Çorbalar Portakallı Patates Çorbası...(Farklı Lezzetler derneği sponsorluğunda:))

solidio

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.394
841
448
Portakallı Patates Çorbası

Yine merhaba sevgili Kadınlar Kulübü dostları...Öncelikle bütün arkadaşlarıma bol şans diliyorum...

Yenilmeye doymayan pehlivan edasıyla yine karşınızdayım:))

"Maksat tarif paylaşmak birincilik neyime" :) sloganıyla bir yarışmaya daha BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM diyorum.

Aslında yöresel bir tarifle katılacaktım, benzer tarifler olmasın diye birazda kendi eklemelerimle zenginleştirdiğim harika bir lezzet olan bu çorbamı paylaşmak istedim...

Oldukça besleyici ve gerçekten farklı bir lezzet deliliği:))

MALZEMELERIMIZ

2 adet havuç
2 adet orta boy patates (benim patatesler küçüktü 3 adet soydum)
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı etsu ( eşim etsuyu sevmediği için bulyon kullandım)
Yarım limon suyu
Yarım portakal suyu
Tereyağ
Zeytinyağ
Tuz, pul biber, maydanoz

YAPILIŞ AŞAMALARI

öncelikle soğanımızı sarımsaklarımızı ince ince kıyalım, tenceremizde sıvı yağımızla kavuralım,rendelediğimiz ya da rondodan geçirdiğimiz patates ve havuçlarımızıda ekleyip iyice kavuralım, tuzunu unutmayalım. 1 litreden azcık eksik sıcak suyumuzu ve etsuyumuzu ekledikten sonra kaynamaya bırakalım...
.

ÇORBANIN TERBİYESİNİ HAZIRLAYALIM..

Bir kase içinde 3 çorba kaşığı unumuza portakal ve limon suyu ayrıca bir kase yoğurdumuzu ekleyip karıştıralım. Terbiyemizi önce soğuk su sonra sıcak suyla açalım. Toparlanmamalı...

Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş kaynayan çorbamıza ekleyelim karıştırarak kaynatalım. Toparlanmaması için düzenli karıştıralım...
Tercihe bağlı olarak blenderdan geçirebiliriz ben kısa süreli geçirdim.. 10 dk kaynadıktan sonra çorbamız hazırdır.

Çorbamız pişti gelelim servise...

Tereyağı ile kavurduğumuz ekmek kıtırlarımızı kavurma işlemi bitince pul biber ve naneyle lezzetlendirelim...

Çorbamızın sosu içinde isteğe bağlı olarak değiştirebilirsiniz ben tereyağında tozbiber kullandım...üzerine de maydenoz yemede yanında yat kıvamında :)

SOĞUK KIŞ AKŞAMLARI İÇİN FARKLI LEZZETLER ARAYANLARA...

AFİYET OLSUN ...

Öncelikle Hoşgeldin

Ellerine sağlık canımHarika bir çorba olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Öncelikle Hoşgeldin

Ellerine sağlık canımHarika bir çorba olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Teşekkür ederim hoşbuldum canım, onca yoğunluğun arasında yarışmaya da katıldım ya artık gözüm açık gitmez

Sana söz vermiştim katılacağım demiştim , katılmazsam uyuyamzdım Nevresteciğim... Söz ağızdan çıktı birkere:))

Aklımda çok farklı bir tarif vardı ama bu da iyi oldu gibi

Allah kolaylık versin canım
Çok teşekkür ederim beni kırmadığın için
Olmuş canım daha ne olsun farklı bir çorba Sayenizde farklı çorbalar öğreniyorum(z)
Sunumda çok güzel

Allah kolaylık versin canım
Çok teşekkür ederim beni kırmadığın için
Olmuş canım daha ne olsun farklı bir çorba Sayenizde farklı çorbalar öğreniyorum(z)
Sunumda çok güzel

Beğendiysen ne mutlu bana canım...
Aslında her gün yaptığımız şeyler, resimlemek konu açmak vs uğraştırıyor, eminim çok daha güzel yemek yapan arkadaşlarımız vardır burda, mutfaktan çıkamayanlar vardır benim gibi...eşim çok titizdir yemeklerim düzenli pişer, işten yorgunda gelsem hasta da olsam illede pişer yemeklerim.Aksi halde keyfimiz kaçar O SOFRA HAZIR OLACAK ARKADAŞ!!!

Öyle canım yapmak değil resim çekmek zorluyor..Sen de çok hamarat ve titizsin maşaallah
Ayrıca farklı bir tarifle aramızdasın eminim denemek isteyen çok olur.. Bol vitaminli güzel bir çorba
Rabbim ağzınızın tadını hiç bozmasın canım

ellerine sağlık
yarısmada basarılar.

Çok teşekkür ederim

Cok merak ettim yaaa:)

Portakal aroması alttan alttan gelen sarımsağın iştah açıcılığıda eklenince yoğurtta ben de varım diyince ...aslında modern bir tarhana çorbası bu

Eline sağlık çok güzel görünüyor. Yarışmada Bol şans

Canım çok sağ ol senin tariflerinin yanında lafı olmaz

Tarifine haksızlık etme. Çok beğendim gayet güzel duruyor

AMİİİİN, Rabbim her ocağın tütmesini sağlasın, bir çorbayı kaynatamayanlar var bu ülke de, biz tadı nasıl olmuş diye düşünürken beğenmeyip burun kıvırırken aç uyuyan yavrular var ....

Offf nerden geldim ki bu konuya çok duygusalım bu aralar dokunsalar ağlama modundayım...
Tekrar teşekkür ederim canım arkadaşım, inan sen çoook daha beceriklisin idolümsün

Rabbim kimseyi aç,açıkta bırakmasın
Allah kolaylık versin tüm sıkıntıların iyi sonuçlansın inşaallah
Sağol canım benim de farkım yok mutfak dostlarımdan

Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.

benim icinde katilirmisiniz yoksa nevos gebertcek beni

Değişik ve merak uyandırıcı bir tarif olmuş ellerinize sağlık,yarışmada başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…