• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polis olan var mı arkadaşlar?

shineumu

Kocasını Çok Seviyor
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
288
2
116
İstanbul
Merhaba kızlar,
Başlıktan belki polisle bir derdim var gibi anlaşılabilir ama öyle değil :)

yardımınıza ihtiyacım var, eşim polis ol diye başımın etini yiyor.
2 yıl bilgisayar önlisans yaptım ama bir işe yaramadı, şuan beni 1 yılda 5 yaş yaşlandıran bir şirkette çalışıyorum,

internette araştırmama rağmen tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım, 21 yaşındayım 168 boyum 75 kilom var.
nereden başlamayalım ,başvuruları nasıl oluyor, şuan ki işimden öyle bıktım ki yaşım çok geçmeden devlet memuru olmak istiyorum herşeyi yapmaya hazırım, yardımcı olabilecek biri varsa bu mübarek ayda çok duacısı olacağım.
teşekkürler

Son düzenleme:
Cnm bayanlara yönelik bir meslek değil emin ol ...onca erkegın içindesin ..onu geçitim ,bayanın fıtratına ters cnm ..bnm eşim pol. O bazen laf arasında anlatıyordu ...zaten biryerden sonra bayanın fıtratıda erkekleşiyormuş ...

merhaba.
polis değilim ama sanırım 4 kez falan basvuru yaptım:1: kısmet değilmiş.

2013 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULLARI GİRİŞ SINAVLARI
Polis Meslek Yüksekokulları; Emniyet Teşkilatının "Polis Memuru" ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapan, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yüksek öğretim kurumlarıdır.

2013 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANANAN ŞARTLAR

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak,

c) Herhangi bir eğitim-öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak,

ç) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2013 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az 250 puan almış olmak,

d) Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit ve Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2013 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş sınavından, (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az (140.000) puan almış olmak,

e)18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibariyle (1 Ekim 2013) 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmamış erkek adaylar için 24 yaşından gün almamış olmak (01 Ekim 1990 - 01 Ekim 1995 tarihleri arasında doğmuş olmak), askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 26 yaşından gün almamış olmak (01 Ekim 1988- 01 Ekim 1995 tarihleri arasında doğmuş olmak) ,

f) Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil ) ile 27 (dahil) arasında olmak,

g) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,

ğ) Başvuru öncesi ve başvuru sırasında, genelev, birleşme evi, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde aracılık ve bekleyicilik türünden bir işi bulunmamak, genel ahlaka aykırı oyun temsil, film, video bant, teyp kaseti, vcd, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan zararlı yayın, yayım ve benzeri işlerde çalışmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle hakkında herhangi bir adli veya idari kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak, bu sayılan fiillerden herhangi birinin uzlaşma yoluyla sonuçlandırılmamış veya bu fillerden herhangi birisi ile ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak ya da başka bir tedbire çevrilmemiş olmak,

h) Kasten işlenen ve Kanunundaki suçun ilgili maddesinde suçun ceza üst sınırı en az 1 yıl hapis cezası olan suçlar ile Devlet Memurları Kanununun 48/A-5 maddesinde ismen sayılan suçlardan dolayı,

1- Affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa dahi mahkûmiyeti bulunmamak, (Adli Para Cezası dahil)

2- Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak,

3- Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak,

4- Kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

ı) (ğ) ve (h) bentlerinde sayılan şartlar adayın eşinde de aranır,

i) Eğitim-Öğretim yılının başlangıç tarihi itibariyle bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üye bulunmamak,

j) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

k) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

l) Askerlikle ilişiği bulunmamak,

m) Sağlık şartları Yönetmeliği hükümleri hariç herhangi bir nedenle Polis Meslek Yüksekokulundan çıkmış veya çıkarılmamış olmak,

n) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak,

şartları aranır.

