Polisin tc ile sorgu yapması

Eğer aranan biriyse evet sıkıntı yaşar. Derler ki neden almadın aranıyor bu. Onda diyemez ki öylesine baktım tc ne

Eğer yoksa aranması

Sadece bi akrabasına merak ettiğinden dolayı bakmış olmazmı
Baktigi ortaya ciktiginda suçmu oluyor bu
Biri bana benim bilgim olmadan TC numaram ile kisisel bilgilerime dosyalarıma baksa ona mesleğini kötüye kullanmaktan dava açardım.

Eğer yoksa aranması

Sadece bi akrabasına merak ettiğinden dolayı bakmış olmazmı
Baktigi ortaya ciktiginda suçmu oluyor bu
size soyle soyliyim oyle kafalarina gore biseyler yapamiyolar o zaman butun polisler can sıkıntisindan akrabalarinin tc leriyle gbt yaparlardi sebepsiz yere kendi akrabasinin yada tanidignin tcsine bakmasi ortaya ciktigindada evet suc oluyor

Biri bana benim bilgim olmadan TC numaram ile kisisel bilgilerime dosyalarıma baksa ona mesleğini kötüye kullanmaktan dava açardım.
Aradigım cevap böyle biseydi

Tc ile sorgu yaptıgi nasıl ispatlanabikir mi böyle bi gecmiş var mi acaba nasıl cikar bu meydana
Bunu öğrenmek istiyorum

Amirle yakınsa rica edip baktırabilir. Kendisi bakabilir. Yakalanırsa başı belaya girer ancak yakalanmayacağından emin olup kontrol edebilir. Burada daha önce evleneceği kadının otel kayıtlarını sorgulayanları gördük 😁

Amirle yakınsa rica edip baktırabilir. Kendisi bakabilir. Yakalanırsa başı belaya girer ancak yakalanmayacağından emin olup kontrol edebilir. Burada daha önce evleneceği kadının otel kayıtlarını sorgulayanları gördük 😁
Otel kayıtları nekadar saklı kalıyor acaba

Sorum cok kısa
Arkadaşım şunu merak ediyor

Polis olan bi yakınına
bi tc numarası verse polis bunu sorgulasa ne olduğunu söylese
Polisin başı belaya girer mi yasak mı bu
Bilenler yazarsa sevinirim
Teşekkürler

Valla evlenmeden önce babam eşimin tc si ile sorgulama yaptırdı enişteme...
Sorun olmadı.

Öyle şey olur mu hiç ? Polis de olsa otel kayıtlarına bakmak için bir izin falan gerekmiyor mu ? Bir polis başka biri söylediği için benim TC kimlik numaramla arama yapsa ben şikayetçi olur dava açarım.

Öyle şey olur mu hiç ? Polis de olsa otel kayıtlarına bakmak için bir izin falan gerekmiyor mu ? Bir polis başka biri söylediği için benim TC kimlik numaramla arama yapsa ben şikayetçi olur dava açarım.
Bu ispatlanabilir mi acaba 🤔

Sebepsiz yere sorgulattiğı ortaya ciktigında ne olur acaba bunu nasıl ögrenebiliriz ki

Ozellikle 15 Temmuz’dan sonra yapilan sorgulamalara kisitlama getirildi. Sizin sorgulatacaginiz ekrani tanidiginiz polisin goruntuleme erisimi dahi olmayabilir. Ayrica her sorgulama; sorgulayan memurun sicil numarasina isleniyor. Sorgulama yapip da islem gormesi gereken bir durum var ise ve yapilmamissa sorgulama yapan polis hakkinda islem yapiliyor.

Kendisi,babası,eşi polis olan yok mu hiç ?
Sorsanız onlara bana cevap verseniz

Şikayet sonucu sorgulattigi ortaya çikarsa ne olur nasıl ispatlanir sorguladigi
Keyfiye sorgu yapamaz mı

Meslegine bi zarari olir mu
Cok önemli bizim icin bu

Teşekkürler

Bakamaz polislerin karakolda kullandığı bütün bilgisayarlar çok özel bir sistemle izleniyor keyfi kimseyi arayamaz ararsa meslekten atılır GBT sorgusu bile ya telsizle yada telle yapılır yani masa başındaki verir tüm bilgileri

Kendisi,babası,eşi polis olan yok mu hiç ?
Sorsanız onlara bana cevap verseniz

Şikayet sonucu sorgulattigi ortaya çikarsa ne olur nasıl ispatlanir sorguladigi
Keyfiye sorgu yapamaz mı

Meslegine bi zarari olir mu
Cok önemli bizim icin bu

Teşekkürler

Merhaba , evet kimin sorguladigina dair bilgisayardan görünüyor . Keyfi olarak bakamaz yasak .
Ortaya çıkarsa da hapis cezası yada meslekten men edilme durumu var ...

Tabii ki suç ve yaptırımı da mevcut. Bilgisayarda kimin sorguladığı, ne zaman sorguladığı bilgilerine de ulaşılabilir çok rahatlıkla. Eskisi gibi değil sistem.
Ayrıca başıma gelseydi ve ben bunu öğrenseydim dava açardım, görevini kötüye kullanma bu da çünkü.

Back
X