Politik davranmak nasıl bişey?

Eşim benim çok politik olduğumu söyler :)
Sanırım demek istediği şu: ondan istediğim bir şeyi öyle cümlelerle isterim ki hayır diyecek olsa bile diyemez :KK70: onun dışında da canımı sıkan bir laf duyduğumda ilk ağzıma geleni asla söylemem nerede ne konuşulması gerektiğini iyi bilirim. Mesela taze annelerin en uyuz olduğu laf şudur "sütün mu yetmiyor?" Bu lafı kayınvalidem söyleyince olabilir anne koşturup duruyorum dinlenemiyorum ki süt olsun diyorum :KK70: halbuki içimden çok daha orijinal laflar geçiyor:ıslık:
Sizden öğrenilecek çok şey var. Takdir ettim cidden. O durumda bence önce kıyamet koparma, ağlama krizi ve kapanış yaşarım :))

İki yüzlü olmak işte. İş hayatında belki zorunluluk ama özel hayatta yararsız, samimiyetsiz, gereksiz.

Bir de siz zaten politiksiniz, hiç kişilik
göstermemişsiniz, böyle bi adamı hep goygoylamış, alttan almışsınız. Tam tersi artık bir karakter göstermeniz, vazgeçmeniz gerekiyor.
Bitanem neden konuyu o adama getiriyorsunuz ki onunla alakası yok?

nefret etsen bile,yüzüne gülüp ,arkasından söveceksin.

canım cicim,diyip,arkasından iş çevireceksin.ha yapabilir misin bilemem,çünkü zor iştir.
bana göre hiç değil,ama yapabilene saygı duyarım :KK52:

Ah bir de olabilsem hayat daha kolay olurdu. :KK70:

Ben ikisini birden oluyorum aslında . Psikolojime göre şekilleniyor. Bazen üşengeçlikten soğukkanlı cevaplar, bazen en son söylemem gerekeni şak diye deyiveriyorum. Dengesizlerin şahıyım.. :confused:

politik davranmak iyidir ya, hayatta her kapıyı açar misss gibi, hiç elin kirlenmez :KK22:
iş hayatında gayet de poker face olabiliyorum :KK70:
oysa içimden neler geçiyor :KK53:

Sevmesende seviyor gibi davranmak Birini uzun suredir görmedim diyelim onun Sitem etmesine izin vermemek icin sanki daha dun yanyanaymis gibi davranmak mesela :KK66:

Arkadaslar, politik davranmak size göre nasıl olur, nasıl biseydir? Sorum belki saçma olucak ama çok merak ediyorum. Mahsur görün.

Guncel: Bazıları o şahısa karşı bunu sorduğumu düşünüyor kesinlikle öyle bir amacım yok. Ben bun aile ve toplum arkadaş içinde sormustum)
Ben hiç sevmem öyle arkadaşları
Ne o öyle kimseyi kazanmayı da kaybetmeyi de göze almadan herkesle iyi oluyo
Yok öyle

Ben politik olamam icim siser :KK70:
Bazen imreniyorum ama boyle herkesi idare edebilene .. Ama oldugundan dusundugunden farkli konusmak kendine ihanettir bence. Kendime ihanet edemem :rapci:

Sizden öğrenilecek çok şey var. Takdir ettim cidden. O durumda bence önce kıyamet koparma, ağlama krizi ve kapanış yaşarım :))

Hic yapmadım eşime öyle birşey biliyor musun? bana çok itici geliyor. Ablam esin karşı öyleydi nefret ederdim o huyundan. Ondan göre göre yapılmaması gerektiğini öğrendim sanırım. Zaten sinir krizi gicirip birşey yaptiracaksam eşimin yapmasının hiç bir anlamı kalmaz.

İki yüzlülüğün kibarı

Sen

Olduğun gibi görün veya göründüğün gibi ol.

Rumi

Bence politik olmakla ikiyüzlü olmak bir degil. Politik olan hoşlanmadığı seyi mutlaka soyler ama lafı tam yerinde söylediği icin diyecek bisey bulamazsın. Ikiyuzlu insan yuzune bisey demez belki ama her fırsatta arkandan atıp tutar. Politik insan olmak bi sanattir :) biraz zor bi sanat.

birşeyi önceden duyup duymamış gbi yapmak ..
A ya bişe söylerken gidip B ye anlatacağını biliyorsun ama bilmiyor gbi B ye söylemek istediğin herşeyi söylüyorsun..
Bir şeyi yapmadan önce çıkarlarını düşünmek.

Ve .... Tartışma -karşı tarafa yanlışını anlatma-
Pozitif ol - empati yap - sosyalleş

senin davranıs sınırına baglı . mesela siyasetsileri düsün . hep istenene seyleri tapıtorlarmıs gibi ama kendi iatedijleri oluyor. bunu yaparken yaglıyıp ballıyorlar . sonrada iş ceviriyorlar.idare ediyorlar bircok kisiyi

Voor yani bir nevi iki yuzluluk davranmak
Arkadasim ben ikiyuzluluk olarak algilamiyorum güzel yöne cekerek dusunuyorum bazen Politik davranmak zorundasin herkesi sevmek zorunda deilz herkes bizi sevmek zorunda deil bazen hatir icin politik davranman gerekebiliyor ornek veriyorum kardesimin esini sevmedim diyelim ki sadece kardesimin Hatri icin o uzulmesin diye Politik davranabilirsin sevmedim ona belli etmem o mutlu olsun yeter derim Su da var ortada saygisizlik yoksa tabiki bana Karsi saygizizlik yapiyor ama sirf kardesimin hatri icin o saygisizligina goz ardi edemem

Back
X