önlisans mezunları da lise mezunu gibi başvuru yaparlar.
sadece başvururken önlisans oldugunu belirtiyorsun.

bir de benım eşimde yıllarca istemedı. şimdi burda polis ark ları hep bayan ıcın yapılacak en rahat meslek dıyorlarmıs.
hatta daha dund edi keşke isteseydım zamanında diye....

Son düzenleme:
merhaba.
polis değilim ama sanırım 4 kez falan basvuru yaptım:1: kısmet değilmiş.

2013 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULLARI GİRİŞ SINAVLARI
Polis Meslek Yüksekokulları; Emniyet Teşkilatının "Polis Memuru" ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapan, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yüksek öğretim kurumlarıdır.

2013 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANANAN ŞARTLAR

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak,

c) Herhangi bir eğitim-öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak,

ç) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2013 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az 250 puan almış olmak,

d) Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit ve Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2013 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş sınavından, (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az (140.000) puan almış olmak,

e)18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibariyle (1 Ekim 2013) 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmamış erkek adaylar için 24 yaşından gün almamış olmak (01 Ekim 1990 - 01 Ekim 1995 tarihleri arasında doğmuş olmak), askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 26 yaşından gün almamış olmak (01 Ekim 1988- 01 Ekim 1995 tarihleri arasında doğmuş olmak) ,

f) Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil ) ile 27 (dahil) arasında olmak,

g) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,

ğ) Başvuru öncesi ve başvuru sırasında, genelev, birleşme evi, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde aracılık ve bekleyicilik türünden bir işi bulunmamak, genel ahlaka aykırı oyun temsil, film, video bant, teyp kaseti, vcd, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan zararlı yayın, yayım ve benzeri işlerde çalışmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle hakkında herhangi bir adli veya idari kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak, bu sayılan fiillerden herhangi birinin uzlaşma yoluyla sonuçlandırılmamış veya bu fillerden herhangi birisi ile ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak ya da başka bir tedbire çevrilmemiş olmak,

h) Kasten işlenen ve Kanunundaki suçun ilgili maddesinde suçun ceza üst sınırı en az 1 yıl hapis cezası olan suçlar ile Devlet Memurları Kanununun 48/A-5 maddesinde ismen sayılan suçlardan dolayı,

1- Affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa dahi mahkûmiyeti bulunmamak, (Adli Para Cezası dahil)

2- Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak,

3- Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak,

4- Kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

ı) (ğ) ve (h) bentlerinde sayılan şartlar adayın eşinde de aranır,

i) Eğitim-Öğretim yılının başlangıç tarihi itibariyle bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üye bulunmamak,

j) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

k) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

l) Askerlikle ilişiği bulunmamak,

m) Sağlık şartları Yönetmeliği hükümleri hariç herhangi bir nedenle Polis Meslek Yüksekokulundan çıkmış veya çıkarılmamış olmak,

n) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak,

şartları aranır.

tekrar dene cnm inşallah kısmetindeyse olur zaten :((
ben şimdi bu sene ygs ye girdim 270 yaptım da geç mi kaldım nasıl ve ne zaman başvuracağım? 2010 da kpss den 72 almıştım sonrada girmedim zaten
biraz daha detaylı yazabilir misin,

şuan ne yapmam gerekiyor nereye başvurabilirim.

önlisans mezunları da lise mezunu gibi başvuru yaparlar.
sadece başvururken önlisans oldugunu belirtiyorsun.

bir de benım eşimde yıllarca istemedı. şimdi burda polis ark ları hep bayan ıcın yapılacak en rahat meslek dıyorlarmıs.
hatta daha dund edi keşke isteseydım zamanında diye....

çok güzel ya inşallah bizde olabiliriz, senin kazananamanın sebebi neydi puan yetersizliğimi :S

bAYAN POLİSLER ERKEKLER KADAR AĞIR İŞLERDE ÇALIŞMIYOR. YIPRANMA PAYI FALAN VAR ERKEN EMEKLİ OLUNABİLİR. MAAŞ DURUMU DA GÜZEL. İNŞALLAH GİRERSİN CANIM.

