sonra hersey normal benimde cocugum olmuyo polipte engel olur demisti doktorum canını sıkma korkulacak birsey yok cok gecmis olsun :)
bir sene kadar önce bendede polip vardı hatta dısarıdan ucu görünüyodu cok korkmustum bende doktorum kurtajla alıcaz dedi uyuttular beni hemen bitti zaten ayaga kalkıp odaya gittim hic agrım olmadı sadece biraz sızlıyodu icimde bi yer kanamamda olmadı bir kac gün dikkat ettim o sızı gecmedi okadar sonra hersey normal benimde cocugum olmuyo polipte engel olur demisti doktorum canını sıkma korkulacak birsey yok cok gecmis olsun :)
2012 Mayıs ayında genel anesteİ ile ameliyat oldum. Korkulacak bir şey yok. İlk ayıldığımda yoğun adet ağrısı gibi ağrım vardı. Ağrı kesiciöyaptılar 5 dakikada geçti. O gün taburcu oldum. Birkaç güne herseynnormale döndü. 2013 Haziran doğumlu oğlum var. Doktorum düşüğe engel olabileceğini söylemişti. Önlem amaçlı aldırdım. İyi ki de aldırmışım.
beklemek zor bilirim bende bir hafta cok korkmustum :) korkulacak bisi yokmus ama cevremdede kimsede yoktu bilemedim okudum arastırdım sizin gibi ...cok gecmis olsun :)
ben de kürtajla aldırdım, genel anestezi ile uyuttular. uyandığımda regl ağrısına benzeyen hafif bir karın agrısı oldu ve bir kaç saat içinde geçti. kanamam falan da olmadı. iyi bir hastanede olursanız sorun yaşayacağınızı sanmam.
Tam olarak bilmiyorum bende ama baktığım bazı sitelerde hem çocuk olmasını zorlaştırabileceği hem de hamilelikte düşük riskini arttırabileceği yazıyordu. Sanırım polibin yeriylede alakalıymış. Ben ilk denemede hamile kaldım ama bir hafta sonra düşük yaptım. Aslında geçen hafta gidecektim doktora ama randevumu iptal ettim bu salı gideceğim. En iyisi aldırmak herhalde ne olur ne olmaz. Ben düşügü polibe bağladım. Bu sitedeki doktorada sordum. O da gebelikten önce polibi aldırmamı tavsiye etti.