Polisin tc ile sorgu yapması

Kendisi,babası,eşi polis olan yok mu hiç ?
Sorsanız onlara bana cevap verseniz

Şikayet sonucu sorgulattigi ortaya çikarsa ne olur nasıl ispatlanir sorguladigi
Keyfiye sorgu yapamaz mı

Meslegine bi zarari olir mu
Cok önemli bizim icin bu

Teşekkürler
Yapamaz eğer ortaya çıkarsa mesleğini kötüye kullanmaktan açığa alınır.. Çünkü özel bilgilere erişim yapanlarda kayıt altına alınıyor.. Bir insanın özelini neden sorgularsınız anlamıyorum... Adı üzerinde "ÖZEL" otel kayıtları gibi kayıtlara yalnızca savcılık kararıyla ulaşılabilir savcılık kararı dışında ulaşılması veya ulaşılmaya çalışılması suçtur .. Siz birşey öğrenmek bir açık bulmak için bir polis memurunun geleceğiyle oynamış olursunuz.. Birisine güven yoksa ayrılırlar özelini hukuksuz yollarla ortaya dökmeye gerek yok..

Ne oldugunu soylese derken? İnsan iste. Tc kimlik nosu olan bir bitki veya hayvan gormedik

Arkası sağlamsa bir şey olmaz. Benim durumumda polis değil zabıta kişisel bilgilerimi, dilekçelerimi şikayetçi olduğum kişiyle paylaşmış ve bu zabıtayı valilik üstünden şikayet etmeme rağmen, hiç kimse soruşturmadı, Valiliğe bile başvurdum. Savcılığa da gidecektim, virüs çıktı ve çoğu kişi savcı bunla uğraşmaz diyor.

Ama polisle uğraşırlar kesin, 155 i aradım kimse ilgilenmedi diyorsunuz, soruşturma açıldı diye cevap geliyor. Ne yazık ki böyle, arkadaşınızın başını yakmayın!

Sorum cok kısa
Arkadaşım şunu merak ediyor

Polis olan bi yakınına
bi tc numarası verse polis bunu sorgulasa ne olduğunu söylese
Polisin başı belaya girer mi yasak mı bu
Bilenler yazarsa sevinirim
Teşekkürler
Birimine göre değişir ama başı sıkıntıya girer eskisi gibi esnek değil bu tür konular.

otel kayıtlarına öyle çat diye bakılmıyo
isimsiz871 isimsiz871 otel kayıtları teşkilatta çeyizlik diye saklanmaz suclu takip supheli takip ve özel güvenlik soruşturması benzeri olaylarda yapılır.
Bu tür kayıtlar bilgi dahilinde bakılır. Herhangi bir sonuç bulunsa dahi dava da kullanmanız pek bi imkansızdır.
Hem sizi hemde yakınınızı yakar.
Polis olan akraba ya da arkadaşınızın başını umarım darlayacak bir problemle başbaşa bırakmamassinizdir.

Gizemliasli senden alıntıladım yazıyı bulamadigim için kusura bakma

Sorum cok kısa
Arkadaşım şunu merak ediyor

Polis olan bi yakınına
bi tc numarası verse polis bunu sorgulasa ne olduğunu söylese
Polisin başı belaya girer mi yasak mı bu
Bilenler yazarsa sevinirim
Teşekkürler
Polis yakını bu sorgulamayı yapmaz . Yapar ise karşısına çıkacak işleme gereğini yapmak zorundadır. Sorgulama yapıldığın da gereği yerine getirilmezse ilgili birime uyarı gider. Aynı ekrana sahibim o sebeple biliyorum.

Arkası sağlamsa bir şey olmaz. Benim durumumda polis değil zabıta kişisel bilgilerimi, dilekçelerimi şikayetçi olduğum kişiyle paylaşmış ve bu zabıtayı valilik üstünden şikayet etmeme rağmen, hiç kimse soruşturmadı, Valiliğe bile başvurdum. Savcılığa da gidecektim, virüs çıktı ve çoğu kişi savcı bunla uğraşmaz diyor.

Ama polisle uğraşırlar kesin, 155 i aradım kimse ilgilenmedi diyorsunuz, soruşturma açıldı diye cevap geliyor. Ne yazık ki böyle, arkadaşınızın başını yakmayın!
Cimere Bimere falan yazdınız mi ?

Keyfiye sorgu yapamaz mı

Şu sorunuzu bir daha okur musunuz? Herkes yetkisi dahilindeki imkanlarını keyfi yere kullansın madem. Birileri de sizi böyle araştırsın yahut fazlasını yapabiliyorsa yapsın. Görevini kötüye kullansın. Etik, ahlak nedir ne işe yarar zaten.

Görevi dışında böyle bir sorgulama yapamaz. Akrabası olması hiçbir şeyi değiştirmiyor; adı üzerinde kişisel veri. Böyle bir eylem kişisel verilerin ihlalinden tutun, görevi kötüye kullanmaya kadar bir çok hukuka aykırılık teşkil eder. Ayrıca etik de değildir. Bildiğim kadarıyla sorgulamalar kayda da geçer.

Kimi merak ediyorsanız kendisinden adli sicil kaydı vs. isteyin. İsteyemiyorsanız başkalarının mesleklerini kötüye kullanmalarını talep etmeyin.

Benim kişisel verilerim ve özel hayatımın gizliliği bu şekilde ihlal edilse sorumlu herkes için olabilecek tüm yasal yollara başvururdum.

Devlet memurlarinin herhangi bir ucuncu sahsa birinin bilgisini vermesi yasaktir
İsten atilmadan tutun da hapse kadar cezasi vardir

Ve o bilgilere bakanlar kayit altina alinir , yani sap diye bulurlar o bilgiye bakan kisiyi

Devlet memurlarinin herhangi bir ucuncu sahsa birinin bilgisini vermesi yasaktir
İsten atilmadan tutun da hapse kadar cezasi vardir

Ve o bilgilere bakanlar kayit altina alinir , yani sap diye bulurlar o bilgiye bakan kisiyi

Tabi bir de o boyutu var. Görevi gereği yaptığı bir sorgulama olsa dahi sonuçlarını üçüncü kişilerle paylaşamazlar. Sınırlar belli; görev gereği, görevin gerektirdiği kadar ve görevin gerektirdiği kişi ya da makamlarla paylaşma.

Tavuk_suyu_ Tavuk_suyu_ , zabıtayı cimer ve valilik üstünden şikayet ettim. büyükşehir belediyesine de yazdım, verdiği cevapları da ekledim ama üstünü örttüler. Valilikteki polislere de gösterdim, onlar da şaşırdı. Belediyede halkçı geçinen bir belediye, herkesin aklına başka bir parti gelmiştir ama bu da benim oy verdiğim parti tarafından yaşadığım bir mağduriyet. Ben bu olayda bile sonuç alamadım düşünün.

Arkası sağlam olmasa çoktan en azından uyardık diye bir mail gelirdi. Mahkemeler tatilken kamu denetçiliğine yazacağım ben de.

kısısel mesele ıcın kımsenın gbt sıne bakıp baskasına bılgı veremez suc

Back
X