çok güzel ya inşallah bizde olabiliriz, senin kazananamanın sebebi neydi puan yetersizliğimi :S

ben pomem e basvurmustum hepsınde yarım puanla kacırdım. son alımda ise bel fıtıgından rahatsızlandım yoks apuanım da çok güzeldi. zaten basvurumu yapmıstım mulakata cagrıldım ama gidemedım.

ayrıca cnm sen maalesef 2013 pmyo yu kaçırmıs bulunyorsun. bunun için nısan -mayıs gıbı ön basvurular baslıyor.
sen 2014 ü beklemek zorundasın.

tarihleri kaçırmışım galiba ya :((((
1991 doğumluyum seneye son şansımmı oluyor acaba , belli bir yaşa kadar mı alınıyorya üfff çok zor bu iş sanırım ya :((

ben pomem e basvurmustum hepsınde yarım puanla kacırdım. son alımda ise bel fıtıgından rahatsızlandım yoks apuanım da çok güzeldi. zaten basvurumu yapmıstım mulakata cagrıldım ama gidemedım.

ayrıca cnm sen maalesef 2013 pmyo yu kaçırmıs bulunyorsun. bunun için nısan -mayıs gıbı ön basvurular baslıyor.
sen 2014 ü beklemek zorundasın.

seneye yaş sıkıntım olmaz heralde dimi, ne zamana kadar başvurulabiliyor acaba

2013 PMYO sınav takvimi açıklandı. Buna göre başvuru ücretinin yatırılacağı banka ve hesap numaraları açıklandı. Başvuru merkezlerini de öğrenebilirsiniz
İNTERNETTEN ÖN BAŞVURU TARİHLERİ: Polis Meslek Yksek Okullar Resmi nternet Sitesi adresinden 24 Nisan - 11 Mayıs 2013 tarihleri arasında

BAŞVURU ÜCRETİ YATIRMA TARİHLERİ VE HESAP NUMARASI: Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi TR530001200938500080000015 hesap numarasına 24 Nisan - 10 Mayıs 2013 tarihleri arasında 50 TL yatırılacaktır. (Ücretin banka şubesinden yatırılması gerekmektedir. İnternet bankacılığı, EFT vb. aracılığıyla yatırılan ücretler kabul edilmeyecektir.)

BAŞVURU MERKEZLERİNE ŞAHSEN BAŞVURU TARİHLERİ: 29 Nisan - 11 Mayıs 2013 tarihleri arasında (1 ve 5 Mayıs tarihleri hariç)

ADAY DEĞERLENDİRME VE SEÇME SINAVI TARİHLERİ: 20 Mayıs - 01 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.( 26 Mayıs hariç )

YAZILI SINAV ÜCRETİ YATIRMA TARİHLERİ: Aday Değerlendirme ve Seçme (Mülakat) Sınavında başarılı olan adaylar, ÖSYM Başkanlığının hesabına 20 Mayıs - 04 Haziran 2013 tarihleri arasında yatıracaktır.

YAZILI SINAV TARİHİ : 30 Haziran 2013 Pazar Günü (ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacaktır)

.

.

bak cnm yukarda yazmıstım başvuru şartlarında. orayı oku......

bayan adaylarda 1990-1995 tarihleri arasında diye belirtmiş, 1991 li olduğum için 24 yaşa girene kadar başvurabiliyorum seneye 23 oluyrum zaten 1 hakkım kalmış oluyor :((
çok teşekkür ederim yardımın desteğin içinn

bayan adaylarda 1990-1995 tarihleri arasında diye belirtmiş, 1991 li olduğum için 24 yaşa girene kadar başvurabiliyorum seneye 23 oluyrum zaten 1 hakkım kalmış oluyor :((
çok teşekkür ederim yardımın desteğin içinn

bu madde bu sene ıcın gecerlı seneye şu şekılde olacak......

