polistik over oldugumu ögrendim

mav

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
1.102
12
158
42
Ankara
ben gecen hafta doktora gıttım ve pco sendoromu oldugunu ögrendım şikayetlerım sivilcelenme tüylenme ve kıllanmaydı bırde insülin direncim azdı bır yuksek bır dusuk cıkıyordu.. doktorum bana diane 35 adında ılaç verdı.bu ılacın yan etkılerı oldugunu ögrendım fakat zararlı olsa yazmaz dıe dusunuyorum ama bılemıyorum.ınternette okuduklarımdan soyluyorum bu yan etkılerı.doktorum bu ılacı adetın ılk gunu ıcmeye baslamamı ve 7 gun ara vermemı soyledı o arada adet olacakmısın ve tuylenme problemım kılo alma problemım azalacakmıs.tavsılerı olanlar varmı bu durumda olan arkadaslar.

Merhaba pco arkadaşım.Bende aynı hastalıktan müzdaribim.Bende bütün özelliklerini taşıyorum.Evlendiğimizin 3. yılında oğlum oldu ve ben hala da adetlerimi düzensiz görüyordum.Ne zaman ki oğlum kardeş istemeye başladı ve ben yine doktora giittim.Bu defa Edirne'de bir doktora gittim ve bana o söyledi pco hastası olduğumu.Uzun bir tedavi döneminden sonra ikizlerimi kucağıma aldım.Hala adetlerim düzensiz doktora gitmem lazım.Bahsettiğin ilaçtan kullanmadım ayrıca.

Merhaba arkadaşım, ben de bir pco hastasıyım. ama pco sendromu ve hastalığı farklı şeyler diye duydum.(sadece duyum) 16 aydır regl olmuyorum, genelde tüm doktorlar kilo vermen gerekiyor diyor. Kilonun yüzde 7'si kadarını versen yeterli olabiliyormuş, tabi bunun yanında adet söktürücü ve glifor kullanıyorum.Allah yardımcımız olsun çok zor bir hastalık. Ama doktorlar bu hastalıkla beraber yaşamaya alışın diyorlar...

benım adetım oluyor kıllanma ve sıvılce sıkayetıyle gıttım

selam ilacınızı kullanın ilk kutuda değil sonrakilerde bir rahatlama hissedeceksiniz. kıllanma sorununda mevcut olanlara bir etki göstermez yeni oluşumları durudurur. arkadaşların da dediği gibi pco bir yaşam tarzıdır ve gerekli yaşamsal önelmler sizi mutsuzluktan uzaklaştırır.

tesekkur ederım

doktorumun tavsiyesi ile uzun süre ve bekar olduğum için doğum kontrol hapı kullandım pko için.6 ay önce bıraktım ve adetlerim 7 adet dönemi düzenli geldi.kullandığım süre içinde kilo verdim 68 kilodan 56 kiloya inmiştim..şuan 56 kiloyum.son adet tarihimden 2 ay geçti hala adet olmadım.hamile değilim.hamile kalmak istiyorum.ne yapmam gerekir kandiliğimden hamile kalabilirmiyim?

ılacın adı neydı

bırde sunu sormak ıstıyorum benım dhea hormon tahlılım normalden bıraz yuksek cıkmıs goren doktor endokrın doktorun bobrek ultrasonu ıstemedımı dedı en yakın zamnda ultrason cektırcem bu nedır bılmıyorum fakat

selam bu hormon sadece yumurtalıklarla ilgili olmadığı için doktorun ulstrason istemiştir endişelenecek bir sorun değil büyük ihtimalle normal sonuç gelecek. sen ilaçlarını kullanmaya devam et.

selam bunun için 1 yıllık korunmasız birliktelik sürenizi tamammlayın anacak hala hamileleik yaşanmadı ise doktor yardımız ihtiyac olacaktır.

ben 2 yıldır pco yum.tedavi gördüm diane 35 kullandım 2 yıl boyunca öle sandığın kadar büyük yan etkileri yok.biraz kalçam genişlemişti ii de oldu böletedavi sonrasında hormon tahlili oldum şuan daha iim arda bi reglm gecikio ama onu da hava deişikliğine strese bağlıyorum.şuan için tek korkum hamile kalırken sorun olur mu die endişelenmem.doktoruma sordum ilerde hamile kalmak istersen tedavi gerekebilir demiştisenağlama

hocam bi de size sorum olacak hamile kalamayan polikistik over hastalarına uyguladığınız tedavi yöntemleri hakkında bilgi verirseniz çok sewinirim şimdiden teşekkürler

doktor bey bende bugün adet düzensizliği ve akne problemim nedeniyle kadın hastalıkları doktoruna gittim.ultrason çekildi ve polikistik over olduğumu öğrendim.bu hastalığın ne olduğunu bile bilmiyorum ama nette araştırdığım kadarıyla moralim çok bozuldu.30 yaşında ve bekarım.benim çocuğum olmayacak mı veya bunun için illaki birsürü tedavi mi görmem gerekecek?bu konuda beni biraz aydınlatırsanız sevinirim.çünkü doktor perşembe günü gelmemi söyledi.ozamana kadar içimi yiyecek.

cnm bende ögrenınce moralım bozuldu ama herkezde cocuk olamama durumu yok

arkadaslar sakin olun biraz :hulya:
ben de pkoyum. evlendikten 3 yil sonra bebek sahibi olmaya karar verdik esimle. 2 ay korunmadik ve ben ilk defa jinekoloja gittim o donem. dr bana pko oldugumu soyledi ve eger zaman kaybetmek istemiyoruz diyosaniz bir dahaki adetinde gel tuplerine bakalim dedi. ben bir dahaki adeti olmadim cunku hamile kaldim kendiliginden. bu hastalik sonradan olan bir sey degilmis. yani 1 sene pko oldum sonra gecti diye bir sey yokmus. dogustan gelen bir sey ve omur boyu bizimle maalesef. hastaligin dusmani kilo. ben hic adet duzensiziligi, killanma, sivilcelenme yasamadim. bu yuzden cok gec ogrendim pko oldugumu. belki kontrol amacli gitmesem dr ye ogrenemicektim bile. cunku hamilelik oncesi bayaa zayiftim. gerci herkeste ayni seyretmeyebilir saniyorum hastalik.
tek olumlu tarafinin gec menopoz oldugunu soyledi doktorum
ilerde seker hastasi olma riski olan bi hastalik bu maalesef. kesinlikle kilolu olmicaksin dedi. ayrica rahim kalinlasmasi da yapabiliyomus ki ben de dogumdan sonra oldu rahim kalinlasmasi. onun icin de kurtaj oldum.
benim bildiklerim bu. yani arkadaslar ben pkoyum cocugum olmaz demeyin. ben tedavisiz kendiliginden hamile kaldim pko oldugumu ogrendigimin 18. gunu hamile oldugumu ogrendim.

içimi aydınlattın saol

ben pco gecıo dıye bılıyorum doktor tedavı edılır bı hastalık dedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…