Politik davranmak nasıl bişey?

Valeriaaaa

Girl power
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
622
232
33
30
Arkadaslar, politik davranmak size göre nasıl olur, nasıl biseydir? Sorum belki saçma olucak ama çok merak ediyorum. Mahsur görün.

Guncel: Bazıları o şahısa karşı bunu sorduğumu düşünüyor kesinlikle öyle bir amacım yok. Ben bun aile ve toplum arkadaş içinde sormustum)

Son düzenleme:
Hangi konuda politik davranmaya ihtiyacınız var onu söyleyin o şekilde yorum yapalım

Uzlaşmacı olmak. Herkesi alttan almak.

Eşim benim çok politik olduğumu söyler :)
Sanırım demek istediği şu: ondan istediğim bir şeyi öyle cümlelerle isterim ki hayır diyecek olsa bile diyemez :D onun dışında da canımı sıkan bir laf duyduğumda ilk ağzıma geleni asla söylemem nerede ne konuşulması gerektiğini iyi bilirim. Mesela taze annelerin en uyuz olduğu laf şudur "sütün mu yetmiyor?" Bu lafı kayınvalidem söyleyince olabilir anne koşturup duruyorum dinlenemiyorum ki süt olsun diyorum :D halbuki içimden çok daha orijinal laflar geçiyor:ıslık:

Ne üzerine soruyorsunuz?
rengini belli etmeden ve karşındaki kendin hakkında fikir vermeden ortalığı idare etmek olabilir.
Herkese mavi boncuk dagitip, herkesi haklı hissettiripte bunu yapabilirsiniz
Dinleyici konumunda olup, herkesin fikrini/davranışını ölçtükten sonra olaya dahil olarakta bunu yapabilirsiniz.
Ortamdakilere mesafeli davranıp, manipule ederek istediğiniz kıvama getirmekte politik davranma olur.

İşin temelinde kendini saklama, soğukkanlı olma, etrafi izleme ve manipule etmek var bence.

Konu ne?

Konularınıza istinaden söylüyorum Allah aşkına siz politik davranmayın!

Kimseyle doğrudan tartışmaya girmemek, ak mısın kara mısın belli etmemek. Zıt görüşlü kişilerle bile iletişim kurabilmek. Benim çevremdekiler böyle yani. :KK76:

yanar döner meyve tabağı gibi olacaksın, ne şiş yansın ne kebap diyeceksin :KK70:

Ah bir de olabilsem hayat daha kolay olurdu. :KK70:

Ben ikisini birden oluyorum aslında . Psikolojime göre şekilleniyor. Bazen üşengeçlikten soğukkanlı cevaplar, bazen en son söylemem gerekeni şak diye deyiveriyorum. Dengesizlerin şahıyım.. :confused:

İki yüzlü olmak işte. İş hayatında belki zorunluluk ama özel hayatta yararsız, samimiyetsiz, gereksiz.

Bir de siz zaten politiksiniz, hiç kişilik
göstermemişsiniz, böyle bi adamı hep goygoylamış, alttan almışsınız. Tam tersi artık bir karakter göstermeniz, vazgeçmeniz gerekiyor.

Politik davranmak her aklına eseni her şekilde her yerde söylememek bir adım atarken önce kendi konumunu ve menfaatini düşünmek demektir.

Ne üzerine soruyorsunuz?
rengini belli etmeden ve karşındaki kendin hakkında fikir vermeden ortalığı idare etmek olabilir.
Herkese mavi boncuk dagitip, herkesi haklı hissettiripte bunu yapabilirsiniz
Dinleyici konumunda olup, herkesin fikrini/davranışını ölçtükten sonra olaya dahil olarakta bunu yapabilirsiniz.
Ortamdakilere mesafeli davranıp, manipule ederek istediğiniz kıvama getirmekte politik davranma olur.

İşin temelinde kendini saklama, soğukkanlı olma, etrafi izleme ve manipule etmek var bence.

Konu ne?

Yani arkadaşlar arasında sordum toplum icinde aileye karşı gibi

Back
X