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibariyle (1 Ekim 2014) 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmamış erkek adaylar için 24 yaşından gün almamış olmak (01 Ekim 1991 - 01 Ekim 1996 tarihleri arasında doğmuş olmak), askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 26 yaşından gün almamış olmak (01 Ekim 1989- 01 Ekim 1996 tarihleri arasında doğmuş olmak) ,

bu madde bu sene ıcın gecerlı seneye şu şekılde olacak......

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibariyle (1 Ekim 2014) 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmamış erkek adaylar için 24 yaşından gün almamış olmak (01 Ekim 1991 - 01 Ekim 1996 tarihleri arasında doğmuş olmak), askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 26 yaşından gün almamış olmak (01 Ekim 1989- 01 Ekim 1996 tarihleri arasında doğmuş olmak) ,

anladımm. yani 1991 olarak yine benim de şansım oluyor, yaş olayı kötü olmuş ya bu seneyi de kaçırdığım için şansım azaldı iyice :((

anladımm. yani 1991 olarak yine benim de şansım oluyor, yaş olayı kötü olmuş ya bu seneyi de kaçırdığım için şansım azaldı iyice :((

evet eğer 1 ekim ve sonrasında dogduysan şansın var......yoksa 30 eylül 1990 dogumlu bıle olsan kabul olmaz basvurun...

kızlar merhaba. bende bu sene lisans mezunu oldum hyrlısıyla. polislik düşnüüyorum. lisans mezunu olanların şartları nasıl bir fikri olan mı ?

alakasız olarak eşin niye polis olmanı istiyor sormamda bi sakıncası var mı ? hani üniformadan dolayı vs vs.

polis olmayı çoookk istemiş çocukluk hayali olan hala isteyen ama vazgeçmiş biri olarak söylüyorum malesef bayan mesleği değil. iş arkadaşların hep erkek. gecen gündüzün belli değil. tabi şanslı kesim bayan polisler de var 8-5 ci büroda ama herkes öyle değil ben uzun uzadıya araştırdım. emniyette ve askeriyede işler bizim bildiğimiz gibi gitmiyor, hükümet nasılsa polisi o şekilde yönlendiriyorlar bu işin bi yüzü. başka bi yüzü bayansın etrafın erkek dolu iyisi kötüsü var namuslusu olduğu gibi pisliği de var. omzunun üstü dolu biri velev ki sana yanaştı pas vermedin bir üfürüğüyle ülkenin öbür ucunda kötü sicille bulursun kendini. emir kulusun, canında gözü olan şerefsizi koru derler sana ya da karakolda ifadesini alırsın, polis taşlar ama serbest bırakılışını izlersin. katili tecavüzüsü daha neler neler..

polis olma aşamalarına gelince, önlisans bitirmen pmyo için bişey ifade etmiyor. pmyo gireceksen ygs sınavından en az 250.000 puan alman gerek herhangi bir puan türünde. sonra mülakatlara gidersin. geçersen pmyo yazılı sınavına girer başarılı olursan hayırlı olsun.

ikinci seçenek de pomem, 4 yıllık bi üni bitirmiş olman gerekiyor kpss den en az 60.000 puan aldığında başvuruyorsun mülakatları geçersen yine hayırlı olsun.

işte bu kadaar :37: çok uzun oldu sanırım

merhaba
içinde yaşayan biri olarak zor olduğunu söylemek istiyorum birde eğer ufak bir yerde yaşıyorsan eşinin ve senin memleketinde çalışamıyorsun eğer eşin peşinden gelebilecek bir işte çalışıyorsa sorun yok ama bunun ek görevi var, bayramı seyranı izni yok ve artık iki tane şark oldu bunun gibi bir sürü olumsuzluk var ve malesef artık insanımız polisten nefret ediyor.

Back
X